Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Nicolas Cage, Amber Heard en William Fichtner
Releasedatum: 24 februari 2011
Plot Drive Angry
"One hell of a ride."
Wanneer de dochter van Milton (Nicolas Cage) vermoord wordt, wil hij maar één ding; wraak. Hij krijgt drie dagen de tijd om de moordenaars te vinden, omdat deze ook nog eens zijn kleindochter ontvoerd hebben en ze van plan zijn om haar onder een volle maan te offeren. Hij wordt tijdens zijn wraakmissie vergezeld door Piper (Amber Heard), een jonge en sexy serveerster. In Pipers 'turbo-charged Black '69 Charger' beginnen ze een race tegen de klok...
- Trailer (YouTube)
- Drive Angry (MusicMeter)
Milton
Cap
Norma Jean
Fat Lou
eboman21
Zeer matig verhaal met matige 3d effecten. Nicolas Cage vind ik altijd prima te pruimen, maar de film zelf vind ik toch een beetje magertjes. Vond dit meer een zondagmiddag filmpje.
Baksteen
Gisteren in de sneakpreview gezien.
Simpele film, kijkt lekker weg, beetje pulp en een goede overdreven dosis actie.
Nicolas Cage vind ik een goede rol neerzetten en William Fichtner ook verassend goed, toffe look die vent.
Lekkere humor, harde actie alleen had het 3d niet gehoeven.
Hoog cijfer maar zo'n film kom ik niet meer vaak tegen in de bios!
mandy7
Die youtube clip ... direct zichtbaar.
Ik heb de 3D trailer in de bios gezien en die is vele male beter dan welk youtube filmpje dan ook.
Dus niet zo zuur, ziet er prima uit.
mandy7
Juist wel. Cage is nu niet echt de meest fantastische acteur maar heeft zeker een aantal goede rollen op zijn naam staan en Heard, moet ik dat echt uitleggen?
Hoeft niet. Maar....allow me....Lekker wijf!!!!
En speelt nog voor mijn team ook
GastHeer
Gewoon een leuke popcorn film voor in de bioscoop. Erg luchtige film, met een grote dosis humor, naakt en gore. Prima avond vermaak gehad en de beste sneak preview sinds London Boulevard.
Mon
Ik heb London Boulevard niet gezien, maar verder helemaal mee eens.
Jeroen87
Ik vond de film best wel lachen, deed me denken aan "machette" beetje zelfde insteek, veel gore, naakte vrouwen en dikke wapens. Verhaal vond ik maar muah, maar Amber Heard maakt veel goed! DAMN wat is die lekker!...Goede Sneak Preview in ieder geval, Ik heb me zeker vermaakt.
markie1978
Super strakke film, lekker snel en gevaarlijk.
Lekker oude revenge film, hier is Cage toch het beste in.
Zeker vergelijkbaar met films als.
Con Air, Face Off, Snake Eyes.
Naomi Watts
Jammer dat er nog niet echt bruikbare reviews staan hier. Vanavond zelf de gok lekker wagen, toch wel enorme verwachtingen van. Fijn carsploitation sausje, Heard die er eindelijk na Never Back Down weer lekker uitziet (en hiervoor lijkt ze ook vooral gebruikt te worden). Voor de rest lijkt het een simpel actiefilm met erg fijne invloeden. Ik heb alleen mijn vraagtekens bij de meerwaarde van 3D maar goed. Take it or leave it.
Timothyvdmeer
Super strakke film, lekker snel en gevaarlijk.
Lekker oude revenge film, hier is Cage toch het beste in.
Zeker vergelijkbaar met films als.
Con Air, Face Off, Snake Eyes.
zijn alleen geen revenge films.
Naomi Watts
Bedankt DiDa, alles wat ik gehoopt had. Word genieten vanavond.
DiDa
Bedankt DiDa, alles wat ik gehoopt had. Word genieten vanavond.
Ik denk het ook! Ik moet hem ook nog zien. Have fun!
ference-b
deze zou gefilmd zijn met echte 3D camera's zag ik giste bij de making of of tv... dat zou de eerste actie film zijn die dat toepast
ik hou het wel bij 2D... zijn men ogen niet zo vermoeit na de film
ik hou het wel bij 2D... zijn men ogen niet zo vermoeit na de film
De 3D is heel leuk/goed gedaan.
Dus het is vermoeiDe ogen waard.
Naomi Watts
That's one hell of a ride
Pfew. Even bijkomen van deze doldwaze rit. Ik had een standaard Amerikaans actiefilmpje verwacht met wat fijne invloeden van o.a. het carsploitation genre maar dit is zoveel meer. Dit is niet minder dan briljant. Lussier doet wat Aja later met een totaal ander subgenre deed, een ode aan de pulp film. Wat duidelijk is dat er wat regisseurs zijn die de remake tendens naar de achtergrond proberen te duwen en de Grindhouse tijd van vroeger doen herleven.
Lekkere onzin dit. Drive Angry is één brok sfeer. Komt vooral door de zuidelijke setting, veel foul language, de fucks vliegen je werkelijk om de oren en ook andere cusswords gaan Cage, Heard en co niet uit de weg. Erg fijne humor, veel beeldgrapjes, veel punchlines en een sterke delivery. Zonder echt expliciet te worden veel subtiele sexual references, een out of the open seks scene (met shoot out
) die werkelijk briljant is en Heard doet aan veel suggestief getease. Ik vond haar in Never Back Down een mooie meid, en toen was het eigenlijk jaren weer niks maar Heard is weer terug. What a woman! Ze deed me dan ook erg denken aan Megan Fox, naast een seksuele vibe weet ze een karakteristiek personage als Piper perfect te dragen. Ze weet duidelijk in wat voor soort film zij beland is (I'ma fuck you up!). En zo weet heel de cast dat. Als de cast hun karakteristieke alter ego's weten te dragen kan er ook weinig mis gaan. Verhaaltje is ook nonsens natuurlijk (cults, veel hell lore en een broeierige zuiderlijke setting.
De introductie van haar personage is geweldig, lekker over-the-top, great attitude en in een kort tijdsbestek weet ze een enorm coolness gehalte te creëren rond haar personage. De sequence in de diner, dan de verrassing bij haar thuis, veel gescheld en hand to hand combat
. Cage doet wat hij de laatste tijd doet, hij kruipt in de huid van een anti-held, en na Kick-Ass en Bad Lieutenant doet ie dat weer met verve. Hij heeft iets ondefinieerbaars maar in dit soort rollen zie ik Cage graag. Burke speelt een magistrale villain maar wie vooral de show steelt is zonder twijfel Fichtner. Die mimiek en die delivery, bril-fucking-jant. Het geweld is overweldigend, werkelijk een aaneenschakeling aan geweld met veel leuke vondsten, wat splatter en tussendoor lekkere oneliners. 3D was ook dik in orde, niet door middel van voorwerpen die de zaal binnen komen maar vooral het creëren van een echt 3D universum, enorm veel diepte zonder dat de 3-D wereld ook enig moment out of focus raakt.
Visueel ook erg sterk, erg fijne camera angles en door het kleurengebruik weet Drive Angry een erg sfeervolle setting neer te zetten. Realistisch en surrealistisch tegelijk en werkelijk magistrale art deco, en het kleurengebruik en de setting doet de rest eigenlijk. De hilarische over-the-top personages, cool taalgebruik, violence porn, het heerlijke gebrom van de Chevelle en de Charger. en een perfecte cast. Een goed gedoseerde mix tussen een hedendaagse actiefilm met enorm veel invloeden uit een genre die misschien wel het meest verafschuwde genre ooit was. Best wel niche werk dus. Bij mij zijn ze in ieder geval aan het goede adres met dit soort onzin. Gewoon één brok coolness deze Drive Angry, waar een Tarantino u tegen mag zeggen.
Ik ben zwaar onder de indruk, vooral voor liefhebbers van dit soort werkjes maar de erkenning als meesterwerk zal het nooit krijgen. Een cult klassieker in wording daar twijfel ik niet over, in ieder geval niet in my book.
AHWA
Cool taalgebruik, dat klinkt goed. Ik zal hem ook eens opzoeken als ie er is.
Naomi Watts
De plot omschrijving klopt niet helemaal. Hij rijdt in een '69 Charger en een '71 Chevelle. En de charger is van Piper.
edit: correctie ingestuurd.
GuyB
Kan wel eens dé film worden als ik Naomi Watts' recensie lees.
Bah, kreeg ook zin om vanmiddag even heen te gaan. Heb je alleen van die gare avondtijden de komende dagen dat ik niet kan
Echt, hoe verzinnen ze het bij de bios. Dit is niet de eerste keer de afgelopen tijd dat ik een film even 's middags wil checken en dat ze alleen 's avonds op kuttijden draaien.
Naomi Watts
Kan wel eens dé film worden als ik Naomi Watts' recensie lees.
Wat mij betreft wel. Hobo with a Shotgun heeft serieuze concurrentie gehad. De lat is verhoogd.
mandy7
Is andersom ook steeds vaker.
Ik werk gewoon fulltime, maar bioscopen vinden het vaak nodig om PAC films 's middags te draaien...
Oh en Gnomeo en Juliette 3D OV
mandy7
Ik ga er vanavond nog een keer heen
Geef hem nu alvast een half puntje er bij.
Omdat ik 3.5 bij nader inzien te laag vond
Is andersom ook steeds vaker.
Oh en Gnomeo en Juliette 3D OV
Ene kant wel, maar ga jij wel graag doordeweeks om 22:00 naar de bios? Ik niet namelijk
En in het weekend ben ik vaak juist 's avonds bezet. Dan is het gewoon lullig om te zien dat deze film nu de hele tijd om half 8 en 10 uur draait en volgende week draait ie op maandag wel 's ochtends en vroeg in de middag als stage/school weer begint.
mandy7
Nah, doordeweeks (op vrijdag na, maar dat telt als weekend) is 21 á 21.15 het laatste dat ik naar een film ga.
Ideale tijden voor mij (/ons) zijn rond 8u. Dan hebben we genoeg tijd om thuis te eten en na de film genoeg tijd om de hond uit te laten zonder super laat op bed te liggen.
Zondag ga ik wel graag 's middags naar de film.
Zaterdag ben ik weer meer een laat op de avond-type
Conclusie, jij en ik samen moeten die bioscopen maar eens helpen met een mooi schema maken
Dan doe jij alles ten Noorden van Utrecht en ik alles er onder
Acidjuh
Een vermakelijke film met een redelijk verhaallijn en goed acteerwerk!:)
fappie
- 2005 stemmen
Lekker asociaal sfeertje heeft deze film zeg
. Het einde was trouwens best geniaal. Bier uit de schedel drinken van Jonah King
. Zoals hij had beloofd

Unknown
Thriller / Mystery, 2011

Never Back Down
Actie / Drama, 2008
ontvoeringrace against timegeweldsatanic cultescaped from hell