• 9.376.921 stemmen

Geregisseerd door: Takashi Miike

Met onder meer: Kazushi Watanabe, Ken'ichi Endô en Shungicu Uchida

Gesproken taal: Japans

Plot Bijitâ Q

"The only thing stranger than this family is... Visitor Q."

Kiyoshi, een werkeloze tv-presentator, probeert zijn oude baan terug te krijgen, door een documentaire over zijn familie te maken. Zijn dochter verdient wat bij in de prostitutie. Zijn zoon wordt vernederd op school en reageert dat af op zijn verslaafde moeder, door haar te mishandelen. Op een dag verandert dat alles als er een mysterieuze bezoeker bij hen intrekt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Kiyoshi Yamazaki / Father

Keiko Yamazaki / Mother

Takuya Yamazaki / Son

Miki Yamazaki / Daughter

Asako Murato

Ramon K schreef:

Helaas heb ik een levenslange ban bij de bieb.

avatar van Sander2

Sander2

Ramon K schreef:

Helaas heb ik een levenslange ban bij de bieb.

Hahaha, hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

avatar van Ramon K

Ramon K

Ken je die ene aflevering van Married with Children waarin Al een boek moet terugbrengen?

avatar van kiriyama

kiriyama

Ramon K schreef:

the little engine that could

Overigens valt het gemiddelde me alles mee, had het inmiddels een stuk lager verwacht.

avatar van Sander2

Sander2

Ramon K schreef:

Ehm, nee... Maar ik heb zo'n vermoeden dat het niet helemaal lukt.

avatar van ROOSKY

ROOSKY

Zelden zo'n irritante en idiote film gezien, totaal niet aan mij besteed. 0,5*

avatar van Querelle

Querelle

kicken film Goeie thema's, Geen moment het idee gehad dat het ging om shockeren om het shockeren.

Duidelijk afgeleid van Pasolini's Teorema, maar heeft een veel ziekere uitwerking en een andere slotconclusie die me ook erg bevalt.

Miike kan blijkbaar bij mij de plank totaal misslaan of juist alle waardering krijgen.

Nice.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Visitor Q... afgeleid van Pasolini's Teorama, zou zo maar kunnen ja. Vond het zelf eerder meer Jackass voor intelectuelen!
"Amateuristisch geklooi" met digitale video en een voorliefde voor allerhanden lichamelijk secreties en lichaams-openingen.

Toegegeven Miike kan de oubollige CDA boodschap van; "het gezin als hoeksteen van de samenleving" uhmm... anders brengen dan doorgaans het geval is.
Het zal wel komen omdat Japan een eiland is ofzo, ver van het vastenland ontwikkelen de mensen toch een appart gevoel voor humor lijkt het. Waar dat in Engeland zoiets als Monthy Pyton en Bottom heeft opgeleverd, komt Japan dus met dit... Ik heb er persoonlijk niet zoveel mee, japanse humor (viel me ook al een beetje tegen in Kikujiro bv) het neigt wat te snel naar makkelijke, sadistsische slapstick. Ipv dat pappa uitglijdt over de bananenschil komt hij nu met zijn piemel vast te zitten in een vagina met rigor mortis... Dat niveau, lachen joh

Heilige huisjes, taboes en een grote bak aan ranzigheden geven nog geen garantie voor boeiende cinema zo blijkt dan maar weer.
Het is anders dan anders dat wel, maar verder ook verre van goed. 2*

avatar van sydney

sydney

Madecineman schreef:

Ook mijn mening... Ook de benaming "jackass voor intellectuelen" vond ik erg goed gevonden. Ik vond het erg moeilijk om het af te kijken, derhalve 0,5*.

avatar van Querelle

Querelle

Is Jackass niet voor intelectuelen?

avatar van Word_Play

Word_Play

Madecineman schreef:

Het is anders dan anders dat wel, maar verder ook verre van goed. 2*

Mee eens. Ik vond het allemaal niet zo hilarich als men doet zeggen, net zoals dat de ranzigheden mij totaal niets deden behalve mij een 'waarom kijk ik hier naar?'-gevoel te bezorgen. Als het dan ook visueel niks te bieden heeft dan houdt het voor mij op. Zeer apart, dat wel, extreem ook, maar veelzeggend of grensverleggend? Totaal niet.

Twee sterretjes.

avatar van neo

neo

Miike films zijn naar mijn ervaringen of erg vervelend of erg interessant. Deze behoort tot de vervelende categorie. Saai op video geschoten, met soms wat aardige scenes, maar vaker oninteressant. Tegen het einde aan begint de film pas echt wat te leven, maar dat is dan al te laat. Is dit nu zijn meest schokkende film? 2 sterren

avatar van Twilight

Twilight

Ik kon er wel om lachen op sommige momenten. Vooral het einde is te absurdistisch om serieus gezien te worden. Wat gestoord zeg.

Ik begon met een neutrale houding maar halverwege vond ik het steeds vreemder en ook wel grappiger worden.

Het is wel te merken dat Ichi the Killer van dezelfde regisseur komt.

Olaf K.

Man neukt buitenshuis met zijn eigen dochter, vrouw hoereert zelf, zoonlief slaat moeder geregeld tot verminkens toe en wordt zelf geregeld onder handen genomen door klasgenoten, hetgeen de vader weer op video vastlegt en dat materiaal probeert hij vervolgens te verkopen. Dit is ongeveer de inhoud van het eerste half uur. De rest wordt bepaald niet normaler. Ik moest weer even vaststellen dat Japanners toch gevoel voor humor hebben. Bij deze. Visitor Q is gemaakt door een geest die verknipt is (dezelfde die het sterke Audition op zijn naam heeft) maar zeker niet in de war, want de film vertoont duidelijke sporen van intelligent leven. We moeten niet té intellectueel gaan doen over de rol van geweld in de wereld/maatschappij/relatie, gebrek aan liefde en de rol van de media in al dit, maar deze zwarte komedie probeert zeker niet alleen leuk te zijn en vertoont raakvlakken met C'est arrivé pres de chez vous, een film die zijn tijd zeker tien jaar vooruit was. Jammer van die microfoons die af en toe boven in beeld bungelen…;-)

Spoilers....

Olaf K.

Eerste half uurtje! Dan moeten die stukjes die altijd naast de film poster staan (hierboven) ook weg.

avatar van Reinbo

Dat is toch een stuk minder specifiek..... Wat is de moeite?

Olaf K.

Ik weet niet waar je het over hebt, maar ik laat het oordeel graag over aan het Politbureau...

Toch even tussen spoilertags. Inderdaad wel erg expliciete beschrijvingen waardoor het spoilers worden.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

En wederom zijn mijn grenzen verlegd...een idiote, absurde, misselijkmakende film die maar weer eens bewijst dat Japanners een héél raar soort humor hebben...maar wat een film! 4*

avatar van J.T.O

J.T.O

Ik dacht eerst dat ik een film van Takashi Kitano zat te kijken, maar toen de film was afgelopen bleek dat het een film van Takashi Miike is. Ik vond het al zo vreemd, waarom Kitano in godsnaam zo’n film zou maken, maar blijkbaar even verward. Wat kan ik ervan zeggen? Mensen kunnen het enorm klote vinden of vinden het juist helemaal geweldig wegens de aparte dingen die gebeuren. Zelf wist ik niet of alles zo schokkend over moest komen, want dat was het eigenlijk niet. Meer bizar met nadruk op de hilariteit hoe ze dit uitvoeren. Ik kon er best wel om lachen en de achterliggende gedachte is ook wel te begrijpen, maar dat doet er aan deze film niet zoveel toe. Een bijzondere film, die ik gelukkig heb gekeken zonder de aanwezigheid van mijn ouders.

3,5 sterren

avatar van Hando

Hando

Het deed me een beetje denken aan sommige boeken van Arnon Grunberg. Op papier werkt dit soort humor dan ook beter voor mij. Ik weet niet waaraan dat ligt. Toch drie sterren.

avatar van Freud

Freud

Ik kan moeilijk kiezen of ik de film nu moet afbreken of loven om zijn gewaagd karakter. Niet gewaagd vanwege de extreme scenes of het doorbreken van taboes, daar waardeer ik geen enkele film meer of minder door, maar vanwege de manier waarop: ziek, maar tegelijk ingetogen, nooit vulgair, maar wel pervers, degoutant gruwelijk, maar nooit bloederig of smerig. Afwisselend lelijk en mooi, diepzinnig en totaal leeg. Ik heb mijn best gedaan om er een visie in terug te vinden die me zou kunnen interesseren, en hoewel er vaak aanzetten te vinden zijn (maatschappijkritiek, reality tv, moderne samenleving, enz) wordt er, en dat lijkt bijna bewust, nooit meer gedaan dan even een zetje geven om het thema vervolgens weer te verlaten. Dat zijn allemaal redenen om dit grootse cinema te vinden, de film zou perfect het resultaat kunnen zijn van een ellenlang intellectueel denkproces, maar jammer genoeg vrees ik dat het eigenlijk niet meer is dan een leeg en onschuldig spielereitje van een fascinerende, aandacht zoekende regisseur. Grappig vind ik het in ieder geval niet, dat staat vast. Ik zie er wel de humor van in, maar erom lachen, dat gaat te ver.

Als ik de film beschouw als een poging om gewoon een zo absurd en ziek mogelijke versie te maken van een klassiek Japans familiedrama, dan geef ik hem niet meer dan een 2*. Als ik erover ga doordenken en linken beginnen te leggen zoals hierboven, stijgt mijn waardering tot 4*. Het feit dat de film allebei tegelijk is, maar geen van beide voluit, is natuurlijk ook erg interessant, temeer omdat de film dat op heel veel vlakken doet. Maar enkel freaks kijken zo naar een film, voor de meeste kijkers is het gewoon een aaneenschakeling van al dan niet grappige zieke momenten, zonder meer. En dat is dan weer een zwakte, wat de bedoeling uiteindelijk ook mag zijn.

Ach ja, ik stem morgenvroeg wel .

avatar van J.T.O

J.T.O

Als ik zo lees, zou ik zeggen ga voor de vier of ergens tussenin. De scènes zitten dusdanig zo in elkaar, dat het na het kijken gewoon even terugkomt. De één zal erom zitten lachen en de ander zal het als inspiratiebron gebruiken. Sommigen zien de kritiekuiting, hoewel het voor velen niet uitmaakt, want het komt gewoon “grappig” over op een aparte manier. Miike maakt zo te zien wel vaker van dit soort films en scoort hij bovendien nog goed op ook. Mocht hij niet zulke films maken, dan was het wel de ander die het had gemaakt. Leuke en aparte film evaring en met nadruk op apart. En vooral de extreme scènes die jij zo beschrijf kan ik me goed in vinden. “Afwisselend lelijk en mooi, diepzinnig en totaal leeg”. Alleen de film leunt bij mij iets meer naar de komische kant, dan dat ik daadwerkelijk er zo over ga nadenken.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Hahaha, die was weer een erg leuke over de top film van Miike. Alleen zou deze film wel weinig gekost hebben want hij is volledig met een home camera opgenomen. Dat zie je gewoon aan het beeld en de bewegingen. Ook hierin haalt Miike weer van alles uit de kast: incest, necrofilie, poepsex, verkrachtingen, zoon die zijn eigen moeder mishandeld, die gekke moeder die maar melk blijft sproeien en die kerel die daar dan met een parapluutje staat. Takashi Miike noemt dit trouwens een film over liefde een romantiek. Ik hou wel van Miike's humor en zijn typische dingetjes die hij in films gebruikt. Zoals gezegt is dit met een home-camera opgenomen en was de film in een week klaar. Dan kan je als conclusie trekken dat dit een serieuze B-film is. Maar Miike maakt zelfs met een erg laag budget hele leuke films. Hoe krijgt die man dat voor elkaar?

Die vuurwerk scenes zijn ook om te lachen.

Ook was die bezoeker q erg geinig met zijn maffe outfit en zonnebrilletje. Vooral ook leuk hoe hij iedereen met een steen op hun kop ramt.

Gewoon weer een bizarre leuke film van Miike. I wont more.

avatar van guulbert

guulbert

Mijn 2de Miike, maar wat voor één
Ik denk dat deze de ziekste film die ik ooit heb gezien, totaal niet wetend wat ik hiervan moest verwachten, zodat ik hier ook geen hoge verwachtingen van had!!

De film (melk) spettert van het scherm, de humor is zo droog en zo ziek dat het gewoon terug grappig wordt!! Heb me op sommigste momenten niet kunnen inhouden en voor het hele huis in de lach geschoten!! paraplutje

Snap alleen niet wat Miike juist bedoeld met deze?? Een algemene fuck you naar andere (brave??) films?? Of is hij echt ziek in zijn hoofd??

Lang geleden dat ik nog eens een 5 heb gegeven

avatar van Mug

Mug

Amateurisme ten top, ik zag zelfs nog een microfoon boven in het beeld verschijnen en weer vluchtig verdwijnen, bij de 'poeder-scene'. Om nog maar te zwijgen van de vage beelden indien er een blijkbaar stijve penis te zien zou moeten zijn.

Ik heb ondertussen wel een aantal Miike's gezien, maar dit is verreweg de slapste. Drama wordt afgewisseld met niet-werkende humor. Een parodie op Ozu? Of toch gewoon wat ideetjes in een film verwerkt, 'verregaande' ideeen die halfslachtig werken qua 'shock'. Te gemakkelijk in uitvoering. Gelukkig kent de film nog een aantal bizarre en interessant uitgewerkte scenes (voornamelijk de moedermelk-scenes) die de film van een Titanic-achtige ramp behouden.

Ik kom niet verder dan 2 kleine sterren. Flink teleurgesteld.

avatar van neo

neo

Vind het vrij soft allemaal...

neo schreef:

Vind het vrij soft allemaal...

Lekkere familie heb jij.

avatar van Mug

Mug

Welnu, de shockerende zaken worden erg soft uitgevoerd, waardoor het shock-effect maar ook het bedoelde lachspier-effect niet behaald worden.