• 9.373.064 stemmen

Geregisseerd door: Takashi Miike

Met onder meer: Kazushi Watanabe, Ken'ichi Endô en Shungicu Uchida

Gesproken taal: Japans

Plot Bijitâ Q

"The only thing stranger than this family is... Visitor Q."

Kiyoshi, een werkeloze tv-presentator, probeert zijn oude baan terug te krijgen, door een documentaire over zijn familie te maken. Zijn dochter verdient wat bij in de prostitutie. Zijn zoon wordt vernederd op school en reageert dat af op zijn verslaafde moeder, door haar te mishandelen. Op een dag verandert dat alles als er een mysterieuze bezoeker bij hen intrekt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Kiyoshi Yamazaki / Father

Keiko Yamazaki / Mother

Takuya Yamazaki / Son

Miki Yamazaki / Daughter

Asako Murato

avatar van zombie

zombie

Lekker ziek filmpje....,alleen is hij niet te vergelijken met Audition(ook van Takashi).en zag ik tot drie keer toe een microfoon door 't beeld zwaaien.

Travis Bickle

Misselijk, goor, ranzig, ziek, ja, voeg er nog maar wat ranzigheid aan toe ja.

Die Miike Takishi weet volgens mij van gekkigheid niet wat ie op het scherm moet brengen. Ik heb deze film gezien op het Filmfestival in Rotterdam van vorig jaar en er zaten alleen maar psycho´s in de zaal. (behalve ik dan...)

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

dank je.

Menni

Ja, leuk, dat soort benamingen voor mensen die nog een beetje openstaan voor experimentele, grensverleggende, controversiële, gewaagde, maar tegelijkertijd veelzeggende cinema. Moet je toch teleurstellen, de term psycho is volgens mij niet op mij van toepassing. Maar dat zullen wel meer psycho's van zichzelf zeggen natuurlijk.

Travis Bickle

Geef toe, als je dit soort films mooi, of grensverleggend, veelzeggend etc. vind, dan moet je toch een beetje ´twisted´ zijn.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

en is daar iets verkeerds aan?

Travis Bickle

nee joh, die moeten er ook zijn

Menni

Twisted? Ach, 't is maar net wat de meerderheid 'normaal' vindt (zie het algemeen iets geaccepteerdere Twelve Monkeys voor meer uitleg). Ik vind een 9 to 5 job niet zo logisch als menigeen. Slaap daarom van 4 tot 11 en voel me er zeer gelukkig mee. Ik hou van alle soorten cinema, dus ook de uitdagende. Als je 'twisted' zonder negatieve bijklank uitspreekt, vind ik 't prima.

Menni

.. verder ben ik een saaie lul.

Hemdale

Kan iemand mij vertellen wat voor ranzigheden in deze film zitten dan?

Want dan weet ik of ik het moet kopen of niet...

avatar van JayLunar

JayLunar

killalot schreef:

Kan iemand mij vertellen wat voor ranzigheden in deze film zitten dan?

Sorry, ik heb nu ff geen zin om zoveel te typen

avatar van as

as

What een FUCK zeg!

avatar van herman78

herman78

Hoe bedoel je dat? Zit er een mooie vrijscene in deze film ofzo?

pjotr

Als je van necrofilie houdt...

avatar van JayLunar

JayLunar

No shit!?

Sssst....

avatar van as

as

Hemdale

Ik heb de film in bestelling, ik ben erg benieuwd!

Hemdale

Weer een zeer goeie film van Miike, niet zo goed als Audition maar toch echt weer lekker ziek en gestoord.

Na een zes à zevental Miike's gezien te hebben, is dit duidelijk m'n favoriete. Waar z'n andere films nog enigszins "aanvaardbaar" waren, gaat Miike hier voluit.

De film is amper met woorden te omschrijven, je moet em gewoon zien om het te geloven, en dan nog zit je je af te vragen of je geen bijzonder zieke droom hebt. De film is op z'n minst uniekn met geen andere film te vergelijken.

Als basis neemt Miike de familiedramas van Suzuki (dacht ik toch, kan ook andere oudere filmmaker zijn, in ieder geval Jap director bekend om z'n familiedramas). Vertrekkende van die basis, maakt hij de meest zieke film. De acteerprestaties worden doorheen de film steeds komischer, de situaties hallucinanter. De registratie van dit alles uiterst droog.

Visitor Q is een parodie, extreem zwarte/droge comedie, shockcinema en familiedrama mooi door elkaar geweven. Geniaal als je het mij vraagt, want naast alle shock en loltapperij, zit er wel degelijk een bottomline in.

5*, minder kan en wil ik niet geven. Eéntje om op DVD te hebben, maar pas op aan wie je hem uitleent.

avatar van jeroentje

jeroentje

wat een rare film zeg, maar wel aardig op zich.....niet voor iedereen weggelegd

ik vond het wel lastig om deze film te kijken en ondertussen met smaak chips te eten

Teveel gelachen om tegelijkertijd te kunnen eten ?

avatar van jeroentje

jeroentje

nouhou....daar kwam het inderdaad wel een paar keer op neer ja , best wel bizar soms (soms???? ) maar wel grappig op een ranzige wijze (Y)

avatar van Dopke

Dopke

Lekkere inktzwarte humor. Niet zo bizar en extreem als ik gehoopt had na het lezen van enkele reviews, maar dat mocht de pret niet drukken.

Ik zou het alleen geen Misdaad/Horror willen noemen. But then again, ik geloof niet dat er echt een passende genre bestaat dat een duidelijk beeld geeft van wat deze film te bieden heeft

avatar van Goodfella

Goodfella

Tja, wat moet ik hier nou van denken. Takashi wil hier volgens mij meer dan ooit shockeren (ik miste alleen nog frontaal gefilmde kotsscènes), dat soort filmpjes zijn echter ook wel op Kazaa te vinden. Dat er dit soort wicked mensen echt bestaan en dat Takashi's observatie van deze familie niet eens zo heel ongeloofwaardig hoeft te zijn verbaast me ook weinig. Vind de film dan ook lang niet zo grensverleggend en shockerend als ik verwacht/gehoopt had. Gelukkig werkt de extreem zwarte en morbide humor uitstekend en snijden bepaalde scènes best hout. 3*

Schijnt overigens een soort herinterpretatie te zijn van Pasolini's Teorema, al legt IMDb bij de 'movie connections' een link met Salo. Zal vooral met de shockerende elementen te maken hebben denk ik, thematisch zijn beide films heel anders.

Bij deze even een rechtzetting. Ik bedoelde Ozu, niet Suzuki.

avatar van Koekebakker

Koekebakker

En hier begrijp ik dan weer niets van al die hoge waarderingen. Ik heb hier werkelijk geen goed woord voor over. Sterker nog, slechts één woord: walgelijk.

avatar van FisherKing

FisherKing

D'r zit hier een Miike clan/fanclub. Vandaar dus Koekebakker. Gewoon Miike negeren en dan komt alles goed

avatar van Koekebakker

Koekebakker

FisherKing schreef:

Aha, vandaar .

Maar ja, Miike negeren? Ik was zo onder de indruk van Audition dat ik nog vele Miike-films benieuwd was. Maar inmiddels heb ik (hardleers, maar een harde leerschool doet wonderen) dan toch afgeleerd.