• 9.378.666 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Cameron Diaz en Peter Sarsgaard

Gesproken taal: Engels, Duits en Spaans

Releasedatum: 15 juli 2010

Plot Knight and Day

"Every Hit Man Deserves a Second Shot!"

'Knight & Day' gaat over de eenzame vrouw June (Cameron Diaz), wier ogenschijnlijk onschuldige ontmoeting met een onbekende man op het vliegveld haar leven op zijn kop zet. De onbekende, een superspion genaamd Roy Miller (Tom Cruise), neemt haar mee op een gewelddadige wereldreis om de uitvinder van een batterij te beschermen die de sleutel is tot een oneindige krachtbron.

Roy Miller

Molly Knight

avatar van andijvie

andijvie

mirres12 schreef:

Prima film voor een leuke avond met popcorn, chips en Coca-Cola op tafel.

Precies ! Niets meer en niets minder. xD

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Aardige actiefilm, maar de "humor" is alleen geschikt voor vrouwen. 3,0*

avatar van Minotaures

Minotaures

Matig film, maar bij zulke films gaan de realisme-gehalte er ver bovenuit, dus verwacht het bij zulke films zeker niet.

Niet echt de allerbeste in z'n titel en verhaal, maar wel vermakelijk genoeg. Personages waren wel redelijk neergezet. Diaz en Cruise zijn een leuke duo en - soms - elkaars tegenpolen.

Af en toe zeer voorspelbaar. Wel leuk dat ze een paar kleine twists in hebben gedaan, dat Cruise goed moet voorstellen en daarna toch weer niet, etc. etc.

Locatie's zijn af en toe leuk uitgekozen, o.a. dat eilandje waar Knight woont. En de stunts waren onrealistisch leuk gedaan, met name de motor achtervolging en snelweg achtervolging.

Leuk voor een keertje.

avatar van Xstriem

Xstriem

Lekkere wegkijkfilm. Vond de actie lekker om te kijken. Misschien een beetje teveel en te snel achter elkaar, maar wel lekker over de top.
Hoe Cruise bijv. boven op de motorkap blijft zitten van de andere auto...
De laatste scene was wel erg doorzichtig!! Ook de laatste zin hoefde van mij niet.
Dan dat bordje op het eind "Kaap Hoorn 3000 nog wat miles... " Beetje te doorzichtig allemaal

avatar van Skindowz

Skindowz

Hele leuke, onderhoudende film die mij geen moment verveelde. 4 Sterren!

avatar van booyo

booyo

Denk dat deze film je moet liggen, helaas is het echter helemaal niks voor mij. Super slappe humor, verschrikkelijk over-the-top actie, en, last but not least, Tom Cruise..

avatar van joostus

joostus

Whaha wat een leuke film!. Een heerlijke combinatie is dit.. Het leuke 'tutje' Cameron Diaz en de humoristische serieuse droge kop van Cruise. Het verhaalplot zit ook nog niet eens zo heel slecht in elkaar. Alleen af en toe is het natuurlijk veel te simpel, zoals: 'ik wilde je nog iets vertelen, de batterij is niet stabiel.... BOEM'. Maar de film draait ook niet om het plot.

Ik heb gewoon een leuke humoristische actie film gezien met een leuke sfeer, wat een heerlijk filmpje is om een avondje aan te besteden.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Niet doorheen te komen... Wat een slechte film, geen chemie tussen die twee. En Cruise... Wat is dat een ongelofelijke irritante acteur geworden (of was hij het altijd al, dan is het mij nog niet opgevallen).

3x niks.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Erg van genoten, wat een humor en goeie actie scenes.

avatar van Onslaught

Onslaught

Het verhaal gaat nergens over. Leuke actie, maar de humor is heel vervelende humor. Niet mijn soort humor dus.

avatar van esoxlucius

esoxlucius

Lekkere verstand op nul en kijken maar film, met lekkere overdreven actie.

Vele malen beter te pruimen dan bv "the a-team".

avatar van dinhus

dinhus

Humor raakte mij niet, verhaal kon me helemaal niet boeien, einde was erg slap. Veel te simpel en clichématig.

avatar van Insignificance

Insignificance

Als je dan toch met een dwaas script zit opgescheept, kan je maar beter de zaken ook zo aanpakken. Wat dat betreft is de score van John Powell een uitkomst. Knight and Day wordt ingeluid met zijn ontspannen, Frans aandoende pingeltjes. Niet dat die muziek nu zo enerverend is, maar het zet een vrolijk toontje waar Mangold eigenlijk nergens meer van afwijkt. En dat werkt natuurlijk wel in een film waarin de cast op meestal letterlijk onnavolgbare wijze achter een batterijtje aan hotseknotst.

Zo'n zijaanzicht van een vliegtuig, waarbij door de ramen een matpartijtje op het gangpad te volgen is, is best aardig. Zo heeft Mangold wel meer aardige dingen in petto, waar het verder vooral teert op vaart, actie en de interactie tussen Cruise en Diaz. Ik heb met beide niet zoveel, maar er straalt wel wat plezier af. Bovendien is Diaz' delivery ook al niet onaardig en stuitert het duo van de ene, alweer, aardige locatie naar de andere.

Na een tijdje heeft 't het meeste van z'n charme wel verloren, de speelduur werkt wat dat betreft niet echt in het voordeel, maar het wordt tenminste niet een volledig fiasco. Alhoewel het grapje in het slot, een herhaling waarin nu Miller het haasje is, niet bepaald overkomt. Nou ja, niet eens onaardig dus.

avatar van mnrk

mnrk

Een leuke film om lekker ontspannen naar te kijken....

De actie is lekker overdreven maar zeker niet storend en ziet er ook nog eens goed uit.

Tom Cruise speelt naar behoren en Cameron Diaz is ook goed op dreef...

De locatie's zijn ook de moeite waard en maken de film ook net iets beter om naar te kijken.

avatar van Brandhout

Brandhout

Gisteravond bekeken, ik vind het een super lekker vermakelijke actiefilm. Heerlijk om Cameron, dat heerlijk lekker wijf in zo'n rol te zien. Cruise doet het ook helemaal perfect. Genieten.

avatar van twinkel*

twinkel*

Onderhoudende humoristische film. Wel jammer dat de vrouwelijke rol regelmatig een te groot blond gehalte kreeg.

avatar van El ralpho

El ralpho

Popcorn anyone?

Zeer standaard actie knaller met de nodige (veelal niet geslaagde) humor erin verwerkt.
Cruise is doorgaans totaal niet grappig, Diaz is ook een stuk minder prettig om te aanschouwen dan een aantal jaren geleden, en de story line komt ook rechtstreeks uit de jaren negentig waar het nog origineel was om je film te wijden aan een mysterieuze batterij waar de halve wereld achteraan zit.

De actie scene's die in de film zitten kijken wel lekker weg, en dit zijn er dan ook gelukkig meer dan voldoende. Het weet op bepaalde momenten behoorlijk van je scherm te knallen en de film is op die momenten dan ook behoorlijk genietbaar. Vooral de motor scene tegen het einde van de film was erg leuk gedaan Ook al is er bij behoorlijk wat scene's lelijk opgemaakt CGI aanwezig. Op de schrammen van Cruise na is er tevens geen druppeltje bloed te ontdekken, dus is de film ook nog eens geschikt als entertainment voer voor het hele gezin. Wat wil een mens nog meer?
De film gaat er met een nette voldoende vandoor, maar doet verder eigenlijk op alle fronten niks bijzonders. Zolang je dit ook niet verwacht is er ook niks aan de hand en kijkt de film aardig weg.

avatar van Sammetje73

Sammetje73

Leuke film. Kijkt lekker weg.......

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Volgens mij neemt het overgrote deel van de kijkers deze film veel te serieus. Dit is een film met een knipoog en zo moet je 'm ook bekijken. Als je dat doet, is het een vermakelijke film met veel over the top actie en foute humor.

Moet zeggen dat het me erg meegevallen is en heb me er prima mee vermaakt zo op de late zaterdagavond. En tja, wat betreft Tom Cruise is alles wel zo'n beetje gezegd. Hate him or love him lijkt het wel een beetje te zijn. In deze film vond ik 'm gewoon prima.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Knight an day

Ja, wat verwacht ja van een actie-komedie:een redelijk verhaal met de nodige grappen en de onrealistische actie scénes.

Dat zat er redelijk goed in maar toch zijn er een paar minpunten te vinden,voor toch een genre dat makkelijk is uitteschrijven en te maken.

Ik stoorde me de helft van de film door aan Cameron Diaz,vroeger vond ik dit een zeer goede actrice maar tijden veranderen duidelijk!Ook Tom Cruise laat soms steken vallen vind ik.

De vliegtuig scéne vond ik matig,en het gevecht met de medewerkers was bijna rampzalig slecht te noemen.

Gelukkig veranderde dat toch een beetje met leuke actie scénes met de snelweg enzo.

Waar ik me ook aan ergerde was het dat Cameron Diaz keer op keer in slaap viel en dan hadden we soms scénes die 5 seconden duurde.

Maar in de actie scénes die naarmate de film vorderd beter worden gaat de humor achteruit.

Ik heb gen enkel moment een balans van humor en actie gezien jammer wel

Simon vond ik dan wel goed gecast maar heeft te weinig screen-tijd vind ik!

Wel leuk dat vele plaatsen in beeld komen,maar soms komt zo een lek maar 5 minuten in beeld.

Toch duurt de film lang genoeg voor zijn genre.

De special effects waren redelijk,niet veel op aan te merken maar toch niets bijznders.

De scéne in het vliegtuig dat je Tom hele tijd naar voren ziet vechten terwijl de camera zogezegd in de lucht zit vond ik een schaampunt voor de cameramannen.

De scéne in Spanje dat Tom gewoon alle kogels voorbij stapt zonder geraakt te worden om bij Diaz te komen was niet grappig en te overdreven vond ik.

Dus matig filmpje maar door de enkele toffe actiescénes kom ik op een kleine 3.0*

avatar van Jozz

Jozz

Redelijk...

Ten eerste vind ik de chemie tussen Cruise en Diaz reuze meevallen, ze gaan best goed samen. Daarnaast zijn de actiescenes lekker over the top en goed in beeld gebracht. Dit maakt de film op zich erg makkelijk te behappen.

Aan de andere kant werkt het onrealistische gehalte soms wat op de zenuwen. Er is niets mis met over the top actie gecombineerd met humor, zolang ze maar goed worden gedoseerd. Dat loopt in deze film volledig uit de hand, waardoor ze soms als een stelletje lachende verliefde clowns een half leger uitschakelen. En ach dan kan er ook nog wel even lekker gezoend worden achter een muurtje, yeah right...

Maar goed, ik zeur niet vaak over realisme in films, dus ik neem het ook niet te zwaar op . 3* zijn dan ook verdiend.

avatar van helleke

helleke

Triestig filmke met een oninteressant verhaal die bijgevolg ook weinig om het lijf had.

De regisseur probeert hier gewoon goedkoop te scoren door de affiche te kleuren met 2 grote acteurs (die overigens ook op automatische piloot acteren).

Cruise deed me hier ook wel wat denken aan de Mission Impossible films.

Veel grappige momenten ben ik ook niet tegen gekomen.

2 sterren.

avatar van gauke

gauke

In het kort: tamelijk amusant, overdreven, zonder enige diepgang.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Aangename verrassing. Hetzelfde geval als bij Mr & Mrs. Smith. Het oogt allemaal als film die zich heel serieus nemen, en oubollige actie tentoonstellen. Maar in beide gevallen juist niet het geval. Gewoon heerlijk flauwe humor met overtuigende over-the-top actie. Gewoon dikke lol dus.

Erg veel gelachen. Cruise en Diaz doen het helemaal niet zo slecht. Spelen hun cartooneesque character met verve en weten perfect in wat voor soort film zij belandt zijn. Erg flauwe humor, en dat is toch wel de humor die mij het best ligt. Dat ook eigenlijk veel zegt over de intenties van de regisseur, en die zijn in dit geval om een heerlijke onzin film te maken, en daar slagen ze prima in.

Op actie gebied ook meer dan een prima filmpje. Veel kogelregens en ontploffingen, en daarnaast in combinatie met lompe dialogen en fijne inside jokes. Best veel beeldgrapjes ook. Een popcorn film in zijn puurste vorm, en zulke films als deze en Mr. & Mrs. Smith mogen ze wel vaker maken. Best wel ondergewaardeerd, neemt de film zichzelf niet serieus, dan doen de kijkers het zelf wel. Hun verlies.

avatar van Chromeo

Chromeo

In één woord: verschrikkelijk! Een boskabouter als superhero? Cruise gaat met de jaren zowaar nog slechter acteren dan dat ie al deed... Bye bye credibility!

avatar van Thorak

Thorak

Aardige film waarvan ik in het begin wel heel erg mijn twijfels had door de overdreven 'humor'.

Als je daar doorheen weet te bijten blijft er best een aardige aktie film over. Gelukkig werd de 'humor' wel iets minder na een half uurtje al was het nog steeds nèt iets te.

Het was een beetje James Bond meets Tom and Jerry.

Net aan een voldoende.

Leuke film. Niet geweldig

avatar van dominion

dominion

Leuke actiekomedie.

Het verwijst veel naar de Bond en Mission Impossible films.

Zat ook vol met leuke humor en clichés.

Tom en Diaz acteren ook niet zo slecht.

Dit was wel een heel vermakelijk actie komedie met leuke humor.

3,5

avatar van artwarrior

artwarrior

een echte popcornfilm....goed voor een avondje vermaak...maar niet in de bios...thuis met bekenden die alleen van blinde actie houden...

beide acteurs waren echt slecht...cameron diaz als hysterische automonteur (aan de ene kant mannelijk, maar dan toch weer het gillende slappe vrouwtje)....tom cruise had er niet veel zin in en kwam voor mij niet over als hyper- intelligente/ snelle geheim agent..wat ik ook jammer vind is dat hollywood films Europa vaak een beetje zwak neerzetten...alsof je daar niet wilt wonen...het idee van de film was wel goed...want het gaat over onuitputtelijke energie (en dus macht)...en daar draait het in de wereld om....dus ik begrijp dat alles en iedereen dat wil hebben...