• 9.376.795 stemmen

Hobo with a Shotgun (2011)

Actie / Komedie | 86 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Jason Eisener

Met onder meer: Rutger Hauer, Molly Dunsworth en Brian Downey

Releasedatum: 12 mei 2011

Plot Hobo with a Shotgun

"Delivering justice, one shell at a time..."

Een dakloze burgerwacht (Rutger Hauer) trekt naar een nieuwe stad en vindt zichzelf opgesloten in de stedelijke chaos. Het is een stad waar de criminaliteit regeert en de misdaadbazen het voor het zeggen hebben. Bij het zien van dit stadslandschap gevuld met gewapende overvallers, corrupte agenten, misbruikte prostituees en zelfs een pedofiele kerstman besluit de dakloze gerechtigheid te brengen in de stad op een manier die hem het beste ligt: met een jachtgeweer.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Als ik zeg dat Hobo with a Shotgun de beste exploitation revival is, dan zeg ik dat met volle overtuiging en met ongekend enthousiasme...want man o man.. dit was goddelijk

Het begint allemaal met een fantastische (echt fantastische) ode aan Riz Ortolani, dé man achter legendarische soundtrack van Cannibal Holocaust. Deze vrolijke variant die zich afspeelt tijdens de openingscredits brengen meteen de juiste gedachtes mee. Eisener is een enorme fan van deze heerlijke stroming en behandelt die met respect en volle overtuiging.

Rutger Hauer (Baas Hauer ) slentert door de wijken van scumtown waar sadistische praktijken de dagen vullen. De befaamde 'bumfights' komen langs, mishandelde prostituees en een pedofiel in een Kerstman kostuum, het lijkt wel Troma. Ja ja, het lijkt er enorm op. Die bizarre shit die overal continue gaande is, die gorigheid, de typetjes... het lijkt een wandeling over een opgepimpte set van Terror Firmer (1999) . M'n gedachte gingen automatisch een beetje uit naar Street Trash (1987) maar dat zijn de overduidelijke vergelijkingen die enkel betrekking hebben op de setting van de film zelf.

Al die creatieve maar uiterst zieke spelletjes komen meteen tot uiting. Wanneer de eerste met putdeksel omringde meneer om de hoek rent (toevallig Robb Wells van de geweldige trashy serie: Trailer Park Boys ) raakt de stront de ventilator keihard. Briljante vertoning, Eisener is écht niet van plan om zich in te houden. Voeg daar één van de grootste bazen ooit, Hauer, aan toe en je hebt een exploitation flick die de boeken in kan gaan als één van de grootste aller tijden, daar ben ik zeker van! Een zielige hobo die er doorheen zit en wraak neemt, allemaal volgens het boekje van een stel jonge, ambitieuze filmmakers die zich willen bewijzen met iets waar ze van houden.. en dat toont zich in alle hoeken en gaten.

De leider van dit hele zooitje dat de stad controleert, is een enorme theatrale klootzak. Deed nog een beetje denken aan de performance van Robert Englund in 2001 Maniacs (2005). Met z'n 2 doorgeslagen zoontjes die iedereen moeiteloos mutileren, is er een basis gezet waar wraak goed op z'n plek is. Daar kun je als regisseur zijnde maar één ding op bedenken, en dat is om een bad-ass motherfucker zoals Hauer een shotgun te geven en een extra stel ballen. Wat je dan krijgt is voor een gory exploitation fanatiekeling onvergetelijk. Blood & guts is de regel en daar houdt Eisener zich prima aan... pff, prima? Hij doet het waanzinnig

Het ene stuke uitschot is nog niet uit elkaar gereten door een schot en een messteek of de volgende krijgt het om de oren, de ene kill nog bloederiger en creatiever dan de ander. En als je hart dan nog niet sneller gaat kloppen, dan zit je in het verkeerde genre te zoeken. Kan verder ook alleen maar beamen dat de regie echt briljant is, zoals de hele stroming in de jaren 70 dat deed, trekt hij hier ook enkele leuke visuele trucjes tevoorschijn. Leuke standpunten vooral, kan ik me zo mee vermaken! Kleurgebruik is zodoende nog veel toffer, de blauwe en rode gloeiende kleuren verwarmen de film, creëren een voelbare sfeer. Goed vergelijkbaar met de stijl waarin Ticked-Off Trannies with Knives (2010) zich presenteerde, gemengd met een betere vorm van zelfrelativering en verwijzingen dan een Machete (2010) (met alle respect, Rodriguez).

Pleur alle revivals van de laatste tijd bij elkaar, gooi er ook wat bier en chips bij en meng het helemaal door elkaar. Deksel eraf en giet het leeg, tot je grote verbazing komt er een zwerver uit gerold met een shotgun in z'n klauwen, klaar om je straat schoon te vegen en ondertussen ervoor zorgend dat al z'n opmerkingen memorabele quotes zullen worden. 5* en een plek in m'n top10. Dé ultieme ode (en veel meer dan dat) binnen mijn favoriete stroming.

avatar van $pecial

$pecial

Hell Yeah! Geweldige film. Fuck Machete, Hobo is kicking ass

Ik keek er echt heel erg naar uit, maar ik was bang dat ik toch weer op een vlak teleurgesteld ging worden. Ben ik teleurgesteld? Nee, verre van zelfs...

Heerlijke foute en grimmige sfeer, prachtig donker kleurenpallet, drukkende en lekker foute oldschool soundtrack, extreem geweld, geweldige one liners. Alles is welliswaar perfect.

Geniale kills, flinke lading bloed en andere ziekigheden. Een aaneenschakeling van genot, voor mij is het eindelijk de film geworden die alles in zich heeft wat mij weet te vermaken Zoals je hoort ben ik lyrisch!

De verscheidene personages die voorbij komen zijn echt geweldig. Persoonlijk hoogtepunt vond ik toch wel de twee gepantserde 'demonen', zij zorgden echt voor een flinke lading spanning en kwamen erg freaky over. Sowieso vond ik de scene in het ziekenhuis ronduit briljant! Qua spanning plus het donker rood / zwart kleurenpallet wat een ijzersterke sfeer neerzet, dat dan ook nog eens wordt ondersteund door een geweldige sound.

Hauer zet hier ook een personage neer wat hij terecht trots op kan wezen. Kei hard en met gevoel.

Dit is nu een exploitation film waar je u tegen kan zeggen. Vergeet alle ander soortgelijk materiaal en ervaar dit. Dit is een film geworden dat met gevoel is gemaakt en met heel veel plezier. Het moet gek lopen wil dit niet mijn favoriete film van 2011 worden/zijn.

Natuurlijk zal het me niet verbazen als de 1.0* binnen gaan stromen, want het is echt iets waar je van moet houden. Ik bied daarnaast ook alvast mijn excuses aan voor mijn vriendin die de film laag gaat waarderen op MM Misschien maar eens kijken of ik d'r kan inruilen

Verdiende 4.5 * en komt meteen binnen in mijn top 10!!!

avatar van Fortune

Fortune

Geschift filmpje.

Maar wel erg vermakelijk. De zwerver Hauer die in een stad rondzwerft die uitpuilt van de criminaliteit en dromen heeft om een grasmaaier te kopen om daarmee een bestaan op te bouwen besluit bij de zoveelste gewelddadige overval om i.p.v een grasmaaier een shotgun te kopen om daarmee de straten schoon te vegen. Ja, geweldig plot natuurlijk en de titel verraadt al het een en ander .

Het gaat uiteraard niet om het plot maar om de pulp en dit is toch wel pulp van de bovenste plank.

Hauer is ten eerste geniaal als de zwerver. Ik vind Hauer sowieso altijd geweldige psychopathische personages neerzetten. Al bij al heb ik gewoon respect voor deze man want het is een geweldig acteur van Nederlandse bodem en ik vind het geweldig dat hij de hoofdrol in deze film vertolkt.

Deze film heeft genoeg geflipte personages en over-the-top scenes om elke pulp liefhebber tot over zijn oren te amuseren. Daarnaast zijn de decors van de smerige met graffiti besmeurde stad ook erg tof. De sfeer zit er ook erg goed in met veel gebruik van rode en blauwe lichten. Daar heb ik sowieso altijd een zwak voor. De personages zijn stuk voor stuk gestoord die erin voorkomen en de hele film is rauw, lomp en overdreven. Voor de rest is de film gevuld met veel geweld, gore en oneliners om je het hele anderhalf uur kostelijk te vermaken.

Een half jaar geleden zag ik de trailer van Hobo with a shotgun en kon toen eigenlijk geen dag meer wachten en vandaag is eindelijk de dag gekomen om dit onzin festijn te bekijken en het is zeker niet tegengevallen. Hobo with a shotgun is een eindbaas van een film.

avatar van otherfool

otherfool

Prima-de-luxe over-the-top meer-dan-vermakelijke pulp in een dikke, vette bloederige jaren '80 saus met een uitblinkende Hauer als uw bewapende zwerver van dienst. In het begin is het even door het onnozele geschmier van de rest van de cast (vooral de evil twins) heenkijken maar Hobo with a Shotgun wordt beter en beter, en vanaf het moment dat Hauer glas moet eten om geld te verdienen voor een grasmaaier (u leest het goed) is het full speed ahead. Veel gesplatter, gestoorde personages en een leuke soundtrack maken het feestje compleet. Hoogtepunt is voor mij de scene in het ziekenhuis met de vervaarlijke monstreuze demonen, die enerzijds te absurd voor woorden en anderzijds eigenlijk veel te cool zelfs voor deze film zijn.

What the hell: 4*.

avatar van dave

dave

Raar genre toch, Exploitation. Ben er ook niet geheel in thuis, en dat mocht zich – tegen beter weten in – wederom laten voelen. Nochtans verwacht ik steeds veel van Hauer. Na een briljante, doch onvergelijkbare prachtprestatie in ‘The Hitcher’, durfde ik nimmer iets anders orakelen. Achteraf bleek onze blozende zwerver waarachtig de enige geschikte persoon om deze janboel van een afmattende tachtig minuten te weerhouden.

De openingsscène sloeg in ieder geval meteen aan, geheel te wijten aan een zeer aangenaam, fel kleurgebruik. Rode treinwagons, een straalblauwe hemel en een van gezondheid blakende illegale passagier die tot dusver nog geen zorgen aan zijn verrimpelde kop heeft. Ook doorheen de rest van de film zul je vaak op eenkleurige scènes stuiten, die de sfeer een broodnodige boost geven. Het anders korrelige en fletse beeld staat dit namelijk te dikwijls in de weg.

Het camerawerk is daarentegen veelal vlakaf ergerlijk. Een gemiddelde aflevering van ‘Jackass’ zal de feiten duidelijker in beeld brengen. Schokkerig staat hier niet voor een meer intense beleving, integendeel. Rommelig, amateuristisch en goedkoop voorkomen. Een meerwaarde zag ik er absoluut niet in.

Verder blijven mensen met een zwakke maag – zoals ikzelf – best een paar stappen verwijderd van dit product. Viskeuze klodders bloed spatten onophoudelijk van het scherm af. Mensen verliezen veel meer rode lichaamssappen dan hun lichaam herbergt en ledematen zullen meermaals afgehakt, dan wel op gruwelijke wijze versplinterd worden. Vooral op het einde kreeg ik het wat moeilijk, doch een noodgedwongen facepalm bood gelukkig soelaas. Uiteindelijk ben ik wel gedeeltelijk opgelucht dat niet alle gore uit pixels bestond. Bij wijlen lekker authentiek en oprecht smerig.

Qua verhaal is het natuurlijk een karige maaltijd die je voorgeschoteld krijgt. Een stad die schijnbaar gecontroleerd wordt door een handvol sadistische rotte appels krijgt tegenwind van een zwerver met dubieuze ambities. Ongelooflijk dat er zowaar nog families te bespeuren zijn in dit verdorven gat. Een aantal eigenaardigheden gingen tevens niet onopgemerkt voorbij en waren meestal gekoppeld aan Rutger zelf, die plots overal de man op de juiste plaats was. Hilarisch overigens hoe geforceerd iedereen lacht. Deed me wat denken aan Samson en Gert.

Muziek bleef in mijn geval gewoonlijk op de achtergrond sluimeren. De doffe beatjes uit de jaren ’80 in het laatste kwartier waren tamelijk geslaagd, alsook het lied in het begin. Voor de rest helemaal niet de ‘Tarantino-soundtrack’ die ik in gedachten had. Hoewel de lieflijke pianodeuntjes eveneens komiek overkwamen in deze context.

Enfin, geen film die ik ooit nog opnieuw wil zien, zoveel is zeker. Te weinig dat echt overtuigend overkwam, ondanks de geloofwaardige, ongeschoren smikkel van Hauer.

2,50 (2,75)

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Tja, als dit niet het bewijs is dat de revival er is van het meest verworpen maar één van de meest interessante stromingen binnen film is, weet ik hetook niet meer. Een genre die ik een bijzonder warm hart toedraag, en Eisener doet zoveel om mij, en miljoenen anderen, tegemoet te komen. Laat ik beginnen met het grootste pluspunt van Hobo With a Shotgun en dat is dat Eisener, hoe wonderbaarlijk ook, de tijdsgebondenheid met gemak weet te neutraliseren. Vaak werken moderne exploitations niet omdat ze gewoon niet in het tijdsbeeld passen van nu. Eisener weet perfect een city full of scum te creëren die ons minimaal twintig jaar terug in de tijd brengt. Op elke meter gespuis, muren beklad met graffiti en op elke oppervlakte wel tig verschillende freaks.

Qua sfeer weet het het tijdsbeeld van tientallen jaren te herleven maar daar laat Eisener het niet bij, ook weet hij met briljant kleurgebruik de sfeer nog eens te versterken en daar gooit ie dan nog wat synthesizer meuk tegenaan. Heerlijk. Maar ook inhoudelijk weet hij alle kenmerken wat deze stroming zo geweldig maakt. Heel veel cartooneske personages, een meedogenloze anti-held, lekker veel gore en splatter, veel inventieve kills en heerlijke punchlines. Hauer is de juiste man op de juiste plaats, een erg karakteristiek acteur en prima op zijn plaats in een film als deze. De intro van Drake met Slick en Ivan is niet minder dan briljant, en op dat moment krijg je toch wel sterk het idee in Tromaville belandt te zijn. Ook sluit ik me aan bij jeroentjuh dat Drake wel erg veel weg heeft van Englund in 2001 Maniacs. Heerlijke karakters, die chick ook die het bloed van een bloedfontein opvangt alsof het een cumshot is. Briljant . Fijne vigilante on a killing spree, met veel gore en een splatterende finale.

Eisener zet zijn Grindhouse collega's te kijk en laat zie nhoe het wel moet. Fuck smoothness, maar lekker rough around the edges. Zijn kleurengebruik is werkelijk magistraal en combineer dat met de kenmerken die dit genre zo geweldig maken en je hebt de perfecte natte droom voor de exploitatie liefhebber. Want dit is vooral een film voor deze liefhebbers, en actieliefhebbers kunnen er ook wel wat mee, al halen die er niet uit hoe knap werk Eisener levert met deze moderne exploitatie flick. Wat maakt het toch uit, dit is dikke fun, en voor elke liefhebber die van twisted fun houdt moet dit gewoon gaan zien. Heerlijk dit soort meuk, gelijk zin om Savage Streets in mijn dvdspeler te stoppen.

avatar van FillumGek

FillumGek

Eerlijk gezegd wist ik gisteren nog helemaal niet af van het bestaan van Hobo with a Shotgun. Na wat zoeken op de site ben ik er toevallig op gestuit en was ik na het lezen van de plot en diverse recensies meteen razend enthousiast. Ook ik ben een liefhebber van exploitatie en Eisener weet precies hoe hij een ode aan dit heerlijke genre moet brengen. Alle elementen die een exploitatiefilmpje genietbaar maken zitten er in, de fan komt zeer zeker aan z'n trekken!

De film begint rustig met een treinrit waarop de hobo Hauer meerijdt op weg naar een volgend onbekend stadje, vermoedelijk niet wetende in wat voor een hel hij terecht komt. De mooie muziek deed meteen een belletje rinkelen, het leek verdacht veel op het schitterende werk van Riz Ortolani. Er lijkt niks aan de hand, maar wanneer Hauer het bord 'Scumtown' passeert breekt de hel los. Je wordt getrakteerd op één van de smerigste en gevaarlijkste buurten die ik in een film heb mogen aanschouwen. Zwervers die maar wat graag een gevecht aan gaan voor wat centen, hoertjes die overal lopen te tippelen, drugsgebruikers, corrupte politie, een pedofiele Kerstman en andere criminelen, het loopt er allemaal rond. Straten zijn vies, muren volgeklad en gebouwen vervallen, de sfeer is erg goed voelbaar. Onschuldige mensen worden mishandeld of op sadistische wijze vermoord. En het mag allemaal, want aan het hoofd staat de eindbaas Drake. En met hem valt niet te sollen, zo weet ook zijn eerste slachtoffer.

Hauer is hier echter niet van gediend en besluit het heft in eigen handen te nemen. Het startsein voor Eisener om all out te gaan! De film bevat enorm veel gore, ingewanden, sadistische scenes en absurde situaties waarbij gitzwarte humor wordt gecombineerd met pure terror. Al het geweld komt met een rotgang in je face en het enige wat ik dacht was: more, more, moooore! Gigantisch over de top, maar dat is wat de liefhebber wilt en gelukkig weet Eisener dat ook. Fijn jaren '70 sfeertje ook met verschillende soorten bijpassende muziek.

En wat heb ik enorm genoten van de knotsgekke personages die voorbij komen! Ik ben nooit zo kapot geweest van Rutger Hauer, maar hier zet hij een memorabele rol neer zeg! De druppel heeft zijn emmer doen overlopen en al scheldend en moordend trekt hij de stad door. En niet om zomaar in het wilde weg te schieten, het uitschot zal weten dat hij de badass motherfucker is die hen voor eens en voor altijd het zwijgen oplegt. Hauer is op zijn plaats hier! Het hoertje Abby is een leuke verschijning en haar relatie met de hobo is mooi om te zien.
De villain Drake is heerlijk overdreven evil en maakt er echt een show van. Wanneer hij weer een onschuldig slachtoffer van kant heeft gemaakt zal de buurt het weten, maar waag het niet om het af te keuren! Echter, ik heb meer genoten van de heerlijke geesteszieke zonen Ivan en vooral Slick. Deze twee jongelingen zijn geboren om mensen te vermoorden en gaan geen enkele kans uit de weg om de bewoners angst in te boezemen. Iedere vorm van genade is hen vreemd, zo laat de absoluut geniale 'Burn baby burn'-scene zien! Dit zijn villains naar mijn hart!
En dan denk je dat het allemaal gezien hebt en dan wordt opeens 'The Plague' opgeroepen. Wat een briljante ziekenhuisentrance zeg! Heerlijk stoere gasten die op sadistische wijze hun skills tonen. Visueel ook erg mooi gedaan, de rode verlichting zorgt voor een verstikkende sfeer, zeker wanneer zo'n gast vol voor je neus staat. Helden!

Tot dan toe klopt alles aan de film, alleen de finale had voor mij wat specialer gemogen. Het voelde een klein beetje afgeraffeld, zelfs 'The Plague' wordt niet volledig vermoord. Dat de burgers zich tegen de politie zou keren was te verwachten, maar dan had ik wel op een spectaculairdere shoot-out gehoopt. Was geen slecht einde verder, maar mijn verwachtingen waren tijdens de film terecht omhoog gegaan natuurlijk. Uiteindelijk is dit een topper in het exploitatiegenre en het enige waar ik voor ga bidden is een sequel die het liefst nog wat langer duurt, of in elk geval meer werk van deze kunstenaar. Hobo with a Shotgun is dikke fun en Eisener weet dit maar al te goed op de kijker over te brengen.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Heerlijk over the top!

Wat een slachthuis...

Als Tarantino en Rodriguez fan was me toch enigszins ontgaan dat na Machete, nu ook Hobo with a Shotgun was gemaakt, hier door een vriend op getipt, waarvoor dank.

Van die fake Grindhouse trailers (uit de Double bill van Grindhouse) las ik eveneens dat Thanksgiving door Eli Roth gemaakt gaat worden. Maar dat zal wel bekend zijn inmiddels.

In HWAS zogezegd een waar slachthuis qua guts en gore. En prima over the top voor een exploitation film.

Rutger Hauer vind ik echt prima gecast voor deze en speelt de Hobo dan ook lekker weg.

Verhaal is uiteraard flinterdun, maar oh wat wordt het lekker aangedikt door de überfoute kills en aktie-pieken.

Ook ik had even moeite om het op me te laten inwerken, maar als de knop dan eenmaal omstaat is het puur genieten.

Door alle positieve reacties en reviews hier kon ik echt niet meer wachten om dit te bekijken.

Deze was dan ook al te pindakazen als Divx, en dat kijk ik echt in uitzonderlijke gevallen.

Maargoed, daarover uiteraard geen klachten verder.

Sterker nog, de mindere kwaliteit daarvan past prima bij de film...

In hetzelfde straatje vind ik echter Machete aangenamer om te kijken. Ik weet niet wat het m daar doet voor mij, maar er zit meer verhaal in en de sterrencast daarvan weet me meer te pakken. HWAS heeft dat beide dan niet echt dus ik denk dat dat het voor me doet bij deze.

Het beïnvloedt niet mijn cijfer voor HWAS verder.

Uitstekende film voor dit genre, al zou horror/komedie een betere aanduiding zijn IMHO

avatar van jipt

jipt

Hobo with a Shotgun is zo'n film dat je van je sokken blaast, voorbij vliegt als een shotgun kogel en een gat in je romp blaast. Kortom, een knaller van een film.

Laat me niet spreken over de overdreven slechte acteerprestaties en het meest simpele verhaal, Gran Torino, Harry Brown eat your heart out. Maar laat me praten over dit heerlijke bloed festijn. Vanaf de eerste kill tot de laatste kill is het vet, grof, vies en grappig. Ik had ook niets anders verwacht. Sterker nog het steeg boven mijn verwachtingen uit.

Dit soort films hebben altijd moeite met originaliteit, alles is al een keertje gedaan, originele kills zijn moeilijk te verzinnen en bloed zit in elke film. Maar dit is moorden tot een hoger niveau tillen. Met het tempo van een sneltrein volgt de ene kill na de andere, komen de meest geniale bad guy's langs en worden daarna genadeloos afgeslacht. Niets minder dan geniaal. Aan het einde van de film kijk je op de klok en denkt: "is het nu al afgelopen"

Hulde voor Rutger Hauer, die op z'n oude leeftijd zo'n geniale rol durft neer te zetten. Ook hulde voor Jason Eisener die als debuterend regisseur iets nieuws durft. Hij neemt alles wat goed en fout is, neemt 10 liter zout, 10 liter bloed, een shotgun, een grasmaaier, putdeksels en nog meer wapens, stopt dit in de blender en krijgt een heerlijk foute film waar het tuig niet in gespaard blijft. Troma heeft concurrentie.

avatar van wimnoot

wimnoot

Hobo With a Shotgun met Rutger Hauer.

Ik zit met een dikke glimlach deze review te tikken. Wat was dit fout! De muziek? Fout! De dialogen en de oneliners? Fout! Het verhaal? Fout! De beelden en het camerawerk? Fout! Acteerwerk? Fout! En dan natuurlijk de gore, de splatter en andere soorten van bloedvergieten. Complimenten voor de vele originele manieren om iemand te verwonden of zelf gewond te raken en/of te vermoorden.

Persoonlijk ben ik helemaal niet van de exploitatie en geef deze film ook geen 5 punten, zoals anderen wel doen, maar een dikke 4 is gewoon mijn waardering voor een slechte film die geweldig entertained.

Dikke 4

avatar van jordandejong

jordandejong

Made to be a cult-classic!

Een erg leuke film ervaring met veel grindhouse invloeden. Hauer zet een erg goede rol neer als de Hobo with a shotgun. Hoe iemand op zijn 67 nog zo bad-ass kan zijn is geweldig. Hij zou trouwens ook geen slechte kop hebben voor een western.

Terug naar de film. Die wordt gevuld met actie, gore en geweldige over de top scenes. Het is dan ook al aan het begin van de film duidelijk wat Eisener met deze film wil, gewoon heerlijk vermaak met een aantal zeer orignele kills. Zoals hier al een paar keer is gezegd kan je dit inderdaad gewoon dikke splatter noemen.

Wat buiten die pluspunten natuurlijk ook niet mag ontbreken zijn de one-liners. Die zijn dan ook van een hoog niveau . Denk aan zinnen als i'll sleep in your bloody caresses tonight, of (‘I'm gonna wash this blood off with your blood’.

Ik was na het zien van deze film ook best verrast dat deze film in de NL bioscopen gaat draaien aangezien deze film geen grenzen kent. Er wordt namelijk geweld gebruikt op alles en iedereen.

Je zult je afvragen waarom dan toch maar een 4. Nou,, ik miste aan het eind toch nog wat, maar wat precies weet ik niet. Wel erg gedurfd van Jason Eisener om zo'n debuutfilm af te leveren. Maar ik kan het alleen maar toejuichen.

De nu al oh zo beruchte schoolbusscene vond ik wat minder schokkend.

avatar van IcU

IcU

Het is even inkomen, maar na een half uur is het gaan zonder te remmen. Veel vies- en vuiligheid en een knallende Rutger Hauer. Een sterke foute film sfeer en een prima vaart en de nodige shockerende shit. Het verhaal is niet belangrijk, en zo komt het ook over. Gewoon knallen. Boem.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Erg coole neo-exploitation en direct de beste ode die ik ken. Ditmaal zijn het vooral de jaren '80 die een podium krijgen en laat dat direct mijn favoriete periode zijn.

Eisener begrijp het genre en Hobo with a Shotgun kan echt zo in het rijtje van de apocalyptische The Toxic Avenger, The Bronx Warriors, Escape from New York e.a. Erg cool is vooral de synth score, die volledig geloofwaardig overkomt. We krijgen zelfs een stukje muziek dat gewoon uit een John Carpenter had kunnen komen. Daar maak je mij erg blij mee . Ook visueel is dit heerlijk uitbundig, zoals een waren 80's film betaamt.

Hauer is goed gecast als de dakloze, maar een beetje jammer vond ik de bad guys. Die Drake is weinig overtuigend en niet zo memorabel. Dieptepunt is echter zijn zoons, die volledig miscast zijn. Dit wordt enigszins gecompenseerd met hun uitbundige vorm van machtsvertoon, maar ik kan me tig betere bad guys uit de 80's herinneren.

Verder is dit gewoon genieten. Eisener maakt de film gelukkig niet té zelfbewust, een aspect waar ik me snel aan erger bij veel andere neo-exploitation. Eisener weet waar hij mee bezig is en ik kan niet wachten op zijn volgende project.

avatar van Elineloves

Elineloves

'' Maybe... you'll end up like me. A hobo with a shotgun. ''

Na recensies van een paar van mijn favoriete MovieMeter heren die ik 'volg' op deze site te hebben gelezen (jeroentjuhhhh, Ajax&Litmanen1, Naomi Watts, FillumGek), en na een tip van JacoBaco, kon ik deze film natuurlijk niet links laten liggen. En wat ben ik blij dat ik hem een kans heb gegeven.

Hoewel het plot me in eerste instantie niet direct aansprak, het klonk wel aardig, een zwerver met een jachtgeweer, dacht ik dat het teveel 'gangster' zou worden, en dat is niet zo mijn smaak. Toch was ik meer dan nieuwsgierig geworden naar Hauer, en hoe hij deze rol tot uiting zou gaan brengen.

Hobo with a Shotgun is op sommige momenten gewoon ziek. Nouja, niks op sommige momenten, het IS gewoon ziek. Ik ben heel wat gewend op film gebied, maar het komt zelden voor dat ik met open mond naar een film zit te kijken en van de ene héérlijke verbazing in de ander val. Alles klopt. Het geweld, de humoristische noten, de dialogen, de rauwheid.. het is één fantastisch geheel. Fantastisch hoe ontzettend 'over the top' het op sommige momenten is, en dat dat juist nóg een grote smile op je gezicht weet te toveren. Er zitten ook zoveel geweldige one-liners in, om maar te zwijgen over het feit dat je het woord 'Hobo' nooit meer kunt horen zonder direct aan 'Shotgun' te denken. Zo'n indruk weet de film achter te laten.

Hoeren, drugsdealers, moordenaars, pedofielen, verslaafden.. Hope Town is aardig fucked up. De manier hoe dit in beeld is gebracht, de muziek, het acteerwerk.. Je wordt in de film gezogen. Rudger is geweldig als ass-kicking hobo, de actiescènes zijn spectaculair en hoewel de film zeker niet iedereen zal kunnen bekoren vanwege de grote hoeveelheid geweld en gore, is hij zeer vermakelijk te noemen. Althans voor mij.

Elk woord wat ik over deze film typ is eigenlijk een teveel, want ik kan iedereen aanraden om hem zelf te gaan kijken en.. laat je omver blazen.

Ik kan in ieder geval maar één ding concluderen: This movie was awesome!

avatar van Spetie

De titel is vele malen cooler dan de film zelf!

De titel klinkt zeker cool en ook de trailer zag er wel geinig uit. Hoewel mijn verwachtingen desondanks nog niet eens zo hoog waren, hoopte ik vooral op een leuk onzinfilmpje.

Dat viel toch enigszins tegen. Rutger Hauer zelf doet het wel aardig als de bebaarde zwerver, die het gespuis lekker hard aanpakt. Toch had ik hem ook nog wel wat cooler verwacht. Zijn rol in Blind Fury vind ik dan bijvoorbeeld nog beter. Verder valt het kleurgebruik op. Het is erg fel, waarbij de ene keer rood de boventoon voert en het andere moment weer blauw. Soms mooi, soms goedkoop en vooral lelijk.

De film bevat verder een hoop gore, zoals je mag verwachten, maar kent vooral erg matige karakters en geen memorabele tegenstanders. Die vader en zijn zoons zijn echt de grootste losers, die je jezelf maar kunt voorstellen. De enige echt serieuze en coole tegenstander is “The plague”, al is dat dan weer meer een kloon van Darth Vader.

Verder valt het brakke schokkerige camerawerk op. Goed de film heeft nauwelijks budget misschien, maar kijk eens naar de vroege films van Peter Jackson. Die hebben dat ook, maar Jackson weet tenminste wel hoe je alles op zijn best in beeld kunt brengen.

Toch moet ook gezegd worden dat de film in ieder geval lekker smerig is en op dat gebied in ieder geval een paar originele scènes kent. Verder keek het wel redelijk weg en is de soundtrack bij tijd en wijle ook nog wel aardig. Desondanks is de film in zijn geheel zeker niet overtuigend genoeg.

avatar van Quentin

Quentin

Dit is normaal mijn genre wel, maar vond dit een amateuristisch broddelwerkje. En dan niet in de positieve zin van het woord, kan genoeg troep waarderen maar dit was nergens filmisch of interessant. Enkel Hauer en het deuntje dat over de aftiteling liep (Run With Us waren echt de moeite waard. Vooral camerawerk en edititing zijn ruk, en nu komt vast een waterval van reacties dat dit de bedoeling van de makers is, maar het werkte gewoon niet. Slechte kaders die deden denken aan skateboardvideo's, angles die je uit de film halen en flauwe belichting. Meest ergerlijke was nog de totaal onbeholpen cast. Buiten Rutger zette niemand een fijne rol neer. Niet dat ik drama technisch naar iets vernieuwends op zoek was, maar een fijne exploitatie film kent meestal wel een paar acteurs die er flink op los schmieren. Elke rol werd hier echter zielloos / totaal oninteressant ingevuld. Had me erg verheugd op Hobo, maar dat het zo'n teleurstelling zou worden had ik nooit verwacht.

avatar van james_cameron

Volstrekt over de top, dik aangezette pulp die zo lijkt weggelopen uit de Troma-stal van de jaren '80. Qua vorm en inhoud slaagt de film er wat dat betreft wel in om te overtuigen, iets waar een genregenoot als Machete tekort schiet. Camerawerk, special effects, akteren, kleurgebruik en synthesizer score hebben een lekkere retro-feel, al wordt de film hier niet automatisch goed door. Het blijft een belachelijk zootje, met bordkartonnen personages, charismaloze schurken en een bespottelijk script. Maar goed, ik moet zeggen dat ik me bij de overdreven bloederige toestanden best vermaakt heb.

avatar van Waackx

Waackx

Na Planet Terror,Death Proof en Machete weer een express gemaakte B-film met een karig verhaal,extreme personages,matig acteerwerk en veel bloedvergiet.

Het verhaal is extreem maar door de vele actie vond ik het vermakelijker dan Death Proof en Machete.
Alleen jammer dat het soms zo nep eruit ziet waardoor het bij mij minder indruk maakt.

Maar die scene met die ketingzaag in haar nek vond ik wel leip.
Hauer was op zich goed maar niet bijzonder en voor de rest kijkt het lekker weg.
Maar voor mij mocht de film wel wat meer gore bevatten en wat langer duren.

avatar van Theunissen

HaHaHaHa wat een achterlijke film was dit. Het verhaal gaat gewoon nergens over maar de actie en vooral het vele extreme geweld is gewoon geweldig en ook humoristisch. De cast acteert eigenlijk bar slecht in deze film maar toch zijn ze stuk voor stuk fascinerend (vooral Drake en zijn twee geschifte zonen) en boeiend en sommige dialogen en uitspraken van hun zijn hilarisch zoals "ik eet de pinda's uit haar stront" of "ik sla al je tanden uit je mond en maak er een kettingzaag van"

Het vele geweld in deze film gaat best ver en ook kinderen worden niet gespaard, maar eerlijk gezegd heb ik echt genoten en gelachen om al dat geweld. De schoolbus scene met de kinderen en de twee geschifte zonen was overigens schitterend, ook die muziek erbij.

Man man man wat was dit een maffe film maar wat een heerlijk entertainment. Ik heb in lange tijd niet meer zo genoten van een B-film als deze. De film is min of meer een combinatie van "Machete" en "Death Wish 3" maar dan een paar graatjes extremer.

Het duo "The plague" was trouwens ook geweldig en ze zagen er ook indrukwekkend uit.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Gister voor de 2e keer gezien en wederom goed. Integendeel, ik vind hem zelf nog beter dan de eerste keer. Weer waande ik mij in de jaren 90 toen ik iedere week naar de videotheek ging om een Troma Entertainment film te huren. Met als memorabel hoogtepunt The Toxic Avenger wat toen zelfs een hit is geworden. Het Toxic Avenger personage werd ook meteen de officiële mascotte voor Troma Entertainment.

Het mooie met dit soort films is hoewel je weet wat je kan verwachten, word je toch iedere keer weer verrast door iets heel bizars. Ik durf daarom te zeggen dat mensen die deze films maken een hele creatieve geest hebben. Met als voor de hand liggend voorbeeld. Peter Jackson en Sam Raimi. De films die zij vroeger maakte zijn wel enigszins vergelijkbaar met Troma.

Hobo with a Shotgun begint heel even rustgevend met een lekker muziekje, maar al snel komt er iemand aangerend met een putdeksel om z’n nek en vanaf dat moment is het eigenlijk een aaneenschakeling van hele maffe, extreme, bloederige en humoristische gebeurtenissen. Zo heel af en toe neemt de film wel wat gas terug, maar storend is dat zeker niet. De personages zijn simpel gezegd briljant. Drake, z'n 2 gestoorde zoons met beide een Tom Cruise-achtig uiterlijk, de bum fight cameraman en eigenlijk iedereen die langer dan 30 sec in beeld is. Hobo zelf is in dat geval relatief normaal. En dan het hoertje nog. Erg leuke meid! De muziek is precies zoals ie hoort te zijn en ook de kleuren dragen bij aan hoe de films in de jaren 70, 80 en 90 waren. Knap dat ze in 2011 een film kunnen maken wat je echt weer dat gevoel van vroeger geeft. Je zou er bijna een traantje voor laten. Ook The Plaque zijn verassend goed. 2 demonen in harnas die verantwoordelijk zijn voor de dood van Jezus Christus. En tot slot ook vaak erg leuke oneliners.

Hobo with a Shotgun is een film om nooit te vergeten. Maar het moet je liggen. Net als met auto's. Ik vind een Porsch namelijk altijd lelijk, terwijl een ander juist zweert aan Porsch.

avatar van perceived

perceived

Aardig maar niet bij lange na niet geweldig. De grindhouse sfeer voelt kunstmatig aan en daarbij is de film soms wat moraliserend op EO-achtige toon. Met de boodschap is niks mis, maar er wordt weinig moeite gedaan om die ook maar een beetje scherp te verpakken. 5.5/10*

avatar van Zinema

Viva VHS!

Met wat knipoogjes naar het betere eighties B-werk, inclusief de Troma-fabriek, doen The Duke en Bumfights nogal inspiratieloos aan. Expres of niet, het doet er dan nog weinig toe. Tevens zijn de dialogen en one-liners vaak slap en voorspelbaar, evenals de makkelijke soundtrack. Nu had deze op cult geschoeide leest met, nota bene, Hauer bijna niet kunnen mislukken. Toch voelt dit niet echt als een geslaagd project. In ieder geval is het regelmatig minder vermakelijk dan de toentertijd welig tierende VHSjes met vergelijkingsmateriaal.

Redelijk.

avatar van The One Ring

The One Ring

Liefhebbers van grof geweld kunnen met Hobo with a Shotgun hun hart ophalen, want deze film laat het maar komen. Ik weet niet of ik ooit een film gezien heb die er zoveel plezier in schept om onschuldige personages op gruwelijke wijze af te maken. Ook ben ik niet helemaal zeker of dat we wenselijk is, maar het past natuurlijk wel bij de film dat hij geen grenzen kent op het gebied van moraliteit. De gruwelijkheden zorgen er in ieder geval voor dat je de schurken goed gaat haten. Eisener heeft ook best gevoel voor stijl en weet dat hij de boel niet serieus moet nemen. Zelfs de meeste speeches zijn lekker absurd, zoals die van de zwerver voor de baby's of die van de hoer over de rechten van daklozen. Ik geef niet genoeg om dit type film om er echt door overdondert te worden. Het is ook echt een film gemaakt voor genreliefhebbers, met weinig interesse daarbuiten, maar ik kan wel zien waarom die liefhebbers hier zo gelukkig van worden. Voor mij is het leuk voor één keertje.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Lekkere non nonsens film met veel gore, weinig verhaal en vooral verknipte personages.

Ik ben dan wel geen groot fan van Hauer, in deze film weet hij een goede rol neer te zetten als een gefrustreerde killer met een hart. Als 'bad guy' weet hij zich ook hierin weer prima te redden en zorgt met z'n verweerde kop voor behoorlijke wat vermakelijke scenes. Wanneer het tempo zakt en er echte geacteerd moet worden dan vind ik hem wel een stuk minder overtuigend overkomen.

Waar ik wel een groot fan van ben zijn de broers die op prachtige wijze 2 sadistische moordenaars spelen en in een hedendaags A Clockwork Orange zeker niet zouden misstaan. Naast hun zijn er talloze personages die samen met het camerawerk en vooral het kleurgebruik voor een apart (haast futuristisch) sfeertje zorgen.

Zeker niet voor iedereen geschikt maar ik heb me er prima mee vermaakt!

avatar van blurp194

blurp194

Delivering justice, one shell at a time...

Parents smile, as bodies pile...

Hobo stops begging, demands change...

Leuk veel gore, met toch weer een paar mooie uber-gore vondsten - zoals Abby's actie op het laatst, dat was dan toch weer nieuw voor me. En ook een paar mooie snedige oneliners, goeie krantenkoppen en (alweer Abby) een mooie toespraak over het edele bestaan van de dakloze. En The Plague is ook een prachtige vondst in het verhaal.

Maar wat ik me afvraag is of ik de film wel uitgekeken zou hebben als Rutger Hauer er niet in meegedaan had. De humor - want daar gaat het toch om - komt op de een of andere manier niet echt over, maar moeilijk om er de vinger op te leggen waar dat precies aan ligt. De slechteriken zijn niet echt slecht, evil genoeg, denk ik - hoe raar dat misschien ook klinkt.

Wel leuk gefilmd, ik heb wel wat met overdreven kleuren, en de verweerde kop van Rutger past daar natuurlijk prima bij.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Rutger Hauer heeft jaren mogen doorbrengen in B-films en nam elk rolletje wel aan. Misschien door zware geldgebrek want om nou bv in films te verschijnen als Precious Find? Alhoewel ik wel weer heb kunnen genieten van films als Wedlock en Deathline en natuurlijk Wanted: Dead or Alive (waar het dus ook een man met een shotgun mocht zijn ) Maar nu, als 67 jarige ouwe rot mag hij nog een medogeloze rol spelen in de nieuwe Grindhouse film: Hobo With a Shotgun. Grindhouse lijkt wel iets te hebben met ouwe mannetjes, zo hadden we met Machete al Hauers leeftijd genoot Trejo die ook op 66 jarige leeftijd nog even de beest uit mocht hangen.

En in Hobo gaat het er weer ruig aan toe en we zijn niet meer zo preuts om de overschrijdende ingewanden en gore gevallen. Rutger Hauer als Hobo komt aan in een fictive verpauperde stad waar criminaliteit de orde van de dag is en niemand raar opkijkt van kinderlokkers in kerstmanpakken, een maffiabende, pooiers, etc. Al vanaf het begin van de film mogen we weer uitgebreid aanschuiven voor een hoop geweld en veel gore. De beruchte maffia, pooiers en criminelen doen wat ze willen en de Hobo raakt daar geergerd aan. Zijn heldendaden zijn een gevaar voor zijn leven en daarom pikt hij het niet meer. Totdat hij aan een shotgun komt.

En zo krijgen we weer de lekkere ouderwetse wraakthema, alhoewel, de hele film is eigenlijk al ouderwets ingericht en dat maakt het juist ook zo leuk. De shotgun-kills en de prachtige dialogen die de Hobo erbij maakt zijn echt hillarisch en over de top. En ook dat hoertje Abby was erg cool. Nee, geweld word echt totaal niet geschuwt in Hobo with a Shotgun. Het gaat hier heerlijk tekeer en soms is een kotsemmertje voor mensen met een zwakke maag wel aangeraden.

Ook die maffiabende was wel weer op zijn ziekst. Natuurlijk moet er ook nog een beruchte maffiabende bij aanwezig zijn, denk ik zomaar. En ook kon ik erg lachen om die schunnige perverse corrupte wijkagent. Ook vooral waneer ie helemaal verrotgeschoten word door de Hobo.

Maar weer een aanvulling in de over de toppe wraakfilms. De jaren 70 lijkt wel terug te komen. Ik hoop dat ze Werewolf Woman of the SS ook gaan verfilmen.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Clochard neemt recht in handen

Betere exploitation film dan Machete, dat kun je wel stellen. Machete was te braaf, Hobo zorgt voor alles wat voornoemde film mist : splatter, een hoop keihard geweld (met de nadruk op 'een hoop') en aanstootgevende humor die moreel volledig uit de bocht gaat ( die pedofiele kerstman ). En verrassing : jaren '80-90 actiefilmheld Rutger Hauer in de hoofdrol. Dat was precies een eeuwigheid geleden dat hij nog eens ergens een hoofdrol kreeg. De film heeft ook behoorlijk wat stijl, met de oververzadigde kleuren zoals felrood en felblauw; verhaal stelt niet zoveel voor. De mexicaan uit Machete is gewoon vervangen door een dakloze. Het geweld deed me vaak aan die Japanse manga-tekenfilms denken zoals Hokuto No Ken, waar ook daar een stel barbaren onschuldige burgers op de wreedste manieren aanpakken. Geslaagde opdracht van Eisener.

avatar van DVD-T

DVD-T

Geweldige film, met een prachtige rol voor Hauer.

Een prachtige ode aan de B-films van welleer. De film is erg crappy geschoten. Eisener weet daarmee echt die sfeer van de B-film goed te creëren. Dit keer echter geen krassen op het beeld, maar gewoon slechte camera voering. Dit werkt erg goed. Het begin als Hauer aankomt met de trein is erg mooi ondersteund door de prachtige soundtrack, maar ook de rest van de soundtrack is erg goed.

Niets of niemand word gespaard in Hobo with a Shotgun. Iedereen moet het ontgelden. De film trekt nergens een lijn wat wel of niet kan. Dat maakt de film van begin tot eind geschift, maar nog wel op een leuke manier gelukkig wordt de verbranding van kinderen en baby's niet vol in beeld gebracht dat was een beetje te veel van het goede geweest. Dat begrijpt de regisseur erg goed. Regie is sowieso erg goed. Zoals gezegd ballanceert Eisener met zijn ideeën op het randje. De film bevat ontzettend veel over de top geweld en liters bloed. Ingewanden vliegen je letterlijk om de oren, maar wel op een manier gedaan waardoor het erg vermakelijk blijft. Dit is wat de film erg sterk maakt, en vooral erg leuk. In de ene scène denk je nog hoe komen ze erop, om in de volgende scène met iets compleet anders en misschien nog geschifter te komen. Het is eigenlijk te veel om op te noemen.

Fantastische moderne exploitation film, Machete is een mietje vergeleken met Hobo. Vermaak van het hoogste niveau, als meer films dit niveau halen mag de revival nog wel even doorgaan.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Wat een kleuren

Toffe film verder. Lekker provocerend (die bus ) , debiel en pulp. Maakt je toch wel een beetje trots dat onze grootste internationale acteur de hoofdrol opeist in zo'n show.

Na verloop van tijd vond ik het allemaal wel te zelfbewust worden, ten koste van het komische gedeelte. En beter dan Machete.. nee dat niet, die vind ik toch een stuk cooler, grappiger en bruter.

Naast de oude horror-komedies moest ik trouwens denken aan Natural Born Killers. heel wat anders, maar toch.

avatar van wooter

wooter

Reinbo schreef:

Ach, het is weer eens wat anders dan the girl next door....

Wel leuk dat er nu in de sneak allemaal braaf bioscoopvolk met deze splatter wordt geconfronteerd.

Ja sorry haat zulke films. was weg nadat ze de kop van de man afgerukt hadden van de put. Toen dacht ik van wtf slaat nergens op haha leukste was dat 1/4 van de kijkers de zaal verliet xD. Hoop dat ze zulke films niet meer laten verschijnen in sneak.

En verwachtte ook een topfilm zoals Pirates of the carribean of hangover part 2 die binnen 2 weken zouden uitkomen en wel in de sneak zouden verschijnen. Daarom dat ik een beetje teleurgesteld negatief overkom.