• 9.378.049 stemmen

Geregisseerd door: Oliver Stone

Met onder meer: Michael Douglas, Charlie Sheen en Martin Sheen

Releasedatum: 25 februari 1988

Plot Wall Street

"Every dream has a price."

Bud Fox is een aandelenhandelaar op Wall Street met een grote drang om de top te bereiken. Zijn vrije tijd gebruikt hij om in contact te komen met de machtige en succesvolle Gordon Gekko. Wanneer hij hem eindelijk ontmoet wordt Fox meegetrokken in de wereld van yuppies, duistere deals, geld en vrouwen.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Goed verhaal, goed geacteerd, lekker spannend.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Eigen DVD (Special Edition) nog eens uit de rekken gehaald.

Ik vind die terminologie rond het beursgebeuren altijd wat ingewikkeld en kon niet altijd goed plaatsen wat er aan het gebeuren was. Wat ik onthoud is dat het een job is waar je van heel hoog naar heel laag kunt vallen en dat er niet alleen met geld wordt gespeeld op Wall Street, maar met jobs en mensen in de bedrijfswereld. Goed acteerwerk van Douglas en beide Sheens; het verhaal was voor mij een tikkeltje aan de saaie kant, misschien omdat ik niet zoveel interesse heb in dit wereldje, maar Stone deed aardig zijn best om het geheel boeiend en toegankelijk te maken... Ook die New Yorkse yuppie sfeer is duidelijk voelbaar doorheen de film.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

In deze film was Michael Douglas heel nadrukkelijk aanwezig, dat heb ik echt gemist in het vervolg.

avatar van mnrk

mnrk

Een prima film van Oliver Stone....

Deze film geeft wel een beeld van hoe het er aan toe gaat in het beursleven ( denk ik tenminste )....

Het acteerwerk in deze film is wel heel erg goed, maar wat wil je ook met zo'n cast ( Michael Douglas, Charlie Sheen en Martin Sheen ).

Ook de beelden van New York blijven mooi en geeft deze film ook een prima sfeer mee.

avatar van Awake78

Awake78

Ook maar eens gezien gister en erg mee vermaakt. Verhaal blijft goed te volgen ondanks de voor sommigen ietwat onduidelijke markt. Alleen die quote's en one-liners kwamen me op het laatst wel een beetje de strot uit.

Gewoon goede film 3,5*

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Die reuze-portable van Michael Douglas is me bijgebleven ...

avatar van Tarkus

Tarkus

Aanleiding voor de aankoop en het bekijken van deze film is natuurlijk het verschijnen van het tweede deel.

Deze film is goed, prima scenario en goede vertolkingen van de hoofdrolspelers, al blijft voor mij de beste acteur hier toch wel Martin Sheen, die weliswaar niet zo'n grote rol heeft als zijn zoon, maar het er veel beter vanaf brengt.

Het onderwerp is natuurlijk wel iets waarin niet iedereen zijn ding zal vinden, maar al bij al wordt het toch goed gebracht en is het wel prima om volgen.

Benieuwd wat het vervolg zal brengen.

avatar van Ton Paulusse

Ton Paulusse

Redelijke film met een nog zeer jonge Charlie Sheen, die ik toch zeker ken omdat ik alle afleveringen van Two and a half men kijk. Het thema is aardig maar de setting in de wereld van aandelen lastig om te verfilmen. Dit is aardig gelukt, waardoor het een onderhoudende film is geworden. Ik geef 3 punten.

avatar van artwarrior

artwarrior

ik heb eerst deel 2 gezien...deze was net iets beter....nu ik deze heb gezien heb ik het vermoeden dat deel 2 een tussendeel is....Gordon heeft zichzelf dan weer opgebouwd en in deel 3 gaat hij weer genaaid worden en zelfmoord plegen of leven van die ene technologie-investering(of iets in die geest)....wat ik wel jammer vond is dat sheen verliefd was op een vrouw die op een vent leek...jeetje wat was dat een gedrocht....in '87 had ik dat ook gezegd....jammergenoeg snapte ik ook niet helemaal hoe de politie achter de fraude was gekomen....wel tof dat vader en zoon spelen in de film...de 3 acteurs waren goed....en de film ook....ik ben niet zo gek op jaren '80 films...maar deze film heeft me goed vermaakt en verraad z'n leeftijd eigenlijk nergens...het zou zo een film kunnen zijn die nu gemaakt is maar afspeelt in de jaren 80....

Michael Douglas vind ik brilliant in deze film als Gordon Gekko.

avatar van boemboem27

boemboem27

goed verhaal,uitmuntend spelende Michael Douglas,en Charlie Sheen met een klein rolletje voor

Martin Sheen.

goed beeld dat er bij zulke figuren alles draait om het geld en totaal niet denken aan de kleine(re)

man zoals werknemers en zo.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Geweldige rol van Michael Douglas.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Charlie Sheen is helaas net niet overtuigend genoeg in zijn rol om voelbaar Douglas te evenaren, laat staan de baas te zijn. Het briljante spel van Douglas waarmee hij niet alleen zijn personage maar de hele film naar een ander niveau trekt maakt zoveel goed waardoor ik het de jonge Sheen met gemak kan vergeven. Het verhaal van de film is sterk, the ups and the downs van het aandelenwereldje.

Diverse bijrollen van o.a. Holbrook en Sheen sr worden goed vertolkt.

Jammer dat het personage Gekko niet dieper is uitgewerkt maar misschien is dat wel in deel 2 aan de orde, die moet ik nog zien.

avatar van canciser

canciser

Bluuh. Viel me heel erg tegen. Personages werkte op mijn zenuwen. Ze komen en gaan en we weten niks van ze behalve hun slechte jaren 80 cliché kenmerken. De setting zelf was wel erg goed, ook Wall Street was goed weergegeven en niet te bekrompen. Het verhaal is ook wel aardig. 3*

avatar van Mitchell7041

Mitchell7041

Een van de beste films ooit gemaakt,

Micheal Douglas (mr. gekko) speelt werkelijk waar geweldig, Charlie Sheen ook knap acteerwerk.

Niet veel actie maar het verhaal is SUPER

avatar van Mitchell7041

Mitchell7041

beste film ooit gemaakt, wat een knap acteerwerk.

Al meerdere malen gekeken maar hij blijft geweldig

Jammer dat deel twee wat tegenviel

avatar van scorsese

Greed is good!

Uitstekende film waarin een jonge effectenmakelaar bij de grote jongens wil horen. Het hele beurs-gebeuren blijft vrij ingewikkelde materie, maar het wordt allemaal wel begrijpbaar gehouden hier. Een onderhoudend verhaal en een solide opbouw. Een aantal goeie scenes tussen real-life vader en zoon Sheen, die hier ook gecast zijn als vader en zoon. Maar het is toch Michael Douglas die de show steelt als de iconische Gordon Gekko.

avatar van Masterbrain

Masterbrain

Niet slecht

,maar er is altijd een maar ze hadden de klassieke rijkdom wat beter mogen vertonen,zoals mooie ouderwetse bakken die je nu bijna niet meer kan krijgen etc..maar goed e film ging over wallstreet en dat is het ook wel heel mooi.

avatar van Aapje81

Aapje81

Tot mijn schande had ik deze film nog niet gezien.

Wall Street is een film met een typische jaren 80 sfeer. Michael Douglas en de familie Sheen acteren heel behoorlijk en het verhaaltje blijft genoeg boeien om de aandacht erbij te houden. Het leukste aan deze film vind ik echter om al de gedateerde aparatuur te zien. Hierdoor krijgt de film een soort van museum gevoel.

Een klein nadeel aan de film is dat de bijrollen niet allemaal even sterk waren. Daryl Hannah was niet bijzonder en die die acteur uit Scrubs sloeg ook de plank nogal mis maar alles bijelkaar was dit toch erg onderhoudend.

Boven gemiddeld.

avatar van yeyo

yeyo

Stone brengt het zoals gewoonlijk met veel bombast en opgeklopte emoties maar kan desondanks niet verhullen dat Wall Street in essentie een banale en voorspelbare prent is. De film heeft hoogstwaarschijnlijk zijn populariteit grotendeels te danken aan het zelden eerder zo gedetailleerd verfilmde thema en de typische larger-than-life antagonist gespeeld door Douglas.

avatar van K. V.

K. V.

'k Had een saaie film verwacht, maar viel nog goed mee. 'k Vond het wel eens interessant om te zien hoe het er op de beurs aan toe gaat. Het was ook tof om Martin & Charlie Sheen samen vader en zoon te zien spelen. Michael Douglas speelde ook heel overtuigend.

'k Vond het eens de moeite om te bekijken, al zal het voor mij maar bij een keertje blijven.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Interessant om eens te zien hoe het er aan toe gaat in de wereld van aandelenhandelaars.

Geld kan ook voor een thriller zorgen zo bleek. Het aparte in dat wereldje is dat het vooral om niet tastbaar geld gaat maar om geruchten en speculatie.

Toch vergt Wall Street enige kennis van de materie, want ik die er geen kaas van heb gegeten begreep af en toe niet waar ze het over hadden zodra het over aankopen en verhandelen van aandelen ging. Al was dat niet hinderlijk om het verhaal in zn geheel te volgen.

Op het acteerwerk niets aan te merken, heel leuk om de 2 Sheen's hierin ook als vader en zoon te zien en Michael Douglas was een slechterik in maatpak met enkel geld en winnaar zijn voor ogen. (Ik begrijp nu ook waar Jort Kelder zn look vandaan heeft hehe)

Een goede, typische jaren 80 film maar niet voor iedereen weggelegd denk ik.

3,5 sterren

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

De omschrijving van het verhaal deed me een beetje huiverig worden want ik was bang dat het een oerlang en saai verhaal zou gaan worden met allerlei termen uit de financiele wereld waar ik geen verstand van heb. Dat vond ik reuze meevallen. Je moet wel goed op blijven letten maar ik vind dat alles best goed te volgen is. Alhoewel het verhaal nog steeds niet echt opzienbarend was, was het ook niet echt saai.

De personages zelf daarentegen vond ik wel erg tegenvallen. Op Geko na, die sprak wel tot mijn verbeelding en Douglas heeft hier een ijzersterke rol neergezet. Maar het personage van Sheen en vooral Hannah spraken mij totaal niet aan. Ik vond ze zo leeg. Het enige moment dat ik een beetje feeling kreeg met Bud is als zijn vader een hartaanval krijgt maar verder vond ik ze allemaal erg oppervlakkig neergezet.

Het einde stelde ook een beetje teleur. Ik had de reactie van Geko wel willen zien als de politie hem aanhield. Het was zo''n irriterende man en je hoopt de gehele film dat ze hem neer weten te halen, en op het moment dat het daadwerkelijk gebeurd zie je het niet. Dat vond ik wel jammer.

Maar goed, alles bij elkaar opgeteld is het wel een goede film om naar te kijken. Ik vind hem niet spectaculair maar leuk genoeg. Voornamelijk door het schitterende acteerwerk van Douglas. Dat dan weer wel.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

in opbouw een geniaal verhaal , einde is voorspelbaar en simpel.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Teleurstellend.

Het hele verhaal lijkt groter dan het in feite is. De chaotische speculantenbureaus vormen een rommelige achtergrond. Het lijkt dat Stone dit bewust gedaan heeft om het te simpele verhaal over Bud Fox moeilijker te laten lijken.

In feite gebeurt er weinig - met goedkope subplotjes over papa en het vrouwtje - en is er verhaaltechnisch niets wat de film kan redden.

Ook de cast kan dat niet. Charlie Sheen kent af en toe een aardig momentje, maar is voorts erg doorsnee. Michael Douglas zet een karikatuur neer. Zoiets kan werken (Marlon Brando's Vito Corleone - om een voorbeeld te noemen - is in feite ook een karikatuur), maar overtuigend vind ik het niet.

Martin Sheen is oké, Daryl Hannah te slecht voor woorden.

Qua regie zit het nog wel redelijk. Af en toe passeert wel iets dat de moeite is, maar uiteindelijk blijft Oliver Stone ver beneden het niveau dat hij met het uitstekende Platoon haalt.

Op muzikaal vlak springt er niets in oog (of moet ik oor zeggen?).

Weinig meer dan gemiddeld.

2,5

avatar van missl

missl

Soms een beetje onduidelijk omdat ik geen verstand heb van de beurs. Verder is het een spannende film over een grote boef die aanbeden word door een jonge vent. De vriendin van deze jonge vent wist overigens mij soms wel te irriteren, wat slecht geacteerd. Verhaal is wel prima, de acteurs zijn verder wel prima, geen meesterwerk maar het is wel prima.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

oemoemenoe schreef:

in opbouw een geniaal verhaal , einde is voorspelbaar en simpel.

Beschamend zelfs bijna. Wat een draak van een einde.

avatar van emmes

emmes

In de jaren 80 waarschijnlijk een knappe film, maar nu hopeloos verouderd. Michael Douglas, alhoewel een oscar voor zijn rol, doet duidelijk aan overacting...

avatar van Ajacied16

Ajacied16

Deze film hebben wij gekeken bij Management en Organisatie, omdat het aansloot bij het onderwerp en over het algemeen is er aan de films die we op school kijken geen zak aan maar dat was bij deze anders. Af en toe is het wat lastig te begrijpen, omdat ik te weinig kennis van zaken heb m.b.t. de beurs. De opbouw van het verhaal vond ik erg goed en is natuurlijk ook goed gebaseerd op werkelijkheid. Het einde was zeer teleurstellend en dat is jammer. Want voor de rest is het gewoon een prima film.

avatar van Precies

Precies

That's the way the world turns around.