• 9.375.198 stemmen

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Will Gluck

Met onder meer: Emma Stone, Amanda Bynes en Penn Badgley

Plot Easy A

"A comedy about a good girl a small favor and a big rumor"

Olive Penderghast is geen opvallende verschijning op haar middelbare school in Ojai, Californië. Wanneer haar wat opdringerige vriendin Rhiannon haar uitnodigt voor een weekendje kamperen, komt ze met de smoes dat ze al een afspraakje met een jongen heeft. Na het weekend bekent ze valselijk aan Rhiannon dat ze seks heeft gehad. De zeer Christelijke Marianne vangt dit op, en al snel gonst het op school van de wilde geruchten. Olive weet niet goed wat ze ermee aan moet, maar besluit dan toch haar nieuwe imago ten volste uit te buiten...

Olive Penderghast

Rhiannon Abernathy

Dat klopt.

avatar van mandy7

mandy7

Heerlijke film binnen z'n genre.

Fijne cast ook.

Heel hard gelachen.

Een 8.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Erg leuke film die op een hilarische en stijlvolle manier een redelijk serieus onderwerp weet aan te snijden zonder hier te diep op door te gaan.

Stone zet wederom een sterke en vooral cynische rol neer, bijgestaan door een aantal voortreffelijke bijrollen van oa. Thomas Haden Church en Stanley Tucci. Vooral het camerawerk en de vlotte montage zorgen ervoor dat de film een frisse uitstraling krijgt en nergens saai wordt.

De meeste cliché highschoolkarakter worden gebruikt maar op een dergelijke manier vertolkt dat het zowel grappig als geloofwaardig is, zonder over de top te gaan. Het wordt dan af en toe wel wat voorspelbaar en zie je het eind al van verre aankomen.

Easy A heeft me verrast met zijn frisse aanpak en vooral Stone maakt dit tot een erg leuke film met genoeg te lachen.

Aanrader!

avatar van borgy

borgy

Easy A heeft me verrast met een avond heerlijke humor.

Ik dacht beter een tiener High school film dan t.v. maar was aangenaam verrast met mijn soort humor.

Zeker kijken en laat je verrasen.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik dacht dat Amanda Bynes ging stoppen met acteren? Maar lijkt me een leuke film, dus ik ben benieuwd. De cast is ook prima.

avatar van Wilfred Genee

Wilfred Genee

TragieStar.* schreef:

Daar was ze later even weer op terug gekomen.

avatar van Thera.

Thera.

Waar je zou denken dat dit een luchtige film gaat worden, en het dat op zich ook wel is, maar toch in een andere mate dan je wellicht zou verwachten: deze film is best sterk en intelligent. Ik ben niet zo'n fan van Emma Stone (vind haar wel leuk, vooral na het zien van deze film, maar als visueel ingesteld persoon kan ik niet zeggen dat ik haar aantrekkelijk vind), maar ze deed het hartstikke leuk. Meevaller!

hedrick

Een verbazend hoge rating voor Easy A op Moviemeter. De film is een teenage movie

met een paar ( met de nadruk op paar ) leuke stukjes erin, zoals de switch van blauwe satans naar

hamsters als mascottes van de basketbalvereniging, maar de film blijft gewoon zeer matig en blijft anderhalf voortbeduren op Emma Stone, die net alsof ze het doet met de hele school tegen betaling

avatar van Dreman

Dreman

hedrick schreef:

... Leuke film voor categorie 15-25 jaar, alhoewel ik bij vlagen ook het idee had dat ik naar een typische vrouwenfilm aan het kijken was.

mm, ik val toch al een tijdje niet meer in de categorie 15-25 en heb zelfs nooit tot de categorie vrouw behoord, maar toch vond ik dit een geweldige film waar ik me uitstekend mee vermaakt heb!

Emma Stone zet een prachtig personage neer maar ook de bijrollen zijn dik in orde. Ik vind dat er veel goeie grappen in de film zitten, en zeker een originele verhaallijn.

Speciale vermelding nog voor Olive's ouders, echt de meest 'coole' ouders die ik ooit gezien heb, zelfs in films

Dreman schreef:

Sorry about that, misschien voel je je na mijn berichtje weer jonger en komt de vrouw in jezelf naar boven

Maar goeie grappen? noem er 5

avatar van mandy7

mandy7

hedrick schreef:

Maar goeie grappen? noem er 5

Zij is jouw op zich niets verschuldigd, dus vertel haar niet dat ze 5 goeie grappen moet noemen, maar vraag het haar, dat is wel zo netjes.

Anyhow, ik hou het op grappige momenten/opmerkingen

Marianne: There's a higher power that will judge you for your indecency.

Olive: Tom Cruise?

Rosemary (de moeder): I had a similar situation when I was your age. I had a horrible reputation.

Olive Penderghast: Why?

Rosemary: Because I slept with a whole bunch of people. Mostly guys.

Olive Penderghast: Mom!

Brandon: Is there an Olive here?

Rosemary: There's a whole jar of them in the fridge!

Pr. Gibbons (schooldirecteur): This is public school. If I can keep the girls off the pole and the boys off the pipe, I get a bonus.

Rhiannon: Now you're a super slut like me.

Olive Penderghast: I don't think letting Peter Hedlin motorboat you behind a Bed, Bath, and Beyond really makes you a super slut.

Rhiannon: There were a lot of people walking past, okay, someone could have easily seen.

En dan nog de grapjes van de vader tegen/over het geadopteerde broertje

avatar van Fox McCloud

Fox McCloud

Inderdaad heel leuk .

avatar van Dreman

Dreman

mandy7 schreef:

Bedankt dat je het voor me opneemt maar zoals ik al eerder zei 'heb ik nooit tot de categorie vrouw behoord'. Maak van dat 'Zij' dus maar 'Hij'.

Hoe dan ook, inderdaad 5 goeie voorbeelden van dialogen die ook ik erg grappig vond, net als inderdaad de vader die tijdens het eten nonchalant tussendoor aan het geadopteerde zoontje vraagt uit welk land hij eigenlijk komt.

Sorry Hedrick, maar dat vind ik dus wel erg grappig. Als jij dat niet vind is dat jammer, want dan zul je je inderdaad niet zo vermaakt hebben met deze film. Maar kennelijk voelde je je wel geroepen om te kijken, terwijl de poster en het verhaal al wel een 'beetje' weggaven welke richting het opging. Had je misschien stiekem gehoopt op wel een échte cliché highschool film?

Dreman schreef:

Afgaande op de rating wellicht met hoge verwachtingen toch de film gaan kijken. Kan het alleen maar tegenvallen Sommige grappen vind ik erg Sex and the City humor alleen dan op een High School. Komedies moeten gewoon over the top zijn en dat was deze film niet. Echte non highschool komedies zijn films als American Pie Part 1 of Liar Liar van Jim Carrey of Wedding Crashers met Vince Vaughn om maar 3 geniale komedies te noemen of hou jij daar weer niet van? Ben jij meer van het High School?

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Leuke aangename komedie, lichtvoetig en uitstekend spel van Emma Stone.

avatar van SimtekF1

SimtekF1

Niet mijn soort film.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Favoriete soort van 'guilty pleasure'.

Neem een redelijk bekende cast (waaronder de helft van de hoofdrolspelers in The CW series die al ver in de 20 zijn maar nog steeds hun geld verdienen door middelbare scholieren te spelen), een misverstand (sterk gedramatiseerd door het feit dat het om tiener problemen zoals seks, zoenenen bff's gaat) en een sarcastische hoofdrolspeelster die haar klassiekers kent en je hebt een recept dat nooit gaat vervelen.
Dat gezegd is 'Easy A' een van de betere chickflicks die de afgelopen tijd middelbare scholieren tracht te representateren. Vooral omdat het verhaal leuke wendingen heeft, een charismatische Emma Stone en de focus niet zo zeer ligt op de ontbloemende relatie, maar op de hoofdpersoon zelf. Daarnaast erkent de film alle middelbare school clichés, maar volgt ze alsnog gehoorzaam. Ideaal als je het mij vraagt.
Minpunten zijn vooralsnog dat het allemaal nog best erger had gekund. Aan het einde van de film vraag je jezelf af hoe erg Olive het nu werkelijk vindt dat ze een outcast is. Ze komt veel te sterk over om een webcast te maken zodat ze weer sociaal geaccepteerd wordt.
Desondanks heeft de film erg leuke personages, een goed uitgewerkt verhaal en leuke scènes.

Prima vermaak.
3,5

avatar van tevelenco

tevelenco

Mede door de hoge waardering (zeker voor een comedy) deze film ook maar eens bekeken.

Maar ik vond er helemaal niks aan en begrijp dan ook deze hoge beoordeling niet.

Ik vond het verhaal flauw, de personages niet leuk en de humor ook niet leuk.

Ik heb niet 1 keer moeten lachen.

Nee deze film sloeg voor mij de plank behoorlijk mis.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

So, where are you from?

Stanley Tucci was weer helemaal top. Maar ook hoofdrolspeler, Emma Stone, deed het zeer aardig. Verder vond ik dit een leuk High-schoolfilmpje, maar niet echt bijzonder. Heb ook maar 3 gelachen.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Redelijk geforceerde zeurfilm.

Aangenaam verrast! Goede film voor het tienergenre, maar Mean Girls blijft beter!

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Ik vond de humor echt geweldig op momenten, vooral die ouders ook met hun geadopteerde kind...'But i'm adopted!' 'NOO, who said that??' =')

Ik lag wel elke keer een moment in een breuk om een goeie grap...:D...

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Matige film vergeleken met Mean Girls, maar ook niet bereslecht.

avatar van Tommeh

Tommeh

rokkenjager schreef:

Redelijk geforceerde zeurfilm.

Hier ben ik het wel mee eens. Erg wordt veel te veel geprobeerd een spitsvondig komedietje a la Juno te maken. Dit lukt af en toe, maar vaak wordt de plank volledig misgeslagen. Veel vervelende personages ook, en een zeer matig einde.

avatar van Skinny Binny

Skinny Binny

Een stel mannen en vrouwen van midden twintig zit op de middelbare school, waar een ontmaagding van een van deze vrouwen het grootste verhaal ter wereld is. Zelfs de docenten gaan er zich mee bemoeien. De vrouw mag van de directeur geen vieze woorden meer zeggen, als ze dat wel doet wordt ze van school getrapt. WAT IS DIT. Ik krijg er hoofdpijn van. Alle karakters zijn wandelende clichés: de jolige vader, de strenge directeur, de toffe docent, het schattige broertje, de christelijke trut met bitcherige side-kick, en Emma Stone speelt het volwassen meisje dat zo bewust van zichzelf is. De dosis overacting krijg je er gratis bij. Waarom wordt dit gemaakt?! Waarom wordt dit gepikt!?

avatar van rep_robert

Ook Easy A valt onder de noemer van tienerfilms die lekker over de top gaat en de draak steekt met alle clichés die er maar te vinden zijn. Als je zoals bovenstaande reactie van Skinny Binny alles serieus neemt dan valt er weinig meer van te genieten.

Gelukkig bekijk ik een film als dit anders, de stereotypetjes zijn toch om te smullen hoor. Bynes haar personage is erg grappig, Tucci en Haden Church geven er ook nog een leuk, volwassen tintje aan en Stone zelf is ook erg charmant(al vind ik haar niet als een 17 jarige overkomen).

Prima vermaak eigenlijk, al gaat het soms iets te ver en kent Stone haar personage het woord nee niet. Maar de vele verwijzingen waaronder die van de overbekende films van John Hughes(Ferris Bueller Day Off, Sixteen Candles, Say Anything etc. etc.) zijn ook leuk en zorgen voor herkenbare punten. Al vind ik die films uiteindelijk wel leuker dan het prima tussendoortje Easy A.

avatar van benni

benni

Kijken toch wel waard, leuke humor af en toe, zoals haar ouders. Tuurlijk af en toe typisch Amerikaanse High School dingetjes, zoals leerlingen die 5 tot 10 jaar ouder zijn dan in de film. Maar toch wel best goed verhaal, heb samen met dochter van 13 gekeken, en beide vonden het wel een leuke film, wat wil je nog meer.!

Je hebt ze veel minder, en , zoals eerder die 5 grappige momenten, je kan er zo nog 15 bij zetten...., als je ze maar herkent!

avatar van Betamax

Betamax

OK het is een leuke meid.

Mar wat is dit een meidenfilm.

Dat viel me tegen I(ik ben geen meid).

Dus helaas een lage score.

avatar van DBTim

DBTim

Ik ben ook geen meid, maar heb toch wel erg vermaakt met deze film. Lekker luchtig, echt hele leuke personages (Olive, de ouders, de leraar, Marianne) Leuk verhaal en ook leuke conversaties tussen de personages. Heerlijke feel good film

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Best een fijn filmpje,

Voor een high school komedie nog verrassend origineel, voor wat dat waard is dan. Meer dan aardig rolletje voor Emma Stone wiens uiterlijk natuurlijk niets dan meewerkt. Ook een erg leuke rol van Tucci van wie in deze film toch wel de beste grappen komen (So, where are you from?). Sowieso die ouders, wat een stelletje debielen. Ook nog wat aardige bijrolletjes van Bynes, Cigandet en McDowell. Kudrow vond ik behoorlijk vervelend en kwam haast regelrecht uit friends gelopen (al is ze er wat uiterlijk betreft behoorlijk op achteruit gegaan).

Verder gewoon heel vermakelijk, idee is best leuk en draagt de film gemakkelijk negentig minuten. De humor viel best goed op zijn plaats en zorgde nauwelijks voor irritaties, af en toe een beetje flauw maar dat valt te verwachten van een film als deze.

Kijkt prima weg, klein 3.5 je.