• 9.374.496 stemmen

• CineMember Bekijk via CineMember
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Four Lions

"We are four Lions."

In een Britse stad hebben vier mannen een geheim plan. Omar (Riz Ahmed) is verontwaardigd over de manier waarop moslims in de wereld worden behandeld en is daarom vastbesloten om een jihadstrijder te worden. Zijn niet al te slimme vriend Waj is meteen verkocht. Omars andere vrienden, de blanke Barry en Faisel doen ook mee. Faisal kan een bom maken, maar zichzelf nog niet opblazen vanwege zijn zieke vader. Ook al zijn ze niet de slimsten, ze proberen toch op hun eigen manier de stad een klap toe te brengen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Svenster

Svenster

Onverwacht grappige film met een leuk verhaal. 3* niet meer en niet minder....

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

ralfsjam schreef:

of het is gewoon niet jou humor?

"Of het is gewoon niet jouw soort humor?"

Ik kon niet veel humor ontdekken in deze film. Alleen bij de opmerking over een Twin Towers-cake moest ik een beetje lachen.

avatar van _Casper_

_Casper_

Ik vond dit een best aparte film om gezien te hebben, tis zeker geen standaard film. Tis een beetje een combinatie van een drama/komedie film. Met een aantal goeie grappige momenten. De film blijft leuk om te zien tot het einde en kijkt lekker weg. Maar tis zeker geen hoogvlieger, tis een goeie film om gezien te hebben maar meer ook niet.

avatar van tinyrules1

tinyrules1

weinig films die ik uitzet maar deze heeft het niet langer gehaald dan een half uur! Totaal niet grappig, slechter dan slechte scenes...

maar ja dat is mijn mening

avatar van mer1973

mer1973

Wat een zeikerds toch allemaal. je vindt hem leuk of niet PUNT.

avatar van stinissen

Ik vond de film dus niet leuk en ik vind komedie erg persoonlijk wat de een niet leuk vind vind de andere om te gieren , ik vond het allemaal een beetje flauw met de opmerking dat komedie niet mijn favoriete genre is.

avatar van amanda22

amanda22

Ik ben in slaap gevallen, vond het verschrikkelijk saai en kon er totaal niet om lachen!

Daarentegen mijn vriend ging helemaal kapot van het lachen!! Hij lachte me steeds wakker, dus ja...

Van mijn kant maar een 0,5*

avatar van james_cameron

Originele zwarte komedie, met een gewaagd onderwerp. Niet overal even sterk en de balans is hier en daar wat zoek, maar er zijn veel effectieve scenes en de film durft grimmige momenten af te wisselen met droogkomische. De onbevredigend onuitgewerkte thuissituatie van de hoofdpersoon is het meest zwakke element van de film. De eindcredits bevatten nog een ijzersterke grap, dus blijf vooral kijken.

avatar van Zonderiaan

Zonderiaan

Helemaal kapot gelachen om de 2 politie agenten die een wookie neer knallen

avatar van natju

natju

Wat een waardeloze film dit.... heb m wel uit gekeken, maar heb echt maar 1 keer een beetje kunnen lachen. 2* voor de moeite

avatar van Maenhout

Maenhout

Absoluut briljante zwarte komedie, vol heerlijke grappen. Werkelijk alles rond jihadisten en de 'war on terror' wordt op de hak genomen, en dat zonder ooit melig of banaal te worden.

avatar van plompa

plompa

gewoon een grappige film

avatar van DV1984

DV1984

Maenhout schreef:

Absoluut briljante zwarte komedie, vol heerlijke grappen. .

Hier sluit ik me helemaal bij aan! Is alweer lang geleden dat er zon goede comedy is uitgekomen! Topfilm!

avatar van Hanske82

Hanske82

Best een leuke film om naar te kijken. Met een soort van verborgen boodschap Niet echt hard gelachen, et was meer een dikke glimlach om de domheid van één van de 'jihadi's'. Maar niet echt mijn film.

avatar van dwid

dwid

Aardige film, wel een aantal keren een glimlach op mijn gezicht gehad. Verder niet mega-boeiend.

Geen aanrader, ofzo. Mocht die een keer op tv komen zal ik misschien de moeite doen om hem nog een keer te kijken.

avatar van Johan24

Johan24

Ik vind het totaal geen aanrader, ook al ben ik een liefhebber van "Engelse humor". De grappen komen niet aan, de grappen zijn flauw en hebben vaak dezelfde strekking.

Het is een gedurfd idee, maar in mijn opinie totaal mislukt.

avatar van demik

demik

It's just funny

avatar van voskat78

voskat78

Wat een heerlijke film was dit zeg!! Nu kijk ik niet zo vaak komedies maar van dit soort humor mogen meer films gemaakt worden. Vreemd genoeg deed het me in de verste verte ook nog wat denken aan de little britain serie's , waar je ook typische humor als deze tegen komt. Nuja ik heb genoten n zoals al eerder gezegd smaakt dit naar meer.

avatar van jeeke21

jeeke21

Film kon mij helaas niet boeien ! Grappen vond ik dan ook helemaal niet grappig ..

avatar van mouthaan

mouthaan

Hele leuke film met veel goeie grappen echter moet je wel van cynische humor houden. Denk aan films als Adam's Apple en The Green Butchers. Als je The Hangover erg leuk vindt en tv series als Two and a half men dan zal deze fim je waarschijnlijk niet bekoren.

Maar ik heb erg gelachen om deze cynische film

avatar van Tony Montoya

Tony Montoya

Goed bedacht. Qua verhaal had er -mijns inziens- echter veel meer ingezeten. Enkele hilarische grappen die de film staande houden. Alleen die vogel al op de cover...

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Slechts een hele enkele keer grappig. Verder een niet al te interessant verhaal. Ook behoorlijk vervelend gefilmd! Kwam me allemaal ook erg amateuristisch over!

Zeer, zeer matig!

avatar van MarcusViridis

MarcusViridis

Een film waar je een hoop foute quotes uit kan halen!

Door gelijk te hebben kan je geen argument onderuit halen

Een pareltje!

Of Een Wookie is geen beer, gevolgt door: is een honingmonster een beer?

Ook ik denk dat ik verward ben, maar weet het niet zeker!

Heerlijk om die kromme logica te zien!
Het lijkt wel geloof! [sub] O.. wacht. [/sub]

avatar van Pistons

Pistons

Ok filmpie dat leuk gefilmd en geëdit is. Zeker niet vervelend voor een keertje, maar ik vond het slechts incidenteel een beetje grappig.

avatar van mer1973

mer1973

Pistons schreef:

Nou ik pisde in mijn broek toen hij over het muurtje sprong met zijn bom in zijn tasje

avatar van mnvisser

mnvisser

Niet echt een geweldige film, enorm flauw ook

avatar van Emma'

Emma'

Wat een vreselijke, onhumoristische, irriterende klotefilm.

avatar van Kippie.

Kippie.

Ik zat naast je tijdens de vertoning van deze film, en ik deel volledig je mening. Wat heb ik me verveeld. Verschrikkelijk met een hoofdletter V. Enkel het moment dat Faisal over het muurtje springt kon me enigzins bekoren. Erg zwak.

avatar van Emma'

Emma'

aSMoDeuS schreef:

Een Britse komedie over domme moslimextremisten (pleonasme);

avatar van MARCUS CORVUS

MARCUS CORVUS

te droge humor. vind de film wat traag gaan. simon pegg maakt veel betere films. onder het gemiddelde helaas. door de pr die deze film heeft gekregen, valt ie extra tegen