• 9.375.363 stemmen

Geregisseerd door: Oliver Stone

Met onder meer: Michael Douglas, Charlie Sheen en Martin Sheen

Releasedatum: 25 februari 1988

Plot Wall Street

"Every dream has a price."

Bud Fox is een aandelenhandelaar op Wall Street met een grote drang om de top te bereiken. Zijn vrije tijd gebruikt hij om in contact te komen met de machtige en succesvolle Gordon Gekko. Wanneer hij hem eindelijk ontmoet wordt Fox meegetrokken in de wereld van yuppies, duistere deals, geld en vrouwen.

avatar van AGE-411

AGE-411

Middelmatige filmpje dat nergens heen gaat. Verhaal dat nergens verbaasd en op bepaalde vlakken zeer voorspelbaar is. Het moest voor mij eigenlijk al een verbasend einde hebben, maar dat had het niet. Ik bleef op mijn honger zitten, en dat is nooit goed.

Ook zo goed als geen dieptegang in de personages, die eigenlijk ook niet heel interessant zijn, en ook te zien zijn in andere films, maar met meer dieptegang.

Dialogen zijn niet bijzonder, eveneenshetcamerawerk. Nergens verrassend of bovengemiddeld, in elk opzicht.

Charlie Sheen mag dan wel ooit een goede acteur geweest zijn, ik kan zijn kop echt niet zien. Zelfde met Douglas, die ik hier ook niet overtuigend vind.

Maar gezellig popcornvermaak dat eigenlijk niet verveelt of irriteert. In dat opzicht dan maar de tussenoplossing:

Toevallig speelden ze hem op dezelfde moment als ik er naar keek (gisterenavond) ook op TV.

avatar van Mescaline

Mescaline

AGE-411 schreef:

Haha, dat had ik ook ja erg toevallig

Heerlijk filmpje hoor!

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Best een degelijke film, maar ook al best verouderd. Michael Douglas doet het nog wel goed als Gordon Gecko, maar Stone had iemand anders mogen nemen voor Buddy Fox want Charlie Sheen is nou niet bepaald een geweldige acteur. Film blijft nog wel overeind door een plot dat ondanks de voorspelbare uitkomst uitstekend in elkaar steekt.

• 2005 stemmen

Ik vond Sheen wel goed gecast eigenlijk. Met zijn jonge kop kan ik hem sowieso nog wel serieus nemen. Tegenwoordig niet meer, maar dat heeft vooral te maken met Two and a Half Men.

avatar van bascross

bascross

AGE-411 schreef:

Douglas niet overtuigend.

Verder gaat de film natuurlijk wel ergens naartoe en zit er zelfs een hele sterke boodschap achter. Al met al een lachwekkende recensie.

• 2005 stemmen

Douglas was wel de uitblinker inderdaad. Vooral die scene met die glimlach zal ik nooit vergeten . Wat een gladde hufter speelt die. Geweldig.

avatar van rep_robert

Douglas hier niet overtuigend noemen is hetzelfde als Piet Paulusma een accurate weerman noemen

avatar van mroffbeat

mroffbeat

Heerlijke 80s film, goed verrhaal. Einde had wat strakker gemogen, dat was gewoonweg te simpel. Btw, iedereen opgevallen waarom er niets met die camera gebeurde waarmee er op het tuinfeestje/teken van contract de kinderen werden opgenomen? Misschien komt dit terug in deel 2

avatar van peteypablo

peteypablo

charlie is een vreselijke acteur

avatar van wwelover

wwelover

Ietsje beter dan deel 2, maar ook niet echt een hele bijzondere film. Ik vond het verhaal wel wat 'spannender' en minder voorspelbaar. Maar er gebeurd verder ook weer niet heel veel voor mijn gevoel. De gebeurtenissen rondom de beurs trekt mij dan ook niet, en daar ben ik dan wellicht te jong voor. Visueel kon ik de vergelijking wel trekken met deel 2, natuurlijk minder modern maar vond dit eigenlijk prettiger dan het overdreven gedoe wat in het 2e deel gedaan wordt.

Cast is sterk, Michael Douglas is in deel 1 een stuk sterker dan in deel 2. En ik was nogal verrast door Charlie Sheen, nou vind ik hem altijd wel geinig maar hij deed het hier behoorlijk goed, had hij meer mee kunnen doen denk ik. En Martin Sheen is natuurlijk ook een topper.

avatar van AGE-411

AGE-411

bascross schreef:

Douglas niet overtuigend.

Welke boodschap?

Die heb ik dan wel even gemist.

En het ligt gewoon aan Douglas. Die vent komt altijd zo onnatuurlijk over. Kan die niet zien spelen.

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

Film geeft de sfeer enorm goed weer.... qua acteerwerk vond ik Sheen wat minder

still -> 4

avatar van Denveen

Denveen

Verschrikkelijk voorspelbaar en storend moraliserend.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Zag hem gister pas voor het eerst, denk dat ie 20 jaar geleden toch wel beter was dan wanneer je hem nu bekijkt. Opkomst van de yuppies misschien?? Maar al met al geen verkeerde film, kijkt wel makkelijk weg, ook niks speciaals.

3 sterretjes

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Voor ik deel 2 ging zien deze ook maar even snel gekocht.

Zeer geslaagde typische jaren 80 film. Ditmaal over fraude en de bank en geldwereld. Michael Douglas zet ook hierin weer een erg mooie rol neer die Gordon Gekko heet. De film is eigenlijk ook een aaneenschakeling aan bankzaken en bankfraude waarbij het af en toe nog wel eens onavolgbaar is. Ik zou toch meer naar het journaal moeten kijken denk ik. Ook de jonge Sheen was goed bezig als de assistent van Gekko die hem moest helpen dingen de frauderen. Voor de rest ook omgeven in een mooi sfeertje met ook enkele zalige jaren 80 soundtracks en deuntjes.

Verder weer prima jaren 80 film.

avatar van fam3000

fam3000

film is me goed bevallen, raar dat ik hem nog niet gezien had.prachtig hoe ze elkaar proberen te naaien op het laatst

avatar van the new guy

the new guy

Deze viel me toch erg tegen. Een konteinde. Acteren is niet alles van Sheen en de geloofwaardigheid was ook afwezig. Jammer.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

sinterklaas schreef:

Voor ik deel 2 ging zien deze ook maar even snel gekocht.

Kwam er allemaal op neer dat deze investeerders in aandelen handelden met voorkennis, iets wat strict verboden is.

avatar van mrwhite

mrwhite

Snel nog een keer herzien voor ik naar deel 2 kijk.

Aardig filmtje die mooi aantoont dat een mens zowat alles zal doen voor geld.Met sterke rollen van Michael Douglas en Martin Sheen en ook de jongere Sheen doet het bij momenten aardig.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Aardige film al moet je wel van al dat getalletjes gelul houden. Op een gegeven moment was ik er wel een beetje klaar mee!

Michael Douglas deedt het wel weer uitstekend hier!

Aardig filmpje!

* * *

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Geweldige film. Vooral érg sterk dankzij het scenario: een geniale opeenvolging van snedige, razendsnelle, cynische oneliners en memorabele uitspraken, schitterend vertolkt door de volledige cast. Charlie Sheen is fantastisch als de yuppie die alles zou doen voor zijn carrière en zo op beursgoeroe Gordon Gekko stoot, die op een fenomenale wijze wordt vertolkt door Michael Douglas. Bovendien brengt Oliver Stone alles op een grandioze manier in beeld én geeft deze film ons een boeiend tijdsbeeld. Geen moment verveeld bij deze schitterende film met een formidabel scenario.

avatar van Zinema

Fragiele financiën.

Mooi gefilmde en goed opgebouwde misdaadfilm, met een simpele maar helaas realistische blik op de fragiele financiële wereld. Douglas speelt met verve de doorgeslagen oplichter Gekko die filmgeschiedenis maakte en 23 jaar later een vervolg zou opleveren. Een hoop formulewerk, inclusief laf einde, dat over het geheel genomen goed werkt.

Zeer goed.

avatar van GeronimoX

GeronimoX

Een goede film, maar ergens deed hij me ook denken aan die typische jaren 80 films waar de hoofrolspeler alles doet om bij het coole populaire clubje te horren om er uiteindelijk achter te komen dat de echte coole mensen juist zijn oude vrienden waren.Om hun vertrouwen terug te winnen moet hij dan z'n nieuwe vrienden verslaan in een of andere sport of belazeren zodat een clubhuis ofzo gespaard blijft.

Verder is het een mooi stukje nostalgie. Vond het ook erg leuk om te zien dat Gecko z'n koelkast van een mobiel terugkreeg in het vervolg.

Toch heeft deze film ook de tand des tijds goed doorstaan;

Mensen zijn nog steeds hebberig. Hebzucht liet ooit Adam en Eva van die appel eten en als we niet evolueren zal hebzucht ook onze ondergang zijn.

En geld laat mensen nog steeds dingen doen die ze niet willen. Stel jezelf maar eens deze vraag;"Als ik vanaf morgen hetzelfde kreeg, als ik nu verdien, zonder dat ik iets hoef te doen, zou ik dan nog gaan werken?"

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Een ding is wel duidelijk in deze film. Michael Douglas steelt op alle vlakken de show.

Oliver Stone ontgoocheld door een tam en simpel verhaaltje (ik moest nog geen 5mkijken vooraleer ik wist hoe het verhaal ging eindigen). De vader-zoonband erbijhalen, het liefdesverhaaltje... Zo uit het Hollywoodhandboekje voor beginners gehaald.

Charlie Sheen kan acteren, maar niet goed. Hij houdt het beter bij komedies want daar heeft hij het gezicht voor.

De Razzie van slechtste actrice dat jaar werd cum laude neergezet door Ellie Driver.

Martin Sheen daarentegen speelt overtuigend en houdt dus de boel recht met een geweldige Douglas.

Teleurstellende film al bij al.

avatar van gi30171

gi30171

Na al die jaren heb ik hem teruggezien (omdat Money never sleeps draaide). Zelfs na al die jaren een steengoede film waarin M.Douglas schitterend zij rol neerzet

avatar van JakobFugger

JakobFugger

Raar eigenlijk dat ik deze film nog nooit heb gezien, want het past zo in me straatje. Dan opent de film ook nog met fly me to the moon van Sinatra en dan scoor je al snel punten bij mij. Deze film komt natuurlijk een beetje uit de 'sky is the limit' tijd. Gordon Gekko vind ik een briljant personage en geweldig vertolkt, Bud Fox is wel oke. Het einde voelde een beetje afgeraffeld en vond ik ook geen fraaie afsluiter van deze film. Daardoor blijft de teller steken op 3,5*, maar ik ga zeker Money Never Sleeps kijken.

avatar van DB10

DB10

Vermakelijke film. Het Wall Street-wereldje wordt wel aardig in beeld gebracht, dat is dan ook het interessante. De randzaken waren totaal niet boeiend, vooral het liefdesverhaaltje rond Darryl Hannah. Het is uiteindelijk vooral de verdienste van Michael Douglas dat het boeiend blijft. Hij speelt Gorden Gekko echt geweldig. Charlie Sheen was een stuk minder.

avatar van skipy05

skipy05

Niet echt slechte film. Maar ik dacht dat ik hem interessanter ging vinden. Hij duurde redelijk lang en soms werd hij langdradig. Michael Douglas en Charlie Sheen vond ik goed spelen/

avatar van Rickmans

Rickmans

Goh... Dat ik hem nog nooit had gezien, zeg. Gebrek aan mijn opvoeding. Goede dialogen-film.

Sterk acteerwerk van een jonge Sheen, met de ervarenheid van paps en Douglas. Heb het 2e deel ook liggen, ga ik vanavond eens voor zitten.