Four Lions (2010)
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Four Lions
"We are four Lions."
In een Britse stad hebben vier mannen een geheim plan. Omar (Riz Ahmed) is verontwaardigd over de manier waarop moslims in de wereld worden behandeld en is daarom vastbesloten om een jihadstrijder te worden. Zijn niet al te slimme vriend Waj is meteen verkocht. Omars andere vrienden, de blanke Barry en Faisel doen ook mee. Faisal kan een bom maken, maar zichzelf nog niet opblazen vanwege zijn zieke vader. Ook al zijn ze niet de slimsten, ze proberen toch op hun eigen manier de stad een klap toe te brengen.
Omar
Alice
Matt
Ahmed
suraj
ziet er voor mij niet veelbelovend uit.. ik heb de trailer gezien en een stukje van de film maar is niet echt een film waar je op moet zitten wachten... misschien wordt het wel later in de film wat beter
tomola
tsjonge jonge, wat een intens slechte film zeg.
Deze film moet het niet van zijn verhaal hebben, en lachen kan ik er al helemaal niet mee.
Dit is absoluut de slechtste film van 2010 voor mij.
bauwens
"One sheep was blown up in the making of this film."
Deze film is geweldig. Het begin is ietwat saai, maar de laatste 40 minuten zijn zo geweldig dat je dat allemaal vergeet. De stunteligheid is aandoenlijk en ik vond het op de een of andere manier zielig voor Omar toen hij zichzelf opblies.
lagaiske
De spot drijven met Moslims!
Zagen we reeds eerder in You don't mess with the Zogan.
2 Verschillende films wat de humor betreft.
Bij de Zogan is alles absurd.Bij deze eerder droge humor.
Valt best wel mee maar echt lachen doe je nooit.
Eerder een film die een glimlach op je gezicht tovert.
Al bij al redelijke film.
Debo
Ongelofelijk slappe film met slechts een paar glimlachmomenten. De film begint als een soort comedy maar eindigt min of meer als een soort drama waardoor de plank volledig mis wordt geslagen. Zwakke humor met acteurs die ook al helemaal niet grappig zijn. Één ster vanwege 2 grappige explosies.
knightfightx
Erg zielig voor Omar!
Ik snap niet waarom er zulke lage scores zijn hier.
Wat ik hartstikke geniaal vond was: 'Are you sure u fixed it (Toen de Auto stopte met rijden)? Yes i am. Oh really? Some parts are jewish.' Heb me werkelijk kapot gelachen!
peterjohn
Ik vind dat de film sterk begint, meer dialoog grappen dan scene grappen en dat draait om na de helft van de film en die vind ik minder (3.5+2.5)/2=3
cheerzz peterjohn.
Husnu
Wat een slechte film zeg. Ik snap niet waarom moslims meedoen aan dit soort Joodse films om zichzelf belachelijk te maken. Het enige grappige personage was Barry.
mock turtle
Vooruit, 3*.. maar met moeite.
Soms erg grappige situaties, maar helaas nog al vaak net niet helemaal lekker getimed.
Afgezien daarvan vind ik het ook niet puur een komedie. De film speelt met een beladen onderwerp en doet dat, hoewel je dat niet altijd al te serieus hoeft te nemen, op zo'n manier dat het soms méér is dan alleen komedie. Komedie / Drama zou de lading beter dekken, naar mijn smaak.
Wel origineel.
ralfsjam
1 van de meest grappige films die ik de laatste tijd heb gezien! me kapot gelachen om de stupide dialogen en de totale onnozelheid. prachtig in beeld gebracht in een lekker verhaal. aan de andere kant mooi om te zien hoe zo'n beladen en hedendaags nieuws item in een met humor overgoten film is gezet.
totaal mijn humor! droog en goed. 90 % van de humor zit in de dialogen verborgen.
voor een komedie... 4.5
cdman19800
Tja, mijn iq of eq zal spijtig genoeg wat te laag zijn vrees ik
voor deze film, want ik vond er echt niks aan.
Meer dan een glimlach af en toe zat er niet in.
Redelijk onderhoudende film.
Erg origineel concept (een komedie over Jihad zelfmoordterroristen kende ik nog niet), aardige uitwerking. Alleen had er voor mijn gevoel wel meer ingezeten. De film had een aantal grappige momenten, maar het had nog veel meer over the top gekund. Toch wel een paar keer een grijns gehad met bv de Heimlich greep met de daaropvolgende explosie, het per ongeluk opblazen van die gozer in het weiland, het Turtle pak en de CounterStrike verwijzing om eens wat te noemen.
De hoofdpersonen doen het best goed. Ze hebben zichtbaar plezier in hun rol en ik vind dat Engelse accent altijd leuk om te horen.
Wel was de film soms wat langdradig en oninteressant. Dan was het weer wachten tot het ergens grappiger werd. Maar gelukkig kwamen die momenten dan wel weer terug. Door het originele concept en een aantal geslaagde momenten is de film zeker een voldoende waard.
Nohands
k wist niet wat ik moest verwachten van deze film, maar dit is een hele goede film, het verhaal is goed en de Engelse humor is super. (moet je wel van houden)
Ik heb veel respect voor de acteurs die door middel van een soort van "zelfspot" dit verhaal neer zetten en willen laten zien hoe westerse Moslims met Terrorisme omgaan, en hun twijfels hierover.
Ben toch wel onder de indruk van deze film geraakt....
Het meest vreemde bij de reacties op deze film is nog wel dat mensen het over zelfspot hebben
ralfsjam
is inderdaad wel vreemd, maar veel mensen zullen het toch wel zo voelen. maar ik denk dat er weinig traditionele moslims aan deze film hebben mee gewerkt. dus is het geen zelfspot.
Zelfs traditionele moslims hebben vrij weinig te maken met figuren die zich gaan opblazen, maar goed.
@husnu
Je noemt dit een "joodse" film????????????????
Is life of Brian soms oom een "joodse " film. Er zijn honderden, zo niet duizenden films gemaakt waarin spot wordt gedreven met christenen. Vooral (maar niet alleen) in de Christelijke wereld. Veel acteurs zullen christen zijn geweest. Alleen een cultuur met zelfspot heeft overlevingskans en relativeringsvermogen is een belangrijke pilaar van wisheid. En wie zegt dat de acteurs moslim zijn? Kun jij in hun hoofd kijken wat ze geloven of niet? En of iemamd er voor kiest om moslim te zijn of niet dat maakt iedereen zelf uit. Geloof is een mening. Dat is niet aangeboren, zoals ras of geslacht. En alle mening mag je in een open samenleving mee spotten. Landen waar dat niet mag lopen eeuwen achter. Saudi Arabie, Noord-Kora etc...
In die landen is geen gewetensvrijheid, dus geen nieuwsgierigheid dus wordt daar nooit ets uitgevonden dat harder kanb rijden dan tien kilometer per uur, laat staan vliegen... Ga maar lekker door zo met je vooroordelen... Joodse film... tjonge jonge... Dat zeiden ze in 40-45...
phone home
En trouwens... de meeste gematigde moslims vinden gekken die vrouwen en kinderen op blaze ook totale randdebielen... Dus reden te meer om mee te doen aan zo'n film als de acteurs wel moslim zijn. Terroristen bezorgen moslims een slechte naam. En 99% vd slachtoffers van aanslagen van moslimradikalen zijn... juist moslims... Elke dg weer in Pakistan... Irak etc... bommen op markten in moskeeen etc...
Het lijkt me dat juist moslims de pest moeten hebben aan dat soort terroristen want zij hebben er het meest last van...
ralfsjam
je doet goed je best om zo'n domoor als husnu de les te lezen. dat je daar zin in hebt? denk je dat hij iets van je aan zal nemen?
ik heb het idee dat hij je niet eens zal snappen ben ik bang...
@ralfsjam
Je hebt gelijk. Maar ik erger me gewoon aan domheid in combinatie met racistische opmerkingen...
ralfsjam
m'n vriendin heeft hem nu ook gezien, en die schiet steeds in de slappe lach als ze weer over de film begint......
phone home
Grappige film. Veel goede grappen. Beetje evenwichtig. Maar zeer gedurfd.
Denk dat veel specifiek Britse of Brits-Pakistaanse grappen aan mij voorbij gingen.
Anders had ik misschien 4 sterren gegeven. Denk ik...
kikujiro
Gezien je *0.5 voor Brokeback Mountain, deze comment en je nickname ben je zelf een intolerante moslim. En een antisemiet, zeker Kavgam gelezen?
Fuentes
Hm, krijg nu toch een beetje spijt dat ik na drie kwartier de film ben uitgelopen.. vond de film van de ene flauwe grap aan de andere aan elkaar hangen.
Mss toch nog eens terug...
Snyder
ik kon er absoluut niet om lachen en heeft met van begin tot eind absoluut niet kunnen boeien.
Dit is absoluut de slechtste film voor mij dit jaar!
Snyder
Mss toch nog eens terug...
bespaar je de moeite!
ralfsjam
Als Fuentes toch aan een film wil beginnen, die jij niet begrepen hebt, laat hem dan...
als je dit clipje leuk vindt, dan kun je gerust aan de film beginnen...
aSMoDeuS
Wat een draak van een film. Een Britse komedie over domme moslimextremisten (pleonasme); dat zit wel snor. Toch weet meneer Morris er een té flauwe film van te maken waar ik niet eens onder dwang van een moslimterrorist met 10KG TNT om zijn middel om zou kunnen glimlachen.
Ik begrijp echter wel waarom recensenten deze film zo leuk vinden; een combinatie van extreme politieke correctheid, dhimmitude en een gebrek aan humor en lef om er wat anders dan de rest van te vinden.
De makers worden geprezen om hun lef: "[..]dat ze zo'n film in deze tijden durven te maken!" Nou, inderdaad: ze moesten zich verdomme doodschamen om deze compleet on-leuke en totaal niet gewaagde film.
ralfsjam
verdomme doodschamen om deze compleet on-leuke en totaal niet gewaagde film.
of het is gewoon niet jou humor?

Hodejegerne

Hunt for the Wilderpeople
Komedie, 2016

In Bruges
Misdaad / Komedie, 2008
moslimpacifismnorthern englandsatireyorkshiredonkere komediefarceconservatism terrorismereligious fundamentalismcultfilmsuicide bomberextremistsheffield, england