• 9.473.651 stemmen

Hunt for the Wilderpeople (2016)

Komedie | 101 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Taika Waititi

Met onder meer: Sam Neill, Julian Dennison en Rachel House

Plot Hunt for the Wilderpeople

"Nature just got gangster"

Een opstandige jongen (Julian Dennison) uit de stad vlucht samen met zijn chagrijnige pleegoom (Sam Neill) de wildernis in van Nieuw-Zeeland. Wanneer de twee verdwalen in de bossen moeten de twee hun meningsverschillen opzij zetten om te overleven. Een nationale klopjacht wordt georganiseerd om het duo te vinden.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik kon hier wel om lachen. Gewoon lekker simpele humor en een leuk verhaal. Met een hele mooie samenwerking van Sam Neill en Julian Dennison en hele mooie beelden van Nieuw Zeeland

avatar van 3316mixer

3316mixer

Een leuke film over een dikkerdje die levenslessen krijgt van iemand die hij molester noemt en daarvoor geen straf krijgt van diegene die hij molester noem

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Typische Taika Waititi.

En dat levert zoals doorgaans een licht filmpje op, met een hoog tempo en moppen die elkaar snel opvolgen. Daar zitten een aantal zeer geslaagde bij, maar dubbel zo vaak is het allemaal kinderachtige nonsens. Waititi vindt vooral zichzelf erg grappig, zo heb ik bij hem telkens het gevoel. Daardoor wordt zelfs een niemendalletje als dit na een tijdje best vermoeiend. Hij zou een film van hoop en al een uur moeten maken - dan kan het nog meevallen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Net voor de zoveelste keer gekeken en ik blijf dit een heerlijke film vinden. Helaas gaan we Sam Neill niet meer in films zien, zo jammer dat hij te vroeg is heen gegaan. Niet iedereen is gecharmeerd van de humor van Taika Waititi, maar ik kan dit wel waarderen. Zeker de knorrige brompot die Sam Neill hier speelt in combinatie met de super vervelende Ricky Baker (Julian Dennison) die toch heel goed acteert.