• 9.374.478 stemmen

Geregisseerd door: Srđan Spasojević

Met onder meer: Sergej Trifunović en Ana Sakić

Gesproken taal: Duits, Servisch, Engels en Zweeds

Plot Srpski Film

"Not all films have a happy ending"

Ex-pornoster Milos leidt nu een normaal leven, samen met zijn vrouw en zoontje van vijf. Een onverwacht telefoontje van zijn ex-collega Layla, die nog steeds pornoster is, verandert alles. Milos heeft financiële problemen, dus stelt Layla hem voor aan Vukmir, een mysterieuze, machtige man binnen de pornowereld. Hij doet Milos een aanbod dat deze niet kan weigeren; de hoofdrol in zijn nieuwste film. Dit zou ervoor zorgen dat Milos zich voor de rest van zijn leven geen zorgen hoeft te maken over zijn financiën. Maar Milos maakt deel uit van een wel heel bizarre film...

avatar van Thorak

Thorak

Waackx schreef:

Mensen moeten eens keer ophouden met het overtuigen van anderen dat de makers een achterliggende boodschap hebben bij deze film.

Die is er niet, deze film is gemaakt om te shockeren zodat men zijn film en hemzelf niet zal vergeten en hemzelf een soort cultstatus te verkrijgen.

Dat is op zich niet eens zo erg maar doen alsof je die scenes met achterliggende boodschap hebt gemaakt zijn kreten van een huichelaar.

Niet voor niets heeft hij de film een titel gegeven met een referentie van zijn land, zodat het land Servie na deze film ook de kaart was gezet.

Want voor deze film hadden veel lui nog nooit van Servie gehoord, zeker Amerikanen niet.

Ik denk dat het hier wel heel erg duidelijk is wie hier niets van Servië en de geschiedenis van het land af weet. Ondanks dat de regisseur meerdere interviews heeft gegeven en zelfs uit heeft gelegd waar de scènes naar verwijzen en wat ze betekenen, blijf jij volhouden dat er geen boodschap is, wie is hier de huichelaar?

Waar haal je het overigens vandaan dat de film specifiek voor de Amerikaanse markt gemaakt zou zijn? De meeste Amerikanen kunnen de Europese landen niet aanwijzen op een kaart nee, net zoals de meest niet Amerikanen niet blind alle 50 Amerikaanse staten kunnen aanwijzen of zelfs maar allemaal opnoemen zonder te weten waar ze liggen, maar jíj kunt dat ongetwijfeld wel.

avatar van Waackx

Waackx

Thorak schreef:

ik heb idd die intervies van de beste man gezien en naar mening is het allemaal onzin.

je wilt gewoon opvallen, zeg dat gewoon maar hij komt met niet nonsens aan.

en als je film als dit maakt dan kan ik me niet voorstellen dat je alleen richt op de europese markt, je wilt met een film als deze gewoon wereldwijd ërkenning"krijgwen en opvallen maar goed jij gelooft er wel in zijn verhalen, prima.

en mijn topografie kennis is beter dan je zal verwachten.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Waackx schreef:

dat is wel tijdje geleden en ik heb niet over de Amerikaanse regering maar over een gemiddlelde (Amerikaanse) burger, al je een gemiddeld persoon daaro een kaart van Europa geeft en vraagt wijs even Servie aan, weinige zullen de juiste locatie kunnen aangeven.

Als je de gemiddelde domme Amerikaan die denkt dat de VS het enige land op aarde is, een kaart van Europa geeft, zal 99,99 % niet eens Nederland kunnen aanwijzen op de kaart. Laat staan Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk of Finland.

Sterker nog: de meeste Amerikanen zijn niet eens in staat om Montana, Iowa of Maine aan te wijzen op de kaart van de VS. En dat zijn notabene Amerikaanse staten!!

Wat is je punt eigenlijk?

NB: het Servische volk staat al sinds eeuwen bekend als een spijkerhard volk wat (soms letterlijk) over lijken gaat. Mijn moeder kan het weten, die heeft in de bajes gewerkt. Je hebt kennelijk geen enkel besef van het Servische volk whatsoever. Jammer...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Uit nieuwsgierigheid dit een keer gekeken, puur en alleen om te zien waar die heisa nou over was.

Ik twijfel. Ik was onder de indruk van het prachtige camerawerk en de uitstekende acteurs, maar toen kwamen 'die' scenes en ik werd geirriteerd. Geshockeerd? Mwah. Ik had hier en daar wat gelezen en wist wel wat ik min of meer kon verwachten maar ik vond het toch vrij ver gaan. Het irritante is ook dat ik niet twijfel aan de goede bedoelingen van de regisseur, maar de director's statement op de DVD vond ik vooral erg leeg en inhoudsloos. Het verklaarde niet waarom dat soort scenes nodig waren om de boodschap over te brengen. De frase: "de Serviërs worden geneukt van hun geboorte tot hun dood'... tja, ik vond het vooral een flauwe woordgrap.

Ik had eerder deze film - Life and Death of a Porno Gang - gezien en daar was ik meer van onder de indruk, ondanks de lagere productiewaarden.

avatar van Waackx

Waackx

narva77 schreef:

Wat is je punt eigenlijk?

Je kent mij persoonlijk ofzo ?

Ik heb een Joegoslavische vriend gehad en ik weet hoe Serviers in het algemeen zijn, dus wat is jouw punt ?

Na het uiteenvallen van Joegoslavie zijn er veel landen bij gekomen waar een gemiddelde inwoner van Europa nog nooit van gehoord heeft laat staan buiten Europa.

Dus geef ik aan dat de maker van deze film zijn volk/land op de kaart wilde zetten door een film als dit te maken want anders geef je film niet een titel met een referentie van jouw land erin.

avatar van Confusie

Confusie

Je naam zegt het al. Deze film is wack.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Waackx schreef:

Je kent mij persoonlijk ofzo ?

Nee, ik ken jou niet persoonlijk. Ik ken jou net zo min persoonlijk, als dat jij de:

denkt te kennen.

De meeste mensen hebben heus wel eens gehoord van Bosnië, Kroatië, Slovenië, Macedonië, Kosovo, Montenegro of de Republika Srpska.

Persoonlijk ken ik zelfs nog Istrië, Vojvodina en Slavonië (ja, echt, dat bestaat!!).

avatar van Thorak

Thorak

Het is inmiddels wel duidelijk, wat je ook zegt of wat je ook weet, wij hebben toch geen gelijk want Waackx weet alles beter en de rest die een andere mening hebben liegen gewoon.

Ik ken diverse Serven, ben er een paar keer geweest en werkte voor defensie in '94/'95 en heb dus aardig wat van de oorlog aldaar mee gekregen, maar het is allemaal niet waar. Het is allemaal gelogen en de film is gewoon alleen maar om op te vallen.

Als ik jou was zou ik overwegen om politicus te worden Waackx!

avatar van Woozykid

Woozykid

Even laten bezinken..

Enigszins teleurgesteld om eerlijk te zijn..

We hadden van tevoren hier al wat onderzoek gedaan, waardoor we voorbereid waren op: 'de ziekste film ooit' 'ongelooflijk shockerend' 'niet voor tere zieltjes'.

Shockerend? Mwah... Niet iets wat ik niet eerder gezien heb, op die ene scene na uiteraard ..'Happy Serbian Fam'..

Filmwerk was goed, aanloop ook wel.

Maar om hier nou 1,5 uur aan te besteden?

Ik denk dat ik hooguit 11 minuten van de hele film als beladen en heftig kan beoordelen.

Verder een hoop langzaam getreuzel waarvan ik niks gemist zou hebben als ik het had doorgespoeld.

Hostel is naar mijn mening veel beter!

Oh.. En de laatste scène vond ik ook onnodig.

Waarom op die manier? Waarom niet eerst met elkaar communiceren.

En dat gekke lachje van die vrouw vond ik ook erg vreemd.

Niets in de afgelopen 24 uur was voor haar leuk of liefdevol geweest.

Pluspunt voor het zoontje, uitstekend acteerwerk!

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Uitstekende acteurs in deze redelijk interessante, naargeestige film.

Het is slim om een paar taboe scenes in je film te stoppen want anders hadden de meesten hier (mijzelf incluis) waarschijnlijk nooit van deze film gehoord.

De newbornporn, pulled teeth mouth fuck, sonfuck/bleeding ass en (komische) skullfuck waren zaken die ik nooit eerder heb gezien en waarschijnlijk ook niet snel zal vergeten

Maar het moet gezegd dat buiten die scenes de film niet buitengewoon boeiend is, ondanks goed camerawerk en sterke acteurs, vooral Gerard Depardieu .

Voor preutse mensen (vooral Amerikanen) zal de film veel meer impact hebben, maar ik schrik niet van een piemel (hoewel best groot, dat wel) meer of minder in beeld.

Sex is hier echt beestachtig neuken, en absoluut niet erotisch of aangenaam in beeld gebracht, wat ook de bedoeling was.

Ik waardeer het taboe doorbrekende aspect van deze film .

avatar van arno74

arno74

Tsja, wat moet je hiermee... de vele commotie destijds maakte me wel nieuwsgierig naar de film (wat vast ook de bedoeling was van de maker), maar de critici waren zó negatief over het walgelijke uit de film dat ik deze graag oversloeg. Ook werd het door de meeste bioscopen geweerd. Inmiddels gezien, en dat men het uit veel bioscopen weerde vind ik ook heel terecht.

Ik lees dat de maker Servië en zichzelf op de kaart wilde zetten. Nou, daar zijn betere manieren voor, want dit is toch geen reklame waar je trots op kunt zijn. De Servische geschiedenis is (helaas) rijk genoeg om daar allerlei films over te maken waarmee de maker ook zijn doel had kunnen bereiken. Des te meer omdat de maker laat zien dat hij wel een ongure sfeer kan overbrengen, en de acteerprestaties van de hoofdpersoon (die een pornoacteur speelt die in een web van snuff movies en kinderporno verstrikt raakt) zijn erg goed, filmisch valt er weinig op aan te merken. En zelfs met dit onderwerp had hij een prima film neer kunnen zetten als hij enkele scènes gewoon had weggelaten, en dan bedoel ik vooral de pasgeboren babyscène en de "incestscène" op het eind, echt overbodig om het zo te brengen.

Taboedoorbrekend is het zeker, maar sommige taboes zijn wellicht gerechtvaardigd, en het doorbreken ervan doet de film geen goed. Bij de (walgelijke) 'babyscène' zie je gelukkig duidelijk dat de echte baby door een pop wordt vervangen, ongetwijfeld met opzet zo gedaan. De regisseur heeft vast voor veel keuzes gestaan over waar steeds de grens ligt, want die is er natuurlijk wel.

Wat mij betreft is die grens wel overschreden, namelijk door het gebruiken van een kindacteur (het jongetje). Dat vind ik wel ver over de grens gaan vanwege de expliciete incestscène/verkrachting. Als je een kind in dergelijke scènes laat spelen is dat op zich al misbruik maken van een minderjarige, ook al is het nep en is het fictie, hij is immers niet volwassen om te kunnen beoordelen/beslissen of hij in deze film en in dergelijke scènes mee wil spelen of om de gevolgen ervan te kunnen overzien. Daarmee raakt deze film alle potentiële sterren kwijt.

De regisseur heeft zijn kwaliteiten laten zien, en die zijn er. Dat maakt deze film des te meer overbodig, want het shokerende had hij echt niet nodig gehad. Verkeerde reklame, zowel voor zichzelf als voor het land, en een verkeerde weg.

Lastig om te denken hoeveel sterretjes ik deze film zonder de twee genoemde scènes zou hebben gegeven, in ieder geval boven de 2*. Met die scènes hou ik het op 1*, en die raakt de film dus kwijt om de reden die ik hierboven noem, blijft dus 0* over.

avatar van cucciolo

cucciolo

Raak verwoord, arno74

Hoewel ik mij er nog niet aan heb durven wagen, heb ik uit nieuwsgierigheid de commotie rondom deze film wel een beetje gevolgd.

De meningen zijn duidelijk verdeeld over de film.

Ik heb ook interviews met de makers gezien, en ik geloof op zich wel dat ze goede films kunnen maken, maar dat hele politieke verhaaltje wat ze graag naar voren halen om de inhoudelijkheid te rechtvaardigen vind ik persoonlijk een beetje nep aandoen. Maar kan het me ook wel enigszins voorstellen, omdat ze wel een goede dekmantel hebben, maar ik denk toch dat ze het publiek en de critici een beetje bespelen.

Hoe dan ook, deze staat wel heel laag op mijn nog zien lijstje..

wel dat was interessant

avatar van djordy von trier

djordy von trier

BlueJudaskiss schreef:

Ik heb min of meer dezelfde mening zoals jij, ik vond het camerawerk ook verbluffend mooi maar het verhaal kon me niet bekoren, ik zal misschien dan nog eens de film herbekijken.

avatar van jordandejong

jordandejong

Srpski Film, een hedendaagse exploitation film van formaat.

Weet eigenlijk niet zo goed wat ik over deze film moet zeggen. Vanaf de eerste seconde is het héél erg duister. Verhaaltje is goed. Die regisseur is niet te vertrouwen en dat voelt ook Milos (wat een buitengewoon sterke rol van Srdjan Todorovic). Toch besluit hij voor het geld mee te doen. Wat dan volgt is een aaneenschakeling van keiharde brute scenes. Weet niet wat nou schokkender was, de no-teeth fellatio, de newborn porn (This is a new genre, Milos! Newborn porn!) of de incestscene op het einde.

Hoe schokkend het ook is, laat je niet compleet afleiden door het spijkerharde gedeelte van deze film. Want artistiek gezien is het ook gewoon een heel erg sterke film. Het camerawerk, de belichting, de soundtrack, het straalt pure rauwheid uit, maar wel op een hele mooie (hoe raar het ook klinkt) manier. Daarnaast weet Spasojevic er op miraculeuze wijze af en toe nog humor in te gooien ook (Our film just jumped through the window!).

Af en toe gaat het qua violence wat over de top. Dan heb ik het bijvoorbeeld over de scene waar Milos die kale gozer via zijn oogkas doodneukt of over de regisseur die met opengesneden nek nog doodleuk verteld dat dat ECHTE cinema is.

avatar van ReplicaF

ReplicaF

Gewoon brutaal!!!! Eindelijk weer eens een film die DURFT grenzen te verleggen.

avatar van dr channard

dr channard

Bwa grenzen verleggen. Had er meer van verwacht. Er zitten een paar walgelijke scènes in... Twee om precies te zijn, maar om daar nu een hele film voor neer te kijken. Neen dank u

MeteoraXV

dit was niet echt grenzen verleggen nee - human centipede, DAT is grenzen verleggen en origineel zijn. human centipede 2, nog meer grenzen verlegd.

dit was eerder een trieste poging tot shockeren

avatar van cucciolo

cucciolo

MeteoraXV schreef:

dit was eerder een trieste poging tot shockeren

Eens wat betreft HCP1, maar het tweede deel was helaas ook een trieste poging tot shoqueren.

Tja...?

Dan zijn er ook nog films uit het voormalige oostblok... Normaliter vind ik films in die omgeving altijd een extra dimensie hebben, The Hunting Party zum beispiel.

Titel intrigeert: Servie.. Wat zou daar vandaar komen?? Slimme zet. Daarna flink choqueren en bingo, controverse. Dit deden wij ook in de jaren 70 en 80, Berlijn, Amsterdam, wellicht niet dit soort vergaande thema's, maar ook zeker pornografisch en choquerend. Ze lopen nog wat achter maar zijn bezig met een inhaalslag zo te zien.

Het blijven Serviërs, dat zie je in het verhaal, tikje extreem. Gewaagd dat ook zeker, zeker als je voor een dergelijke titel kiest.

Oke, dan de recensie:

Vrij matige film. Als er al een boodschap zou zijn dan zou dit zijn dat Serviërs van hun geboorte tot hun dood "ge/ver-neukt" worden, aldus de regisseur?

In deze film (ver)neuken Serviërs, Serviërs.

Tragisch komisch. Dit symboliseert de film in mijn ogen treffend.

Als ze serieus genomen willen worden, dan hebben ze nog wel een weg te gaan, maar goed, dat geeft niet.

Pornografische hostel achtige horror/thriller. Newborn porn was waar ik wilde afhaken maar toch intrigeert de film wel; Shockvalue indeed, maar verder weinig meer dan dat.

Ze hebben zichzelf wel even bruut op de kaart gezet, dat zonder meer. Met of zonder boodschap, ze zijn er, ze maken films en we gaan er ongetwijfeld meer van horen.

Even nog een reactie op Meteora en Cucciolo,

HCP1 definitely, grensverleggend, heerlijk ridicuul en geniaal gespeeld in mijn optiek. Het legt de tijdgeest mooi bloot maar ook bijzonder hoe de film is uitgewerkt en gewoon een NL origin. Iets om trots op te zijn. Deel twee (HCP2) is niet alleen een poging tot choqueren geweest in mijn beleving maar het blootleggen van een perverse gedachtegang. Vertaald en beleefd door een 'dwerg' achtig mens, door zijn complete sociale omgeving misbruikt, geestelijk en lichamelijk, jarenlang, zwakbegaafd maar toch seksuele drang hebbend. Het toont een stukje hoe hij zo geworden/gemaakt is. Dan al niet een geloofwaardig eindresultaat maar de uitwerking en de onderbouwing van de (zelf misbruikende, snuivende) Jiddische psychiater, maken het verhaal als geheel zeer interessant en zelfs bijna geloofwaardig, dat vind ik knap. Het proces achter het willen vormen en creëren van de centipide, die gedachtegang is denk ik nog perverser dan de centipide zelf. Al was die inderdaad, granted, een stuk smeriger dan in deel 1. Maar die goorheid en rauwheid past bij de film, past bij het verhaal, de achtergrond van de hoofdpersoon, daarom is de film ook in zwart wit tonen geschoten in mijn beleving. Hoofdpersoon spreekt zo goed als niet, kreunt, maakt vreemde geluiden. Je observeert iets pervers, een soort herinnering/gedachtegang van iemand anders, een vies iemand, je bent eventjes een voyeur die een kijkje mag nemen in de zieke geest van een dergelijk persoon.

Vind dat, inderdaad Meteora, best grensverleggend om het op een dergelijke manier uit te werken. De helaasheid der dingen.. De ellende wordt alleen maar erger, geen "ff rustig ouwe" spanningsboogje, nee, verrotter, pijnlijker, ongemakkelijker, ellendiger en viezer tot het ophoudt. gewoon heel erg goed. In dit genre, zijn dit twee hele sterke films.

De helaasheid der dingen..

De ellende wordt alleen maar erger, verrotter, pijnlijker, ongemakkelijker, ellendiger en viezer tot het stopt.

Deel drie komt uit las ik. Gevangenis in LA met Dieter Laser back in action en een CP van 500.

Erg benieuwd.

Offtopic, I know, maar zag ook jullie reacties over de HCP reeks en mijn waardering hiervoor is groot, mooi om even te delen

cucciolo schreef:

nee juist niet, hc2 is een goede film op zich, nog steeds origineel en nog extremer dan hc1 en op geen enkele manier een rehash. het neemt het concept nog verder. deel 1 is een tam kinderfilmpje vergeleken met deel 2. deel 3 zou deel 2 op een disney film doen lijken volgens de regisseur...cool...

maar goed deze film toont niets nieuws. ik was echt bang toen ik hem begon af te spelen en echt teleurgesteld toen het afgelopen was, en letterlijk iedereen maar "HOLY SH!T" en "sickest film ever". voor een mainstream media consument, misschien...

avatar van samara666

samara666

"the most disturbing movie ever"???? Ik heb er de hele film op gewacht en enkel het laatste kwartier vond ik redelijk disturbing. Ook voorspelbaar wanneer het masker wordt afgedaan, ik wist al wie het was..

avatar van MDRAIJER

MDRAIJER

Vukmir en pornosterren... toeval?

avatar van richardd.

richardd.

samara666 schreef:

Zo te horen was je al negatief bevooroordeeld toen je de film ging kijken, en ja dat je dan na de film er nog zo over denkt is jammer.. Sommige scenes waren een beetje voorspelbaar inderdaad maar als jij mij een film kan noemen waarin dat niet het geval is... ik bedoel maar.

avatar van bart007bond

bart007bond

ik vond het op sommige punten verontrustend, maar ik was niet echt super geschockeerd, dat kwam vooral omdat het op sommige punten nogal nep overkwam.

daarnaast had ik er al veel over gehoord, dus dan ben je voorbereid.

de film die me op het einde echt geschokeerd heeft was : The kill list.

die ontknoping kwam echt aan.

net zo zwaar als die van THe mist.

avatar van schnoetsz

schnoetsz

Pornoster? Serieus?

Hahahahahahaha.

avatar van joolstein

joolstein

Oke, heftig dat wel! Als Horrorfan ook al heel wat gezien maar deze is toch wel een geval apart. Er zijn eigenlijk maar drie scene`s die voor mij heel erg waren. Nu vond ik die Vukmir erg slecht acteren. En irriteerde me erg aan hem. En soms waren de scene`s een beetje wazig. Daarom is het in mijn ogen niet een super- film. Alle voorbeelden die hier worden genoemd: HC 1&2, Hostel, Martyrs en Saw. Zijn door mij gezien, en deze vond ik stuk voor stuk beter dan deze film. Afgezien dat ik toch met klam zweet die drie heftige scene`s heb door staan.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Haha, ja, die naam Vukmir ja! Stiekem toch een woordspeling? Maar verder vond ik dit een

bizondere film, een hallucinante very shocking nachtmerrie. En knap gemaakt. Betrapte mij er

na ongeveer een half uurtje op dat ik behoorlijk werd meegesleept in een wereldje waar je

eigenlijk liever niets van wilt weten. De film ademt B-garnituur, wat je bv. ook bij veel van

die Giallo films hebt, maar werkte bij mij wel effectief d.w.z. dat ik af en toe terdege met

walgende verbazing zat te kijken en te huiveren. De film Martyrs werd al genoemd. Dat was

tot nu toe de enige film waar ik mij af en toe ongemakkelijk bij voelde. Maar bij deze had ik

dat zo af en toe nog meer. Bizonder heftig, en als je daar van houdt is dit kat in het bakkie!

avatar van navles

navles

Triest

avatar van ElPablo

ElPablo

Ik ben voor het eerst in mijn leven gestopt met een film omdat hij te luguber werd.
Het penetreren van een pasgeboren baby ging mij veel te ver en ook de tandloze facefuck was nou niet echt van, goh dat ga ik ook eens uitproberen bij mijn vrouw.

Terwijl ik toch heel erg genoten heb van Saw, martyrs en hostal. Dit kon mij absoluut niet bekoren.