• 9.379.708 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Cameron Diaz en Peter Sarsgaard

Gesproken taal: Engels, Duits en Spaans

Releasedatum: 15 juli 2010

Plot Knight and Day

"Every Hit Man Deserves a Second Shot!"

'Knight & Day' gaat over de eenzame vrouw June (Cameron Diaz), wier ogenschijnlijk onschuldige ontmoeting met een onbekende man op het vliegveld haar leven op zijn kop zet. De onbekende, een superspion genaamd Roy Miller (Tom Cruise), neemt haar mee op een gewelddadige wereldreis om de uitvinder van een batterij te beschermen die de sleutel is tot een oneindige krachtbron.

Roy Miller

April Havens

Molly Knight

avatar van rambo44

rambo44

Leuke film, als je 12 bent.

Groot budget maar totaal misgecast. Een jong talent en een tienermeisje lijken me meer op z'n plaats.

En uiteraard ook niet slim van Cruise om een film als dit te accepteren, zal zijn carriere niet goed doen.

Q Jones

Wat is dat nou voor onzin, Cruise is geknipt voor een rol als deze.

avatar van rambo44

rambo44

Ik vind Cruise niet passen bij dit soort luchtige, soort van humorachtige films.

Ik denk dat iemand als Jamie Foxx er een leukere film van had gemaakt.

Q Jones

Nee joh, Cruise is juist heel charismatisch en zet dit personage ook weer perfect neer, een dude met skills en een beetje gek. Die scene dat hij tegen diaz zegt dat hij wel even met die gasten gaat praten en vervolgens zegt eigenlijk schiet ik ze allemaal kapot geniaal gewoon. Of de I'm the guy scene dat zie ik Foxx niet zo snel goed doen. Wat ik ook waardeer is dat Cruise heel zijn personage uit MI op de hak neemt geniaal gewoon

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Tom Cruise die zegt:''Nobody follow us or I kill myself and then her!'' is grappig!

Fantastische en overtuigende acteur.

avatar van pierrrke

pierrrke

als mission impossible 4 geen schot in de roos wordt zal het gedaan zijn met cruise . Zou toch zonde zijn, een meer dan degelijk acteur

avatar van mikeforever

mikeforever

Goed geacteerd, lekkere actie maar het verhaal....

pff al die drama om een batterij kom op hee

beetje jammer

avatar van Mister Movie

Mister Movie

Matig

avatar van NovaChe

NovaChe

Vond het een leuke film. Grappige momenten (o.a. Eilandje of dat waarheid-serum en verschillende lines)

Heb me prima vermaakt. Je moet ook geen dikke actie film verwachtten maar.

avatar van Pistons

Pistons

Lekkere actiescènes, Cruise en Diaz zijn een leuk koppel en de film wordt nooit saai. Staat een overdosis aan logicafoutjes tegenover.

avatar van stinissen

Een aktie film die eigenlijk niet goed weet welke kant hij op moet gaan , eerste gedeelte van de film is de film flauw en te veel over de top.

Na een half uur wordt het beter en zelfs vermakelijk zonder humor zou de film een ruime voldoende hebben gehaald .

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Pretentieloos actie-filmpje met een lachende Tom en Cameron, want zo worden de spaarpotjes wel heel snel gevuld voor hun! Niet echt een vervelende film om naar te kijken, maar het is en blijft natuurlijk alleen maar een aaneenschakeling van actie-scenes. Voor de rest stelt het allemaal niet veel voor. Zak popcorn erbij, colaatje en laat het gewoon over je heen komen. Je bent het weer net zo snel vergeten. 3 *

avatar van Toutatis

Toutatis

Tom Cruise dacht vast: Ik wil Collateral nog weleens dunnetjes overdoen met een schone dame......

Edoch een vermakelijke film. Dit soort rollen vertolkt Cruise prima, al is dit niet een van zijn betere prestaties. Diaz vond ik matig, acteerde erg reactief, kwam er niet helemaal uit. Het idee is wel leuk en redelijk origineel. De film is aardig opgebouwd, en juist daarom is het zonde dat hier en daar wat gaten zitten.

Vermakelijk, niet meer en niet minder.

Q Jones

Ik kan de link met deze film en Collateral niet zo goed leggen eigenlijk

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Toutatis schreef:

Welke schone dames doen er dan mee in deze film?

avatar van timbo_

timbo_

Het kon natuurlijk niet goed blijven gaan met al die zomerblockbusters die stuk voor stuk meevielen. En bij Knight of Day gaat het ook meteen goed mis. Vooral de twee hoofdrolspelers lijken totaal niet op hun plaats. Cameron Diaz en Tom Cruise missen iedere vorm van chemie en de grappen en grollen van Cruise beginnen al vroeg in de film te irriteren.

Daarnaast heeft regisseur James Mangold ook weinig moeite gedaan om er iets van te maken. Het verhaal is te voorspelbaar voor worden, de clichés volgen elkaar in onvoorstelbaar tempo op en werkelijk iedere gebeurtenis in de film hebben wel al eens eerder gezien, maar dan beter. Knight and Day is daardoor een film geworden die makkelijk wegkijkt en zelden echt verveelt maar verder helemaal niets te bieden heeft.

avatar van Toutatis

Toutatis

Ik zag toch duidelijke overeenkomsten met Collateral. Het soort karakter dat Cruise speelde; het meeslepen en medeplichtig maken van een onschuldige in een complot. Waarschijnlijk maar net hoe je ernaar kijkt.

Maar toegegeven, ik vind Cameron Diaz ook niet zo bijster mooi, maar aantrekkelijker dan Jamie Foxx

Evenals Timbo opmerkt; erg voorspelbaar en weinig vernieuwend. Gewoon herhalen wat we al kennen, levert toch minstens een paar ferrari's op voor de deelnemers.

avatar van Tristan Scelso

Tristan Scelso

Begon niet echt sterk. Werd iets beter later, maar toch erg kinderachtig en te gemaakt zodat de mensen in de bioscoop op bepaalde momenten allemaal samen lachen. Ik heb hem met moeite kunnen afkijken. Ik geef hem een 2

Toutatis schreef:

Nou ik kan de link nog steeds niet leggen het zijn twee totaal andere films, met een totaal andere toon. Dat Cruise ook weer in een complot wordt meegesleepd levert voor mij nou niet echt genoeg materiaal op om de films te verglijken, dat moet je ook gewoon niet doen. Ik dacht eerder aan Date night of The Bounty Hunter. Van die films is deze toch wel het leukste

Hmn.. nee, Cruise vind ik echt een te grote sukkel voor dit soort rollen. Zijn echte leven zit de coolheidsfactor als acteur dan enorm in de weg.

Diaz is ook niet echt een favorietje. Dan wordt het allemaal wat lastig met zo'n film.

Er zitten wel enkele leuke losstaande actie-scenes in, en dat is het dan wel.

De film lijkt te denken dat het mee kan met de over-the-top scripts van de laatste tijd, maar is daar veel te oudbollig voor.

avatar van ardbeg41

ardbeg41

Film stond al een tijdje op het programma, eindelijk gezien.

Qua actie scenes zit de film goed in elkaar. Persoonlijk vond ik Cruise best passen in deze film. In MI heeft hij toch ook al, met succes mijnsinziens, dit soort rollen vertolkt.

Als "gillende keukenmeid" komt Diaz echter niet goed aan haar rol toe: aan haar gelaatsuitdrukking te zien is zij zelf te gecontroleerd, terwijl idd een gil type beter in de rol had gepast. Bijvoordeeld zou de restaurant scene dan beter zijn uitgevallen. Jammer, want op zich zie ik Diaz graag spelen.

Toch een 3,5 voor de prima actie scenes en Cruise.

avatar van theREALthing

theREALthing

goeie flm!!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Geweldige film! Ik verwachtte er weinig van, maar heb onverwacht genoten van deze achtbaanrit. Het komt nergens extreem ver boven het maaiveld uit, maar Cruise en Diaz zijn een leuk filmkoppel en maken de film. Ik lees hier her en der het woord miscast, maar vraag me af of we dan dezelfde film hebben gezien? Cruise en Diaz zijn allebei geknipt voor hun rol.

Het is wel jammer dat na de eerste drie kwartier, waarin de meeste originaliteit van de film verstopt zit qua grappen en actie, de film dit niet helemaal vast weet te houden. Verder zeer weinig op deze film aan te merken.

Geschikt voor een breed publiek, of in ieder geval iedereen die van popcorn houdt!

Tip: het plotje is dun, maar ik had de plot totaal niet gelezen (waar het nou eigenlijk allemaal om ging). Ging geheel onbevangen de film in. Dus wat er aan verhaal in zit, was voor mij nog enigszins verrassend. Misschien moet de plotsamenvatting hier wat worden aangepast.

3,5 sterren

avatar van skipy05

skipy05

Goede film. Niet slecht. Verhaal was goed. Maar er zaten toch paar mindere stuken in. Actie scenes waren goed. Tom Cruise speelde goed maar ik had er toch iets meer van verwacht. Cameron Diaz speelde dan weer heel goed wat ik dan niet verwacht had.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Dat Cruise-bashen begrijp ik niet zo. Ik vind dit eigenlijk gewoon een vrij redelijke comedy. Zeker positief dat Cruise deze rol speelt en niet een Kutcher ofzo.

avatar van moviemeterfan

moviemeterfan

Deze film gisteravond gezien, heeft me vermaakt. Niet hoogdravend, lekker onrealistisch spionen verhaal. Leuke film 2,5*

ik zeg het ALTIJD: Cameron heeft een leuk koppie maar ze kan niet acteren en al helemaal niet in een komedie..

avatar van james_cameron

Bij vlagen zeer geforceerde en flauwe aktiekomedie, die het puur moet hebben van het charisma van de twee hoofdrolspelers. Met dat charisma zit het natuurlijk wel snor, maar zowel Cruise als Diaz zetten hier feitelijk geen personages neer maar karikaturen van zichzelf. Het wordt hierdoor moeilijk om iets te voelen bij alle hachelijke avonturen die ze meemaken. Zeker gezien het feit dat een noemenswaardig plot ontbreekt. Het script haast zich van de ene mooie locatie naar de andere, zonder daarbij te letten op logica en spanningsopbouw. De film is zeer vlot gemaakt met een hoop aktie en spektakel, maar ook deze elementen doen vaak te gelikt en te gekunsteld aan. Het geheel is uiteindelijk best onderhoudend, maar te leeg en overdreven om memorabel te zijn.

avatar van lagaiske

lagaiske

Cruise en Diaz spelen dit zonder overtuiging.

Jongere acteurs hadden hier beter op hun plaats geweest.

En de film zelf stelt eigenlijk ook maar weinig voor.

Dit is een actie/komedie.

Wel voor het komedie gedeelte is hij alvast zwaar gebuisd,wat het actie gedeelte betreft net een voldoende.

Eentje om snel te vergeten!!!

avatar van Ampivinni

Ampivinni

Aazhyd schreef:

Welke schone dames doen er dan mee in deze film?

Cameron Diaz in rode bikini in de strandscene