• 9.373.940 stemmen

Geregisseerd door: Oliver Stone

Met onder meer: Michael Douglas, Charlie Sheen en Martin Sheen

Releasedatum: 25 februari 1988

Plot Wall Street

"Every dream has a price."

Bud Fox is een aandelenhandelaar op Wall Street met een grote drang om de top te bereiken. Zijn vrije tijd gebruikt hij om in contact te komen met de machtige en succesvolle Gordon Gekko. Wanneer hij hem eindelijk ontmoet wordt Fox meegetrokken in de wereld van yuppies, duistere deals, geld en vrouwen.

avatar van dttom

dttom

Wordt goed geacteerd en voor de rest erg amusant.

avatar van neo

neo

niet mijn favoriete stone-film ,maar toch is deze erg goed.

avatar van Jordy

Jordy

Ik vond 'm niet zo heel erg denderend. De film biedt wel een leuk kijkje in de aandelenwereld, maar erg boeiend vond ik het niet. Heel veel geouwehoer, en op het eind wordt het pas een beetje spannend. De film zit verder wel goed in elkaar, en er wordt goed geacteerd. Leuk ook dat Martin Sheen Charlie's vader in de film speelt. 2 en een halve ster.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Lijkt me dus echt helemaal niks deze film.

avatar van neo

neo

wat de film zo speciaal maakt zijn de fantastische dialogen tussen wall street mensen en de manier waarop oliver stone de beurs over wil laten komen als een echte jungle.daarnaast is greed een belangrijk thema in deze film,wat zorgt voor een slim spelletje tussen sheen en douglas.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Oke, maar de beurs boeit me sowieso niet heel erg, maar moet hem misschien toch maar eens kijken om de sfeer te proeven

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Wel een beetje heel erg moraliserend.

Leuk om vader en zoon Sheen in een film samen te zien spelen.

avatar van NERD

NERD

Ik vond dat er over het algemeen door de hele cast erg goed geacteerd werdt, alleen vond ik de film aan het einde een beetje "onbevredigend" daarom kom ik uit op 3 sterren

avatar van Goodfella

Goodfella

Vond 'm best goed, maar het wordt op een gegeven moment een beetje teveel van hetzelfde.

avatar van gotti

Wel aardig. 3*

avatar van maximus

maximus

Had niet gedacht dat ik zo`n film 3,5 sterren kan

geven, maar met plezier hoor. Erg goed gebrachte film.

avatar van doron v

doron v

Heeft iemand voor mij een aantal titels van meer van dit soort films (beursgerelateerd) zoals bijv. bolier room?

avatar van Ramon K

Ramon K

Trading Places.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

"Boiler Room" is inderdaad een vrij goeie beursfilm, of anders "Rogue Trader", met Ewan McGregor, over die oplichter die de Barings Bank over de kop heeft laten gaan ...

En natuurlijk "Pi", van Aronofski ...

avatar van tovenaar

tovenaar

bioscoopzaal schreef:

En natuurlijk "Pi", van Aronofski ...

Inderdaad, superfilm. Zeker gaan kijken. Alhoewel je hem misschien niet als tip moet geven voor een echte 'beursfilm'.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Daar heb je gelijk in.

Beschouw het dus maar eerder als een nachtmerrie-versie van "Good Will Hunting" of "A Beautiful Mind"

avatar van empirekees

empirekees

Naarmate einde nadert wordt hij steeds beter, en ik ben wel geintreseerd in de beurs, maar er zaten ook wat mindere momenten in.

avatar van De Knip

De Knip

Begin vind ik wel aardig, maar naar mate de film vordert, zie je het allemaal wel aankomen, tenminste ik dus. Daarom vond ik het einde niet super.

Nog wat: Die Darryl Hannah had dan ook echt niets te zoeken in deze film: wat een flutrol en ze speelde het ook nog beroerd!

Krekt een voldoende:

***

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Aardige , redelijk geacteerde en boeiende , beursfilm. Douglas zit perfect in z'n rol en Charlie Sheen is perfect als de naieve jongeling. 3 a 3,5*

avatar van Diesel

Diesel

Interessante Stone flick met goed acteerwerk (van vooral Michael Douglas) en uitermate sterke dialogen over geld, roem en macht. En dan heb ik het vooral over de dialogen tussen Sheen en Douglas, die zijn erg effectief en leerzaam. Verder is de chaos die heerst in die vieze, benauwde wereld van aandelen stijlvol in beeld gebracht en de meeste personages zijn goed uitgewerkt. Ook zit er de nodige humor in, vooral John C. McGinley speelt een hilarische rol.

In tijden niet zo een sterke film gezien over dromen en geld, naar mijn mening is Wall Stret de beste in zijn genre sinds Glengarry Glen Ross. Boiler Room bijvoorbeeld is een sunday picknick vergeleken met deze keiharde film.

I'm talking about liquid. Rich enough to have your own jet. Rich enough not to waste time. Fifty, a hundred million dollars, buddy. A player. Or nothing.

Dikke vette ****

meer dan verdiend.

avatar van rik_kubrick02

rik_kubrick02

DE beste 'financial thriller"

avatar van Dionysos

Dionysos

Gaaf, stoer, spijkerhard. Weinig toe te voegen aan hetgeen Diesel heeft gezegd: de dialogen tussen Douglas en Sheen zijn werkelijk om van te smullen en eerstgenoemde is op dreef hier.

Of de film moraliserend is? Absoluut. Op verschillende punten in de film schijnen op weinig subtiele wijze de stellingen door dat geld corrumpeert en dat macht tot misbruik leidt. Het einde spreekt op die punten ook al voor zich, hetgeen ik een zwak punt van het geheel vind, omdat het de voorspelbaarheid enigszins verhoogt.

De moraal worstelt, zoals vaak bij Stone het geval is, met een dualiteit: het systeem op zichzelf is niet slecht, het zijn de mensen in dat systeem.

Dat moralisme had ik echter al ingecalculeerd. Het blijft immers een Stone flick, wat dus dergelijke (soms licht extreem-) linkse sympathieën in het verhaal heeft zitten. Aan de kijker of hij daar vrede mee kan hebben of niet.

Stone is altijd een van de weinigen geweest die dat bij mij kan flikken, hoewel ik daarom veel van zijn films nooit de maximale score zal geven. Redenen hiervoor zijn dat ik hem bewonder om zijn creatieve kwaliteiten als regisseur en om zijn provocatieve eigenzinnigheid waarmee hij zijn ideeën presenteert. Ik hoef het niet persé met een visie eens te zijn om de film goed te vinden.

Die creativiteit en eigenzinnigheid zijn ook in deze film weer aanwezig; dat in combinatie met die heerlijke "jaren '80 yuppen-sfeer", toffe machtspelletjes en het heersende karakter van Douglas maakt dat zelfs deze rechtse rakker van Wall Street heeft kunnen genieten .

avatar van xangadix

xangadix

Na het lezen van dit stukje heb ik meteen weer zin om de film boven uit de kast te grissen en hem te gaan kijken. Jammer dat het meisje voor de televisie zit.

avatar van gertos

gertos

Tijdens mijn opleiding Bank en Financien zag ik in één van boeken een verhandeling met het thema "Greed is good". Zal Oliver leuk hebben gevonden dat zijn film misbruikt wordt door bankiers en beursmensen in opleiding. Prima film, geeft uitstekend weer hoe het in het grote boze kapitalistiche mensenleven aan toe gaat: bedrijven opknippen, werknemers lozen en de aandelenkoersen (desnoods voor slechts korte tijd) zien op te krikken voor eigen gewin .

Wil je weten hoe prijsvorming en informatievoorsprong en -manipulatie in zijn werk gaat: zie Trading Places.

Skip Rogue Trader (lees liever het boek) en Boiler Room is troep, het aanzien niet waard.

avatar van gemaster

gemaster

Eindelijk gezien. Heerlijke film die echter wel weer last heeft van de typische 'Stone kwaaltjes'. Ook hier weer een erg dikke moraal die niet altijd even subtiel door je strot wordt gedouwd. Voor de rest zijn de acteerprestaties erg goed, met uitzondering van Daryll Hannah. Ik vind haar in andere films best aantrekkelijk enzo, maar hier was ze gewoon ronduit lelijk. En eigenlijk geldt dat ook voor Sean Young. Maar misschien hoort dat wel zo, het innerlijk van de meeste personages is tenslotte ook aartslelijk.

avatar van Purmerend

Purmerend

Ja, inderdaad die Daryll Hannah zag er echt niet uit. En dan die mooie mobieltjes, ze kunnen ze net tillen zo groot en zwaar. Weinig spectaculaire dingen, maar interesant genoeg voor 3*.

avatar van moon44

moon44

het is wel een film uit 1987, toen hadden ze alleen nog maar van die ontilbare mobiel(tjes.)

avatar van mikey

mikey

Aparte, vlotte film met helaas de broodnodige St()ne kitsch, het camerawerk maakte me af en toe erg. Verder veel gel op de kop van Douglas, overacting, zwart/wit-gedachten en onbegrijpelijke rekensommetjes. Toch wel leuk 3.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Blijft een leuke film. The Rise & Fall van het snelle geld verdienen. Eerlijkheid duurt het langst. Karma. What goes around comes arond......wat u niet geschiedt, doe dat ook een ander niet! Daryl Hannah ook goed als Golddigger.....En The Twin Towers zijn ook nog te zien! Douglas als gladde, snelle zakenman en Sheen als wannabee. Leuk!....

Mijn stem: *** en een half