Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Srđan Spasojević
Met onder meer: Sergej Trifunović en Ana Sakić
Gesproken taal: Duits, Servisch, Engels en Zweeds
Plot Srpski Film
"Not all films have a happy ending"
Ex-pornoster Milos leidt nu een normaal leven, samen met zijn vrouw en zoontje van vijf. Een onverwacht telefoontje van zijn ex-collega Layla, die nog steeds pornoster is, verandert alles. Milos heeft financiële problemen, dus stelt Layla hem voor aan Vukmir, een mysterieuze, machtige man binnen de pornowereld. Hij doet Milos een aanbod dat deze niet kan weigeren; de hoofdrol in zijn nieuwste film. Dit zou ervoor zorgen dat Milos zich voor de rest van zijn leven geen zorgen hoeft te maken over zijn financiën. Maar Milos maakt deel uit van een wel heel bizarre film...
Miloš
Jecina baka
Doktorka
Stefan
Thorak
Dit gaat toch nergens over? Ik vind persoonlijk deze film mens onterend plus ranzig!
Mr Thee
Van papa kijkt porno, tot papa doet porno. Van gezin als hoeksteen van de samenleving tot gezin als rioolput van de samenleving.
Wat een bizarre en zieke kunstuiting is deze film! Weerzinwekkende kritiek op de Servische samenleving! Het verhaal is goed, maar niet geniaal. Het acteerwerk had zo zijn pieken en dalen. Toch moet gezegd worden dat het acteerwerk én het verhaal uiteindelijk zeker genoeg was voor een zeer ongebruikelijk en daarmee origineel drama.
DjFrankie
zo origineel dat er verschillende mensen boos op me zijn geworden, nadat ik hun deze film had getipt.
Is wel wijs om daar van te voren een afweging van te maken, mijn inschatting was 2 keer verkeerd.
El ralpho
Shockerend, provocerend en mensonterend
Srpski Film gaat ver. Zo ver zelfs dat je na afloop het gevoel hebt dat je iets illegaals gedaan hebt door naar deze film te kijken. Vergeet martelporno films zoals de Saw en Hostel reeks want het gaat hier allemaal nog een flinke stap verder.
We lijken hier namelijk te maken te hebben met een film die de martelporno lijkt te herdefiniëren. Wat ook niet zo gek is gezien het thema en het genre waarin de film zich bevind maar toch zoekt de film zelfs binnen dit ''subgenre'' zijn uiterste grenzen op. Want als zelfs sex met een pasgeboren baby en een kind van 6 niet geschuwd worden ga je als filmmaker erg ver, wat mij betreft zelfs te ver. Natuurlijk zorgt al deze ophef omtrent deze onderwerpen voor een hoop extra commotie die de film een hoop marketing scheelt en dit is leuk voor zijn makers, maar de vraag is of de film ook meer biedt.
Bij een film zoals bijvoorbeeld Martyrs die ook behoorlijk ver gaat zit er nog een betekenis achter al de mensonterende beelden en ontvouwde er zich een verhaal wat je compleet verbouwereerd achterliet en het niet alleen maar leek te doen om de kijker enkel en alleen te shockeren. Dit kwam omdat de film bij zijn slot scené met een originele en mind-blowing conclusie kwam. Dit is meteen wat deze film ontbeert. Natuurlijk zit er ook een verhaal achter alle zieke scene's van deze film maar deze is een stuk minder geloofwaardig en lijkt een beetje gemakkelijk om al zijn geweld en zieke scene's te rechtvaardigen.
De film begint goed en is geheveld in mysteries bij aanvang, maar als al het bloed rijkelijk gevloeid heeft en de ledematen je zowat om de oren zijn gevlogen vraag je je af waar je nu net eigenlijk naar hebt zitten kijken. Want los van een sterke opbouw is het niet meer dan een aantal zeer gestoorde scene's waarbij de achterliggende gedachte mij in ieder geval niet wist te overtuigen.
Verwacht van deze film dus geen hoogstaand meesterwerk en ook geen sterk verhaal wat al zijn geweld rechtvaardigt. Ik persoonlijk houdt zo nu en dan wel van een slasher of iets dergelijks maar Srpski Film ging wat mij betreft op bepaalde punten toch echt datgene voorbij wat vandaag de dag maatschappelijk geaccepteerd kan worden. De film is hierdoor in mijn ogen dan ook niet te beoordelen met een goed of een slecht, en zal ik dan ook beoordelen met een gemiddeld cijfer. Kijken op eigen risico!
Madecineman (moderator films)
Een hoop niet ter zaken doende onzin en een paar persoonlijke aanvallen verwijderd. Houdt de discussie gewoon inhoudelijk en respecteer elkaars mening ipv elkaar belachelijk te lopen maken.
fappie
- 2005 stemmen
Same problem here
. Herbekeken met een maat die hem nog niet gezien had. Hij kon hem ook niet zo waarderen.
darkmark
Niemand zou films meer van de heer Srdjan Spasojevic moeten uitbrengen, wat een sick pervert ben je zeg wanneer je zoiets op de markt brengt!
[edit mod; persoonlijke aanval verwijderd]
wibro
Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om niet naar dit soort films te kijken, maar je was blijkbaar toch nieuwsgierig.
Thorak
Dat is bij velen zo die over de zeik gaan over deze film. Ze zijn nieuwsgierig vanwege de verhalen over deze film en gaan dus kijken en daarna maar zeiken hoe pervers het wel niet is. De hele achterliggende gedachte ervan of überhaupt dieper nadenken over de film doen de meesten ook al niet zo lijkt het...
tattoobob
Als bepaalde scenes er niet in zaten had ik hem waarscheinlijk beter gevonden.
Maar ja dan klopt het verhaal ook niet meer........maar goed die scenes hadden van mij niet gehoeven........het horror gedeelte was lekker smerig
.....
Overigens niet een film die ik nog een keer hoef te zien!
Lekker ziek filmpje die in het rijtje gruwelijkste films ooit thuis hoort
Ik vraag me af ,mag dat eigenlijk wel de scenes die er in zitten?
Drs. DAJA
Het heeft de festivaldirecteur van Szitges echter een enorme gevangenisstraf opgeleverd. Deze film is in sommige landen gewoon bij wet verboden...
Macmanus
Uiteindelijk heeft de festival directeur geen straf gekregen voor de duidelijkheid.
savantKing99
Wat een hypocriet gedoe zeg allemaal?? En dat gzweef met: is het maatschappelijk nog wel verantwoord?? Je wilt zeggen dat dit niet ook in de huidige maatschappij gebeurt?? kom op nou. En daarom is het juist ook een film. In een film moet alles kunnen. Ik zit nog steeds op een film te wachten waarin de veel vaker in te zien is. En films vaar nog meer incest in te zien is. Maar echt hypocriet als je je ogen hiervoor sluit. Dan leef je echt in een illusie.
Cipher
El ralpho.
Een verhaal hoeft niet per se moeilijk in elkaar te zitten om goed te zijn. Hij is ex pornoacteur, zijn vrouw weet ervan en omdat ze geld nodig hebben besluit hij een laatste job te doen. De sfeer is mysterieus, hij moet tekenen zonder dat hij precies weet wat hij gaat doen maar het bedrag wat ernaast staat is hoog dus hij besluit het te doen. Wat volgt is een tegenstribbelende hoofdpersoon die dus maar gedrogeerd wordt om het makkelijker te maken (of was het gepland? Waarschijnlijker.) en allemaal f***ed up sh*t moet doen. Lijkt me een prima opzet voor een film, ik heb slechtere (veel, veeeeeel slechtere) verhaallijnen mogen aanschouwen.
Ik vond het oprecht een goed verhaal, en dat de acteurs Servisch spraken had ik na 10 minuten niet eens meer in de gaten met de ondertiteling erbij. Keek heel goed weg. Ik ben blij dat ik hem alleen heb gekeken, ik zal deze film geen tweede keer kijken (aanraden aan vrienden natuurlijk wel
) en heb een week lang niet durven fappen omdat ik bang was dat ik ondertussen beelden uit de film in mijn hoofd zou krijgen. Ik betrapte mezelf er tijdens het kijken op dat ik in feutushouding lag te kijken met mijn handen half voor mijn gezicht terwijl ik films als Saw en The Human Centipede (Die was me trouwens een partij slecht, acteerwerk om van te huilen. Ze zouden mensen die zo slecht kunnen acteren eigenlijk allemaal in een bus moeten stoppen om samen basis mimiek te gaan leren op een kamp, het is begrijpelijk als er af en toe een bus het ravijn in zou rijden.) kan kijken terwijl ik een hamburger eet, bij wijze van spreken.Slotscène met een originele en mindblowing conclusie niet aanwezig? De slotscène maakte het verhaal perfect af. Nadat ze het overleefd hadden en weer thuis waren met zijn drieën hebben ze zelfmoord gepleegd, op een mooie manier ook. Op dat moment dacht ik, oké dit was het, maar toen liep er een cameraploeg binnen... "Begin met de kleine."
Wat ik trouwens de ziekste scène uit de film vond was niet eens zo heel grafisch. Het moment dat zijn vrouw omhoog kijkt en hem bezig ziet met hun zoontje.
Gruwelijkste film ooit. Staat op het lijstje 'nooit meer kijken'. Vier sterren.
Pestiis
Tijdje geleden gekocht op bluray...
gisteravond gekeken en hij ligt nu al klaar om verstuurd/verkocht te worden....
wat een misselijke film dit!
ik kan echt een hele hoop hebben als het gaat om shocking dingen... maar dit ging me echt TE ver!!
Die scene met die zojuist geboren baby en op 't eind die scene met dat die Milos z'n eigen zoon neukt!
Bij dit soort films vraag ik me echt heel erg af of de makers van deze shit wel helemaal goed in hun bovenkamer zijn!
Thorak
Pestiis en anderen die zich afvragen of de makers wel goed bij hun hoofd zijn, en zij die dit absurd ver gaand vinden; Lees je eens in in de recente geschiedenis van Servië en voornamelijk wat er allemaal gebeurd is in de laatste oorlog aldaar! Zul je merken dat dit de bijna dagelijkse gang van zaken was. Hetzij dan alleen niet in een porno-setting, maar in een politieke- en oorlogs-setting.
Fortune
Leg eens wat beter uit Thorak. Nu verwijs je naar de oorlog en politiek maar noem iets wat heeft plaats gevonden dat zo goed aansluit.
Google is your friend.
Er is meer dan genoeg te vinden over de vele moorden, verkrachtingen, vrienden en familie die van de ene op de andere dag tot de vijanden behoorden etc.
Je bent vast wel oud en wijs genoeg om een en ander zelf te kunnen vinden.
In de film is de hoofdpersoon een pornoacteur, maar als je dat veranderd in een oud militair die weer wordt opgeroepen door de staat om weer opdrachten uit te gaan voeren ligt het in zijn geheel in de lijn zoals de oorlog en de nasleep daarvan ongeveer gegaan is. Inclusief de moorden, verminkingen en verkrachtingen. Ook van familie!
Fortune
Ik ben oud en wijs genoeg om daar op Google het een en ander over op te zoeken maar lees het liefste een soort van analyse over de film om er meer over te weten of als je de laag stemmers over wil halen dat dit meer is dan een gewelddadige snuff movie. Lijkt mij beter dan algemeenheden of om naar google te verwijzen.
Cipher
Ik denk niet dat Spasojevic probeerde een politiek standpunt neer te zetten ofzo Therak. Ja er zijn verschrikkelijke dingen gebeurd maar ik vind jouw theorie een beetje vergezocht.
Pestiis
die regisseur is gewoon een zieke idioot!
sinterklaas
Nee hoor. Ieder mens kan ongewild de ziekste dingen voorstellen.
Thorak

Ergens op de eerste pagina's staat een link naar het interview met de regisseur.
gore lover
man, ik wil deze film....
is die nog te koop?!
en waar!?
psychopath
Nou... klinkt als een ideale film voor mij >< binnenkort is even kijken dan
psychopath
Ben ik weer, heb gelijk de ongecensureerde binnengehaald, ik snap niet wat de big deal nou aan deze film is.
Ja er zitten wat zieke idieen in verwerkt maargoed het is niet echt mijn ding, die 1e 45 min voelen ook echt tergend lang, daarna begint het gekkenwerk maar hoe het verteld wordt trekt mij totaal niet en hoe het gefilmd is vind ik gewoon saai. ook wanneer die aan het einde ze neppe snikkel in die dude ze oog propt, kom op hoor haha
Je hebt verschillende soorten psycho en dit soort psycho mwah een film die ik iig niet meer ga herzien.
*1.5 maar puur voor de actrices en acteurs die zo'n script hebben gedaan.
Odessa44
Deze film is niet geschikt voor alle leeftijden. Ik ben met stomheid geslagen. Je brein raakt hierdoor in een staat van grote chaos. Ik zeg kijk dit niet.

Gruwelijke horrorfilm 'A Serbian Film' verschijnt ongecensureerd op Blu-Ray

Qing Mei Zhu Ma