Genre: Komedie / Romantiek
Met onder meer: Emma Stone, Amanda Bynes en Penn Badgley
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Easy A
"A comedy about a good girl a small favor and a big rumor"
Olive Penderghast is geen opvallende verschijning op haar middelbare school in Ojai, Californië. Wanneer haar wat opdringerige vriendin Rhiannon haar uitnodigt voor een weekendje kamperen, komt ze met de smoes dat ze al een afspraakje met een jongen heeft. Na het weekend bekent ze valselijk aan Rhiannon dat ze seks heeft gehad. De zeer Christelijke Marianne vangt dit op, en al snel gonst het op school van de wilde geruchten. Olive weet niet goed wat ze ermee aan moet, maar besluit dan toch haar nieuwe imago ten volste uit te buiten...
Olive Penderghast
Mrs. Griffith
Principal Gibbons
Rhiannon Abernathy
SPT
Komedie en romantiek zijn beide totaal mijn genre's niet, maar ik vond het toch een verassend leuke film.
Sergio Leone
Lauw.
Heel de speelduur lang is het net niet voor deze Easy A. Het uitgangspunt is anders wel leuk, maar veel wordt er niet mee aangevangen.
De humor laat vaak te wensen over en de morele boodschap ligt er té dik op.
Emma Stone kan ik meestal wel hebben, maar hier overtuigt ze me niet. Vooral tijdens de webcamsequences is ze niet goed.
Enkele bijrolacteurs kunnen niets met hun personage (Amanda Byrnes), anderen (Stanley Tucci op kop) wel.
Niet goed genoeg.
patrick17
Prima komedie!
Had hem al een hele tijd hier liggen maar niets meegedaan, ben nu bezig met
het stapeltje weg te werken wat ik heb liggen en vind dit toch een aller aardigst filmpie hoor.
Ik heb me er prima mee kunnen vermaken. Gewoonweg omdat heel de film
boeit / grappig en geinig is. Een beetje onderbroeken lol, schuine knipoog werk en tevens
de humor die erin zit.
Stanley Tucci heeft een hele leuke bijrol in deze film en laat zien dat hij het vak nog zeker
niet verleerd is. De rollen van Amanda Bynes en Cam Gigandet zijn te klein voor een
status. Een klein bijrolletje is te weinig eer voor beide acteurs. Gigandet heeft me wel overtuigd
in zijn irritantr bad-rol in Never Back Down. Bynes in She's the man.
Voor het mannelijke oog vond ik Aly Michalka er meer dan prima uit zien.
De hoofdrol werd ook prima vertolkt door Emma Stone. Prima ingevuld. Voorspelbaarheid zit
er wel degelijk bij maar moet met een korreltje zout genomen worden.
Een leuke komedie voor een zoete donderdagmiddag!
Ste*
- 2072 berichten
Tja, Emma Stone. Ze is ontzettend getalenteerd en geknipt voor dit genre. Door haar komische timing en de leuke grappen maakt het niet eens meer uit dat het hele verhaaltje eigenlijk al vrij snel niet zo boeiend meer is. Apart was het wel, het wordt nooit heel duidelijk waarom ze precies verzeild raakt in heel het gedoe, maar ach, waarom over het verhaal praten, Emma's performance maakt het het aanzien waard, ook al was er uberhaupt geen verhaallijn geweest.
Verfrissend ook dat de hoofdpersoon eens niet rebelleert tegen haar ouders, of zich hopeloos voor ze schaamt. Erg leuke mensen, had wel meer van ze willen zien eigenlijk.
Het korte intermezzo met Lisa Kudrow is erg vreemd ineens. Zij heeft dusdanig last van het Swiebertje-effect dat ze nooit meer ten tonele kan verschijnen zonder dat er neonpijlen met PHOEBE VAN FRIENDS!!! naar haar wijzen. Kon niks met haar rol en haar verschijnen in de film.
Af en toe vreemde muziekkeuzes, ik hoorde We go together van Grease in een soort nieuwe uitvoering....?
Maar joh, dat ben ik allemaal alweer vergeten. Emma Stone! Ik haat haar een beetje.
3,5* - 4*
De GeuS
Niet echt grappig, niet echt interessant, een middelbare school met allemaal volwassenen, het was het allemaal net niet; kleine 2,5*
david bohm
Aangenaam filmpje wel als je bestand bent tegen de stortvloed aan woorden die je tegemoet komt. Ms Emma Stone lijkt op de intelligentere maar wat mindere sexy uitvoering van Ms Lndsay Lohan. Wat geinige personages en de aardige soundtrack zorgen voor een krappe voldoende.
doortje17
Heerlijk om op zondagavond lekker op de bank naar te kijken. Leuke film om als tiener/jongvolwassene (zoals ik
) naar te kijken.
Emma Stone is een verrassend goede actrice. Ze kan haar rollen op een natuurlijke manier brengen en komt totaal niet overdreven over zoals de meeste actrices van haar leeftijd in zulke films.
zxstyle
Easy A is beter dan 90% van de films in het teen/highschool genre.
Dit komt grotendeels door het originele plot en overtuigende acteerwerk.
Helaas komt de comedy minder tot zijn recht. Ik heb weinig goede grappen gezien.
Anders had de film op 3,5 sterren uit kunnen komen of zelfs hoger.
Easy A is gewoon een heerlijk tussendoortje.
Zeriel
Deze film is me 100% meegevallen. Gezien onderwerp, titel en hoes verwachtte ik een hele flauwe 13 in een dozijn pubercomedy met teveel spermagrappen.
Gelukkig was dat niet het geval ondanks dat het wel over seks gaat. Onze protagonist (Emma Stone) heeft persoonlijkheid, daardoor is de film prettig om te kijken. Misschien geen echte topper, maar wel een stuk beter dan in het genre gebruikelijk.
killerfreak
verwachtte er niet zoveel van (ondanks de relatief hoge score; maar dat zegt niet altijd alles), maar deze viel rezuegoed mee. Een originele verhaallijn, puik acteerwerk en nog enkele (kleine) plotwendingen tussendoor. Meer moet dat niet zijn om zich te onderscheiden van het gros van de films. 3.5*
myster01
misschien geen hoogvlieger. toch een uiterst aangename film om een avondje mee te vullen.
heb me prima vermaakt. acteerprestaties zeker niet slecht voor dit genre.
Katharina
Jeetje, een hersenloze tiener romcom kan ik prima waarderen, maar wat een prul was dit! Echt helemaal nx aan!!! En alle conversaties en relaties waren allemaal veelste gevat en apart. Verschrikkelijk onnatuurlijk. Echt helemaal nx aan!
zzz_dafnuh_zzz
Alweer een tijdje geleden dat ik hem gezien heb, maar ik heb er leuke herinneringen aan. Ik vond hem grappig en Emma Stone is gewoon leuk
ArnoldusK
- 2060 stemmen
Highschool-romcom over een vrouwelijke goedzak die wel erg ver gaat in haar gedrag.
Een en ander wordt op een bovengemiddeld leuke manier aan elkaar gerijgd, vooral door de gevatte humor van Stone en door het hoge tempo dat op de film zit. Aantal scènes zijn uiteraard (en dat is wellicht aan het genre verplicht) redelijk vergezocht en puberaal. De moraal over 'jezelf zijn' is tenslotte ook vrij modaal. Desalniettemin, een voldoende met een griffel voor deze vrolijke puberfilm. 3*
Timothyvdmeer
vanavond maar eens bekijken. Trailer zag er wel grappig uit.
kuiponok
@Timothyvdmeer: Zou deze inderdaad eens gaan kijken, want één van de betere tiener romcom's vond ik destijds.
tattoobob
Leuke wegkijkert,die steeds wel een smile op me gezicht wist te toveren!
Ajacied16
Typsiche Amerikaanse romcom met soms wat vergezochte stukken. De vrouw van de favoriete leraar van het hoofdpersonage, die daarnaast ook nog decaan op de school is die het vriendje van de felste christen op school chlamydia bezorgt, haha. Maar dat hoort een beetje bij dit soort films. Emma Stone past perfect in deze rol en draagt de film echt. De grappen vallen wat tegen en voor de rest is het ook en doorsnee filmpje. De vrij hoge beoordeling hier verbaast me dan ook. Ik zelf geef deze film 3*. Gewoon leuk voor zo tussendoor.
Timothyvdmeer
Leuke film die je genoeg laat lachen. Vond vooral de ouders een geweldige rol hebben. Mocht van mij nog wel iets groter.
nightbreed
Zeer matig werkje met slecht acteerwerk, vooral van de hoofdrolspeelster.
vind ik juist niet, zeker omdat ze de instelling heeft van who gives a ratts ass.
davert89
Film met een flinterdun verhaal, maar opzich wel vermakelijk. Dat is vooral toe te schrijven aan de acteerkwaliteiten van Emma Stone, die haar rol heel natuurlijk weet neer te zetten.
Ik vond de verwijzingen naar andere films (o.a. The Breakfast Club) ook wel leuk gedaan.
The One Ring
Net niet geslaagd.
Had hier stiekem toch wel iets van verwacht, ondanks dat high school comedies mij vaak niet weten te pakken, omdat Emma Stone me wel licht. Ze is inderdaad met gemak het beste aan de film. Een van die mensen die schijnbaar moeiteloos grappig is en ze weet goed raad met rappe opmerkingen en haar ietwat afwijkende opmerkingen. Ze kreeg ook over het algemeen de beste grappen gelukkig.
Voor de rest is het gewoon niet echt een overtuigende film. Ik vond het mooi dat er geprobeerd werd een hoog tempo neer te zetten, waarbij de dialogen een ratelende pingpongwedstrijd kunnen worden, maar waar ik een dag eerder nog Silver Linings Playbook dit perfect zag doen werkt het hier niet echt. Te geforceerd. Het verhaal is evenmin overtuigend; veel van de ontwikkelingen zijn te gemaakt en het centrale probleem wordt ook niet opgelost op een manier die geloofwaardig is. Ik las dat de scenarioschrijver het hele script in vijf dagen schreef, behalve de laatste tien pagina's. Je merkt in de film dat hij moeite had met het einde. Verder zijn gewoon vel scènes hit-and-miss. Die ouders van Olive zijn bijvoorbeeld afwisselend sterk en enorm flauw.
Aardige poging, maar dit kan beter.
myrtheminicooper
Erg vermakelijke film!! Het spel van Emma Stone doet me erg aan de jonge jaren van Lindsay Lohan denken, ten tijde van Mean Girls.
Het verhaal is grappig en de uitwerking ervan ook, heerlijke film!
Ook haar ouders zijn supergrappig, daar had ik graag meer van gezien!
Echt een aanrader!
Noodless
Leuk en nog eens leuk.
Is deze film komisch ? ja
Is deze film romantisch ? ja, op de één of andere manier wel
Heeft deze film een leuk verhaal ? ja, met een vlot tempo en originele ideeën
En het acteerwerk ? Prima.....Emma Stone weet je meer en meer in te palmen naarmate de film vordert. Heel overtuigend en charmant gespeeld. Daarbij spelen haar ouders zeer leuke personages. Geweldig met hun opmerkingen en zin voor humor.
Gezien het genre een film die de juiste snaar weet te raken en het toch over een andere boeg gooit dan de zovele 13 in dozijn gevalletjes. 7/10
ziggy06
Zeer matig werkje met slecht acteerwerk, vooral van de hoofdrolspeelster.
Sommige mensen hebben kennelijk geen kijk op acteerkwaliteit, want Emma Stone is een gewaardeerd actrice en in deze film zet ze de rol prima neer, slecht kun je dit nooit noemen...
Voor het echte matige acteerwerk, zet maar eens een film van Vin Diesel op, maakt niet uit welke...
And BTW; Emma Stone is fuckin' awesome!
m1701
Erg leuke en grappige film vooral dankzij Emma stone.
Heerlijke actrice!
Verhaal was ook erg leuk
Aanrader!
Dominootje
Als je van te voren geen idee hebt wat voor film het is, pakt deze goed uit!
Goed geacteerd en de ouders, haha geweldig! Het zou wat zijn (:

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Boy A
Drama / Misdaad, 2007

The Living Desert
Documentaire / Familie, 1953
kleine stadliggenmiddelbare schoolmeerderjarig wordenschoolloss of virginityvrouwelijke hoofdrolspelertiener filmmiddelbare school studentteen comedyintelligent duringcreditsstingersmall town girl rumorteen dramapretend relationshiplosing virginity gay friendteenager