Genre: Actie / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via CANAL+
Plot Knight and Day
"Every Hit Man Deserves a Second Shot!"
'Knight & Day' gaat over de eenzame vrouw June (Cameron Diaz), wier ogenschijnlijk onschuldige ontmoeting met een onbekende man op het vliegveld haar leven op zijn kop zet. De onbekende, een superspion genaamd Roy Miller (Tom Cruise), neemt haar mee op een gewelddadige wereldreis om de uitvinder van een batterij te beschermen die de sleutel is tot een oneindige krachtbron.
Roy Miller
Molly Knight
Bernhard
Fortune
Super middelmatigheid.
We hebben het al meerdere keren gezien maar het concept brengt geld in het laadje dus laten we het nog een keer doen met 2 bekende Hollywood koppen.
Cruiz en Diaz acteren op automatische piloot wat ik ook niet minder verwachtte.
De humor zit er maar met vlagen in, soms geslaagd, soms minder geslaagd.
De actie scenes waren allemaal redelijk in orde en de tempo word goed omhooggehouden.
Dus ja lekker middelmatig vermaak zal ik het maar noemen.
2.5
Rianneke_Dan
Prima actie film.
Eigenlijk wat je wel verwacht in een film met Cruise en Diaz, die het beide aardig doen als hoofdrolspelers. (al heb ik ze beide wel beter zien acteren) Het is nergens echt vernieuwend, maar dat hoeft ook niet altijd. Als de uitvoering maar goed is, dan kijken dit soort films best lekker weg. Zo dus ook bij Knight and Day.
Actie was goed, lekker over de top, snelle montage, bombastische muziek en niet te vergeten de foute dialogen en de nog flauwere humor. Maar dat kan deze film prima hebben. Het verhaal vond ik niet echt bijster veel voorstellen, maar het word nergens echt saai en de film was eigenlijk zo afgelopen ondanks de (vrij) lange speelduur.
Best een leuke film om eens te kijken als tussendoortje, mits je in de juiste bui bent en zin hebt in een makkelijke film met veel actie en flauwe humor, want je moet dit natuurlijk niet te serieus gaan nemen, dan is de lol er snel af.
Tranquiloz
Een standaard film. Leuk om een keer gezien te hebben, maar verwacht niet teveel originaliteit.
*2,5
DB10
Wel aardig. Kijk wel makkelijk weg, maar is nergens hoogstaand. Vermakelijke rol wel van Tom Cruise ... de rest is matig. 2.5*
film88888
Elke keer opnieuw geniet ik enorm van een film van James Mangold, en ook Knight And Day was super gezellig, en genietbaar om naar te kijken.
Dun leuk verhaaltje, goede acteerprestaties van Diaz, en Cruise. Die twee bij elkaar blijft een leuk duo vind ik.
Veel actie, en coole special effects, en leuke komedie stukjes er tussen.
4,0
swenbos
Verschrikkelijke film. Meneer zit op grote hoogte in een vliegtuig en zet hem binnen 30 seconden op de weg (!).. Serieus. Of wordt ze weer gedrogeerd en skip je 18 uur als ze midden in een situatie zitten waar je niet zo gemakkelijk (of helemaal niet) uitkomt. Kijk maar niet.
Zeriel
De film slaat nergens op, maar kijkt lekker weg. Hoe nonchalant kun je je machinegeweren leegschieten....knap hoor!
groente12
De 3d effecten die aanwezig zijn in deze film verpesten de actie scenes het zag er allemaal te nep uit.
McClane
Knight and Day is een lekker tussendoortje. De film bevat redelijk wat actie en humor al heeft de film wel moeite om bijna twee uur te boeien. Helaas vielen inderdaad de special effects wat tegen. Ik had het zelf niet in de gaten, maar dat zal inderdaad wel door de 3d-effecten komen die ik thuis dus niet tot hun recht kan laten komen.
Al met al een leuke actiekomedie zonder al te veel diepgang, maar hij kijkt in ieder geval lekker weg en daar is hij natuurlijk voor gemaakt. 3,5*
dionycle2008
Leuke vlotte en niet diepgravende film waarbij je niet hoeft na te denken. Een mooie kruising tussen Charlie Angels en Missing Impossible. Om in Cruise en Diaz sfeer te blijven.
Precies
Veel nepactie, maar wel met humor. Acteerwerk is goed, verhaal voorspelbaar.
Cutiepie
Vermakelijke film.
Was geen topper, maar heb me alsnog prima vermaakt!
Gerritj
Wat een vermakelijke film, Vol onzinnige humor.
Voor de tweede maal gezien met nog meer plezier
TOPPER Van 4.5
In tegenstelling met vriend Swenbos hieronder.
Bramha Bull
snelle film, maar een bagger verhaal met bagger special effects.
wel aardig geacteerd.
Tony Montoya
Stunts goed, 'ouderwetse techniek' (filmscherm op de achtergrond red. althans zo lijkt het) en flink 'over the top'. Als je je daar niets van aantrekt, is het een leuke film; ik heb me prima vermaakt met o.a. dit leuke duo.
@quikfit
Wel grappig maar een heel hoog A-Team gehalte wat betreft de actie....
hedrick
Een flinterdun verhaal, waar je van de ene actie scene, waar je ook nog in sommige gevallen zag dat het fake was naar de andere gaat en van lokatie naar lokatie springt en afgezien van dat je weet dat de film gaat over een batterij of krachtbron, die ze beschermen voor de badguys heeft de film voor de rest niets om het lijf dan alleen maar achtervolging
Wat dan ook een domper is op de hele film, is wanneer op het einde blijkt dat de batterij niet geschikt is als krachtbron en je tot de conclusie komt dat je naar een achtervolgingsfilm hebt gekeken over die batterij, die niets waard blijkt te zijn De scene, die er wat mij betreft nog wel uitsprong in deze film waren de scenes in Spanje.
Ik denk toch dat Tom Cruise stukken beter tot zijn recht komt in een goede actiefilm met een goed verhaal bijvoorbeeld in de rol van Ethan Hunt in Mission Impossible
loreen
as geen topper, maar heb me alsnog prima vermaakt!!!
goede cast cruize en diaz
Ceeda7
Voor de eerste keer in mijn leven een film op 3X speed uitgekeken.
Waardeloze bagger deze. Daar waar het samenspel en de originaliteit van Mr and Ms Smith nog lukte, slaat deze volledig de bal mis.
Tom Cruise, you just lost......the game.
Thorak
...slaat deze volledig de bal mis.
jij slaat ook redelijk mis. probeer het eens met een plank!
Deze film was wel redelijk overdreven, maar ik dit geval kon ik het nog net waarderen.
Mr. and Mrs. Smith was inderdaad aanzienlijk beter.
elayz
Prima film, goed verhaal. heb me zeker vermaakt door de lekker actie en humor
Ceeda7
jij slaat ook redelijk mis. probeer het eens met een plank!
Mr. and Mrs. Smith was inderdaad aanzienlijk beter.
De bal misslaan is ook een uitdrukking hoor. Maar over de film: geen chemie tussen beautyblonde Cameron en Scientologyhero Cruise.
Rodger
leuk/aardig niet meer dan dat..
waren een paar goede actie scenes bij, en de humor was redelijk..
nogmaals, leuk om een keer gezien te hebben...
2.5**
Corcicus
Tamelijk belachelijke film met een overjaarse Cameron Diaz en een onaangename Cruise op de pep. Het houdt geen steek en ik vond het een vervelende kijkervaring op de koop toe. Echt op en top Hollywood.

Vijftien jaar oude actiefilm 'Knight and Day' door Netflix-release weer in de schijnwerpers

Lion of the Desert
Biografie / Drama, 1980