• 9.377.648 stemmen

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Will Gluck

Met onder meer: Emma Stone, Amanda Bynes en Penn Badgley

Plot Easy A

"A comedy about a good girl a small favor and a big rumor"

Olive Penderghast is geen opvallende verschijning op haar middelbare school in Ojai, Californië. Wanneer haar wat opdringerige vriendin Rhiannon haar uitnodigt voor een weekendje kamperen, komt ze met de smoes dat ze al een afspraakje met een jongen heeft. Na het weekend bekent ze valselijk aan Rhiannon dat ze seks heeft gehad. De zeer Christelijke Marianne vangt dit op, en al snel gonst het op school van de wilde geruchten. Olive weet niet goed wat ze ermee aan moet, maar besluit dan toch haar nieuwe imago ten volste uit te buiten...

Olive Penderghast

Principal Gibbons

Rhiannon Abernathy

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Easy A kijkt prima weg, vooral omdat Emma Stone een leuke hoofdrolspeler is, maar het is allemaal net niet scherp, droog en grappig genoeg om echt indruk te maken. Het is leuk om te zien hoe Olive gebruik maakt van de leugens en halve waarheden om chaos te veroorzaken en er uiteindelijk onbedoeld rijk en later ongelukkig van te worden. Echt realistisch is het niet altijd. Zo schuift Olive wel erg gemakkelijk haar (enige?) vriendin aan de kant om de leugen maar geloofwaardig te maken.

avatar van soom

soom

Take me away to a secret place....

Sinds afgelopen zaterdag zit dit liedje en met name deze tekstregel, wel in m'n kop gestampt. Een paar keer gezien weer, en afgelopen zaterdag nog wel zonder ondertiteling. Mijn Engels is niet zodanig toereikend dat ik echt begreep wat er gezegd werd, zonder ondertiteling, dus deed ik 'm gisteravond maar even in de herhaling, en ik begreep het dan ook beter. Emma Stone.. Ze heeft een bepaalde klasse, een tikje onderkoeld spel, afgewisseld met jeugdig enthousiasme, waardoor ze op de een of andere manier erg volwassen overkomt. Leuk. Ik ben nu al benieuwd naar Zombieland.

Amanda Bynes en Aly Michalka zijn wel leuk, vond Lisa Kudrow wel aardig, Thomas Haden Church volledig misplaatst, en verder waren vooral Patricia Clarkson en Stanley Tucci erg grappig en vond ik die scenes het leukst spelen. Al met al zeker wel een fijne en vermakelijke film.

avatar van laundromat

laundromat

soom schreef:

Ik ben nu al benieuwd naar Zombieland.

Ooh als je Stone hier leuk vond, dan vind je dat in Zombieland ook wel denk ik.

avatar van soom

soom

Ben benieuwd !

avatar van inquestos

inquestos

Hier ook film na half uur afgezet. Een dag later toch weer opgepakt, tweede helft is stuk beter

Het script is gebrekkig, vooral het Christen-bashen tussendoor is pijnlijk slecht. Clarkson, en Tucci zetten prachtige rollen neer als ouders van Olive (Emma Stone). Zo af en toe een best vermakelijke conversatie.

Een magere 3*

avatar van Miszmi

Miszmi

De film zelf is vrij leuk, ik begreep alleen niet helemaal wat zwaar christelijken op een openbare school moesten. Het einde vond ik wat te snel gaan, dat hadden ze veel beter uit moeten werken, mede daardoor maar 3*.

avatar van Lof78

Lof78

leuke frisse ontdekking die Emma Stone en ook Amanda Bynes zette haar rol ook verfrissend neer (weer eens wat anders voo de verandering). vond de film erg gauw voorbij, waardoor het toch een goede film moet zijn. *** sterren

avatar van wiehoe

wiehoe

Leuke film in zijn soort. Leuke actrice ook. Heb met plezier de film gekeken.

avatar van gauke

gauke

Een gelukte, intelligente, satirische tienerkomedie die zich afspeelt op de middelbare school en het hoofdthema is (hoe kan het ook anders) seks, alleen komt dat eens op een andere (originele) manier aan de orde. De intollerante moraal van conservatief Amerika wordt heerlijk onder de loep genomen. De cast heeft uitstraling, waarbij Emma Stone excelleert als mix tussen zelfbeust, zachtaardig laaghartig en beminnelijke beste vriendin. De ouders staan de hoofdpersoon met de nodige ironie en zelfspot bij. Het musicalnummer slaat nergens op.

avatar van juliegirlxoxo

juliegirlxoxo

].Het begin valt tegen maar op een of andere manier begint de film waneer de de kaart met muziek opendoet.Maar weet iemand wat er in dat pakketje van Brandon zat?Ik heb een vermoede maar ik weet het niet zeker.Ik vond de stukjes dat ze voor haar webcam zat uit teleggen erg leuk dat mogen ze van mij gerust in meer films doen.Helaas had ik hehoopt om ietjes meer van Penn te zien die Todd de crush van Olive speelt omdat hij nou ja de de crush speelt en dan verwacht je om hem toch wat meer te zien
Amanda had ook een erg leuk rolltje,eens iets anders dan ze normaal doet.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Leuke orginele Komedie met een geweldige Emma Stone, zij heeft wel de x-factor zeg.

het verhaal is leuk en is een x wat anders..best gedurfd..het script is misschien niet helemaal geweldig maar stone maakt dit wel goed.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Heerlijk! Dit is nou een komedie zoals ze vaker gemaakt moeten worden. Een mix van flauwe uitvergrote clichés en taboes, gecombineerd met snijdend sarcasme en een verdomd vlot script. Het idee erachter sprak me niet meteen aan, maar de wijze waarop Gluck ermee omspringt is bewonderenswaardig.

Emma Stone verovert mij met deze rol. Wat een geweldig gevoel voor humor, haar timing en algehele expressie is werkelijk spot on. Haar schitterende maar op een bepaalde manier toch altijd bescheiden voorkomen is perfect voor deze part. Er wordt voorzichtig om haar heen gebouwd met een geinige familie en een hilarische christenjugend waardoor het geen 100% one-woman-show is geworden, maar een geslaagd collectief.

Het slaat de spijker meermaals op de kop en pakt herkenbare en o zo conservatieve problematiek vast en geeft er een eigen over-the-top twist aan waardoor het (ergens) herkenbare ineens zo onwaarschijnlijk en hilarisch wordt. Erg slim geschreven vooral, álles lijkt wel een sneer naar iets/iemand of algemene trend te bevatten.

Gluck weet na Friends with Benefits (die ik hiervoor zag) mij opnieuw te verbazen met een heerlijk frivool stukje komedie. Dit is zelfs nog beter! Op naar Fired Up.

avatar van Barbarella

Barbarella

Heerlijke film

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Nou zet ik toch niet snel een film af hoor, maar bij deze kon ik het niet meer aanzien en ik heb Easy A dan ook maar afgezet na die tenenkrommende fake sex-scene. Ik ben toch blij dat ik deze levensverrijkende scène nog net op de valreep even heb mee kunnen pikken zeg....

Ik snap ook ergens niet waarom ik dit geprobeerd heb, maar ik wilde binnen dit genre eens iets met een bovengemiddelde score zien en kwam hier op uit. Nou bedankt allemaal voor de positieve reacties, maar eigenlijk komt maar 1 reactie in de buurt bij het feit dat goed weergeeft waarom ik deze film maar heb afgekapt:

Skinny Binny schreef:

Een stel mannen en vrouwen van midden twintig zit op de middelbare school, waar een ontmaagding van een van deze vrouwen het grootste verhaal ter wereld is. Zelfs de docenten gaan er zich mee bemoeien. De vrouw mag van de directeur geen vieze woorden meer zeggen, als ze dat wel doet wordt ze van school getrapt. WAT IS DIT. Ik krijg er hoofdpijn van. Alle karakters zijn wandelende clichés.

Wat een ontzettend bekrompen en preuts gedoe zeg. En de manier waar op dat in beeld gebracht wordt, verschrikkelijk. En WAAROM moeten dit soort films ook altijd vol zitten met plastic acteurs en 'mooie' (lees: volgeplamuurde) gezichten. Waarom toch niet een keer gewoon 'echte' mensen? Nee ik blijf voortaan verre van dit soort werkjes uit de buurt.

Ik zal verder niet stemmen, maar ik heb hem uitgezet vanuit de overtuiging dat dit niet boven de 1* uit zou kunnen komen. Leek mij onmogelijk.

avatar van cldiia

cldiia

Easy A is wel een typische high-school movie qua script, maar ik vind Emma Stone hier wel echt heel leuk. Heb ontzettend hard gelachen om haar en haar ouders zijn ook geweldig. De dialogen zijn hilarisch. Ik vond het echt een hele leuk komedie, wel wat voorspelbaar, maar ik heb echt hardop gelachen.. En dan keek ik hem ook nog in me eentje haha.

avatar van Herr Oxnard

Herr Oxnard

Pas samen met mijn liefde gekeken, zelf zou ik 'm niet uit hebben gekozen maar ik heb me zeker vermaakt! In het begin maakte ik me zorgen maar het bleek al snel voor niets. Emma Stone is lekker en ik vind het fijn als meisjes zo self centered zijn als haar personage!

avatar van rox91

rox91

Interessante film over een onderwerp wat normaal gesproken niet vaak voorkomt in een film.

Ook leuke acteurs en actrices!

avatar van Kelsey16

Kelsey16

Door de reacties hier ging ik met best hoge verwachtingen naar deze film kijken.

Maar hij is echt heel erg saai, heb om niets kunnen lachen, zie er weinig komedie in.

avatar van voskat

voskat

Emma Stone's ouders stelen de show wel een beetje. Heel leuke komedie die zich niet laat verlagen tot poep- en pieshumor, maar het moet hebben van sarcastische steken onderwater (wat waarschijnlijk het petje te boven gaat van de gemiddelde Moviemeteraar met Gladiator in zijn/haar top 10). Niet al die steken zijn even scherp trouwens. Toch meer dan genoeg voor het betere lachwerk.

avatar van voskat

voskat

merijn82 schreef:

Wat een ontzettend bekrompen en preuts gedoe zeg.

Eh ja, dat was nou precies waartegen de film gericht is.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ik had een intelligente, scherpe komedie verwacht, ook een beetje richting de Apatow-stijl. Maar dat viel eigenlijk tegen. Het was allemaal nogal tam en de verhaalstructuur flauw gevonden, laat staan dat het geloofwaardig was. Emma Stone daarentegen maakt er nog het allerbeste van.

avatar van Spetie

Best een leuke film dit.

Het leukste aan de film zijn vooral de clichés omtrent roddelen, geruchten e.d., die deze film soms lekker overduidelijk en op een ietwat sarcastische manier uitvergroot. Het is toevallig de derde keer deze week dat ik Emma Stone in een film zie en voor de derde keer overtuigt ze.

De humor is wel leuk, soms flauw, maar gedurende de gehele film goed te doen. Het had soms iets scherper gemogen en sommige karakters waren net iets teveel een typetje, maar echt aan storen kon ik me daar ook niet. Easy A kijkt uiteindelijk lekker weg en is goed genoeg voor anderhalf uur vermaak.

avatar van dualcia

dualcia

Leuke film met een orgineel verhaal en een leuke Emma Stone Overige acteurs waren ook helemaal prima. Jammer dat het aantal echt grappige stukjes toch wel tegenviel. De nep-sex-scene van Brandon en Olive was best wel hilarisch en die scene samen met die referenties naar jaren 80-films en de soundtrack waren toch het fijnste aan de hele film. En het 'Pocket Full of Sunshine-weekend' was ook helemaal leuk.
Maar ik heb me heel goed vermaakt en vond het verhaal echt wel leuk!
*3.5

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel een vermakelijke film die makkelijk wegkijkt, met een goede Emma Stone.

Alleen het had wel iets brutaler gemogen, het is een beetje tam zoals al eerder is gezegd.

Overigens wel grappig om Amanda Bynes te zien in deze film.

3,0 Sterren.

avatar van ibendb

ibendb

Ik vond dat dit een goede film was.

Emma Stone speelt hier echt geweldig. Ik ben al fan. Het verhaal is niet veel soeps, maar door de brutale, grove humor wordt het allemaal levendiger en wordt het nergens saai. 3,5*

avatar van gitmoose

gitmoose

Geweldige film, het kan ook bijna niet anders met Emma Stone als hoofdpersoon. Ik vond ook de ouders van Olive erg leuk en met luchtige humor. Zeker een aanrader, je kunt hem ook echt vaker kijken zonder dat de film verveelt.

Binnenkort The Help kijken waar Emma ook in speelt, hoop op een topfilm !

avatar van Fryce

Fryce

Aangename film om te kijken, erg grappig en mooi gemaakt.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Erg fijne en bij wijlen grappige film.

Grootste pluspunt: Emma Stone! Ze ziet er niet alleen geweldig uit, ook haar timing en haar lekker cynische humor in deze film zijn een genot om naar te kijken. De gesprekken en situaties met haar ouders zijn vaak hilarisch.

Verder een onzinverhaaltje natuurlijk, maar dat doet er helemaal niet toe. Prima komedie.

avatar van Film Pegasus

Geen idee wat ik hiervan moest verwachten. Easy A is zo'n typische Amerikaanse komedie. Dat preutse gedoe in Amerika. Blijkbaar is het idee dat iemand van pakweg 17 jaar sex heeft gehad nogal shokerend bij leeftijdsgenoten. Soit, het kan nog altijd een leuke komedie opleveren. Maar Het loopt niet echt los. De film kabbelt helaas maar wat voort, heeft opzich een aangename sfeer, maar echt leuk wordt het ook weer niet. Emma Stone doet het eigenlijk niet slecht en ik denk wel dat in andere rollen haar talent beter tot recht komt. Humor blijft een relatief begrip.

Niet helemaal mijn ding dus, maar zeker niet slecht. Hier zal wel een publiek voor zijn.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Had wel een stuk ingetogener gemogen, maar na ongeveer de eerste helft kwam (Olives easy a-entry!) ik er toch wat meer in. Stone doet het voortreffelijk, maar regelmatig zijn de grappen veel te flauw (spoilertags? vooruit: The Bucket List kijken om vervolgens te kunnen zeggen dat ie van The Bucket List kan ) en is de eerstgenoemde kritiek fataal voor het op zich niet misselijke verhaal. Als tegenwicht zit er echter ook genoeg spitsvondigs in verwerkt, dus van een echte misser zal ik niet spreken.

Een heel krappe 3,0*.