• 9.474.174 stemmen

Balada Triste de Trompeta (2010)

Komedie / Drama | 107 minuten

Releasedatum: 28 april 2011

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Balada Triste de Trompeta

"It's showtime"

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog belandt een circusclown in een werkkamp. Hij geeft zijn zoon Javier de levensles mee dat wraak de enige manier is om het noodlot af te wenden. Anno 1973 – Spanje zucht nog onder de Franco-dictatuur – is Javier zelf clown. Als hij verliefd wordt op Natalia, de beeldschone vriendin van zijn collega Sergio, haalt hij diens woede op de hals. Een bloederige strijd tussen de twee mannen is het gevolg, waarbij ook omstanders niet gespaard blijven.

avatar van jipt

jipt

Klinkt erg tof, ben benieuwd, zeker om iets naar uit te kijken dit jaar

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van Reinbo

Zilveren Leeuw gewonnen. Zou hij dan eindelijk zijn debuutfilm overtreffen?

avatar van Koike88

Koike88

Waarom heeft iemand hier op gestemd?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Misschien dat diegene op een Italiaans filmfestival gezien heeft ofzo. Hij woont tenslotte in Italië.

avatar van benny the cop

benny the cop

vorige films waren erg gaaf! Ben benieuwd! Hopelijk draait hij in Nijmegen!

avatar van beavis

beavis

Reinbo schreef:

Zilveren Leeuw gewonnen. Zou hij dan eindelijk zijn debuutfilm overtreffen?

wat mij betreft wel!! Een erg wilde film in de la Iglesia stijl, maar dan zoveel grootser. Het ziet er allemaal prachtig uit zonder dat de humor én de horror daardoor vergeten worden. En als je een beetje oog voor de Spaanse geschiedenis hebt komt er ook wat dat betreft genoeg langs om van te smullen. Compleet gestoort, compleet uniek, inktzwart en bloedmooi, dat is deze trieste balade in een notendop.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Veelbelovend beavis, heb hier ook erg grot verwachtingen van. Ook de Spaanse historie invloeden klinken erg veelbelovend.

avatar van gotti

De La Iglesia heeft een mankement waar nog enkele andere onderschatte filmmakers onder leiden. Overall is het meestal niet de fantastische film die je hoopte, maar de film kent altijd enkele briljante scènes die je nooit meer zult vergeten.

Zo ook in Balada Triste de Trompeta. Het plot is compleet van de zotte en komt pas laat écht op gang. Met name doordat je pas na ongeveer een half uur de hoofdpersoon ook echt volgt, die daarna zo compleet ontspoort dat je hem vrij snel eigenlijk ook weer kwijt bent.

Mislukt is de film zeker niet, daarvoor is het talent van De La Iglesia te groot. Maar er heerst altijd het gevoel dat de man echt veel beter kan.

avatar van gotti

De film spookt nog steeds door m'n hoofd. Toch maar een halfje erbij op.

avatar van benny the cop

benny the cop

Wel stom dat de film in maar twee bioscopen in Nederland gaat draaien. Had wel wat verwacht van de Lux-Nijmegen, maar die stellen teleur. Misschien dat ze hem later nog gaan draaien...

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Wist van tevoren al dat deze film me zou gaan bekoren omdat de stijl en het verhaal me al aanspraken. Het duistere sfeertje geeft de film nog wat extra's mee en ik vind het Spaans sowieso altijd een pluspunt omdat ik het gevoel heb meer 'emotie' in die taal te kunnen horen (en ook zien, overigens).

Er zitten een aantal overdonderende scenes in, maar helaas vliegt de film wel té snel van opbouw (personages leren kennen) naar ontsporing (de beide clowns die gek worden, met Javier uiteraard als hoogtepunt.).

Het acteerwerk is echter, zoals in vrijwel élke Spaanse film, weer meer dan uitstekend en daardoor red de film zichzelf ook al is 'ie soms wat ongeloofwaardig qua verhaal.

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Na een prima begin zakt de film steeds meer naar een bedenkelijk niveau en kon ik totaal niet meer meeleven met de personages. Rare keuzes in het script ook, de nadruk op de verkeerde dingen en situaties en totaal geen sturing meer in het verhaal. Je kan het wild of chaotisch noemen, zonder binding met de personages komt het totaal niet over en verlies ik mijn intresse. Jammer een gemiste kans, visueel ziet het er weer prachtig uit maar het verhaal had veel beter uitgewerkt moeten worden. 2*

avatar van Wouter

Uitermate vreemde film die alle kanten opschiet, maar in zijn weirdness me bleef boeien. Herken me in de kritiek van Gotti. Omhoog afgerond naar 3,5 ster.

avatar van gauke

gauke

Een weerzinwekkende film om naar te kijken, waarbij de circusomgeving als leidraad dient voor een chaotische vertelwijze. De politieke connectie met het Francoregime lijkt met de grove bijl ingehakt, maar is oppervlakkig en niet relevant, hetzelfde is van toepassing voor de onuitsprekelijke, niet functionele spiraal van geweld. De beide killerclowns zijn onmenselijke misvormde schepsels. De regisseur maakt duidelijk dat hij op technisch gebied het een en ander kan. De zeventiger jaren kostuum zijn haast belachelijk, maar moeten waarschijnlijk het griezeleffect verhogen.