• 9.378.126 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Amber Heard en William Fichtner

Releasedatum: 24 februari 2011

Plot Drive Angry

"One hell of a ride."

Wanneer de dochter van Milton (Nicolas Cage) vermoord wordt, wil hij maar één ding; wraak. Hij krijgt drie dagen de tijd om de moordenaars te vinden, omdat deze ook nog eens zijn kleindochter ontvoerd hebben en ze van plan zijn om haar onder een volle maan te offeren. Hij wordt tijdens zijn wraakmissie vergezeld door Piper (Amber Heard), een jonge en sexy serveerster. In Pipers 'turbo-charged Black '69 Charger' beginnen ze een race tegen de klok...

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Reinbo schreef:

Wat een heerlijk sexy geweldadig, luid explosief filmpje is dit! Had een soort suffe Gone in 60 seconds rip off verwacht.

Maar zo zie ik het graag. Geweldige cast, bloederige schietpartijen, sexy babes; Amber Heard en een paar ubercoole over the top actiescenes. Hoogtepunt was natuurlijk de aankomst van William Fichtner in zijn tankwagen. Maar de hele rit was top. Film zakte gelukkig nergens in en was cheesy all the way.

Ook erg leuk was de cameo van Tom (Night of the Creeps) Atkins en de talloze verwijzingen naar de cult- en aciefilms uit de jaren 70 maar vooral 80. Heb genoten! Wat een bizar lage score hier overigens. Maar aan de andere kant. Ik begrijp wel dat dit niks is voor het publiek dat zo blij is dan Nolan Batman realistisch benadert....as if!

Dikke 4,5* en wie weet na herziening met wat bier nog ooit de volle score.

Je maakt me altijd weer blij met een treffend verslag. Wederom had ik het niet beter kunnen verwoorden.

avatar van cor1946

cor1946

wat een ongelovelijke k... film. slaat nergens op. Die Cage is echt de weg kwijt.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ja, zijn dagen als stoere roeier zijn voorbij. Boy in Blue, The (1986)

avatar van Reinbo

cor1946 schreef:

wat een ongelovelijke k... film. slaat nergens op.

Slaat nergens op? Het is een keihard statement tegen satanische sektes en vrouwenmishandeling. Zaken waar elk weldenkend mens tegen zou moeten zijn.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Reinbo schreef:

Het is een keihard statement tegen satanische sektes en vrouwenmishandeling.

huh ja da's hetzelfde als zeggen ik ben tegen moord en daar moeten we eens mee stoppen met z';n allen, wat een flauwe statements dan en zeker in een / zo'n film..

avatar van Reinbo

Ja, maar ik vond dat deze film dat wel op niet mis te verstane en originele manier aankaartte.

djelle

En vergeet ook nog niet het doorprikken van het clichébeeld van serveersters en de aanklacht tegen de onzuivere werkwijze van Amerikaanse politiediensten. Deze film is echt gemaakt om voortdurend ergens op te slaan.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Reinbo schreef:

had wat meer over the top gemogen

avatar van M(O)H

M(O)H

Ik vond de acteurs Cage, Fitchner en babe Amber Heart goed spelen, het verhaal van de film trok me alleen niet echt. Kon beter.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

cor1946 schreef:

alleen die auto is al 3 sterren waard maar verder lekkere actie en een goede vaart in de film

Dit vond ik juist een film voor Cage...ouderwetse actie!!!

avatar van SilentF0rce

SilentF0rce

Reinbo schreef:

Dikke 4,5* en wie weet na herziening met wat bier nog ooit de volle score.

Helemaal mee eens.

3D effecten waren ook nog eens geweldig. Na Alice in Wonderland en Tron was dit weer een 3D film die me deed herinneren waarom ik een 3D tv heb gekocht. Deze film had zelfs betere 3D effecten, wat denk ik echt wel een grote toegevoegde waarde was.

avatar van Artkramer

Artkramer

Ik had de hele tijd het idee dat ik naar een geniale arthouse film aan het kijken was. Echt heel absurd allemaal, maar super grappig! Ik kan de vergelijkingen met Tarantino wel begrijpen, maar op één of andere manier vind ik zijn films niet leuk en deze wel.

misterfool

De fout die tarentino vaak maakt is dat hij te veel tijd inruimt voor zijn dialogen en minder voor actie. Dit is geen probleem bij de wat serieuzere actiefilm zoals reservoir dogs, maar als je dit soort B-filmachtige actiefilms echt leuk wilt maken, moeten gave dialogen juist hand in hand gaan met allerlei visuele grappen en grollen. Deze film slaagt daar veel beter in.

djelle

Reservoir Dogs zou ik nu niet bepaald scharen onder actiefilm. Is eerder een cult/gangsterepos. Maar voor de rest heb je wel gelijk, soms overdrijft Tarantino wat met zijn gezwetter (Death Proof) en zoals hier is het inderdaad prima in balans.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Artkramer schreef:

Voledig met je eens, alleen ik vond dit op geen enkel punt op een art house film lijken, dat vind ik Tarantino films ook niet trouwens. Ik vond dit heerlijke over the top rommel,deed mij een beetje denken juist op sommige punten aan Ghostrider.

djelle schreef:

Reservoir Dogs zou ik nu niet bepaald scharen onder actiefilm..

mmw, ja inderdaad actiefilm is inderdaad niet zo juist gekozen. Misdaadfilm was beter geweest. Beginnersfoutje zullen we maar zeggen.

avatar van JanDahler

JanDahler

Ik vond er niet veel aan, het hele sfeertje zit fout en het komt allemaal niet over zoals het zou moeten. De regisseur van deze zou eens les moeten krijgen van Tarantino of robert rodriguez, zij weten wél hoe je zo een film de juiste sfeer moeten geven.

Het begint eigenlijk al bij Nicolas Cage, volledig fout gecast, hoe kan zo'n oncoole vent zo'n rol spelen? Ook aan Amber Heard vond ik weinig aan, natuurlijk waren haar looks wel meer dan OK

toch nog 2.0 voor de actie die er toch goed en spectaculair uitziet.

avatar van Justinw

Justinw

Ghostrider 1.5, alvast een voorproefje van deel II waar ik naar benieuwd ben aangezien de regisseurs van Gamer en de Cranks erachter zitten.

Maar dit viel wel even tegen. De cast is eigenlijk prima in orde. Nicolas Cage, Amber Heard en Fichtner zijn toch wel namen waar ik graag naar kijk. Deze namen konden de film helaas niet redden.

Ik had er niks op tegen gehad als het bij het nodige Shoot & Drive gedeelte bleef. De aardige montage bijvoorbeeld de scene waarin hij door blijft "vrijen" terwijl hij een arsenaal aan sekte leden kapotknalt is erg cool. Ook de droge verschijning van Fichtner is oké Maar de special effects buiten dit schieten om zijn toch wel van een slecht niveau en vond ik totaal niet bij de film passen. Was dit weggebleven dan had ik hier nog wel een voldoende gegeven. Nu kon ik niet meer kwijt dan 2 sterren.

avatar van Noodless

Noodless

Een lekkere, vlotte, amusante actiefilm vol met coole schietpartijen, babes, heerlijke over the top actie momenten en droge humor. Typisch rolletje voor Nicolas Cage die dit met verve weer doet.

Maar Amber Heard stond ook haar mannetje als serveerster. Keihard en bloedmooi !

Heerlijk vertier die mijn partner nog meer kon waarderen. Ze is dan wel ook een Cage-fan !

7/10

avatar van jorkie

jorkie

ik snap niet hoe deze film zo hoog gewaardeerd wordt hier, wat een ongelofelijke poepfilm!

actie wat erin zit is wel oke maar zwaar over de top!

heb hem nog voor het eind afgezet want het werd van erg na triester!

avatar van Insignificance

Insignificance

jorkie schreef:

maar zwaar over de top!

Beetje vreemd om over zoiets te zeuren als je Crank in je top 10 hebt staan..

misterfool

Inderdaad, ik vind het gemiddelde hier eerder belachelijk laag. De film is bedoelt als een grindhouse film. Dus verwacht over the topactie en een functioneel plot met een knipoog. De film komt mijn inziens zeer humorvol uit de hoek , kent een leuk tempo, een aantal intrigerde personages(met the accountant als toppunt), alle acteurs zitten geweldig goed in hun rol en acteren met veel plezier. Op wat slechte special effects na, vind ik dit een geweldige film. Zeg maar een verbeterde versie van Death Proof.

djelle

Goed gezegd, zo is het ook. Ik blijf het vreemd vinden dat zoveel mensen dit soort films maar niet kunnen vatten/met een te serieuze blik naar cinema kijken om het te kunnen vatten.

avatar van Kim008

Kim008

Best een vermakelijk filmpje, maar naar het einde toe was hij echt wel 'over the top'.

Leuk zaterdagavondvermaak, niks meer, niks minder.

avatar van mnrk

mnrk

Dit was een prima actie film...

De actie in deze film was lekker overdreven en kwam deze film zeker ten goede ...het verhaal was ook wel in orde (maar bij dit soort films maakt mij dat persoonlijk niet zoveel uit).

Nicolas Cage was de juiste persoon om deze rol te spelen en natuurlijk wordt hij zeer mooi bij gestaan door Amber Heard ....maar helemaal top was William Fichtner !!

avatar van MDMovie

MDMovie

Ondanks dat de hele film wel behoorlijk "over de top was" is hij leuk om een keer gezien te hebben, niks mis mee voor een avondje.

avatar van benni

benni

Goede film,die mensen die laag stemmen, snappen gewoon de film niet! kijk dan ook niet naar dit soort films,maar zet de zeemeermin op. Goede humor,en leuke actie's!!! Beetje fantasie bij nodig, maar welke echte filmkijker heft dat nou niet....????

Genoten op de zaterdagavond.

avatar van JustMe77

JustMe77

Cor1946...je mag dan voor Feyenoord zijn...iets wat goed is,je begrijpt de hele film niet vriend!Ok,het verhaal krijgt pas echt goed vorm bij 1.01.11 maar er is voldoende actie en er zit een verhaal in!Duidelijk een van de betere films voor deze tijd.Tevens is -Born 2 raise hell- ook wel een aanrader!!!

avatar van dwid

dwid

Dude....wtf

Verder hele fijne auto's, mooie hoofdrolspeelster, maar verder geweldig slecht...maar dan toch ook weer vermakelijk. Klinkt vaag, maar kan er weinig anders van maken 2* is aan de hoge kant...

misterfool

Ergens ben ik het wel eens met wat dwid als eerste zegt. . Echt een statement tegen satanische sektes en vrouwenmishandeling is deze film niet, al tipt deze film soms wel deze thema's aan. Waar ik vooral de film erg sterk in vind, is het doorbreken van het stereotype beeld van vrouwen in actiefilms(love interest van het hoofdkarakter of screamqueen) . Amber heard gewoon zet een stoere meid neer die ook daadwerkelijk iets aan de film toevoegd.