• 9.378.179 stemmen

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Will Gluck

Met onder meer: Emma Stone, Amanda Bynes en Penn Badgley

Plot Easy A

"A comedy about a good girl a small favor and a big rumor"

Olive Penderghast is geen opvallende verschijning op haar middelbare school in Ojai, Californië. Wanneer haar wat opdringerige vriendin Rhiannon haar uitnodigt voor een weekendje kamperen, komt ze met de smoes dat ze al een afspraakje met een jongen heeft. Na het weekend bekent ze valselijk aan Rhiannon dat ze seks heeft gehad. De zeer Christelijke Marianne vangt dit op, en al snel gonst het op school van de wilde geruchten. Olive weet niet goed wat ze ermee aan moet, maar besluit dan toch haar nieuwe imago ten volste uit te buiten...

Olive Penderghast

Principal Gibbons

Rhiannon Abernathy

avatar van Mirckje

Mirckje

Vind hem heel origineel bedacht. Echt een leuke film, erg grappig. Goed geacteerd, top film.

avatar van martine89

martine89

De film is oke. Het is makkelijk wegkijken maar geen hoogstandje. Ik vond het geen sterk verhaal en komt niet echt op een moment goed van de vloer, er zijn me weinig hoogtepunten bijgebleven omdat die er ook niet echt waren.

Leuk voor een avondje met een stel meiden maar zal hem niet nog eens opzetten.

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Weinig interessants. Dit soort droge humor zien we de laatste jaren steeds vaker langskomen, en echt onder de banken krijgt het mij ook niet meer. Daarnaast is het script ongeloofwaardig en is het lastig om je in de hoofdpersoon te kunnen verplaatsen. De logica achter haar beweegredenen ontgaan mij volledig, waardoor ik nooit echt in de flow van de film komt te zitten. Je eigen reputatie bewust slechter maken, ik snap het allemaal niet. En als het verhaal wegvalt moet de film het nog hebben van wat leuke highschool grappen, maar helaas, ook op dat gebied zijn er betere films voorhande. De bizarre familie (Tucci ) toverde een zeldzame glimlach op m’n gezicht. De rest van de tijd zat ik mij vooral te ergeren aan het gristen kliekje dat totaal niet grappig was, net als eigen de rest van de weinig memorabele film. Stone zelf speelt haar rol meer dan aardig, maar ik vrees dat de film inmiddels niet meer is te redden. Zelfs niet door sidekicks Bynes en Michalka.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Easy A kijkt prima weg, vooral omdat Emma Stone een leuke hoofdrolspeler is, maar het is allemaal net niet scherp, droog en grappig genoeg om echt indruk te maken. Het is leuk om te zien hoe Olive gebruik maakt van de leugens en halve waarheden om chaos te veroorzaken en er uiteindelijk onbedoeld rijk en later ongelukkig van te worden. Echt realistisch is het niet altijd. Zo schuift Olive wel erg gemakkelijk haar (enige?) vriendin aan de kant om de leugen maar geloofwaardig te maken.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Heerlijk! Dit is nou een komedie zoals ze vaker gemaakt moeten worden. Een mix van flauwe uitvergrote clichés en taboes, gecombineerd met snijdend sarcasme en een verdomd vlot script. Het idee erachter sprak me niet meteen aan, maar de wijze waarop Gluck ermee omspringt is bewonderenswaardig.

Emma Stone verovert mij met deze rol. Wat een geweldig gevoel voor humor, haar timing en algehele expressie is werkelijk spot on. Haar schitterende maar op een bepaalde manier toch altijd bescheiden voorkomen is perfect voor deze part. Er wordt voorzichtig om haar heen gebouwd met een geinige familie en een hilarische christenjugend waardoor het geen 100% one-woman-show is geworden, maar een geslaagd collectief.

Het slaat de spijker meermaals op de kop en pakt herkenbare en o zo conservatieve problematiek vast en geeft er een eigen over-the-top twist aan waardoor het (ergens) herkenbare ineens zo onwaarschijnlijk en hilarisch wordt. Erg slim geschreven vooral, álles lijkt wel een sneer naar iets/iemand of algemene trend te bevatten.

Gluck weet na Friends with Benefits (die ik hiervoor zag) mij opnieuw te verbazen met een heerlijk frivool stukje komedie. Dit is zelfs nog beter! Op naar Fired Up.

avatar van voskat

voskat

Emma Stone's ouders stelen de show wel een beetje. Heel leuke komedie die zich niet laat verlagen tot poep- en pieshumor, maar het moet hebben van sarcastische steken onderwater (wat waarschijnlijk het petje te boven gaat van de gemiddelde Moviemeteraar met Gladiator in zijn/haar top 10). Niet al die steken zijn even scherp trouwens. Toch meer dan genoeg voor het betere lachwerk.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ik had een intelligente, scherpe komedie verwacht, ook een beetje richting de Apatow-stijl. Maar dat viel eigenlijk tegen. Het was allemaal nogal tam en de verhaalstructuur flauw gevonden, laat staan dat het geloofwaardig was. Emma Stone daarentegen maakt er nog het allerbeste van.

avatar van Spetie

Best een leuke film dit.

Het leukste aan de film zijn vooral de clichés omtrent roddelen, geruchten e.d., die deze film soms lekker overduidelijk en op een ietwat sarcastische manier uitvergroot. Het is toevallig de derde keer deze week dat ik Emma Stone in een film zie en voor de derde keer overtuigt ze.

De humor is wel leuk, soms flauw, maar gedurende de gehele film goed te doen. Het had soms iets scherper gemogen en sommige karakters waren net iets teveel een typetje, maar echt aan storen kon ik me daar ook niet. Easy A kijkt uiteindelijk lekker weg en is goed genoeg voor anderhalf uur vermaak.

avatar van dualcia

dualcia

Leuke film met een orgineel verhaal en een leuke Emma Stone Overige acteurs waren ook helemaal prima. Jammer dat het aantal echt grappige stukjes toch wel tegenviel. De nep-sex-scene van Brandon en Olive was best wel hilarisch en die scene samen met die referenties naar jaren 80-films en de soundtrack waren toch het fijnste aan de hele film. En het 'Pocket Full of Sunshine-weekend' was ook helemaal leuk.
Maar ik heb me heel goed vermaakt en vond het verhaal echt wel leuk!
*3.5

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel een vermakelijke film die makkelijk wegkijkt, met een goede Emma Stone.

Alleen het had wel iets brutaler gemogen, het is een beetje tam zoals al eerder is gezegd.

Overigens wel grappig om Amanda Bynes te zien in deze film.

3,0 Sterren.

avatar van ibendb

ibendb

Ik vond dat dit een goede film was.

Emma Stone speelt hier echt geweldig. Ik ben al fan. Het verhaal is niet veel soeps, maar door de brutale, grove humor wordt het allemaal levendiger en wordt het nergens saai. 3,5*

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Erg fijne en bij wijlen grappige film.

Grootste pluspunt: Emma Stone! Ze ziet er niet alleen geweldig uit, ook haar timing en haar lekker cynische humor in deze film zijn een genot om naar te kijken. De gesprekken en situaties met haar ouders zijn vaak hilarisch.

Verder een onzinverhaaltje natuurlijk, maar dat doet er helemaal niet toe. Prima komedie.

avatar van Film Pegasus

Geen idee wat ik hiervan moest verwachten. Easy A is zo'n typische Amerikaanse komedie. Dat preutse gedoe in Amerika. Blijkbaar is het idee dat iemand van pakweg 17 jaar sex heeft gehad nogal shokerend bij leeftijdsgenoten. Soit, het kan nog altijd een leuke komedie opleveren. Maar Het loopt niet echt los. De film kabbelt helaas maar wat voort, heeft opzich een aangename sfeer, maar echt leuk wordt het ook weer niet. Emma Stone doet het eigenlijk niet slecht en ik denk wel dat in andere rollen haar talent beter tot recht komt. Humor blijft een relatief begrip.

Niet helemaal mijn ding dus, maar zeker niet slecht. Hier zal wel een publiek voor zijn.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Lauw.

Heel de speelduur lang is het net niet voor deze Easy A. Het uitgangspunt is anders wel leuk, maar veel wordt er niet mee aangevangen.

De humor laat vaak te wensen over en de morele boodschap ligt er té dik op.

Emma Stone kan ik meestal wel hebben, maar hier overtuigt ze me niet. Vooral tijdens de webcamsequences is ze niet goed.

Enkele bijrolacteurs kunnen niets met hun personage (Amanda Byrnes), anderen (Stanley Tucci op kop) wel.

Niet goed genoeg.

avatar van patrick17

patrick17

Prima komedie!

Had hem al een hele tijd hier liggen maar niets meegedaan, ben nu bezig met

het stapeltje weg te werken wat ik heb liggen en vind dit toch een aller aardigst filmpie hoor.

Ik heb me er prima mee kunnen vermaken. Gewoonweg omdat heel de film

boeit / grappig en geinig is. Een beetje onderbroeken lol, schuine knipoog werk en tevens

de humor die erin zit.

Stanley Tucci heeft een hele leuke bijrol in deze film en laat zien dat hij het vak nog zeker

niet verleerd is. De rollen van Amanda Bynes en Cam Gigandet zijn te klein voor een

status. Een klein bijrolletje is te weinig eer voor beide acteurs. Gigandet heeft me wel overtuigd

in zijn irritantr bad-rol in Never Back Down. Bynes in She's the man.

Voor het mannelijke oog vond ik Aly Michalka er meer dan prima uit zien.

De hoofdrol werd ook prima vertolkt door Emma Stone. Prima ingevuld. Voorspelbaarheid zit

er wel degelijk bij maar moet met een korreltje zout genomen worden.

Een leuke komedie voor een zoete donderdagmiddag!

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Tja, Emma Stone. Ze is ontzettend getalenteerd en geknipt voor dit genre. Door haar komische timing en de leuke grappen maakt het niet eens meer uit dat het hele verhaaltje eigenlijk al vrij snel niet zo boeiend meer is. Apart was het wel, het wordt nooit heel duidelijk waarom ze precies verzeild raakt in heel het gedoe, maar ach, waarom over het verhaal praten, Emma's performance maakt het het aanzien waard, ook al was er uberhaupt geen verhaallijn geweest.

Verfrissend ook dat de hoofdpersoon eens niet rebelleert tegen haar ouders, of zich hopeloos voor ze schaamt. Erg leuke mensen, had wel meer van ze willen zien eigenlijk.

Het korte intermezzo met Lisa Kudrow is erg vreemd ineens. Zij heeft dusdanig last van het Swiebertje-effect dat ze nooit meer ten tonele kan verschijnen zonder dat er neonpijlen met PHOEBE VAN FRIENDS!!! naar haar wijzen. Kon niks met haar rol en haar verschijnen in de film.

Af en toe vreemde muziekkeuzes, ik hoorde We go together van Grease in een soort nieuwe uitvoering....?

Maar joh, dat ben ik allemaal alweer vergeten. Emma Stone! Ik haat haar een beetje.

3,5* - 4*

avatar van david bohm

david bohm

Aangenaam filmpje wel als je bestand bent tegen de stortvloed aan woorden die je tegemoet komt. Ms Emma Stone lijkt op de intelligentere maar wat mindere sexy uitvoering van Ms Lndsay Lohan. Wat geinige personages en de aardige soundtrack zorgen voor een krappe voldoende.

avatar van zxstyle

zxstyle

Easy A is beter dan 90% van de films in het teen/highschool genre.

Dit komt grotendeels door het originele plot en overtuigende acteerwerk.

Helaas komt de comedy minder tot zijn recht. Ik heb weinig goede grappen gezien.

Anders had de film op 3,5 sterren uit kunnen komen of zelfs hoger.

Easy A is gewoon een heerlijk tussendoortje.

avatar van Zeriel

Zeriel

Deze film is me 100% meegevallen. Gezien onderwerp, titel en hoes verwachtte ik een hele flauwe 13 in een dozijn pubercomedy met teveel spermagrappen.

Gelukkig was dat niet het geval ondanks dat het wel over seks gaat. Onze protagonist (Emma Stone) heeft persoonlijkheid, daardoor is de film prettig om te kijken. Misschien geen echte topper, maar wel een stuk beter dan in het genre gebruikelijk.

avatar van killerfreak

killerfreak

verwachtte er niet zoveel van (ondanks de relatief hoge score; maar dat zegt niet altijd alles), maar deze viel rezuegoed mee. Een originele verhaallijn, puik acteerwerk en nog enkele (kleine) plotwendingen tussendoor. Meer moet dat niet zijn om zich te onderscheiden van het gros van de films. 3.5*

avatar van zzz_dafnuh_zzz

zzz_dafnuh_zzz

Alweer een tijdje geleden dat ik hem gezien heb, maar ik heb er leuke herinneringen aan. Ik vond hem grappig en Emma Stone is gewoon leuk

avatar van Ajacied16

Ajacied16

Typsiche Amerikaanse romcom met soms wat vergezochte stukken. De vrouw van de favoriete leraar van het hoofdpersonage, die daarnaast ook nog decaan op de school is die het vriendje van de felste christen op school chlamydia bezorgt, haha. Maar dat hoort een beetje bij dit soort films. Emma Stone past perfect in deze rol en draagt de film echt. De grappen vallen wat tegen en voor de rest is het ook en doorsnee filmpje. De vrij hoge beoordeling hier verbaast me dan ook. Ik zelf geef deze film 3*. Gewoon leuk voor zo tussendoor.

avatar van The One Ring

The One Ring

Net niet geslaagd.

Had hier stiekem toch wel iets van verwacht, ondanks dat high school comedies mij vaak niet weten te pakken, omdat Emma Stone me wel licht. Ze is inderdaad met gemak het beste aan de film. Een van die mensen die schijnbaar moeiteloos grappig is en ze weet goed raad met rappe opmerkingen en haar ietwat afwijkende opmerkingen. Ze kreeg ook over het algemeen de beste grappen gelukkig.

Voor de rest is het gewoon niet echt een overtuigende film. Ik vond het mooi dat er geprobeerd werd een hoog tempo neer te zetten, waarbij de dialogen een ratelende pingpongwedstrijd kunnen worden, maar waar ik een dag eerder nog Silver Linings Playbook dit perfect zag doen werkt het hier niet echt. Te geforceerd. Het verhaal is evenmin overtuigend; veel van de ontwikkelingen zijn te gemaakt en het centrale probleem wordt ook niet opgelost op een manier die geloofwaardig is. Ik las dat de scenarioschrijver het hele script in vijf dagen schreef, behalve de laatste tien pagina's. Je merkt in de film dat hij moeite had met het einde. Verder zijn gewoon vel scènes hit-and-miss. Die ouders van Olive zijn bijvoorbeeld afwisselend sterk en enorm flauw.

Aardige poging, maar dit kan beter.

avatar van Tasha27

Tasha27

Normaal gesproken is komedie niet mijn genre maar deze film vond ik echt heel erg grappig! Studente wordt de dupe van roddels en probeert deze, naar aanleiding van een opdracht tijdens een literatuurles, in haar voordeel te keren. Hierbij besluit ze medestudenten die niet als populair te boek staan, te helpen hun imago te verbeteren. In eerste instantie werkt haar gedrag in haar voordeel, maar langzamerhand ontdekt ze de negatieve gevolgen van haar houding. Op dat moment is er nog maar één persoon die achter haar staat. De hoofdpersoon vertelt het verhaal via voice-over en voor de webcam. Andere gedeelten zijn op de reguliere manier gefilmd. Op deze manier krijg je een afwisselende manier van cameratechnieken waardoor het geheel niet saai wordt. Veel snelle humor en zelfspot. Ook haar familie doet er een schepje bovenop met hun maffe en tolerante gedrag. Geweldig! Prima acteerprestaties van een aanstekelijke en eigenzinnige Emma Stone. De afsluiting van de film heeft een onderliggende boodschap, weergegeven via een humoristische draai. Deze film is een avondje lachen meer dan waard! Mijn waardering: 4 sterren.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ik weet niet wat ik hier helemaal mee aanmoet. Ergens ben ik best positief. Ten eerste is daar Emma Stone, een hemelse schoonheid die de film sowieso het kijken waard maakt. Dan is er de cameravoering waar vaak leuke standpunten worden gekozen. Dan zijn er een aantal fraaie scènes en het script met snedige teksten, net even iets beter dan de gemiddelde film. Ook de sfeer van het stadje Ojai wordt mooi getoond en de immer schijnende Californische zon en de boomgaarden vol sinaasappelen geven een heerlijk beeld (ik moest denken aan de muziek van Pavement - echt, ik wil daar nog eens rondreizen). Daarnaast is de plot best origineel.

Maar toch, het werkt allemaal net niet. Emma Stone is mooi maar ze mist de overtuiging zo cynisch uit de hoek te komen (dan deden Temple en Bennett in Kaboom dat beter). Het is ook jammer dat de bijfiguren allemaal zo dik zijn aangezet. Waarom? Dan verglijdt geloofwaardigheid, wat best essentieel is voor een komedie. Je blijft óf geloofwaardig, of je gaat helemaal over the top, maar niet dit halfbakken gedoe. En daarnaast wist het me allemaal niet zo te boeien. Ik keek ernaar zonder echt ook maar een moment opgewonden te raken door de film. 2,5* daarom.

avatar van Serpicos

Serpicos

Flauwe komedie, vooral overgewaardeerd op IMDB.

Easy A heeft een heel flauw plot, dat enigszins voor een paar geinige momenten zorgt. Anderzijds zijn er zoveel gebeurtenissen in de film die getuigen van erg zwakke Amerikaanse humor. Emma Stone zette wel een leuke rol neer, net zoals nog een paar mensen, maar je ziet het natuurlijk al aankomen.. veel, maar dan ook te veel idiote personages.

Ik heb de grootste handicap die deze film heeft nog niet genoemd. Heb het over de moraal in de film die er nogal wordt ingeduwd. Waarom? ik denk om de leegte in de film wat op te vangen maar aangezien het allemaal niet serieus genoeg is, werkt dat niet en is dat gedeelte gezever.

avatar van yeyo

yeyo

Toch grappig dat een tienerkomedie, allicht het meest verguisde genre ooit (zeker als meisjesperikelen centraal staan), plots de hemel wordt ingeprezen wanneer alle personages een heel klein beetje gevatter, sarcastischer en zelfbewuster zijn. De 'hippe' ouders vond ik het ergst: alsof een moeder het ooit in haar hoofd zou halen om samen met haar dochter op de motorkap te komen chillen, dat is zowat de grootste pet peeve van elke moeder.

avatar van Movsin

Movsin

Alles is zo extreem dat dit alleen een satirisch bedoelde komedie kan zijn op de Amerikaanse levensstijl : de hypokriete kortzichtigheid, het belang belangrijk te zijn, de gretigheid naar roddel, de vooringenomenheid, de oppervlakigheid en met zich zelf bezig zijn van de ouders en het overdonderend belang van seksueel succes.....

Veel gepraat natuurlijk, ook de "usual intelligent, american way" wat soms nogal saai en vaak niet te volgen overkomt.

Drukke rol voor Emma Stone en denderend geslaagd is de film in zijn geheel nu ook weer niet.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Beetje saaie film over Emma Stone ale schoolslet. Ik vind het een leuke actrice maar had meer verwacht van haar rol in deze film. Vind haar misschien nog wel leuker met blond haar in de nieuwe Spider-Man films. Eigenlijk een beetje een lege film. De ouders van Olive zijn wel grappig en het tempo zit er lekker in maar het lijkt nergens heen te gaan en veel grappen werkten niet. Ik snapte sowieso niet waarom ze dit imago wou krijgen. Lijkt me weinig positiefs aan.

avatar van Shadowed

Shadowed

Vlotte komedie.

Ben wel gericht op echte high school komedies. Vooral omdat ze een frisse manier van humor hebben en vaak ook best grappig uitpakken. Easy A is daar een voorbeeld van, vooral door het vlotte manier van vertellen.

Stone is zeker geschikt als Olive, en de rest denderd er een beetje achteraan. Stone draagt de film en trekt met gemak de aandacht naar het scherm, de grappen zijn bij vlagen leuk en minder flauw of schreeuwerig dan de meeste Amerikaanse komedies van tegenwoordig.

Best een redelijk filmpje, maar of hij nou hoogstaand is, nee.