Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: JoBeth Williams, Craig T. Nelson en Heather O'Rourke
Releasedatum: 21 augustus 1986
Plot Poltergeist II: The Other Side
"They're back."
Het huis van de familie Freeling is verdwenen door de gebeurtenissen rond een klopgeest, maar de verzekering wil niet betalen. Daarom wonen ze nu elders, maar de geesten zijn op zoek naar de familie. Omdat de geesten via de tv naar binnen kwamen, komt er nu geen tv meer in huis. Maar ze hebben het nog steeds op de dochter gemunt. Wat wil 'de andere kant' (het dodenrijk) van haar?
Steve Freeling
Gramma-Jess
Old Indian
Vomit Creature
Jurado
kul...deze verbleekt bij het eerste deel wat mij betreft .
Het verhaal wordt genadeloos afgeraffeld .
Zelden een film gezien die zo slecht eindigt.
1,5 *
michael myers
ik heb deze films lang niet meer gezien maar de laatste keer dat ik ze zag vond ik ze wel eng ja.
maar ik vond ze wel mooi (ik ga ze vandaag nog lenen van mijn tante)
Max en Joep
is er trouwens een topic over 'spookhuis-films'?
uberjason
P2 is een leuk vervolg, en ik vind het einde heel mooi gefilmd, is iets dat je in deel 3 toch weer niet te zien krijgt. freaky Beck was al overleden voordat de opnames waren afgerond, en zuster Dunne uit deel 1 was voor de premiere van haar debuut al neergeknalt door haar jaloerse ex vriendje. nog maar te zwijgen over O'rourke. de special effects waren toendertijd baanbrekend, en ik moet zeggen dat de sfeer prachtig is in deel 2. sterk vervolg, alleen in mijn ogen te kort, vergeleken met deel 1. maar soms moet een film ook niet te lang duren. 4.0 van mij, hij is het dubbel en dwars waard
HoRRoR-Freak23
niet echt een goed vervolg, minder spanning en de film duurt net iets te kort
2.5* net geen voldoende
Bloody Mary
Ik heb deze film verschillende keren gezien als kind en ik vind hem nog altijd akelig!! Vooral als die Kane dat liedje begint te zingen, brrrr, kippenvel!! 3.5*
chemdennis
Persoonlijk is dit mijn favoriet van alle drie de Poltergeist films. Er zit een goed verhaal in, en die indiaan in mijn "favoriet" in deze film, ook al is hij niet de hoofdrolspeler.
Het eerste deel vond ik zeer goed maar dit vervolg vond ik een aanfluiting. Er zitten een paar goede momenten in maar de film weet totaal niet te boeien en wordt ook nooit spannend.
Iets minder vervolg op de klassieker wat absoluut nog steeds de moeite van het aanschouwen waard is. Bij vlagen zeer eng, echter de eerste indruk van deel een blijft in het hoofd spoken. Redelijk.
Richard_Voorhees
Natuurlijk een film die veel minder is dan zijn voorganger, maar toch nog wel te pruimen: 2,5*
damianodebeste
Zwakker dan de eerste het personage Reverend Kane was dan wel erg leuk en een paar leuke scenes in de film maar dit deel bereikt lang niet de kwaliteit van de eerste film
2,5
MoviefreakRob
Leuk... maar de meeste stukjes lijken erg nep.
Nouja de film is ook in 1986 gemaakt.
Deel 1 blijft zoiezo het mooist.
2.0
EVIL '84
Aardig vervolg op deel 1, wel wat minder spannend dan deel 1, maar beter dan deel 3.
Ik blijf het knap vinden hoe het kleine meisje op zo'n jonge leeftijd al acteert.
Ik heb gelezen dat ze kort na deel 3 is overleden.
A.J
Prachtig vervolg op de eerste Poltergeist film!De muziek was goed,de effecten waren goed,de acteerprestaties heel goed net zoals bij de eerste!3,5 sterren!
Ook na herziening blijft het een goede film
Alleen soms mis je gewoon wat en is het saai
half punt lager
3,5 ster
Veraveertje
Veruit het beste deel van de polstergeist serie. Vooral de indiaan doet 't 'm!
God is in his holy temple!! LOLL
Chainsaw
Veruit het beste deel van de polstergeist serie. Vooral de indiaan doet 't 'm!
God is in his holy temple!! LOLL
Ik neem aan dat je het over de priester ipv de indiaan hebt. Henry Kane, een geweldige rol van Julian Beck. Zonder meer één van de engste filmcreaties ooit.
charmed one
een heel goed vervolg een dikke 4 verdiend deze heb ik vaak gezien hij blijf gewoon goed
stoffel75
Enkele scènes halen deze film net boven het gemiddelde uit, maar dit is inderdaad, vergeleken met de eerste, een zwakke bedoening. Maar de eerste maakte gewoon zoveel indruk, dat je benieuwd bent naar wat de Freelings nu overkomt. Beck is wel zeer overtuigend als 'bad guy'. Maar het einde is een ware aanfluiting.
Filmkriebel
Zeer middelmatig vervolg op Hooper's film. Vooral dat indianengedoe lag me zwaar op de maag. Echt een zwakke poging om originaliteit in het verhaal te blazen.
De FX zijn lachwekkend met die vliegende kettingzaag en het gezinnetje dat in de hemel zweeft op het einde . Wat hou je nog over? Het dreigende uiterlijk van reverend Kane en dat is het zo wat.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Ik heb de trilogie ooit al eens gezien, de eerste zelfs meermaals. Maar de poltergeistfilms hebben zo weinig vat op mij, het spreekt me gewoon niet aan. Ten eerste is dit een horror voor kinderen. Alles is zo overgoten door een grote avonturenfilm saus. Zo Amerikaans, ook zo cliché. De "spirit and the love of the family" zal alles overwinnen, het grootste kwaad dat er is op de wereld zal voor de stevige band van een familie ontwijken. Give me a break! Dat laatste beeld als ze alle 4 in de lucht hangen, arm in arm, is om van te huilen.
Voor de rest weer nergens echte spanning vermits het voor kinderen is. Wel vond ik het personage Kane erg geslaagd, hij tilt deze film absoluut naar een hoger niveau. Wat een griezelige oude man. De special-effects zijn zoals in het eerste deel erg wisselend. Van matig tot schandalig slecht. Ik kan me voorstellen dat mensen hier graag naar kijken. De films zijn super toegankelijk, maar dat hele geestenverhaaltje doet het niet voor mij, allesinds toch niet in deze film.
Ook nogal stom dat ze niets meer zeggen over de oudste dochter. Ik weet dat Dominique Dunne vermoord is, maar ze hebben haar gewoon uitgeschreven in de films alsof ze nooit bestaan heeft. Waarom niet even vermelden dat ze gaan studeren is of dat ze gaan samenwonen is. Dit neemt hooguit twee zinnetjes in beslag. Nu komt het maar raar over.
Filmkriebel
Inderdaad. Typisch van die christelijke motieven en waarden uit het puriteins amerika.
killerfreak
Nee, deze film doet me niet zo veel als de 1ste, en daarom ook een 'logische' 2,5*. De niet-realiteit van het einde van Poltergeist, wordt hier zomaar verdergezet, en verder dan enkele horrorbeeldjes (ok, sommige zijn best wel angstaanjagend) komen ze niet. Toch staat ook Poltergeist III nog op het menu, maar dat is voor een andere keer
mayhemblik
Wat een afschuwlijke slijm film dit zeg, zelfs van spookfilms weten de Amerikanen nog een film met een boodschap te maken.
Als ik trouwens ooit een poltergeist word ga ik toch echt niet bij zo'n saai gezin spoken, bah.
En dan hoe de indiaan word neer gezet, altijd zijn ze een beetje dom maar wel heel spritueel en geheimzinnig, bah.
Enige pluspunt vond ik die dood enge dominee, wat een engerd zeg,bah.
Teleurstellend vervolg dit. Waar deel 1 fris en sfeervol en op sommige momenten zelfs best spannend aanvoelde, heeft dit vervolg daar helaas veels te weinig van.
Het enige echt positieve punt is die oude geest die regelmatig de familie opzoekt en waar je daadwerkelijk de kriebels van krijgt. Ook erg goed gespeeld door die man trouwens. Verder vallen vooral de Sfx in negatieve zin op. Die zien er erg matig uit, zeker in verhouding tot het eerste deel.
Ja ik heb niet direct zin in het derde en laatste deel na dit matige vervolg, maar wie weet valt dat dan wel weer mee.
Matige vervolgfilm met dezelfde cast maar geen Steven Spielberg die over de schouder van de regisseur mee keek. Het verhaal komt maar langzaam op gang en spannend of eng wordt het al helemaal niet. De jaren 80 horror-effecten zijn nostalgisch gezien nog het leukste aan deze film.
JulesTMNT
Lang geleden dat ik het eerste deel gezien heb, maar kan me herinneren dat ik die een tikkeltje beter vond.
Wat hier vooral opvalt is het gebrek aan een lekker lopende verhaallijn, het springt allemaal wat van de hak op de tak. Gelukkig is alles niet te ingewikkeld en wel goed te volgen.
Grootste pluspunt van de hele film is de rol van Julian Beck, hij zet een geweldige bad guy neer. Verder is het allemaal vrij vermakelijk maar behalve de scénes met Beck nergens echt heel memorabel, hoewel alles wel sfeervol in beeld wordt gebracht.
Conclusie: zeker vermakelijk, memorabele rol van Julian Beck en sfeervol geschoten, maar verder niet zo heel bijzonder.
Een nipte 7.
Vascago
Een heel stuk minder dan het 1ste deel, maar dankzij de sterke sfeer zeker genietbaar. Jammer dat de special effects niet wat beter zijn. Helaas ook nergens spannend of eng. Acteerwerk kon er nog net mee door. Soundtrack is wel weer goed.
mug13
Lang niet meer zo akelig eng als destijds.
Maar toch nog steeds een sterke "uitstraling"(Aan deze quote heb ik niks toe te voegen,deze tekst is geschreven bij Poltergeist 1 door Pierre1965).Zelf vind ik deze quote ook van toepassing bij het tweede deel.
puckb96
Het origineel is super, die andere twee zijn allemaal gemaakt voor geld. en dan nog een remake in 2013? Why!!!!???? Waarom een remake op een geweldige film.

Poltergeist III
1988

Poltergeist
1982

Deze klassieke horrorfilms zijn nu weer te bekijken op Videoland

Zogenoemde 'Poltergeist'-vloek resulteerde naar verluidt in dood van vier castleden

Torch Song Trilogy
Drama, 1988