Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Takashi Miike
Met onder meer: Kazushi Watanabe, Ken'ichi Endô en Shungicu Uchida
Gesproken taal: Japans
Plot Bijitâ Q
"The only thing stranger than this family is... Visitor Q."
Kiyoshi, een werkeloze tv-presentator, probeert zijn oude baan terug te krijgen, door een documentaire over zijn familie te maken. Zijn dochter verdient wat bij in de prostitutie. Zijn zoon wordt vernederd op school en reageert dat af op zijn verslaafde moeder, door haar te mishandelen. Op een dag verandert dat alles als er een mysterieuze bezoeker bij hen intrekt.
Kiyoshi Yamazaki / Father
Keiko Yamazaki / Mother
The visitor
Takuya Yamazaki / Son
Miki Yamazaki / Daughter
Asako Murato
Sasaoka
Doom
Dit heeft ook niets met horror te maken, hoor! Staat er ook boven...Komedie / Drama. Ik.
Heb je helemaal gelijk in, dacht ergens hier te lezen dat 'jassonn' zei dat die het genre horror niet passend vond. (bericht bovenaan page 2) Ik heb niet gekeken of dat inmiddels veranderd was, of dat hij net zoals mij een foutje had gemaakt.
Nou dan heb je 'm blijkbaar een rottige avond bezorgd...
hehe, dat valt wel mee hoor. Ik bekijk het positief, hij heeft me meeeer dan genoeg topfilms gestuurd waar ik van heb genoten, shit happens dat er dan eentje totaal niet in de smaak valt. (Donnie Darko, Alien, Rear Window, Spirited Away zijn b.v. de films die ook dankzij Naomi Watts heb kunnen aanschouwen.)
vraag me eigenlijk af waarom je deze film hebt gekeken, aangezien je uit het verhaaltje al kan opmaken wat voor onderwerpen de revue passeren.
Als film liefhebber wil je alles geprobeerd hebben toch ?
Maar dat lag niet aan de film, een top film.
Uuhh daar zijn de meningen dan wel over verdeeld.
----
Gewoon niet mijn film....
tdrost
Ik vind het helemaal niks! Niet om te lachen in ieder geval, haast pornografisch.....
Bas17
Toch 3.5, vind het nou geen meesterwerk, maar heb de film wel met glimlach zitten te kijken en me af te vragen wat er nu weer ging gebeuren. (en dat zal de bedoeling van de maker ook zijn geweest, super film voor mijn collectie, ook lekker om met een maat te kijken
dutchtuga
Besteld, en ik kan niet wachten na al het moois dat ik hier lees
dutchtuga
Zo, heb deze film vannacht mogen aanschouwen, en ja.....waar zal ik beginnen.
Feit is dat dit gewoon een hervertelling is van Pasolini's "Teorema". Dat is 1 ding dat voor mij duidelijk is. Die film was al in vele ogen gewaagd. Nou ik zou graag de gezichten willen zien van diegenen bij Bizita Q haha. Zeker 1 van de meest extreme films die ik ooit heb gezien en absoluut niet voor iedereen.
Er gebeuren dingen in Bizita Q waar een Elsevier huisvrouw gillend van wegrent.
Wat toch wel cruciaal is voor het slagen van deze film is de humor. Alles wordt zo absurd gebracht dat ik het wel kon waarderen en af en toe zelfs in een deuk lag. Die vader vond ik werkelijk geniaal! En van sommige dialogen krijg ik nu nog een smile op mn gezicht. Zeer droog allemaal.
Vistor Q heeft wel degelijk een verhaal, het is niet zo moeilijk dat deel te begrijpen, maar ik kan best inzien dat velen het shockerende de rest van de film zwaar vinden overschaduwen. Eigenlijk best jammer. Voor degenen die al die 'smerigheid' goed kunnen hebben krijgen we een wat aparte update van Pasolini's eerstgenoemde. Een film die in essentie over familieliefde en de waarde ervan gaat. De 'vreemde' zorgt er in deze versie alleen wel op een heel aparte manier voor de familie op het rechte pad te krijgen. Net als in Teorema zou de vreemde hier God kunnen zijn.
Ik had er weinig last van al het extreme, ben wel wat gewend, maar toch denk ik dat dit een betere film was geweest werden sommige dingen wat serieuzer en stijlvoller aangepakt. Vond het vooral jammer van de digitale camera opnames. Had wel graag een wat mooiere opname willen zien. Maarja, met de middelen dat Miike heeft maakt ie er toch t beste van.
Miike wou hier een flink pak slaag mee uitdelen denk ik (aan wie weet ik niet) en dat is hem waarschijnlijk vrij aardig gelukt.
Feit is dat dit gewoon een hervertelling is van Pasolini's "Teorema".
danuz
Dat het met DV opgenomen is vond ik persoonlijk juist een pluspunt. Het werd daardoor nog meer een homevideo, nog amateuristischer. Wat op mij echt als stijl overkwam. Denk dat hij het ook wel op film had kunnen schieten, maar dit werkt gewoon beter denk ik, voor mij in ieder geval wel
De vergelijking met Pasolini komt wel meermaals terug op het net, al las ik ooit ergens in een interview met Miike dat Q toch vooral als parodie op Ozu's werk diende. Q is trouwens onderdeel van een filmreeks over familie (of liefde ?) geloof ik, waarin deze het laatste deel was.
dutchtuga
Ook in het boekje dat bij de DVD komt hebben ze het over Teorema van Pasolini. Dat dit eigenlijk een omgekeerde hervertelling is van die film.Ik heb er volgens mij niks gelezen over Ozu.
Q is inderdaad het zesde en laatste onderdeel in een filmreeks ,Lovecinema genaamd, over "Pure Liefde". Het was de bedoeling van de studio (Cinerocket) dat Miike een film maakte over dat onderwerp en met Digitale Camera.
dutchtuga
Ik heb hier nog eens wat nachtjes over geslapen en ben tot de conclusie gekomen dat dit gewoon 4* verdient. Film is blijven hangen. Unieke symboliek.
Bas17
Hmm ik ben iets te negatief geweest, ik heb uitgebreid zitten lachen gewoon. Toch naar 4, blijft idd lekker hangen en altijd leuk om nog een keer te zien. Maar ik besef wel dat dit eenl ove or hate filmpje is.
Japanese Beauty. Moet er nog een nachtje over slapen en 'm zeker nog eens zien, voor nu 4*
dutchtuga
Moet er nog een nachtje over slapen en 'm zeker nog eens zien
Hier hebben meerderen wel last van lijkt het haha.
Ik ben weer wakker en verheug me er nu al op om 'm aan een paar totaal onvoorbreidde vrienden te laten zien.
(Wetende dat ze dit soort werkjes over het algemeen wel waarderen).
Rancid
Ha eindelijk gekeken en wat een film zeg! Heb me helemaal ziek gelachen. Van dit soort films hou ik, jammer dat ze zo zeldzaam zijn. Lekker grof en ziek. Let vooral even op één van de namen tijdens de aftiteling: Fujuko Jun Muto hehe, wat zou dat nou eens zijn in het engels en nog toepasselijk ook. Voor de ´schockerende zaken´in de film geef ik een dikke 5*, voor het verhaal 3*, maakt samen 4* voor Visitor Q.
Rancid
Intussen geupgrated naar 4,5*, deze film blijft me maar bij, echt geniaal.
Jonkster
Tja, nog maar eens herzien.
Blijft toch een erg sterke film. De droge grappen, absurde gebeurtenissen in combinatie met shockerende zaken: geniaal, echt heel komisch. Ook de sfeer die wordt neergezet mede doordat het met DV is opgenomen is een pluspunt.
Zeer bizarre aparte film, zoiets maak je niet vaak mee. Ondertussen wel een van mijn favoriete Miike films, 4,5* blijft staan.
Moest bij de visitor wel een beetje aan Tadanobu Asano denken, de visitor lijkt me wel een typisch rol voor hem. De betreffende acteur is echter prima gecast, verder komen we asano al regelmatig tegen natuurlijk (en gelukkig maar).
Halcyon
Dat Miike in z’n films grenzen opzoekt om er bijgevolg exponentieel los over te gaan weet ondertussen iedereen. En wat je in Bizita Q ziet is hier het allerbeste bewijs van. Hoewel thema’s als incest, necrofilie en kindermishandeling niet worden geschuwd, is Bizita Q nergens echt schokkend. Daarvoor is de benadering te surreëel en zijn de karakters te extreem zodat je jezelf niet met hen kan identificeren. Echter, dit zorgt er dan weer voor dat de film vol kurkdroge en gitzwarte humor zit.
Bizita Q steekt vol hilarische scènes en bizarre typetjes, die een dik halfuur (een halfuur, want het begin was vrij mak) voor puur genot zorgen. Grappig om te zien is dat een aanvankelijk gebroken gezinssituatie weer gelijmd wordt naarmate de film vordert en de personages zich extremer gaan gedragen. Alsof de gezinsleden mekaar opnieuw leren kennen en appreciëren binnen een climax van extreme seks en geweld.
De slotscène, begeleid door een prachtige song (van?), waar we zien dat het gelukkige gezinnetje opnieuw herenigd is, is zo contrasterend met de rest van de film dat de waanzin zo mogelijk nog groter wordt. De aanpak van deze scène is namelijk zo dramatisch dat je zelf nog gaat geloven dat het om een happy-end gaat, terwijl in realiteit de verbondenheid tussen de personages zich op een uiterst anti-sociaal niveau bevindt.
Bizita Q is zowat de eerste Miike-film die me goed ligt, op Imprint na dan, en waar ik het overweeg hem op DVD aan te schaffen. Maar of deze nu een maatstaf is voor de rest van z’n werk? Ik durf het te betwijfelen…
dutchtuga
Wist wel dat deze je zou bevallen. Leuk misschien om te weten ook dat dit letterlijk het uitgangspunt van Pasolini's Teorema neemt, maar dan met een veel extremere uitwerking natuurlijk.
Zavo
Ben deze dan ook maar eens gaan bekijken, maar vond het toch de minste van Miike. Kwam toch een beetje over als 'extreem doen om het extreem doen'. Miike brengt het op een komische manier, maar toch niet grappig genoeg om de hele tijd te kunnen boeien. Zoals bij de meeste Miike's moet ook deze het van momenten hebben en die waren hier wat spaarzaam. 2,5*
D'r is nu ook een soort van toneelstuk van Visitor Q.
aphexfreak
Gister voor het eerst bekeken en vandaag meteen nog een keer, en wat een film is dit zeg!
Werd er gewoon stil van na afloop, en het gebeurt mij tegenwoordig ook niet vaak meer dat ik tijdens een film denk ''wat the fuck?''....
Fantastisch surreel einde ook, ik had echt zo'n ''eind goed al goed'' gevoel
Q verdient de volle 5 sterren, een film die me vast bijblijft voorlopig!
V
,,What the fuck!!!" Het enige wat ik mij afvroeg na het zien van deze prent. Niet normaal, een typisch gevalletje van 'ziek'. Maar bovenal hilarisch. Heb hier even geen woorden voor.
Full House on acid, ofzo... 4*
Precies de reacties waar ik op gehoopt had.
kiriyama
Man wat een zieke film!
84 minuten lang met verwondering en soms ook wel afkeer naar het scherm gekeken. Miike is iniedergeval wel m'n held, dat ie zo iets durft (en nog vreemder kan) maken. Maar eerlijk is eerlijk ik vond de film erg grappig en wil hem nog wel een keer zien. Jammer dat m'n dvd bagger is maarja.
Finisterra
Wat is er dan mis mee? (met de DVD)
Ik vond deze wel leuk, maar mij overdonderen deed hij niet.

Lilja 4-ever
Drama, 2002