• 10.927 nieuwsartikelen
 • 162.671 films
 • 10.281 series
 • 30.006 seizoenen
 • 616.330 acteurs
 • 193.451 gebruikers
 • 8.997.592 stemmen
Avatar
 
banner banner

Wall Street: Money Never Sleeps (2010)

Drama | 133 minuten
2,82 1.174 stemmen

Genre: Drama

Speelduur: 133 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Oliver Stone

Met onder meer: Michael Douglas, Shia LaBeouf en Josh Brolin

IMDb beoordeling: 6,2 (106.544)

Gesproken taal: Engels

Releasedatum: 23 september 2010

 • On Demand:

 • Pathé Thuis Bekijk via Pathé Thuis
 • iTunes Bekijk via iTunes
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot Wall Street: Money Never Sleeps

"Gordon never gives up."

Na een gevangenisstraf van 8 jaar komt Gordon Gekko vrij. Ondanks zijn pogingen om Wall Street te waarschuwen voor de nakende economische ondergang, gelooft niemand hem door zijn afgenomen status in de financiële wereld. Hij besluit daarom maar om zich te concentreren op z'n privéleven. Hij wil de verwaterde relatie met z'n dochter Winnie verbeteren, maar door zijn lange afwezigheid en het feit dat Winnie hem de zelfmoord van haar broer Rudy verwijt, wil ze niks met hem te maken hebben. Ondertussen sterft de mentor van Jacob, een jonge beursmakelaar die de beleggingsfonds manager Bretton James verdenkt van de moord op z'n mentor. Jacob, die ook de verloofde van Winnie Gekko is, wil wraak en rekent daarbij op de hulp van Gordon. Gordon besluit Jacob te helpen, in de hoop zo dichter bij z'n dochter te raken.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Gordon Gekko

Jacob Moore

Bretton James

Winnie Gekko

Sylvia Moore

Julie Steinhardt

Jack Schwietzer

Jake's friend at club

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Pim1993

Pim1993

 • 597 berichten
 • 751 stemmen

Uh tsja, deze kun je gemakkelijk overslaan!

Een voldoende voor de entertainmentswaarde.

2,5*


avatar van K. V.

K. V.

 • 4112 berichten
 • 3597 stemmen

Het origineel een aantal jaren geleden eens bekeken en nu eens deel 2. 'k vond het een prima deel. Het verhaal wist me wel te boeien en het zag er ook nog eens goed uit. Ook de cast was niet slecht. Michael Douglas was goed op dreef, zelfs een rolletje voor Oliver Stone en Charlie Sheen had ook nog een klein rolletje.

Tja, 'k werd niet echt van m'n sokken geblazen, maar 'k vond hem toch eens het bekijken waard.


avatar van missl

missl

 • 3868 berichten
 • 5327 stemmen

Ach ja, het is vemakelijk maar het plot zie je van ver al aankomen. Deze film is prima om een keer gezien te hebben maar verwacht geen groots verhaal.


avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

 • 842 berichten
 • 565 stemmen

Saaie, nietszeggende, inspiratieloze film.

Geen enkele toegevoegde waarde op het geniale Wallstreet uit 1987.


avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

 • 4409 berichten
 • 2026 stemmen

Ik ben gek op oude helden die terugkeren. Zoals Arnold Schwarzenegger die nu voor de tweede keer vriend en vijand verbaast door nóg een keer terug te keren als de Terminator. Van een hele ander kaliber is de boef Gordon Gekko, die vanwege zijn witteboorden-criminaliteit en flamboyante persoonlijkheid toch vooral een leuke boef was.

Wall Street introduceerde in 1987 twee dingen: Charlie Sheen als A-lister en het adagium "greed is good". Daarbij liep de film ver vooruit op The Wolf of Wall Street, die vooral in retrospectief de ongebreidelde hebzucht uit de jaren 80 aan de kaak stelt (en op de hak neemt). Wall Street deed dat toen al, in het tijdperk zelf.

2010 was dan ook een goed moment om deze film uit te brengen: midden in de grootste financiële crisis sinds de Grote Depressie, 80 jaar geleden. Oliver Stone toont dingen zoals ze nu zijn en niet met de wijsheid van achteraf. Het uitgangspunt is boeiend: we zien hoe een bank onderuit gaat (een analogie aan Goldman Sachs) en het begin is van een sneeuwbaleffect.

De hoofdlijnen zijn goed te volgen, maar de film verliest zich veel te veel in details, vakjargon, grafiekjes en statistiekjes waarbij je je afvraagt of je als gemiddelde kijker geacht wordt dat te snappen, of dat het genoeg is dat je de grote lijnen volgt. Bij sommige uitspraken moest ik aan de gezichtsuitdrukking van de acteurs aflezen of het nou goed of slecht was.

Tegen de achtergrond van een beginnende financiële crisis volgen we het wel en wee van Jacob, die verloofd is met Winnie, de lelijke dochter van Gekko, die op zijn beurt weer contact wil met zijn dochter, waar zij echter niets van wil weten. De film slaagt er niet in om dit derderangs mini-drama goed te verbinden met het grote geheel. Het is fantastisch om Gekko weer terug te zien, maar hij lijkt vooral uitgeblust en heeft niets meer van zijn charme van weleer. Ik miste de groteske speeches, de wilde gebaren, eigenlijk alles. Het was eigenlijk vooral dodelijk saai. Ik denk niet dat je dat Douglas kunt verwijten - de rol is saai geschreven. Shia LaBeouf verrast in positieve zin met een prima acteerprestatie. Josh Brolin, één van de beste karakterkoppen van het de laatste 15 jaar, is zoals altijd goed, maar wel een miscast. Hij speelt een personage dat zeker 20 jaar ouder is dan hij lijkt.

Wall Street: Money Never Sleeps is, helaas, vooral saai. Als de film al voor ruim driekwart aan je voorbijgetrokken is, komt Oliver Stone nog een keer met een halfbakken intrige op de proppen, maar het is dan too little too late.

De ringtone van Jacob is een leuke ode aan de inmiddels overleden Eli Wallach, maar wat ik van de onverwachte cameo van Charlie Sheen moet vinden, weet ik niet. Enerzijds vol-ko-men overbodig, anderzijds fantastisch om hem terug te zien, al was het vooral Charlie Harper uit Two and a Half Men, maar wat kan het schelen. Een mooie highlight in een vrij doffe film.

2,5 sterren


avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

 • 13428 berichten
 • 1204 stemmen

Eigenlijk zijn films die beurs gerelateerd zijn niet echt mijn ding (met uitzondering van The Wolf of Wall Street (2013). Desondanks is Wall Street: Money Never Sleeps (2010) een zeer spannende film waarin je goed te zien krijgt hoe slim sommige mensen wel niet kunnen zijn.

Drieënhalve ster van mijn kant.


avatar van IH88

IH88

 • 8777 berichten
 • 3088 stemmen

“Someone reminded me I once said "Greed is good". Now it seems it's legal. Because everyone is drinking the same Kool Aid.”

De rehabilitatie van Gordon Gekko. Wall Street: The Money Never Sleeps voelt een beetje overbodig maar het is wel een sterke film. De film heeft veel vaart en flair en het verhaal zit goed in elkaar. Maar het belangrijkste is dat de personages goed uitgewerkt zijn en dat Michael Douglas als Gordon Gekko nog steeds geniaal is. Vanaf het moment dat hij voor een publiek zijn boek “Is Greed Good” aanprijst is het genieten geblazen.

Zeker, zijn “inkeer” op het laatst voelt geforceerd aan en het is jammer dat zo’n rijk en gelaagd personage zo moet eindigen, maar alles daarvoor is zeker de moeite waard. De relatie met zijn dochter wordt mooi uitgewerkt en zit vol met oud zeer en venijn. Douglas en Mulligan hebben een aardige chemie en ook LaBeouf acteert prima. Brolin heeft zichtbaar plezier in het spelen van een arrogante bad guy. Oliver Stone weet goed zichtbaar te maken in wat voor schizofrene wereld deze Wall Street gasten leven waar met miljarden wordt gegokt alsof het niets is. Zoals Gordon Gekko op een gegeven moment zegt: “It's not about the money. It's about the game between people.”


avatar van Onderhond

Onderhond

 • 87228 berichten
 • 11994 stemmen

Best een leuk vervolg.

Moet niet veel onderdoen voor het eerste deel en gezien de financiële crisis die ertussen lag hoefde Stone ook niet al te lang te zoeken naar een onderwerp voor z'n vervolg. Ondertussen zijn er wel al wat films en docus gepasseerd daarover en deze Money Never Sleeps is niet de beste, maar toch is het nog steeds een amusant filmpje.

Grappige cameo van Charlie en vader Sheen is ook best aardig, maar het is toch LaBeouf die er voor zorgt dat deze film makkelijk wegkijkt. Een zeer vreemd acteur die van bijna-kinderster opgegroeid is tot één van de meer enigmatische mensen binnen Hollywood. Een hoop van wat hij doet is aandachtstrekkerij (vaak wel grappig), maar los daarvan vind ik hem best een oké acteur.

Visueel is het relatief hip, maar het blijft een film over de financiële wereld natuurlijk. Vader Sheen is wat van z'n charme kwijt en het plotje is hier en daar te ongeloofwaardig (zoals de dubbele twist met Sheen's personage, maar LaBeouf/Mulligan zorgen ervoor dat het ten alle tijden goed te behappen valt.

't Is geen grootse film, maar dat vond ik het origineel ook niet. Wel een net iets hippere thriller met redelijke dramatische momenten tussendoor.

3.0*


avatar van des1

des1

 • 1693 berichten
 • 968 stemmen

Best aardig vanwege de combinatie van moraliserend en ontknoping. Wat met Wall Street (1987) nog als boevengedrag werd gezien (strippen van bedrijven) is peanuts met wat écht gebeurt: speculeren met andermans geld. Douglas is zoals vanouds indrukwekkend. Idem Carey Mulligan. Van LeBeouf krijg ik de creeps. Ik heb hem nu in meerdere films gezien, en het kan me eigenlijk nooit ene reet schelen hoe het hem vergaat in een verhaal. Wordt gezien als een goeie method actor, maar met die Bambi ogen straalt deze hyperactieverd toch vaak de verkeerde persoon uit in een verhaal, elk geval in deze film. Laat het me zo zeggen, een beetje understated en contempletatief acteren is hem helemaal vreemd. Charlie Sheen was als Bud Fox zooooveel beter.


avatar van Capablanca

Capablanca

 • 1031 berichten
 • 1451 stemmen

Zeker een onderhoudende film, dat kun je wel aan Stone overlaten. Maar het hele beursgebeuren ging volledig langs me heen. Nou was ik vroeger niet goed in economie, dus vooruit. Kwalijker vond ik het daarom dat bepaalde intermenselijke relaties en besluiten compleet ongeloofwaardig op me overkwamen.


avatar van mrklm

mrklm

 • 8303 berichten
 • 8252 stemmen

"Wall Street" bleek een profetische film te zijn, dit vervolg maakte Stone na de financiële crisis van 2008. Michael Douglas keert terug als Gordon Gekko en ook Charlie Sheen en Sylvia Miles [als de makelaar] leveren opnieuw een [bescheiden] bijdrage aan deze sequel. Na een langdurige rechtszaak is Gordon veroordeeld tot acht jaar gevangenis wegens 'insider trading'. Wanneer hij vrij komt is er niemand om hem te verwelkomen, maar Gordon heeft wel succes met de promotietour van zijn boek 'Is Greed good?'. Zijn vrouw heeft 'm in de steek gelaten, zijn dochter Winnie [Carey Mulligan] heeft haar banden met hem verbroken omdat ze Gordon medeverantwoordelijk houdt voor de door van haar broer.

Winnie heeft een relatie met Jake Moore (sic!) [Shia LaBoeuf], een aandelenhandelaar die in Gordon een bondgenoot hoop te vinden voor een wraakactie. Jake houdt Bretton James [Josh Brolin] verantwoordelijk voor de zelfmoord van Jakes mentor Louis Zabel [Frank Linghella]. Diezelfde Bretton James was namelijk ook de man die ervoor zorgde dat Gordon achter de tralies terecht kwam. Maar is Gordon nu wél te vertrouwen?

Douglas is opnieuw uitstekend in een rol die veel complexer is dan in "Wall Street". Daarin was Gekko de aartscrimineel, hier laat Douglas subtiele spel je steeds in het ongewisse over de oprechtheid van zijn daden. Josh Brolin is een fletse schurk, LaBoeuf is te licht in de hoofdrol en Mulligan is opgezadeld met een oppervlakkige karakterisering. Sarandon is altijd goed, maar haar rol voegt nauwelijks iets toe. Het is de 94-jarige Eli Wallach die hier zorgt voor het meest memorabele moment van de film, wanneer hij spreekt over 'the end of the world'. De scènes op de vloer van "Wall Street" zijn gelukkig ook hier goed geregisseerd door Stone, die (net als in "Wall Street") een klein rolletje heeft als een aandelenhandelaar.


avatar van Brabants

Brabants

 • 2710 berichten
 • 2028 stemmen

Dit sequel heeft verhaaltechnisch genoeg te bieden en je verveelt je als kijker dan ook zeker niet. Het wordt allemaal wat persoonlijker en de financiële markt staat in dit deel zeker niet op de eerste plaats. Mij lijkt dit een verstandige keus, aangezien het anders toch het eerste deel moeilijk zou kunnen evenaren.


avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

 • 13318 berichten
 • 3922 stemmen

Stone is een beetje week geworden. Begint de film niet onaardig, in het tweede uur verzandt dit in een weinig interessant stroperig familiedrama waar de besognes mij maar matig konden boeien. Nee, dan was het eerste uur in die zakenwereld een stuk leuker hoewel ook dat nergens zo bijtend is als in sommige andere films. Het is al met al best een mak beestje geworden deze film waarvan Stone zelf ook niet echt lijkt te weten wat hij wilde zeggen. ja, er was crisis en hij had al eens die film over Wall Street gemaakt, maar hij lijkt verder zonder idee dan maar deze geschoten te hebben. Acteerwerk is verder degelijk, maar ook zo'n Douglas kan niet zo schitteren als in het eerste deel. Wel een aardige soundtrack en veel fraaie skylineshots, een leuke cameo (Sheen) en een geweldige Wallach. 2,0*.


avatar van Paranoid_Fish

Paranoid_Fish

 • 86 berichten
 • 0 stemmen

Niet zo goed als de eerste, maar underrated.


avatar van stratmans

stratmans

 • 875 berichten
 • 890 stemmen

toch wel goed vervolg met goede soundtrack


avatar van wizard of midian

wizard of midian

 • 130 berichten
 • 116 stemmen

Enkel kijken als je fan was van Wall Street (de eerste film), zoniet links laten liggen.

Het is vooral het verhaal van Gekko, die uit de gevangenis komt en nu terug moet beginnen.

Hij is niet het hoofdpersonage, maar een jonge Shia LaBeou.

De film komt wat geforceerd over, er zijn een paar leuke momenten, maar helaas te weinig.


avatar van starbright boy

starbright boy (moderator films)

 • 21331 berichten
 • 4480 stemmen

Behoorlijk slechte film. Zowel Stone als Douglas zijn hun gevoel behoorlijk kwijt. Deze Gekko is bijlange na niet zo memorabel als die uit de jaren '80. De film slibt bijna dicht in half uitgewerkte zijplotjes, zwabberende moraalttjes en komt met het meest tenenkrommende happy end dat ik tijden zag. En dan blijkt het vooral een familiedrama te zijn..Ook nog eens minimaal 30 minuten te lang.

Paar aardige bijrolletjes en wat fraaie shots van new yorkse hoogbouw. Dat is het wel zo ongeveer. Behoorlijke mislukking dit.


avatar van DragQueen

DragQueen

 • 3187 berichten
 • 3777 stemmen

Niet zo goed als zijn voorganger, maar desondanks toch een best aangename vervolgfilm. 3 Sterren.


avatar van FlorisV

FlorisV

 • 1693 berichten
 • 703 stemmen

I tell you,the government's worse than a wife. They got all the power,they got half the money. Now they look to get the other half. - Gordon Gekko

Prima onderhoudende film die mooi aanhaakt op deel 1 hoewel het wat verwondering wekt dat Gordon Gekko toch een dochter heeft. Een fijne cast tilt het nog een beetje omhoog. Films die veel over geld gaan hebben een lastige reputatie: te saai of te ingewikkeld. Net als Wall Street weet deze film van Stone (die wederom een kleine cameo heeft, nu zelfs 2 maal) boven dat imago uit te steken met een verhaal dat interessant genoeg is en genoeg menselijke kanten. Bijv Susan Sarandon als moeder en makelaar die de klappen mag vangen.

Waar de film uiteindelijk amper over gaat is de kredietcrisis. We krijgen wel weer een prachtige speech van Gekko erover, maar hierna wordt het losgelaten afgezien van bovenstaande briljante quote. En het neerleggen van de rekening van bailouts bij de belastingbetaler krijgt daardoor geen aandacht, hoewel 1 van de bonzen wel het woord socialisme laat vallen.

Net als deel 1 gaat het hier vooral weer om fraude en wraakzuchtige spelletjes. En politiek: zo zien we een veelbelovend energiebedrijf die iets nieuws ontwikkelt waarbij het probleem voor de financiele belangen in andere energie juist is dat ze te veelbelovend zijn.

Waar net als in deel 1 erg makkelijk over wordt gedaan is hoe gemakkelijk een ongefundeerd gerucht de wereld in wordt geslingerd om een aandeel omhoog of omlaag te krijgen. En we zien ook een iets te makkelijk einde maar alla.