• 9.383.355 stemmen

Geregisseerd door: Gavin O'Connor

Met onder meer: Tom Hardy, Joel Edgerton en Nick Nolte

Releasedatum: 6 oktober 2011

Plot Warrior

"Family is worth fighting for."

De verbitterde ex-marinier Tommy keert na veertien jaar terug naar de plek waar hij is opgegroeid. De band met zijn vader is slecht, maar toch besluit hij diens hulp te vragen om hem te trainen voor het grootste mixed martial arts toernooi ter wereld. Zijn broer Brendan, die na zijn bokscarrière leraar is geworden, doet vanwege het enorme geldbedrag dat te winnen is ook mee en stapt in de ring om zijn gezin te redden van een financiële ondergang. De twee broers hebben elkaar al jaren niet meer gesproken.

avatar van Film Pegasus

Boksen en drama gaan in de filmwereld geweldig samen en leverde eerder al mooie films op. Warrior is de volgende in de reeks en heeft veel in huis om er ook een goeie film van te maken. Het duurt even voor de film op gang komt, Tom Hardy en Joel Edgerton zijn niet meteen de beste acteurs, maar het is ook niet slecht. En eens de wedstrijd begint komt de adrenaline boven. Zonder het te weten trap je in de Hollywoodval met alle bekende truuks van muziek, op het nippertje winnende gevechten en dramatische verhaallijnen van de grote underdog op het toernooi. Maar het werkt wel voor een deel en het is genieten in de tweede helft van de film. Beter zo, opdat je naar het einde toe met een groots gevoel de film blijft volgen.

Wel veel clichés en niet echt een meerwaarder tegenover boksfilms als Raging Bull, Cinderella Man, Rocky, Million Dollar Baby en meer. Maar desondanks heb ik hier toch van genoten en is het wel een aanrader voor liefhebbers van het genre.

avatar van Sankaman69

Sankaman69

Heerlijke film, deze ga ik zeker nog een keer kijken.

En nee, vind deze niet te vergelijken met eerdere vechtfilms zoals bv. Rocky!!

avatar van Djarune

Djarune

Imperial Figure schreef:

Kan geen enkel minpunt ontdekken aan deze a la rocky film.

......

Verhaal is inderdaad vrij dun/mager,.

volledig in tegenspraak met wat je eerder zei!

Deze film heeft een aantal goede punten, waaronder het tempo en de film eind op het climax en duurt onamerikaans dus niet te lang. Helaas is het verhaal te vol met Amerikaanse onzin zoals kooivechten, dure hypotheek, irak, eer, alcoholist, familieproblemen en een vrouw die haar man niet kwijt wil. Het ligt er te dicht bovenop. Aan de andere kant had het ook nog erger kunnen zijn als ook de kinderen van de leraar beter in beeld werden gebracht inplaats van alleen zijn baas en vrouw. Desondanks een goede actiedrama, overtuigend geacteerd door Nick Nolte en boeiend tot het eind. Een van de betere Amerikaanse actiefilms.

Overgens snap ik de meeste comments hier niet van "raakt me in het diepste van de ziel" etc. Ik denk dat die mensen serieus nog nooit een goed drama hebben gekeken en deze film hebben opgezet vanwege de actie.

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

Zie het slappe verhaal alleen niet als een minpunt in deze film.

Soms zijn er films waarbij slap verhaal gewoon prima te verteren is.

Een echt drama zoals jij dat vermeld, is waarschijnlijk gigantisch langdradig.

Dit is gewoon een wat lichtere film op dat gebied, puur omdat er inderdaad actie inzit.

avatar van Allepinie

Allepinie

Vond het een zeer sterke film. Tikkeltje voorspelbaar. Maar helaas geen vernieuwend verhaal, daarom 3,5*. Maar desalniettemin zeker een aanrader, van het begin tot het eind boeiend.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Doet z'n best om clichés te ontwijken, maar met de ogen en oren open kan ik me alleen maar storen aan dit soort opgefokte, Amerikaanse, sensatie zoekende emoties. Solide filmpje verder die z'n speelduur best aan kan, maar verder helemaal geen grenzen opzoekt binnen een wel héél erg pover ''subgenre''.

jipt

De film is één en al cliché, doet ook nog echt z'n best om het te ontwijken. Is alleen lekker vlot geregisseerd met goed acteerwerk en een hoop episch dom geknok.

Djarune schreef:

Redenering is kort door de bocht.

Ik keek hem omwille van het genre en het verhaal dat wel aansprak.

Het blijkt dan een serieus dramagehalte te hebben (ok clichés vaak maar niets mis mee) en die drama greep geweldig aan.

jipt

Dat drama prik je toch zo door heen, enkel door het geweldige spel en interactie van en tussen Hardy en Nolte wordt het enigszins aandoenlijk.

jipt schreef:

Akkoord met het uitstekende samenspel.

Ook akkoord dat het qua drama vooral simpel gehouden is.

Maar voor mij is niets mis met simpel.

Als het goed gespeeld wordt, waarom zou dat een probleem moeten zijn ?

jipt

Niks mis mee, lekker conventioneel houden en publiek trekken, maar een uitdaging is anders. Blijft natuurlijk gewoon een lompe boksfilm in een mooi jasje.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Vraag me af of je de film daadwerkelijk gezien hebt als je dit een boksfilm noemt.

jipt

Mixed martial arts dan, je snapt m'n punt. Al dit soort degelijk vechtfilms zijn één pot nat, ik geef niet zoveel om de soort sport, als er maar in gevochten wordt (er zijn natuurlijk enkele uitzonderingen).

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Mierenneuk mode is uit inmiddels hoor .

avatar van Salto

Salto

Ik begrijp the fuzz over cliche's niet. Moet elk verhaal vernieuwend zijn dan? Dit is een verhaal van 13 in een dozijn, ok. ( ook niet helemaal, maar a la) . Dat kan toch. Daarom kunnen veel mensen zich inbeelden in het verhaal van deze film. Het gaat over broederliefde. Iedereen die een broer of zus heeft kan zich inleven in de karakters.

Ja, deze film raakt me. EN IK HEB DAARNAAST GENOEG GOEDE DRAMA FILMS GEZIEN. Niet alles hoeft requiem or a dream te zijn...

avatar van Film Pegasus

Clichés zijn niet per se slecht, zolang ze maar een goeie film kunnen afleveren. Probleem is wel dat bij clichés je ook sneller de vergelijking maakt met gelijkaardige films en je minder verrast bent. Resultaat is een goeie film, maar ik heb dit toch al beter gezien helaas.

avatar van joko16

joko16

Echt zeeeeer matig.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ja, je hebt helemaal gelijk.

avatar van MrEd

Million Dollar Baby - 3.81

Warrior - 3.99????

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ja, omdat het geen boksfilm is. Maar hij valt wel in hetzelfde straatje. Ik denk dat ie uiteindelijk een beetje blijft steken rond de 3,85. (Wat nog steeds hoog is)

avatar van Film Pegasus

Ik denk vooral omdat deze recent is. Hij zal nog wel wat zakken...

avatar van LostCauze

LostCauze

Of misschien omdat mensen deze gewoon beter vinden? Ik wel iniedergeval, maar ben het eens met JacoBaco, dit is geen boksfilm, meer een familiedrama.

MrEd schreef:

Wel vreemd dat deze filmhoger scoort dan boks klassiekers als

Rocky - 3.69

Raging Bull - 3.86

Cinderella Man - 3.80

Million Dollar Baby - 3.81

Warrior - 3.99????

Stemmen zijn wat ze zijn.

Wellicht zal het gemiddelde van Warrior nog wel wat zakken.

Nu wordt de film eerder bekeken door enthousiastelingen die zich aangesproken voelen tot het verhaal en het (dubbel-)genre. Na een tijdje komen daar vele anderen bij bij wie de film niet op de bovenste plank lag.

jipt

Denk dat deze film altijd wel hoog blijft, vlot, goed gespeeld, stoer, beetje sentimenteel, ovedreven actie, stoere mannen die laten zien dat ze een hart hebben, ovedreven happy end, familiedrama, doet het toch allemaal wel goed bij het grote publiek.

Warrior is gewoon de moderne Rocky, want Rocky is voor de huidige generatie wat veroudert.

jipt schreef:

Welke overeenkomsten zie jij met Rocky, uitgezonderd het feit dat er in beide drama en ringgevechten voorkomen ?

jipt

Nobody wordt ineens een grote bokser...... niemand gelooft in hem..... staat op het punt te verliezen maar wint toch.....

Maar Enter The Dragon en Fearless zijn ook mooie vergelijkingen.

avatar van TomPSV

TomPSV

Ik heb heel erg genoten van deze film. Natuurlijk is het wat voorspelbaar, maar daar heb ik me bij deze film geen moment aan gestoord. 140 minuten was dan ook zeker geen lange zit. De muziek was goed, acteerwerk prima en het einde vond ik indrukkwekkend, dat raakte me echt. Kortom dus een hele goede dramafilm gezien die zeker 4,5 sterren waard is.

avatar van patrick17

patrick17

Prima film!

De rollen worden uitstekend ingevuld vooral door de hoofdpersonages.

Je kunt je helemaal inleven in alle drie de personages.

Ten eerste in de vader die vraagt om vergiffenis maar het niet krijgt.

Dan de eerste zoon, die een bokslichaam heeft met zijn achtergrond in dienst en

de leraar waar je de underdog positie bij ziet.

Het verhaal gaat prima door, en er verveeld geen moment. Richting het einde

wordt het wel redelijk voorspelbaar maar dat kan de pret niet drukken.

Heb genoten van sommige gevechten zoals van de leraar tegen de grote vent (Cold Boyd).

Het einde is mooi en het einde wat verwacht wordt bij dit soort films...

avatar van fadwilco

fadwilco

Zie her en der de woorden "cliché" en "ongeloofwaardig" voorbijkomen. Het is een waargebeurd verhaal, daarom is het geloofwaardig.

Super acteerwerk, mooie meeslepende film. Een van de betere die ik sinds tijden heb gezien, daarom een 5.

Dit is meer dan alleen een boksfilm en daarom al superieur aan films zoals Rocky. Die was pas cliché.