• 9.375.307 stemmen

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Will Gluck

Met onder meer: Emma Stone, Amanda Bynes en Penn Badgley

Plot Easy A

"A comedy about a good girl a small favor and a big rumor"

Olive Penderghast is geen opvallende verschijning op haar middelbare school in Ojai, Californië. Wanneer haar wat opdringerige vriendin Rhiannon haar uitnodigt voor een weekendje kamperen, komt ze met de smoes dat ze al een afspraakje met een jongen heeft. Na het weekend bekent ze valselijk aan Rhiannon dat ze seks heeft gehad. De zeer Christelijke Marianne vangt dit op, en al snel gonst het op school van de wilde geruchten. Olive weet niet goed wat ze ermee aan moet, maar besluit dan toch haar nieuwe imago ten volste uit te buiten...

Olive Penderghast

Principal Gibbons

Rhiannon Abernathy

avatar van lagaiske

lagaiske

Vond deze verrassend goed!

Leuk meid Emma Stone.

avatar van stinissen

Prachtige film met een boodschap , Emma Stone is werkelijk subliem als Olive en is zo wie zo een leuk meisje. De mannelijke rol van Penn Badgley (Gossip Girl ) is klein maar wel aanwezig .Ook kleine rol van Malcolm McDowell als de directeur van de school maar de mooiste was toch wel de vriendin van Emma Stone , de mooie bevallige Alyson Michalka.

De film verveelt geen seconde en kijkt heerlijk weg en is nooit oppervlakkig of flauw.

De ouders in de film van Emma Stone zijn geweldig met hun kijk op het leven (zo hoort het eigenlijk) al met al een echte aanrader.

avatar van Pistons

Pistons

Leuk filmpje om een keertje weg te kijken. Emma Stone speelt aardig en het is leuk Penn Badgley eens een keertje in een film te zien, maar de leukste rol was voor mij die van de mooie Alyson Michalka.

avatar van Joän

Joän

Niet mijn soort film, maar samen met dochter bekeken en moet bekennen dat het best een aardige film was.

Niet een doorsnee zoetsappige highschool film.

Kijkt lekker weg. Hier en daar wat humor. Sommige personages over the top neer gezet, maar toch herkenbaar.

Roddels, geruchten, niets is wat het lijkt en niet te snel oordelen enz....zat duidelijk een moraal in deze film.

Film met een happy end.

avatar van _Casper_

_Casper_

Leuke film om te zien, kijkt gewoon lekker weg en heeft inderdaad nog een kleine boodschap erin ook. Gewoon leuk een keer gezien te hebben

3*!

avatar van Paco Delavega

Paco Delavega

Is de volgende scene een kleine verwijzing naar Can't Buy me Love met Patrick Dempsey?
Het stukje dat Olive en Todd wegrijden op een grasmaaier

Uiteraard.

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

keek wel leuk weg en zaten paar leuke grappen in

krappe 3

avatar van RickZ

RickZ

Vermakelijke high-schoolkomedie met wat slimmere grappen dan die puberale highschool-films, leuke chicks en een leuk verhaal

avatar van zorro

zorro

Slechte film kon mij niet boeien

avatar van gillie24

gillie24

Leuke highschool-film op niveau. Daar bedoel ik mee dat deze film het puberale niveau wat de meeste highschool-films heeft, ontstijgt. Emma Stone is zeer goed gecast als Olive, het hoofdpersonage. De bijrollen zijn leuk (de ouders met name) en vrouwelijk schoon is voldoende aanwezig. Ik zie dat er veel Alyson Michalka-fans zijn. Zij speelt de hoofdrol in de serie 'Hellcats' die nu aan zijn eerste seizoen bezig is in de VS. De serie gaat over cheerleaders.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Middelmatige high school film die iets te braaf wil zijn en leunt op de oude vertrouwde John Hughes formule. Je mist gewoon dat scherpe, grove randje dat een film als Superbad wel heeft en toch wat meer eigentijds is. Redding komt van Emma Stone, die met verve het matige script toch dragelijk weet te maken, maar daar blijft het ook wel bij.

avatar van Wamel

Wamel

Goed geacteerd en een uiterst vermakelijke film die ik zeker kan aanraden. Leuke grappen en de film kon mij, hoewel ik dat niet verwacht had, tot het eind boeien!!

avatar van BB1991

BB1991

hu? verwacht ik hier even een puberale seksueel obsessieve puberale highschool film (had ik zin in om te kijken, dat heb je wel eens he), Krijg ik een geweldig fris en subtiel humoristische film, een one-man show van ene Emma Stone... she's got it all: mooi, schattig, leuk en een heerlijk scherpe humor.

De film zelf is vrij verfrissend en onconventieel, in de zin dat er intelligent wordt omgegaan met het groepjesgedoe in de gemiddelde high-school film. De karakters zijn lekker excentriek en overdreven, maar ook zeer overtuigend.

Het christendom is in zekere zin een alles overkoepelend thema. Niet alleen vanwege de gegroepeerde jezus-freaks, een aantal scenes waarbij de bijbel betrokken word of de discussie betreffende preutsheid op een ethisch niveau, maar ook omdat Olive een martelaarspositie inneemt. Dat is natuurlijk leuk en aardig, maar als je eenmaal op een dusdanig interpretatief niveau zit, is het jammer dat de film uiteindelijk toch vrij conventieel de hollywoodweg kiest. Maar ach, dat kun je ook niet verwachten he...

enfin, ondanks mijn vage gebrabbel hierboven toen ik qua gedachte nog in diepe sferen zat, is de film zelf alleraardigst. Er wordt leuk geacteerd en vooral door Emma Stone... Wat een geweldenaar is dat.. Ik wil haar in meer films!!!!

avatar van Mondragon

Mondragon

Vond deze film veel leuker dan ik dacht dat hij zou zijn. 3,5 sterretje krijgt hij van mij. Emma Stone was erg goed.

avatar van james_cameron

Vermakelijke maar nogal overdreven high school komedie. Emma Stone is perfect gecast, de film is zeer vlot gemaakt en de dialogen zijn best grappig, maar het script weet niet te overtuigen. Het voelt te gekunsteld aan. Daarnaast zijn er gewoonweg te veel flauwiteiten, met als absoluut dieptepunt de gesimuleerde seksscene. Tenenkrommend. Wel een aantal leuke verwijzingen naar de jaren '80 films van John Hughes, die dit soort onderwerpen beter en vooral subtieler aanpakte.

avatar van skipy05

skipy05

Waauw; Zeer goede film. 10x beter dan verwacht. Verhaal is heel goed. zitten grappige stukken in. Maar Emma Stone maakt de film toch wel echt goed. Ik wist al van andere films dat Emma Stone goed was , hier doet ze het nog beter.

avatar van eppo349

eppo349

Film met een volstrekt belachelijk verhaal, maar met een hoofdrolspeelster met mooie ogen en een stem.... Je blijft alleen al daarom kijken.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Volstrekt belachelijk verhaal? De vliegende schotels en Aliens gemist geloof ik.

Best een leuke film. Plot leent zich perfect voor belachelijke situaties. Heerlijke delivery van Stone, maar ook erg leuke rollen van Michalka en Tucci. Waar vooral Tucci weer de show steelt. Wat heeft hij een sterk gevoel voor timing, heerlijke droge delivery ook.

Flink wat leuke grappen in de eerste helft maar zoals wel vaker stokt dat totaal in de tweede helft. Omdat de maker zich zo geroepen voelt om er een moralistische tweede helft van te maken. Altijd wel een probleem van dit soort romcom's. Erg jammer dat je in dit genre te vaak maar een halve goede film overhoudt. Toch erg genoten, dankzij de fijne cast en thematiek die als ideale kapstok fungeert om jokeso m heen te bouwen. Soms wat te braaf, maar wel leuk.

Update: Nederlandse bioscooprelease is vervallen.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Jezelf verkopen om te liegen dat mensen met jou seks hebben gehad, past prima onder de term ''volstrekt belachelijk verhaal'' lijkt mij, haha. Gezien de film... is het niet echt negatief commentaar, denk ik.

avatar van usr14112

usr14112

Leuke film met prettige Emma Stone. Kijkt lekker weg. Vond Stone's dialogen soms wel iets te gevat.

avatar van Ruud R.

Ruud R.

Leuke school-comedy, geen standaard puberfilmpje l

Op de (middelbare) school gaat de roddel dat studente Olive Penderghast sex heeft gehad. Hierdoor veranderd ineens haar populariteit. Ze weet hier handig gebruik van te maken, met alle gevolgen van dien...

Leuk hoe Emma Stone deze rol weet neer te zetten, door haar juist onverwachte reacties op de voortkomende situaties in deze film.

avatar van TMP

TMP

De manier waarop het verhaal van de film verteld wordt, in verschillende hoofdstukjes, is wel leuk. Verder biedt het verhaal wat weinig. Emma Stone acteert wel leuk, maar het gezin waarin zijn woont is dan helaas weer wat erg over de top. De film probeert wel nog een boodschap mee te geven, maar die komt ook niet echt over.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Een plaatsnaambordje met daarop het inwoneraantal, een staatsvlag en een bros rijpe sinaasappelen. Zo simpel. Zo effectief. En zo laat je dus zien dat de film zich afspeelt in een dorpje in zomers Californië. Even gloorde dan ook de hoop dat dit wel eens de beste highschoolfilm zou kunnen zijn sinds Elephant.

Maar vanaf het moment dat Stone aan haar voice-over begint was daar weinig van over. Voice-overs kunnen gewoonlijk op mijn goedkeuring rekenen en eerder deze avond kwam ik erachter dat All Movie drie van mijn toptienfilms onder de noemer quirky schaart, maar dit was wel heel veel voice-over en quirkiness.

Uiteindelijk resulteert dat wel in een prettig gestoord filmpje, en als je soundtrack bestaat uit highschoolklassiekers als Bad reputation en Don't you forget about me zit het sowieso wel snor natuurlijk, maar geef mij toch maar het soberder en meer Europese Elephant.

Overigens wel een serieuze vooruitgang ten opzichte van Fired up, de vorige film van Gluck.

avatar van danuz

danuz

Apollinisch schreef:

avatar van Elineloves

Elineloves

Is there an Olive here?
- There's a whole jar of them in the fridge!

Highschool komedies kunnen leuk zijn, mits het er niet metersdik bovenop ligt, boordevol clichés zit en irritante, steriotype personages heeft. Gelukkig is Easy A verfrissend en lijkt het allemaal authentiek, terwijl je stiekem in je achterhoofd wel weet dat het niet helemaal zo is.

Het begint leuk met Olive's webcast. Emma Stone is leuke verschijning en heeft een hoog smart-ass gehalte zonder vervelend of over the top te worden. Alyson Michalka is ook een snoepje. In eerste instantie begreep ik niet echt waarom ze leugen na leugen vertelde. Je kunt toch van een kilometer afstand ruiken dat dat om problemen vragen is? Naarmate de film vordert, begrijp je het wel steeds beter.

Amanda Bynes, ik vind het nog steeds jammer dat ze gaat stoppen met acteren, zet een leuke rol neer als de christelijke Marianne. Hoewel ze ontiegelijke geitenwollensok speelt, is ze wel echt prachtig en sexy. Samen met de twee andere meiden is ze toch wel echt eye-candy. De rivaliteit tussen de meiden is leuk en vermakelijk.

Na het zien van Easy A is er voor mij één ding heel duidelijk geworden. Ik wil meer Stanley Tucci zien. Die man is werkelijk geweldig. In Burlesque vond ik hem al geweldig, en in deze film weer. And oh my god! Cam Gigandet! Niiiice. Zelfs Dan Byrd is een schatje. Liet me wat uiterlijk betreft een beetje denken aan Eddie Kaye Thomas, die Paul Finch speelde in de American Pie films.

Lisa Kudrow is de enige van de cast die niet goed uit de verf komt. Ze lijkt haar Friends-personage maar niet van zich af te kunnen schudden, en dat is jammer en een tikkeltje storend.

De muziek is lekker, opzwepende soundtrack en toepasselijk bij de scènes. De seksscène van Olive en Brandon is geweldig. '' What do you think I have down there? A gnome? ''
Maar de mooiste scène voor mij is misschien niet de meest voor de hand liggende. Wanneer de loser met overgewicht Evan naar Olive toe gaat en haar smeekt om hem te helpen, wordt je als kijker even geraakt. "Just look at me." Dit vat eigenlijk mooi samen hoe zeer de druk is en hoe desperate je kan zijn om er bij te horen. Erg mooi en het haalt het 'luchtige' even weg voor een wat serieuzer ondertoontje.

Geweldige tienerkomedie, heerlijke personages, een lekkere dosis humor en mooie, leuke meiden. Flinke meevaller!

avatar van synec

synec

Geen standaard flauwe tienerkomedie... Het is een leuke grappige film! Behoord zeker in het rijtje van de betere in dat genre. Het verhaal zit zeker goed en de dialogen zijn vlot. Het kijkt allemaal lekker weg en Emma Stone is geweldig en geeft de film nog iets extra's.

avatar van tal1b

tal1b

leuk filmpje, en zeer grappig gespeeld door Emma Stone.

avatar van Paulinaa90

Paulinaa90