Four Lions (2010)
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Four Lions
"We are four Lions."
In een Britse stad hebben vier mannen een geheim plan. Omar (Riz Ahmed) is verontwaardigd over de manier waarop moslims in de wereld worden behandeld en is daarom vastbesloten om een jihadstrijder te worden. Zijn niet al te slimme vriend Waj is meteen verkocht. Omars andere vrienden, de blanke Barry en Faisel doen ook mee. Faisal kan een bom maken, maar zichzelf nog niet opblazen vanwege zijn zieke vader. Ook al zijn ze niet de slimsten, ze proberen toch op hun eigen manier de stad een klap toe te brengen.
Omar
The Negotiator
Alice
Matt
Ahmed
Klinkt geweldig. Wordt 1 van de hoogsten op de to-see lijst van 2010.
siaband
De trailer is heel erg grappig. ik ga kijken of ik hem ergens kan bestellen.
jacobine_rodijk
De film blijft een beetje hangen in mild-grappig, maar zodra ze bij de Londonse marathon aankomen is het echt een aaneenschakeling van de meest idiote situaties die je kan voorstellen met zelfmoord terroristen, van hilarische verwijzingen als Counter-Strike tot aan Teenage Mutant Ninja Turtles. Dikke drie*
Overigens een aanrader voor Chewbacca haters
Chrisseh
Jammer dat de meeste echt leuke grappen al in de trailer zitten. Desondanks nog wel een paar keer hardop moeten lachen door de meest absurde situaties en dito karakters. Maar helaas is het overgehele linie niet zo grappig als de trailer suggereert, het is eerder 'glimlach'-komisch.
mer1973
Gewoon relax achterover zitten, en gieren lachen en brullen.
Lang geleden dat ik zo'n comedy heb gezien.
Geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
louisvf
Komt hij ook uit in de Belgische bioscoopzalen?
Oke, stomme vraag
jantje.vlaam
Erg leuke film! Britse humor vaak +1. Verder doet Barry me denken aan die malloot uit Tilburg.
louisvf
Nog wel goed gelachen.
Niet altijd even geweldig gefilmd maar daar let ik minder op bij een komedie! Leuke, vreemde finale...
Hankieh
Humor in een ander hoesje
Ik vond het wel lachen.
So we're like proper Mujahid then, yeah?
Rubber Dinghy Rapids!
Helaas niet helemaal geslaagd.
Idee is op zich erg geinig (en behoorlijk zwart), maar er zit helaas te veel flauwe humor in. De balans tussen scherpe humor die in het verhaal past en sketchachtige absurde humor is vaak nogal zoek, wat jammer
is.
Gelukkig ook nog wel genoeg lollige dingen, met name door Barry met z'n dikke accent, wat een kerel
Gizzmann
Dit zou best wel geweldig kunnen worden. Maar Chris Morris is zowiezo een genie.
Blokland
Chris Morris is inderdaad een genie, zie ook Brass Eye.
Zonde dat deze zeer geslaagde gitzwarte komedie in NL niet in de bioscoop is uitgebracht.
MDL
Geweldige trailer, aardige film.
Film viel erg tegen, hier en daar langdradig.
D-ark
Ik had eigenlijk niks anders van morris verwacht. Van grove humor tot erg scherp drama gebeurde wel vaker in zijn werk dus ja, meeste mensen zien dat denk niet zo aankomen.
Maar hij ligt hier al en wordt snel gekeken.
MaartenJ
De trailer schroefde mijn verwachtingen hoog op. In de praktijk was de film inderdaad mild grappig, soms flauw - met enkele hilarisch grappige momenten. Het slot is fantastisch.
Lefgozer
Heb de eerste 15 minuten gekeken, maar vond het niet bijster grappig of interessant. Misschien dat ik het later nog eens een kans geef.
wibro
Deze film afgelopen avond bekeken en laat ik het maar kort en krachtig zeggen; ik vond er geen bal aan. Behalve een enkele scène - de bazooka scène - kon ik eenvoudigweg niet om deze flauwe humor lachen, dus ik was zeer blij toen de aftiteling begon.
1,0* helaas.

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Hunt for the Wilderpeople
Komedie, 2016

In Bruges
Misdaad / Komedie, 2008
moslimpacifismnorthern englandsatireyorkshiredonkere komediefarceconservatism terrorismereligious fundamentalismcultfilmsuicide bomberextremistsheffield, england