• 9.378.931 stemmen

Wall Street: Money Never Sleeps (2010)

Geregisseerd door: Oliver Stone

Met onder meer: Michael Douglas, Shia LaBeouf en Josh Brolin

Releasedatum: 23 september 2010

Plot Wall Street: Money Never Sleeps

"Gordon never gives up."

Na een gevangenisstraf van 8 jaar komt Gordon Gekko vrij. Ondanks zijn pogingen om Wall Street te waarschuwen voor de nakende economische ondergang, gelooft niemand hem door zijn afgenomen status in de financiële wereld. Hij besluit daarom maar om zich te concentreren op z'n privéleven. Hij wil de verwaterde relatie met z'n dochter Winnie verbeteren, maar door zijn lange afwezigheid en het feit dat Winnie hem de zelfmoord van haar broer Rudy verwijt, wil ze niks met hem te maken hebben. Ondertussen sterft de mentor van Jacob, een jonge beursmakelaar die de beleggingsfonds manager Bretton James verdenkt van de moord op z'n mentor. Jacob, die ook de verloofde van Winnie Gekko is, wil wraak en rekent daarbij op de hulp van Gordon. Gordon besluit Jacob te helpen, in de hoop zo dichter bij z'n dochter te raken.

Gordon Gekko

Jack Schwietzer

Jake's friend at club

avatar van Q Jones

Q Jones

Ja dat is ook weer zo, het zal ook wel steeds moeilijker zijn tekst en dergelijke te leren. The Ghost Writer heb ik gezien maar daar is hij mij niet echt opgevallen.

avatar van donnie B.

donnie B.

Jammer dat Charlie 'Bud Fox' Sheen alleen maar even een cameo

heeft. Het had de film beter gedaan als er meer spanning was geweest in de flim tussen Gekko en Fox.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Film is behoorlijk langdradig en kent een zeer simpel en flauw einde!

Opzich werd er wel redelijk gespeeld maar er was veel te weinig spanning.

Met zijn 2 uur speeltijd was dit dus net niet helemaal wat ik er van gehoopt had!

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Prima vervolg. Dat de film langdradig zou zijn kan ik me niet in vinden. Zeker door de visuele pracht waarmee Oliver Stone zijn film extra glans geeft, maken het een lust voor het oog. Knap dat je van zo'n abstract onderwerp als de financiële crisis zo'n mooie visuele film kunt maken. Erg fijne rol van Michael Douglas! Heerlijk om Gordon Gekko zo terug te zien. Ook de rest van de hoofdrolspelers doen het prima. Ook de bijrol van Eli Wallach is schitterend. De knipoog naar The Good, The Bad and the Ugly in de vorm van een beltoon is daarbij een leuke vondst. Charlie Sheen heeft een een hilarische cameo! Een waardig vervolg!

avatar van Gastel

Gastel

Is deze film aan het floppen?

Hij is bij ons al weer uit de bioscoop.......

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Nou woon ik niet in het meest bekenste dorp/stadje van Nederland maar wij zaten weer is met z'n tweeen in de zaal afgelopen maandag, dus storm zal t wel niet lopen nee

avatar van Moreau

Moreau

Deze film viel erg tegen zeg.. Douglas speelt nog steeds onnavolgbaar goed, als ''bad guy', maar Shia Leboeuf schittert helaas niet. Hij speelt een beurshandelaar, en een vrij slimme handelaar ook, maar hij acteert zonder enig zelfvertrouwen. De vrouw in de film kon mij ook niet echt bekoren. Het verhaal kabbelt rustig verder, en een naar mijn mening wat te zoet einde maakt de film er niet beter op. Jammer, dat er dan toch een cliché film van wordt gemaakt.. De film voelt als een melkkoe, na het vorige deel.

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

1e wall street was beter... Echter is het toch een degelijke film. Goede bios ervaring gehad.

avatar van totti999

totti999

Wat een domper vergeleken bij deel 1.

Vind het nogal treurig ook, Gordon Gekko als 65-plusser.

avatar van Waku

Waku

Prima vervolg op de eerste "Wall Street"uit de jaren 80.

Opnieuw maken we kennis met de wereld van hebzucht, bedrog en verraad en uiteraard macht.

Puik acteerwerk, meeslepend verhaal en boeiend van begin tot eind.Grappig dat zelfs Charlie Sheen die zo belangrijke rol had in het eerste deel nu ook even langskomtmet zeer een kleine bijrol.

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Deze film is net een ferrari met een fiat 600 motor erin.

Ik had er meer van verwacht. Een simpel gegeven verpakt in een moeilijke LUCHTBEL.

avatar van Re73

Re73

Als groot fan van van deel 1 keek ik hier reikhalzend naar uit....

Verdrietig echter na het kijken hiervan. Het verhaal is in het begin behoorlijk lastig te volgen. De financiële termen vliegen je om je oren.

Het verhaal is nergens spannend, Shia LaBeouf vind ik volledig miscast veel te jong uiterlijk die wel even de waarheid zegt tegen grote bankdirecteuren.... komt op mij nergens geloofwaardig over. De film is voor mij een grote teleurstelling geworden.....

avatar van override100

override100

ik heb deel 1 niet gezien dus deze was voor mijn goed genoeg om 3.5

van 5 te geven.en als jullie goed kijken en de begin toen uit gevangenis uitkwam was niemand voor hem niet eens hem enige

dochter.sorry kids maar als ik het zelfde meegemaakt hat als hem

deed ik ook hetzelfde meer verklap ik niet .

avatar van David David

David David

Kan niet doorgaan als waardig opvolger van het Orgineel.

avatar van demcon

demcon

wat een krankzinnig film, als je zelfmoordneigingen hebt omdat je leven al zo saai is, dan kijk niet naar deze film, van mij een half ster en dat alleen omdat ik fan ben van shia en michael

avatar van the new guy

the new guy

Op opvolger van de eerste film vind ik deze film totaal mislukt. Totaal niet met elkaar te vergelijken. Een soort van A-team 2, als BA gaat trouwen.

Maar als film opzich vond ik het een goede film. Deel 1 viel me sowieso tegen dus ik had weinig optimisme voor deze film. Het liefdesverhaal was prima, niet te zoet. Het einde was voorspelbaar maar gepast. Ik vond het een hele degelijke vermakelijke film. Leerzaam en vermakelijk zelfs.

avatar van the new guy

the new guy

demcon schreef:

Want je wilde eigenlijk 0 sterren geven?

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Laatst deel 1 gezien, nu deel 2 eroverheen. Sowieso zijn de eerste films meestal beter, ook nu. Wat Gekko van plan is is eigenlijk al meteen duidelijk, verder is het weer beetje zelfde verhaal als de 1e film. Greed, daar gaat het toch om in beide films. Leuk dat Sheen nog ff voorbijkomt, verder geen bijzonder filmpje. Shia als Wall Street man, nee ik vind hem nog steeds een menneke.

Hij kijkt makkelijk weg moet ik zeggen, daarom

avatar van fam3000

fam3000

ik heb toch echt wel genoten van dit tweede deel toch na zoveel jaar

avatar van mixmaster

mixmaster

Partyboooi schreef:

Hij kijkt makkelijk weg moet ik zeggen, daarom

prima verwoord , helemaal mee eens !

avatar van jeeke21

jeeke21

Prachtige film !

Michael Douglas weerom in een glansrol . Andere acteurs evenzo !

Had soms wel wat moeite met al die beurstermen , maar heb me toch geen moment verveeld...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Flitsend vervolg op het meesterlijke 'Wall Street' uit '87, ook van Oliver Stone en ook met Michael Douglas in de hoofdrol. Nu wel met veel andere castleden; oud vs. jong.

Shia Labeouf vs. Eli Wallach. Best geinig om te zien, al is de rol van Wallach totaal niet bijzonder, maar dat hoeft ook niet. De cast is sowieso uitstekend. Labeouf en Mulligan komen er wel en namen als Brolin en Langella staan sowieso wel garant voor succes.

De film zelf is vooral uiterst vermakelijk gemaakt, maar o.a. kwa verhaal, scenario en dialogen is dit ietwat voorspelbare geheel niet zo bijzonder. Zo'n moment waarin we als kijker (blijkbaar) worden geconfronteerd met de ''slechte'' Gekko (wanneer-ie dat geld jat) is geweldig - helaas zie je het moment van teruggave al van veraf aankomen, waardoor z'n personage toch die ''evil'' feeling kwijtraakt die ik zo graag had willen blijven voelen. Daarnaast wil de film wat vaak als een (sentimenteel) familie-drama overkomen. Gelukkig kent dit vervolg ook genoeg luchtige momenten + een geweldige (!) cameo van Charlie Sheen.

Het financiële gedeelte van het verhaal en de mooie, interessante settings doen de film goed. Douglas is gewoon meesterlijk (die speech ) en Stone een vakman.

avatar van zillion69

zillion69

behoorlijk langdradig sommige momenten. moet zeggen dat michael douglas en Josh Brolin de film nog net tot een voldoende tillen.

avatar van Skrean

Skrean

De film kijkt lekker weg, goede prestaties van de acteurs, helaas overtreft 't het eerste deel niet.

avatar van sjaak112

sjaak112

Ik deel de mening van velen, het vervolg komt bij lange na niet in de buurt van deel 1.

avatar van zaleino

zaleino

wat een slechte film zeg, moet ik nu opeens sympathie gaan hebben voor die zakkenvullers

avatar van Mezno

Mezno

Eerste deel heb ik nog niet gezien, dus ik kan geen vergelijking maken. Maar Michael Douglas was goed op dreef. Ik zag Oliver Stone zelf ook in beeld en een klein rolletje voor Charlie Sheen. De personages vond ik ook geloofwaarding; er zit drama en ook vaart in het verhaal.

avatar van lebowski

lebowski

Mooi gefilmd, originele vondsten, maar toch zeer teleurstellend. Zwakke wendingen en bij het einde springt het glazuur toch van je tanden. Dief brengt geld terug en in één seconde zijn zowel vader-dochter als het gebrouilleerde liefdespaar weer herenigd. 2,5 * voor de schitterende opnamen van New York.

avatar van Mega-Video

Mega-Video

Tja, het lijkt erop of de grote Oliver Stone wil meevaren op de wereldwijde krediet ellende. Feitelijk is dat ook zo. Maar wie Stone kent, weet dat deze stelling niet geheel op gaat. Stone is de meest 'linkse' regisseur van Hollywood. Heeft in zijn carrière al heel wat misstanden in de VS in beeld gebracht. En Wall Street 1 was toen een duidelijk beeld van hoe de geldwolven Amerika, hoe ironisch ook, als een agressieve kanker opvraten. We zijn sindsdien zo verdoofd door internet en een nog snellere manier van leven, dat de grote impact die dit verhaal ons wil vertellen geen indruk meer maakt. De massa is zo overstelpt door informatie en negatieve berichten dat het ons feitelijk niets meer doet. Stone wil u dan ook niet een film laten beleven, maar een zoektocht naar uzelf. Heeft u nog gevoel. Kunt u zich nog ergens druk over maken. Of hebben de media en daarmee 'de wolven' gewonnen? U wordt heel langzaam klaargemaakt om opgediend te worden. Kijk deze film nog eens goed met uw jaren 80 bril. Goede kans dat uw hersenen het niet aankunnen. Slaap zacht.

avatar van robinb

robinb

Prima acteerwerk en verhaal wat niet gek veel voorstelt maar wel prima in elkaar steekt.

Helaas wist de film bij mij niet te overtuigen ondanks het feit dat alle karakters het prima deden. Verhaal is zo goed als bekend en ik had toch gehoopt op iets meer spanning en verraad.

Film wandelt maar een beetje voort waardoor het een hele lange zit word en er weinig hoogtepunten voor ons als kijker zijn.

Vooral vergeleken met deel 1 vond ik dit een tegenvaller, maar dat kan ook komen omdat mijn verwachtingen aardig hoog waren.

3 sterren, maar niet de topper die ik verwacht had