Genre: Actie / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via CANAL+
Plot Knight and Day
"Every Hit Man Deserves a Second Shot!"
'Knight & Day' gaat over de eenzame vrouw June (Cameron Diaz), wier ogenschijnlijk onschuldige ontmoeting met een onbekende man op het vliegveld haar leven op zijn kop zet. De onbekende, een superspion genaamd Roy Miller (Tom Cruise), neemt haar mee op een gewelddadige wereldreis om de uitvinder van een batterij te beschermen die de sleutel is tot een oneindige krachtbron.
Roy Miller
Rodney
Molly Knight
Bernhard
mug13
Inderdaad het verhaal is niet veel soeps.Maar kwa acteren zijn ze een uitstekend koppel voor in de film of voor in een film.Leuke actie film met af en toe leuke humor erin.Aanrader NEE,maar ik zou hem wel kijken 3,5*.
Katharina
Leuke film, alleen waar slaat dat Day nou precies op in de titel?
Leland Palmer
De echte achternaam van Tom Cruise's personage is 'Knight'. 'Day' is er gewoon vrolijk achter geplakt. Het klinkt makkelijk, maar slaat eigenlijk nergens op.
John Lee Hooker
Hij pakt toch ook zo'n riddertje uit die kast op dat vliegveld, waar hij later dat apparaatje in stopt? Ridder is knight in ieder geval dus.. heeft er missschien ook iets mee te maken?
misteryland
vind de film dik tegenvallen
komedie? mss heb ik weinig humor dan maar dit trok nergens op
actie was nog te doen
maar ik vind de film meer flop dan top
Apollinisch
Martijnnn
ze verschillen dag en nacht... en hij is de dappere ridder die haar red, ofzoiets.
The K is silent

Fantastische actie trouwens, vooral de Sevilla scene was geweldig.
erpunited
Het is een aardige film. Ik had wel beter verwacht van deze topacteurs. Simpel verhaal met weinig inhoud. De actie is wel lekker en af en toe een humoristisch tintje erin doet het ook goed. Leuke film om een keertje te kijken maar geen topper
Lord Salo
Ik vond het een aardige film om naar te kijken, qua actie en mede doordat Tom en Cameron erin speelden (vooral de laatste). Van spanning en meesleurendheid moest deze film het niet van hebben, vooral omdat er veel onwaarschijnlijkheden in zaten.
Maar daar moet je niet op letten, kijkt gewoon lekker weg vanwege de actie in de film, hier en daar een stukje humor.
Xen0n
Inderdaad, lekker over de top! Een lekker simpel, goed te volgen verhaal. Zo nu en dan goede en grappige actiescenes met wat leuk acteerwerk. Heerlijk tussendoortje!
pietermi
Leuk en zeer over de top. Tom schiet op alles en word zelf niet geraakt.
macrobody
Leuke avondvulling. In het begin wel aardig grappen maar tegen het einde aan is daar niet veel meer van over. Dan krijg je een herhaling van de eerdere grappen die dan erg "cheesy" zijn. Er zit overduidelijk CGI in en dat zie je. Niet erg subtiel. Tom is de superbink en Cameron is gelukking niet het irritirende blondje maar speelt een leuke rol. Al met al goed te doen.
Jammer dat de film weer zo verschrikkelijk saai eindigt, want het eerste uur heb ik me prima vermaakt met Knight & Day.
De rol van Cruise en Diaz zijn gewoon erg komisch en vooral in het begin levert dit echt droge situaties op. Apart vind ik ze echt geweldig, maar de chemie tussen hun zelf vind ik wel weer lichtjes tegenvallen.
Qua actie biedt de film extreem veel, soms een beetje teveel. De rustige momenten worden te snel opgevolgd door extreem over de top actie(al is het grafisch wel erg wisselend), iets wat ik soms een beetje te storend vond.
Verder echt aardig biosvoer, maar lang blijft het niet hangen. Daarvoor wordt het allemaal net even te standaard richting het einde en hebben we al teveel van dit soort films gezien.
Cyclops
Wellicht slaat het wel een beetje op 'Diaz/Dia', dat dag in het Spaans betekent.
wwwwww
Leuke aangename film en vooral; geen saaie film en er kwamen ook wel leuke grappen in.
Nog eens een goeie film met tom cruise en co.
Het moeten niet altijd films zijn die een enorm sterk verhaal en noem maar op hebben, voor mij hoeft dat niet, als een film al niet saai is, dat is al een hele belangrijke vereiste voor mij.
Als je deze bekijkt en je kijk nadien naar the american van george clooney dan weet je wel welke de beste en aangenaamste en minst saaie is
Frenkstarz
Beetje 13 in een dozijn-film. Actie was wel ok en de filmlocaties waren prachtig. daarom 3 opv 2.5
Betamax
Viel mij erg tegen.
Gewoon niet bijzonder en af en toe zelfs erg flauw.
BjornV
Doen: Vermakelijk om dat Diaz precies doet waar ze goed in is: "Een dom blondje spelen"... Acteerwerk viel wat tegen, maar de actiescenes zijn een leuk intermezzo. kan niet zeggen dat ik deze film direct zou aanbevelen, maar hij keek lekker weg...
Niet Doen: Als je wat beters te doen hebt... Acteerwerk is matig, het verhaal is niet echt goed uitgewerkt. Beetje 13 in een dozijn "James Bond" achtige film, maar dan zonder het verhaal, zeg maar.
Dus: 2 Sterren voor het vermaak, een halve voor het verhaal en acteerwerk... 2,5 ster...
the new guy
Jammer. Veel te veel geld uitgegeven aan stunts en vliegreisjes. Helaas veel te weinig geld uitgegeven aan een gedegen scriptschrijver. Elke blinde kan zien al het komische talent bij de hoofdrolspelers is bedeeld aan Diaz. Toch zijn de meeste grappen aan Cruise toegeschreven. Dom, dom, dom. De hele film had eigenlijk in het teken moeten staan van de grappen van Diaz, die Cruise de weg wijst in de film. Helaas.
sinterklaas
De naam Roy Miller word dit jaar 2 keer gebruikt, zowel in Green Zone als deze.
Killer-Instinct
Niet mijn ding deze film,en dat terwijl ik er na de trailers al weinig van verwacht had.
Ik snap dat dit een film is waarbij je je gedachte op 0 moet zetten,een zogenoemde popcorn-film en ook van dat soort films kan ik genieten,maar zelfs bij popcorn-films moet je wel ingredienten erin stoppen om de film vermakelijk te maken.
Bij dit soort films nemen ze de logica nooit zo serieus en in deze film al helemaal niet maar grootste minpunt voor mij daardoor is de spanning.
Ik vond de film echt geen enkele seconde spannend en waar andere popcorn-films als Con Air,The Rock en Wanted wel spanning hadden ontbreekt dat voor mij totaal in deze film
Of Diaz en Cruise nu met elkaar praten op een strandje of dat Cruise op een de moterkap van een rijdende auto ligt terwijl iedereen op hem schiet,had er geen ander gevoel bij,het loopt toch wel goed af.
Door het gebrek aan spanning kon de film me nergens echt vermaken.
Auto's die over de kop gaan,een gevechtje hier,schietpartijtje daar,dat ken ik allemaal wel uit andere films,en als ze dan weer eens omsingeld werden door 20 man ofzo keek ik ondertussen in de tv-gids ofzo.
Ook de humor is erg flauw,misschien dat er mensen zijn die dubbel liggen van het lachen als Diaz en Cruise rare onderonsjes hebben,ook als ze omsingeld zijn door die 20 man,maar ik vond het nergens grappig,zo geforceerd flauw zijn,het viel te veel op.
Een twist of verrassing hoef je ook niet te verwachten.
Moet ik dan ergens positief over zijn,mwah,niet echt,maar geef geen 0,5 want is ook niet zo dat ik hem niet kon afkijken,want het kijkt makkelijk weg en erg saai wordt het nergens(scheelt weinig wel) maar deze gaat me dvd-kast in en komt er pas weer uit als er 3 kilo stof op ligt.
daveydepavey
Niet heel bijzonder, maar toch een lekkere vlotte film met veel fraaie actie erin.
Boddhi
Verassend vlotte actiefilm. Interactie tussen Tom & Camerón was erg sterk. Actie, humor.
Denzz
als je ziet is deze film het beste wat ze uit zo'n concept konden halen...
mirres12
Prima film voor een leuke avond met popcorn, chips en Coca-Cola op tafel.

Vijftien jaar oude actiefilm 'Knight and Day' door Netflix-release weer in de schijnwerpers

Lion of the Desert
Biografie / Drama, 1980