• 9.374.429 stemmen

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Will Gluck

Met onder meer: Emma Stone, Amanda Bynes en Penn Badgley

Plot Easy A

"A comedy about a good girl a small favor and a big rumor"

Olive Penderghast is geen opvallende verschijning op haar middelbare school in Ojai, Californië. Wanneer haar wat opdringerige vriendin Rhiannon haar uitnodigt voor een weekendje kamperen, komt ze met de smoes dat ze al een afspraakje met een jongen heeft. Na het weekend bekent ze valselijk aan Rhiannon dat ze seks heeft gehad. De zeer Christelijke Marianne vangt dit op, en al snel gonst het op school van de wilde geruchten. Olive weet niet goed wat ze ermee aan moet, maar besluit dan toch haar nieuwe imago ten volste uit te buiten...

Olive Penderghast

Principal Gibbons

Rhiannon Abernathy

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Niet zo goed als Gluck's 'Fired Up', maar toch zeker best vermakelijk. Emma Stone is een leuke meid, niet altijd even solide wat humor en acteren betreft, maar wel capabel om een film als deze te dragen.

Nou is deze Easy A op geen enkel vlak een hoogvlieger, soms zelfs wat flauw, maar regelmatig toch best scherp, met een aardige lading droge humor. Bijrollen van o.a. Tucci (wat heeft die vent een charisma; ge-wel-dig) en Gigandet doen de film goed. Laatstgenoemde is één keer ultra-grappig, met de beste quote uit de film. Leuk van Don't You Forget About Me, jammer van de versie tijdens de credits.

Het verhaaltje zelf is niet om naar huis te schrijven, maar regisseur Gluck heeft de touwtjes goed in handen en maakt er gewoon een vermakelijk geheel van. Best leuk voor een keer. Voldoende.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Een chick-flick met een ander niveau, deze keer waren de grappen erg geslaagd (het terugkomen, hoe verder een film vordert werkt blijkbaar ook hartstikke goed!) en het verhaal had genoeg wendingen en leuke personages om 93 minuten een glimlach op mijn gezicht te toveren met soms een harde brul. Erg geslaagd allemaal, mede dankzij de filmmakers die zich niet te serieus nemen. De humor moet je liggen en je moet door het ''nickelodeon-achitge-voiceover'' heen kijken. Een leuke komedie. 3 sterren

Pff... wat een gemiddelde op imdb zeg. Ik snap niet waar die overdreven positiviteit vandaan komt.

Het is best een leuke highschool komedie met net wat meer edge dat de standaard (vooral voor Amerikaanse begrippen) maar kom op zeg, wel erg overdreven allemaal.

Regisser Gluck wil ook een soort ode aan John Hughes brengen, maar vergeet voor het gemak dat die wel zijn grote succes ontleende aan het feit dat de karakters in zijn films juist personen waren waar de tienerkijkers zich mee konden identificeren. Niet van die overdreven typetjes als hier.

Film leunt volledig op de leuke Emma Stone verder.

En hoogtepunt van de film verreweg de opmerkingen van Tucci aan zijn gekleurde adoptiezoontje: So, where you're from? .

avatar van Fox McCloud

Fox McCloud

Vermakelijk.

Meer had ik er ook niet van verwacht. De film doet wat het moet doen en lost gemakkelijk mijn verwachtingen in. De film bevat goede humor, een geweldige cast en een origineel verhaal. Het resultaat is dan ook een geslaagde film. Op de inhoud valt weinig aan te merken. Vrij standaard maar toch origineel genoeg. De grote steunpilaar van de film is natuurlijk Emma Stone. Ik zette deze film voor haar aan en ja hoor, ze was weer uitmuntend in haar rol. Ik hoop nog veel meer van deze dame te zien. Al met al een zeer leuke film. Veel memorabels bevaate het niet en het zal wel geen klassieker worden, maar ik heb weer genoten!

avatar van stinissen

Prachtige film met een boodschap , Emma Stone is werkelijk subliem als Olive en is zo wie zo een leuk meisje. De mannelijke rol van Penn Badgley (Gossip Girl ) is klein maar wel aanwezig .Ook kleine rol van Malcolm McDowell als de directeur van de school maar de mooiste was toch wel de vriendin van Emma Stone , de mooie bevallige Alyson Michalka.

De film verveelt geen seconde en kijkt heerlijk weg en is nooit oppervlakkig of flauw.

De ouders in de film van Emma Stone zijn geweldig met hun kijk op het leven (zo hoort het eigenlijk) al met al een echte aanrader.

avatar van james_cameron

Vermakelijke maar nogal overdreven high school komedie. Emma Stone is perfect gecast, de film is zeer vlot gemaakt en de dialogen zijn best grappig, maar het script weet niet te overtuigen. Het voelt te gekunsteld aan. Daarnaast zijn er gewoonweg te veel flauwiteiten, met als absoluut dieptepunt de gesimuleerde seksscene. Tenenkrommend. Wel een aantal leuke verwijzingen naar de jaren '80 films van John Hughes, die dit soort onderwerpen beter en vooral subtieler aanpakte.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Volstrekt belachelijk verhaal? De vliegende schotels en Aliens gemist geloof ik.

Best een leuke film. Plot leent zich perfect voor belachelijke situaties. Heerlijke delivery van Stone, maar ook erg leuke rollen van Michalka en Tucci. Waar vooral Tucci weer de show steelt. Wat heeft hij een sterk gevoel voor timing, heerlijke droge delivery ook.

Flink wat leuke grappen in de eerste helft maar zoals wel vaker stokt dat totaal in de tweede helft. Omdat de maker zich zo geroepen voelt om er een moralistische tweede helft van te maken. Altijd wel een probleem van dit soort romcom's. Erg jammer dat je in dit genre te vaak maar een halve goede film overhoudt. Toch erg genoten, dankzij de fijne cast en thematiek die als ideale kapstok fungeert om jokeso m heen te bouwen. Soms wat te braaf, maar wel leuk.

avatar van Ruud R.

Ruud R.

Leuke school-comedy, geen standaard puberfilmpje l

Op de (middelbare) school gaat de roddel dat studente Olive Penderghast sex heeft gehad. Hierdoor veranderd ineens haar populariteit. Ze weet hier handig gebruik van te maken, met alle gevolgen van dien...

Leuk hoe Emma Stone deze rol weet neer te zetten, door haar juist onverwachte reacties op de voortkomende situaties in deze film.

avatar van TMP

TMP

De manier waarop het verhaal van de film verteld wordt, in verschillende hoofdstukjes, is wel leuk. Verder biedt het verhaal wat weinig. Emma Stone acteert wel leuk, maar het gezin waarin zijn woont is dan helaas weer wat erg over de top. De film probeert wel nog een boodschap mee te geven, maar die komt ook niet echt over.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Een plaatsnaambordje met daarop het inwoneraantal, een staatsvlag en een bros rijpe sinaasappelen. Zo simpel. Zo effectief. En zo laat je dus zien dat de film zich afspeelt in een dorpje in zomers Californië. Even gloorde dan ook de hoop dat dit wel eens de beste highschoolfilm zou kunnen zijn sinds Elephant.

Maar vanaf het moment dat Stone aan haar voice-over begint was daar weinig van over. Voice-overs kunnen gewoonlijk op mijn goedkeuring rekenen en eerder deze avond kwam ik erachter dat All Movie drie van mijn toptienfilms onder de noemer quirky schaart, maar dit was wel heel veel voice-over en quirkiness.

Uiteindelijk resulteert dat wel in een prettig gestoord filmpje, en als je soundtrack bestaat uit highschoolklassiekers als Bad reputation en Don't you forget about me zit het sowieso wel snor natuurlijk, maar geef mij toch maar het soberder en meer Europese Elephant.

Overigens wel een serieuze vooruitgang ten opzichte van Fired up, de vorige film van Gluck.

avatar van Elineloves

Elineloves

Is there an Olive here?
- There's a whole jar of them in the fridge!

Highschool komedies kunnen leuk zijn, mits het er niet metersdik bovenop ligt, boordevol clichés zit en irritante, steriotype personages heeft. Gelukkig is Easy A verfrissend en lijkt het allemaal authentiek, terwijl je stiekem in je achterhoofd wel weet dat het niet helemaal zo is.

Het begint leuk met Olive's webcast. Emma Stone is leuke verschijning en heeft een hoog smart-ass gehalte zonder vervelend of over the top te worden. Alyson Michalka is ook een snoepje. In eerste instantie begreep ik niet echt waarom ze leugen na leugen vertelde. Je kunt toch van een kilometer afstand ruiken dat dat om problemen vragen is? Naarmate de film vordert, begrijp je het wel steeds beter.

Amanda Bynes, ik vind het nog steeds jammer dat ze gaat stoppen met acteren, zet een leuke rol neer als de christelijke Marianne. Hoewel ze ontiegelijke geitenwollensok speelt, is ze wel echt prachtig en sexy. Samen met de twee andere meiden is ze toch wel echt eye-candy. De rivaliteit tussen de meiden is leuk en vermakelijk.

Na het zien van Easy A is er voor mij één ding heel duidelijk geworden. Ik wil meer Stanley Tucci zien. Die man is werkelijk geweldig. In Burlesque vond ik hem al geweldig, en in deze film weer. And oh my god! Cam Gigandet! Niiiice. Zelfs Dan Byrd is een schatje. Liet me wat uiterlijk betreft een beetje denken aan Eddie Kaye Thomas, die Paul Finch speelde in de American Pie films.

Lisa Kudrow is de enige van de cast die niet goed uit de verf komt. Ze lijkt haar Friends-personage maar niet van zich af te kunnen schudden, en dat is jammer en een tikkeltje storend.

De muziek is lekker, opzwepende soundtrack en toepasselijk bij de scènes. De seksscène van Olive en Brandon is geweldig. '' What do you think I have down there? A gnome? ''
Maar de mooiste scène voor mij is misschien niet de meest voor de hand liggende. Wanneer de loser met overgewicht Evan naar Olive toe gaat en haar smeekt om hem te helpen, wordt je als kijker even geraakt. "Just look at me." Dit vat eigenlijk mooi samen hoe zeer de druk is en hoe desperate je kan zijn om er bij te horen. Erg mooi en het haalt het 'luchtige' even weg voor een wat serieuzer ondertoontje.

Geweldige tienerkomedie, heerlijke personages, een lekkere dosis humor en mooie, leuke meiden. Flinke meevaller!

avatar van ExToR

ExToR

Een van de leukere 'high school films' die ik gezien heb. Misschien komt het doordat deze film niet zoals elke andere film een plot heeft dat zich na 5 minuten al zo blootgegeven heeft dat de rest van de film eigenlijk niet eens meer gekeken hoeft te worden. Anders gezegd, het verhaal verrast nogal, tuurlijk behoud je enigszins het stereotype highschool, maar dan nu net even anders.

De film bouwt zich op een leuke manier op en heeft en leuk, apart einde. Je leert alle karakters ook echt een beetje kennen. Ook het gezellige gezin van Olive bezorgde me een glimlach.

Het acteerwerk was prima, heb daar eigenlijk nauwelijks iets op aan te merken behalve dat ik Lisa Kudrow nog steeds enorm irritant vind. Ze doet het niet slecht maar op een of andere reden weet ze me nooit aan te spreken... Alyson Michalka blijft me daarentegen juist wel postief verrassen, goede actrice.

Waar ik me wel ontzettend aan kan ergeren (wat anderen waarschijnlijk niet eens opvalt) is die irrtante sluikreclame. Deze film is van Sony pictures blabla, vervolgens zij je gedurende de hele film geen andere laptop dan een sony vaio, geen andere telefoon dan een sony ericsson enzovoort. Dat hadden ze wel wat subtieler mogen aanpakken.

Al met al een grappige film die net even het stereotype highschool films doorbreekt.

avatar van Zinema

Licht verfrissend.

Charmante romcom die vooral rust op de mooie schouders van de charismatische Stone, maar tevens kan terugvallen op goed geacteerde en vermakelijke characters. Het verhaaltje is simpel en de moraal ziet de kijker van mijlen ver aankomen, al doet dat er in dit geval allemaal niet echt toe. De film is licht verfrissend binnen de lange rij aan genregenoten.

Zeer goed.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Leuke, vrolijke en frisse film.

Totaal niet wat ik verwacht had eigenlijk. Ik dacht toch eerder dat het een standaard high school filmpje zou zijn, maar dat valt heel erg mee. Natuurlijk heb je wel bepaalde elementen die je altijd terug ziet komen in films met dit thema, maar Easy A heeft toch iets origineels. De manier waarop het verhaal verteld word, en ook het verhaal zelf ben ik (volgens mij) nog niet eerder tegengekomen. Tenminste niet in deze uitvoering en dat is alleen maar goed uiteraard.

Emma Stone deed het geweldig als Olive. Nog iets wat ik niet aan zag komen, omdat ik helemaal niks met haar als actrice had. Vond haar vrij onopvallend, sprong er niet uit maar dat is in deze film verandert. Wat een leuke (mooie) vrouw, en wat speelde ze haar rol leuk en met veel charme. Ook de verschillende bijrollen waren leuk. Denk bijvoorbeeld aan Amanda Bynes en Stanley Tucci. Goede acteurs met beide enorme grappige delivery. Jammer alleen van Cam Gigandet en Lisa Kudrow, wat waren die slecht zeg in deze film. Vreselijk en van Lisa zie je zulke rollen wel aankomen, aangezien ze dat ook regelmatig doet, maar Cam kan toch wel betere rollen krijgen, neem ik aan. Jammer dat hij zich voor zoiets uitleent.

Speelduur is verder prima, film kijkt lekker weg en word nergens saai. Ik heb ook regelmatig enorm gelachen om bepaalde stukken, denk bijvoorbeeld aan de scene tussen Olive en Brandon in de slaapkamer (de zogenaamde seks scene) Hilarisch gewoon!

Al met al dus een leuke film in zijn genre, best vernieuwend en fris mede dankzij Emma Stone die een geweldige rol neerzet als Olive.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Ik vond het ook een fijn filmpje, dat wel te gelikt is en te veel op veilig speelt om echt bijzonder te zijn. Gewoon leuk dus, met dank aan een charmante Emma Stone. Als bijdehandje heeft ze een beetje weg van Juno, hoewel dat voor mij een nog sterker personage was. Erg leuke ouders heeft ze ook, en Thomas Haden Church is grappig als coole leraar.

Tof dus, maar ik had het graag allemaal nog wat meer "indie" gehad. De look van Easy A, de muziek (op een enkele goeie song na),... Veel sfeer vloeit er niet uit voort.

Kleine 3,5*

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Truttige film. Ik snap niet wat iedereen hier zo speciaal in vindt. Het is al erg moeilijk te geloven dat iemand er plezier in vindt om vuilgemaakt te worden met roddels... en hoe het dan op het einde opgelost wordt... with a fizzle and definitely NOT with a bang. Enfin, het mag gerust een jonger publiek en een meidenpubliek entertainen, ik ga toch nog steeds voor John Hughes all the way. Emma Stone was in alles een Amerikaans fake-typetje. "Juno" vond ik bvb véél en véél beter. Leuker waren het tandem Tucci en Clarkson en enkele fijne dialoogstukjes die plots toch nog voor een leuk momentje en een glimlach zorgden. Niet genoeg in ieder geval; geef mij maar in films teenagers die gewoon zichzelf zijn en niet proberen iemand te zijn die ze niet zijn.

avatar van wwelover

wwelover

Leuke wegkijker. Geen hoogstaand verhaal, maar wel eentje die 90 minuten boeiend is en ondanks de voorspelbaarheid wel gewoon fijn is om te zien. Het is ook best prettige humor en samenhangend met de leuke acteurs maakt dit wel een kleine verrassing. Emma Stone is erg leuk in haar rol. Ik vond Amanda Bynes alleen een beetje miscast, vind haar normaal erg leuk maar dit was niet echt een rol voor haar. Ook Cam Gigandet vond ik een beetje vreemd gecast als Miccah. Daarentegen vond ik Stanley Tucci geweldig, vind hem sowieso een erg leuke acteur. Ook de moeder was erg geinig.

avatar van Macmanus

Macmanus

Jammer.

Film weet niet veel te bereiken. Echt hard en vol met geweldige grappen zit het niet en als soort van ode aan John Hughes mist het alle medeleven voor het nogal vervelende hoofdpersonage. En elke keer merk je dat ze niet doorzetten, het blijft altijd veels te braaf. Niet per se erg, maar ze proberen onderwerpen als, geloof fanatici, hoer van de school, lerares die vreemd gaat met student, er wel in te doen maar allemaal zo slapjes en braaf.

Nee wil ik lekker braaf maar wel met gevoel, doen ik de klassiekers van John Hughes, wil ik hard en niet terughoudend doe ik wel, Pretty Persuasion.

2 sterren, middelmatig.

avatar van blurp194

blurp194

"Is there an Olive here?"
"There is a whole jar of 'em in the fridge"

In het genre van tiener-highschool comedy is dit wel een van de betere die ik ooit gezien heb. Emma Stone is leuk en geloofwaardig als Olive, en weet het voor de hand liggende maar toch ook bovengemiddeld grappige verhaal goed tot z'n recht te laten komen. De parallel aan A Scarlet Letter is goed uitgewerkt maar wordt misschien wat erg nadrukkelijk uitgelegd - alsof ze bang waren dat we het zelfs met de rode A in de zwart-wit filmfragmenten nog niet zouden snappen. Aardige vondst vind ik ook wel dat alle echte cliche's pas uitgespeeld worden als het onvermijdelijke happy end al ingezet is, vanaf het 'musical number' zeg maar.

Behalve Emma Stone vallen de andere acteurs me niet echt op, in positieve of negatieve zin. Wel jammer dat Lisa Kudrow hier aan meedoet - voor mij haalt dat de film naar beneden. Cameo's zijn af en toe best grappig, maar iemand met zo'n vastgeroest typetje kan alleen nog Phoebe zelf spelen, niets anders.

Wat ik me wel afvraag is of ik me bij herzien niet ga ergeren aan de voiceover van Emma.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Erg leuke film die op een hilarische en stijlvolle manier een redelijk serieus onderwerp weet aan te snijden zonder hier te diep op door te gaan.

Stone zet wederom een sterke en vooral cynische rol neer, bijgestaan door een aantal voortreffelijke bijrollen van oa. Thomas Haden Church en Stanley Tucci. Vooral het camerawerk en de vlotte montage zorgen ervoor dat de film een frisse uitstraling krijgt en nergens saai wordt.

De meeste cliché highschoolkarakter worden gebruikt maar op een dergelijke manier vertolkt dat het zowel grappig als geloofwaardig is, zonder over de top te gaan. Het wordt dan af en toe wel wat voorspelbaar en zie je het eind al van verre aankomen.

Easy A heeft me verrast met zijn frisse aanpak en vooral Stone maakt dit tot een erg leuke film met genoeg te lachen.

Aanrader!

avatar van Thera.

Thera.

Waar je zou denken dat dit een luchtige film gaat worden, en het dat op zich ook wel is, maar toch in een andere mate dan je wellicht zou verwachten: deze film is best sterk en intelligent. Ik ben niet zo'n fan van Emma Stone (vind haar wel leuk, vooral na het zien van deze film, maar als visueel ingesteld persoon kan ik niet zeggen dat ik haar aantrekkelijk vind), maar ze deed het hartstikke leuk. Meevaller!

avatar van Dreman

Dreman

hedrick schreef:

... Leuke film voor categorie 15-25 jaar, alhoewel ik bij vlagen ook het idee had dat ik naar een typische vrouwenfilm aan het kijken was.

mm, ik val toch al een tijdje niet meer in de categorie 15-25 en heb zelfs nooit tot de categorie vrouw behoord, maar toch vond ik dit een geweldige film waar ik me uitstekend mee vermaakt heb!

Emma Stone zet een prachtig personage neer maar ook de bijrollen zijn dik in orde. Ik vind dat er veel goeie grappen in de film zitten, en zeker een originele verhaallijn.

Speciale vermelding nog voor Olive's ouders, echt de meest 'coole' ouders die ik ooit gezien heb, zelfs in films

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Favoriete soort van 'guilty pleasure'.

Neem een redelijk bekende cast (waaronder de helft van de hoofdrolspelers in The CW series die al ver in de 20 zijn maar nog steeds hun geld verdienen door middelbare scholieren te spelen), een misverstand (sterk gedramatiseerd door het feit dat het om tiener problemen zoals seks, zoenenen bff's gaat) en een sarcastische hoofdrolspeelster die haar klassiekers kent en je hebt een recept dat nooit gaat vervelen.
Dat gezegd is 'Easy A' een van de betere chickflicks die de afgelopen tijd middelbare scholieren tracht te representateren. Vooral omdat het verhaal leuke wendingen heeft, een charismatische Emma Stone en de focus niet zo zeer ligt op de ontbloemende relatie, maar op de hoofdpersoon zelf. Daarnaast erkent de film alle middelbare school clichés, maar volgt ze alsnog gehoorzaam. Ideaal als je het mij vraagt.
Minpunten zijn vooralsnog dat het allemaal nog best erger had gekund. Aan het einde van de film vraag je jezelf af hoe erg Olive het nu werkelijk vindt dat ze een outcast is. Ze komt veel te sterk over om een webcast te maken zodat ze weer sociaal geaccepteerd wordt.
Desondanks heeft de film erg leuke personages, een goed uitgewerkt verhaal en leuke scènes.

Prima vermaak.
3,5

avatar van brabusRUS

brabusRUS

So, where are you from?

Stanley Tucci was weer helemaal top. Maar ook hoofdrolspeler, Emma Stone, deed het zeer aardig. Verder vond ik dit een leuk High-schoolfilmpje, maar niet echt bijzonder. Heb ook maar 3 gelachen.

avatar van Tommeh

Tommeh

rokkenjager schreef:

Redelijk geforceerde zeurfilm.

Hier ben ik het wel mee eens. Erg wordt veel te veel geprobeerd een spitsvondig komedietje a la Juno te maken. Dit lukt af en toe, maar vaak wordt de plank volledig misgeslagen. Veel vervelende personages ook, en een zeer matig einde.

avatar van rep_robert

Ook Easy A valt onder de noemer van tienerfilms die lekker over de top gaat en de draak steekt met alle clichés die er maar te vinden zijn. Als je zoals bovenstaande reactie van Skinny Binny alles serieus neemt dan valt er weinig meer van te genieten.

Gelukkig bekijk ik een film als dit anders, de stereotypetjes zijn toch om te smullen hoor. Bynes haar personage is erg grappig, Tucci en Haden Church geven er ook nog een leuk, volwassen tintje aan en Stone zelf is ook erg charmant(al vind ik haar niet als een 17 jarige overkomen).

Prima vermaak eigenlijk, al gaat het soms iets te ver en kent Stone haar personage het woord nee niet. Maar de vele verwijzingen waaronder die van de overbekende films van John Hughes(Ferris Bueller Day Off, Sixteen Candles, Say Anything etc. etc.) zijn ook leuk en zorgen voor herkenbare punten. Al vind ik die films uiteindelijk wel leuker dan het prima tussendoortje Easy A.

avatar van Insignificance

Insignificance

Juno motortje met John Hughes benzine. Zoiets. Vlot, gevat en cheeky, maar ook allemaal net wat te uitbundig om innemend te zijn. Zo moet je bij het feestje van Melody Bostic door heel wat overdreven gedoe heen wroeten om bij die vrij aardige grap uit te komen. Die overigens wel landt.

Dat geldt niet voor alles rondom het Cross Your Heart clubje. Erg flauw, net zoals de protestbordjes en Kudrow's waardeloze rol. Easy A en Emma Stone zijn eigenlijk op hun best als het hooguit quirky probeert te zijn. Emma Stone is charmant, de ouders oké en Thomas Haden Church droog.

avatar van mr_erp

mr_erp

Leuk filmpje, met erg leuke (subtiele) grappen.

Hoogtepunt in deze film is Emma Stone, die een uitstekende rol neerzet als Olive!

Verder waren de bijrollen van Thomas Haden Church en Stanley Tucci ook erg goed.

Dankzij het werk van deze acteurs en de (droge) humor kan ik niets anders dan deze film goed beoordelen. --> 3,5*

avatar van scorsese

Uitstekende highschool-comedy waarin een verzonnen reputatie voor de nodige problemen zorgt. Een leuk verhaal dat met een flink tempo verteld wordt, genoeg grappige momenten (zoals de hilarische fake-sex-scene) en goeie dialogen. Grootste pluspunt is het zelfbewuste karakter van de film, waardoor het genre overstijgt wordt. Emma Stone is op haar plaats hier in haar eerste hoofdrol en ook alle bijrollen zijn leuk (vooral Stanley Tucci en Patricia Clarkson als haar ouders).

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Matig.

Ik observeer veel materiaal dat we al uit voorgaande highschool-films kennen, die nog niet eens zo oud zijn.

Het erge is nog dat Stone's karakter ons waarschuwt voor cliché's, maar dat het er nog meer zijn dan ik eigenlijk verwachte.

Nergens is de film op écht goeie humor te betrappen, het plot slaat nergens op (true, geen enkele highschool-tienerfilm heeft een plot dat ergens op slaat), maar dit was gewoon stupide.

Kudrow is overbodig en Bynes' karakter is een slap excuus voor Gluck om religie belachelijk te maken. Daar heb ik in principe geen problemen mee, MITS het grappig is.

Dan is er nog die achterlijke voice-over van Stone die veel te vaak gebruikt wordt. In plaats van geslaagde komische dialogen wordt de film geremd door de slappe voice-overs, die niet te volgen zijn dankzij de weinig verrassende inhoud ervan.

Persoonlijk vond ik Stone's karakter helemaal niet zo sympathiek. Eerder gewoon heel dom.

Positieve puntjes:

Badgley komt wel sympathiek over, Clarkson en Tucci spelen geinige ouders en Bynes is lekker overdreven.