Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: JoBeth Williams, Craig T. Nelson en Heather O'Rourke
Releasedatum: 21 augustus 1986
Plot Poltergeist II: The Other Side
"They're back."
Het huis van de familie Freeling is verdwenen door de gebeurtenissen rond een klopgeest, maar de verzekering wil niet betalen. Daarom wonen ze nu elders, maar de geesten zijn op zoek naar de familie. Omdat de geesten via de tv naar binnen kwamen, komt er nu geen tv meer in huis. Maar ze hebben het nog steeds op de dochter gemunt. Wat wil 'de andere kant' (het dodenrijk) van haar?
Steve Freeling
Kane
Gramma-Jess
Old Indian
Vomit Creature
Poltergeist 2 doet het zeker niet slecht. Even goed als z'n voorganger met andere accenten. Het script is minder, dat gedoe met de indianen is nogal cliché. Maar de sfeer is wel beter. Dit is veel meer horror dan deel 1. Spielberg komt zich duidelijk niet meer moeien. Je mist wel de strobosfeer van de tv, maar dat wordt goed gemaakt met enge wezens waaronder de dominee. Een mix van beide films had geweldig geweest. Jammer dat Zelda Rubinstein er weer bij is. 2 Razzi nominaties (Poltergeist II en III) zeggen genoeg. En ook het einde is slecht gemaakt.
Zoals gezegd niet beter of slechter dan deel 1. Wat minder was werkt hier goed en andersom.
krosnicky
Goeie film maar niet zo goed als deel 1 het idee van de indianen was goed maar slecht uitgewerkt ook von ik jammer dat er niet verwezen werd naar Domenique Dunne's personage Dana de oudste dochter van het gezin Dunne werd een paar jaar voor deze film gemaakt werd vermoord en kon dus niet mee werken aan deze film .
Maar haar personage is niet ge recast en er word ook niet over Dana gesproken
Ze hadden een scène kunnen maken waar in de moeder Diane aan het bellen is met haar dochter Dana en dat je zo te weten kwam wat er met Dana aan de hand is maar jammer genoeg was dat niet zo.
Phantasm
Deze kan lang niet tippen aan zijn voorganger, zitten veel minder spannende momenten in, aardig om een keertje te zien en daarmee is het ook wel gezegd.
Boeikens
Het gebeurt niet vaak met sequels maar deze is zeker een van de betere.
Het verhaal loopt gewoon verder na het eerste deel, schept wat meer duidelijkheid in de mysterie maar is voor de rest weinig vernieuwend.
Toch is dit alles behalve een slecht teken want waarom een geode basis veranderen? De sfeer zit er weer sterk in, de spanning is wat minder maar blijft wel goed aanwezig en Henry Kane is hier een sterk voorkomend figuur.
baspls
"They're back."
Poltergeist zag ik een hele tijd geleden en reken ik nog steeds tot een van mijn favoriete horror-films. Alleen maar logisch om het vervolg ook eens te kijken.
De familie woont nu bij hun oma omdat hun huis is verdwenen. De spoken laten hen echter nog steeds niet met rust. Gelukkig is er een mysterieuze Indiaan om hen te helpen.
Acteerwerk was naar mijn idee wat minder als in het eerste deel, maar het eigenlijk te lang geleden om dat te vergelijken. De film introduceert een aantal nieuwe personages en herinnert ons daarna nog even aan het verloop van de eerste film, om vervolgens weer een beetje het zelfde te doen. Het achtergrond verhaal van de spoken wordt wel verder uitgediept, opzich goed gedaan, al is wel het mysterie weg.
Dit tweede deel heeft ook special effects van Richard Edlund en dat is toch wel een van de sterkste punten van de film. De hem kenmerkende wolkenluchten en spook-effecten, maar ook erg gave zombies en vreemde creatures. Wat waren special effects toch geweldig in de 80s, zoveel beter dan die overdreven CGI onzin.
Ook Jerry Goldsmith is teruggekeerd voor de soundtrack. Ditmaal minder memorabel dan de geweldige soundtrack van het eerste deel maar zeker niet slecht.
De Poltergeist-films zouden vervloekt zijn. Dana zat niet in deze film omdat Dominique Dunne vermoord was voordat hij werd opgenomen. Julian Beck - die de creepy dominee met het skeletten gezicht speeld - overleed aan kanker vlak nadat deze film was opgenomen en kind acteur Heather O'Rourke overleed in 1988 op 12-jarige leeftijd...
Alles bij elkaar best een redelijk vervolg. Zelf vind ik altijd een beetje vervelend hoe een kwaad gewoon altijd terug blijft komen en heb ik liever dat het verhaal open wordt gelaten als je ooit nog een vervolg gaat maken. Toch is Poltergeist II voor fans van het eerste deel het kijken zeker waard door de special effects.
keimpeS
Ach ja stukje nostalgie, leuk om weer eens te herkijken. De effecten komen soms wel erg nep over, maar die engerd Kane met zijn God is in his holy temple maakt veel goed.
RuudC
Het was weer even spitten hoe Poltergeist precies verlopen is, maar dit vervolg heeft in elk geval al een streepje voor dat de originele cast zo goed als terug is. Het duurde heel even, maar al snel sijpelde de herinnering aan het eerste deel terug. Verder is een poltergeist nou niet bepaald nieuwe spokenmaterie.
Ik kan me alleen niet goed herinneren hoeveel horrorfragmenten de eerste film had. Ik meende juist dat het er nogal wat waren, maar dan lees ik hier dat het vervolg dat meer had... Het is namelijk mijn kritiek op deze film. Het had wel wat enger mogen zijn. En natuurlijk heeft Poltergeist II die geweldige momenten. De horrormomenten zijn absoluut geweldig. Alleen de scene in de auto deed me weinig. Verder complimenten voor Julian Beck. Uitgemergeld door kanker nog zo'n rol neerzetten. Ik vind het nogal getuigen van lef.
Verder ook totaal geen moeite met de toevoeging van Taylor. Het indianenverhaal geeft een leuke draai aan de mythe in deze film. Het loopt lekker en er zitten voldoende leuke scenes in. Desondanks een halfje minder dan de eerste film.
Supernatural
een hele goeie vervolg.heb ze ook al tig keren gezien maar de reeks blijft gewoon geweldig.een goed 2de deel.
Chainsaw
De eerste Poltergeist mag weliswaar de 'betere' film zijn, ik heb Poltergeist II altijd meer memorabel gevonden. Mede omdat ik Poltergeist II: The Other Side eerder zag, maar op de voornaamste plaats door het personage van Henry Kane. Het kwaad heeft ditmaal een gezicht en wát voor één. Deze uiterst creepy pastoor werd vertolkt door theateracteur en kunstenaar Julian Beck, die ten tijde van de opnames al ernstig ziek was, en dat is hem ook aan te zien. Er is weinig make-up nodig om Kane tot een angstaanjagend figuur te maken. Zijn ingevallen gezicht, zijn enorme grijns á la Freaky Fred uit Courage: The Cowardly Dog en zijn stemmingswisselingen, waarin hij binnen no-time van extreem vriendelijk naar furieus springt. Een voortreffelijk personage en een fijne toevoeging.
Verder is weinig aan Poltergeist II zo'n duidelijke schot in de roos, maar het zit prima in elkaar. De film borduurt verder op de sympathieke personages uit de eerste film (minus de overleden Dominique Dunne) en de perikelen van dat gezin blijven boeiend. Het script focust zich vooral op het personage van JoBeth Williams, maar helaas moet Williams vooral veel huilen en 'bang zijn'. Het maakt haar echtgenoot Craig T. Nelson tot een veel leuker personage, zeker in combinatie met nieuwkomer Taylor, gespeeld door Will Sampson. Ze zorgen voor wat lucht in een film die vooral veel serieuzer en meer 'horror' is dan zijn voorganger. Maar Poltergeist II heeft allerlei uitschieters, soms is de film ineens mierzoet dramatisch en een seconde later weer doodeng en enorm duister. Rondom de climax gaat de film nogal ver - met een paar wat knullig uitgevoerde sequenties - maar over het geheel gezien bevat Poltergeist II een sterke sfeer met goede soundtrack en hier en daar juist ook hele mooie special effects. Maar geen enkel special effect is zo memorabel als die lijkbleke, magere dominee. 'God is in his holy temple'.
4 sterren.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Wat ik me afvroeg. Hoe is het vertrek van de oudste dochter opgelost in deze film. De actrice Dominique Dunne werd vermoord enkele maanden na de release van de eerste film en viel zo ten prooi aan de bekende "Poltergeist curse" dat de cast en crew van deze reeks teisterde. Hoe ik mij de film herinner gaven ze er geen uitleg aan en deden ze alsof ze nooit bestaan had in deel 2. Geen uitleg dat ze was gaan studeren of uit het huis was gegaan.... Of ben ik mis?
Het engste uit deze tweede film in de reeks was duidelijk Henry Kane. Zo een akelig figuur. Maar wat ze toen niet wisten was dat de man ernstig ziek was en in feite dood ging. Zijn skeletstructuur werd ook zichtbaar, enkele maanden na de film stierf hij ook aan maagkanker.
Metalfist
Er wordt inderdaad gewoon geen uitleg aan gegeven Friday the 13 th
Supernatural
Gisteren herzien.blijf bij mijn vorige mening.1 deel is wel beter.maar het verhaal uit dit deel vind ik weer iets boeiender.henry kane is ook best wel eng eigenlijks.maar heb weer genoten.
BlueJudaskiss (moderator films)
Dit was echt heel erg stom. Die 2,5* is echt puur en alleen omdat de acteurs de pannen van het dak spelen.
Afgelopen zondag deel 1 na laaaaange tijd weer herzien en het viel me op dat ik de film echt nog steeds eng vind - een scene met een spiegel durf ik regelrecht niet te kijken - en dat die film een lekker tempo heeft. Bij dit tweede deel zei ik na een tijdje tegen vriendin nic1991: 'Ligt het aan mij of is het echt heel erg traag?' Dat lag gelukkig niet aan mij dit keer.
Ook weer mooie effecten, maar die continu dreigende sfeer miste ik hier. Het werd steeds minder en minder een spookfilm maar eerder een monsterfilm, van wisselende kwaliteit: het monster dat Craig T Nelson uitkotst vond ik schitterend, maar de 'eindbaas' daarentegen... Bah. En waar sloeg in godsnaam die finale op in die alternatieve versie van de Upside Down? Die kinderen lijken het ook heel normaal te vinden wat er gebeurt, en waarom gaan ze in vredesnaam terug naar de plek waar hun vorige huis de grond is ingetrokken? Zelda Rubinstein: 'Ik had een voorgevoel dat jullie zouden komen'. Ja, zo lust ik er ook nog wel een paar.
Zelda Rubinstein is trouwens echt mijn favoriete lid van de cast, wat een ontzettend leuke karakteristieke vrouw! En Craig T. Nelson: prachtig! Jammer dat hij af en toe iets te nadrukkelijk de rol van comic relief krijgt toebedeeld, maar als hij de kans krijgt om los te gaan - bezeten door een worm, ook zo belachelijk - doet hij dat ook waanzinnig goed.
Onevenwichtig, rommelig, en slechts heel af en toe vermakelijk. Wel erg benieuwd naar het derde deel.
jordorientje
Dit was voor mij pure nostalgie. Keek deze filmreeks altijd stiekem met m'n broer op onze kamer als dit soort horrors op tv waren.
Zojuist herzien en ik moet eerlijk bekennen dat ik het nu een echte komedie vind. Wat een andere tijd zeg. Wereld van verschil in wat "eng" zou moeten zijn.
Ik vond het acteerwerk echt lachwekkend en de zogenaamde "geesten" waren nog zelfs lachwekkender. Die dramatische gezichten in combinatie met het overdreven dramatische acteren maakt het nog slapper en grappiger.
Voor dit tijdperk zeker geen aanrader. Als horror dan. Als je gewoon een avondje wilt lachen en iets wilt dat lekker wegkijkt, is het wel een aanrader ?
jordorientje
Haha dan raad ik je de film Mirrors (2008) echt (niet) aan ? Ik heb 8 jaar geleden na het zien van die film 3 dagen niet in de spiegel durven te kijken. Telkens als ik de trailer bekijk, krijg ik weer rillingen ? Ik hou d'r van!
robertinho
Wel vet. Jammer dat ik niet echt begrepen heb waar het nou over ging.
Jean Pete Von Bözekom
De "Poltergeist" serie geeft mij een soort van Horror met Disney mix vibe en ik ga er erg goed op!
Kijkt lekker weg deze films!
☆4,0
Basto
- 11916 berichten
Shocktober #35
Ik zag deze ooit in de nachtvoorstelling. Had misschien een biertje te veel op en was moe. Vond er toen niet veel aan.
Na de erg fijne herziening van deel 1, besloot ik ook deze weer de kans te geven. The other side, dat klonk goed. Zouden we als een soort Rashomon nu het verhaal van gene zijde krijgen. Dat leek me een mooie insteek. Ook de speelduur van 90 minuten sprak me aan.
Helaas bleek dat niet het geval. Het werd een herhaling van zetten. De enge priester was nog wel een aardige aanvulling, maar verder was het op alle vlakken minder. Rommelig verteld, mindere effecten en gewoon minder goed geregistreerd. Het duurt ook even voor het los gaat. Maar nergens is het zo fris en spannend als het origineel. Het kijkt verder wel prima weg en de indiaan heeft wel een leuke rol.
Het eind bestaat helaas uit een tenenkrommend slechte green screen pastiche. En als oma dan ook nog de reddende engel mag spelen, spuug ik mijn kostbakje vol. Half punt aftrek daarvoor.
2,5
80&90’s Nostalgia
Na lange tijd herzien op de nieuwe 4K uitgave van ScreamFactory met Dolby Vision en Dolby Atmos. Een mooie transfer, en vooral de Atmos soundtrack was een enorme upgrade, klonk erg goed over de boxen.
Goed vervolg op het origineel en het verhaal gaat verder waar deel 1 eindigt. Het gezin is hun huis kwijt en hebben problemen met de verzekering, omdat het letterlijk van de aardbodem is verdwenen. Ze wonen nu tijdelijk bij de moeder van Diane in huis. Haar oma heeft al snel in de gaten dat Carol Ann over een bepaalde gave beschikt. Dit is precies de reden dat ze opnieuw geteisterd worden door boze geesten, onder leiding van de doodenge Reverent Cane (Julian Beck), die al ernstig ziek was tijdens de opnames. Vandaar ook die creepy look, beste man had echt al een gezicht des doods. Ze krijgen hulp van Tangina (Zelda Rubinstein) aka lady midget en Indiaan Taylor (Wil Sampson), die wel een goede rol neerzet.
Beste scene is voor mij de confrontatie aan de voordeur met Reverent Cane. Dat is ook de scene die me altijd is bijgebleven sinds mijn jeugd. Jammer van het zwakke einde, had veel beter uitgewerkt kunnen worden.
Qua cast keert bijna iedereen terug behalve Dana (Dominique Dunne), de oudere zus van Carol en Robbie. Dunne werd vlak na de release van deel 1 vermoord door haar vriend, op slecht 22 jarige leeftijd.
Julian Beck stierf tijdens de opnames, enkele teksten werden door iemand anders ingesproken. Beck stierf op 60 jarige leeftijd aan maagkanker, dit was zijn laatste rol.
Heather O'Rourke zien we nog wel terug in deel 3, maar stierf op 12 jarige leeftijd aan complicaties aan haar darmen, heel triest.
Jerry Goldsmith keert ook weer terug voor de muziek, niet zo sterk als het origineel helaas.
Special effects werden verzorgd door H.R Giger en kreeg hier terecht een nominatie voor.
Voor de oplettende kijker kan je een poster van E.T zien hangen in de slaapkamer van Carol Ann.
ibendb
Poltergeist II is een slaapwekkende sequel op een klassieker die me ook al niet echt wist te bekoren. In plaats van een televisie met spoken is het dit keer een telefoon met bovennatuurlijke neigingen. Niet echt spannend want er wordt ook bitterweinig mee gedaan. Dit is vooral een herhaling van zetten met enkele toevoegingen die overbodig en zelfs vervelend zijn. Het hele personage van Kane zint me niet en vond ik een mateloos irritante keuze die allesbehalve angstwekkend werkt. De special effects zijn van erg matige kwaliteit en zorgen voor een onbedoeld grappige finale.
Dit is voornamelijk een halfslachtige poging het succes van zijn voorganger na te bootsen maar faalt in elk opzicht.
teigertje
- 2075 stemmen
Dat is jou mening.
Die deel ik niet, met alle respect.
De acteur die de creep Julian Beck speelt is een fenomenale acteur in deze film.
Alsook de cast.
Het is gewoon jou type film niet, aangezien je ook de eerste legendarische classic afkraakt.
Die een enorme box office hit was, in mijn tijd.
En een masterpiece van de Iconische film maker Steven Spielberg.
Gelukkig zijn er vele dit niet met jou eens.
Daar ben ik er een van.
teigertje
- 2075 stemmen
Na deze tweede classic film van Poltergeist opnieuw gezien te hebben op de 4K uitgave.
Met prachtig geupgrade beeld en Dolby Atmos geluid.
Is dit vervolg op de eerste wereld beroemde film.
Komt deze wat betreft uitmuntende kwaliteit met de oude practical effecten dichtbij de eerste film.
Met een sublieme cast.
En blijft dit een spannende film en met ontroerende momenten.
Ook de film muziek is ook heel mooi van deze film.
Blijft nog steeds een grandioze classic griezel film.
Sunspot
Vond deze eigenlijk iets beter dan deel 1, vooral omdat bekend was met de familie, wat weer komt door deel 1. Hier moet je eigenlijk zeker weten deel 1 zien, de familie en paar andere karakters.
Dat is het sterke aan de films, niet echt eng, maar gewoon leuke karakters, die familie.
Zag ook weer die oude man, vroeger vond ik die scenes met hem eng, maar nu niet meer echt, maar blijft goed.
Sunspot
Maar haar personage is niet ge recast en er word ook niet over Dana gesproken
Wow, had het niet eens door, ze speelde een goeie realistische rol in deel 1. Triest verhaal verder, vermoord door haar ex vriendje.
clubsport
Wat leverde de jaren 80 toch een schat aan goeie sci-fi en horror films op met bijvoorbeeld namen als Raimi , Spielberg , Hooper , en Carpenter aan het roer .
De oorspronkelijke poltergeist was al goed maar in dit vervolg werd er qua special effects nog een schepje bovenop gedaan , alhoewel niet zo goed als het eerste deel was er nog meer dan genoeg om van te genieten en de effecten waren werkelijk adembenemend goed .
het personage van Henry Kane werd hier geintroduceerd en dat bleek een gouden greep , ik heb nooit geweten dat deze man kanker had en kort daarna overleed .
Toch een degelijk en zeker spectaculair vervolg , 2 jaar later volgde er nog een 3e deel maar toen was de koek ook wel op .
Shadowed
Inferieur vervolg op de griezelklassieker die een aantal jaar hiervoor uitkwam. In een hoop opzichten is dit project van regisseur Brian Gibson een flinke herhaling van zetten, maar dan met een bedenkelijkere finale. Het gespook blijft niettemin vermakelijk en Julian Beck kent een uitstekende uitstraling als Reverend Kane, maar echt iets brengen doet Poltergeist II niet. Een aantal invloeden zoals de gehele achtergrond die wordt aangepast ogen wat ongecontroleerd en de speciale effecten in de slotfase hebben de tijd duidelijk niet doorstaan, maar er zijn binnen dit genre slechtere vervolgen gemaakt.

Poltergeist III
1988

Poltergeist
1982

Deze klassieke horrorfilms zijn nu weer te bekijken op Videoland

Zogenoemde 'Poltergeist'-vloek resulteerde naar verluidt in dood van vier castleden

Torch Song Trilogy
Drama, 1988