• 9.374.489 stemmen

Geregisseerd door: Hans Herbots

Met onder meer: Ella-June Henrard, Kalina Malehounova en Anemone Valcke

Gesproken taal: Nederlands en Frans

Plot Bo

De vijftienjarige Deborah wil ontsnappen uit de verstikkende alledaagsheid van Linkeroever. Onder aanmoediging van de achttienjarige Jennifer duikt ze het spannende, Antwerpse nachtleven in. Wanneer ze ontdekt dat Jennifer als escorte werkt, is Deborah geprikkeld door wat voor haar een eenvoudige weg naar geld lijkt. Onder de naam Bo maakt ze kennis met een wereld waar ze duidelijk nog niet klaar voor is. Na een neerwaartse spiraal van geld, drugs en snelle kicks eindigt Deborah in een gesloten jeugdinstelling. Vanaf nu kan ze enkel op zichzelf rekenen om de spiraal te doorbreken.

avatar van yeyo

yeyo

Boenga schreef:

Toch maar voor alle duidelijkheid bijvermelden dat hij jeugd(!)boeken schrijft...

Maakt dat veel verschil dan? Er zijn ook genoeg jeugdboeken van literair hoog niveau. De boeken van Dirk Bracke zijn één en al sensatie (kinderprostitutie, drugs, aids, straatkinderen..) liefst met zo min mogelijk uitdieping.

Laoslander

moet yeyo hier gelijk in geven. De uitwerking van de personages blijft bij het strikt obligate en de thematiek is ronduit naïef en infantiel verwerkt. Je kan beter naar de Matroesjka's kijken, daar zit dan nog een streep humor in.

ik vroeg me bij deze film ook vaak af of dit wel bedoeld was voor kinderen???

en die Ella mag dan nog zo'n lekkere griet zijn, ik zou ze als regisseur linea recta terug sturen naar school.

avatar van Tarkus

Tarkus

De Belgische cinema kent de laatste jaren een heropleving, met bijzonder goede filmen.

Maar helaas hoort deze film niet bij de bijzondere klasse.

Niet slecht, maar toch niet speciaal.

Het verhaal is zeer voorspelbaar en bijzonder traag, en het einde is al helemaal slecht.

Toch ben ik wel tevreden over hoofdrolspeelster Ella-June Henrard, al is haar prestatie wel nog voor verbetering vatbaar, misschien in toekomstige rollen.

Samengevat: het is een goed verhaal, maar ik ben een beetje teleurgesteld in de verfilming ervan.

Of het overeenstemt met het boek, en of dat laatste beter is daar oordeel ik niet over, ik het boek immers niet gelezen.

Tarkus schreef:

Daar ben ik het niet zo mee eens. Bedoel je de whodunit Loft of De zaak Alzheimer ? De enigste écht goeie belgische film die ik ooit al eens heb gezien is Jeanne Dielman 23 Quai du commerce 1080 Bruxelles, maar die dateert al van in de jaren 70

avatar van yeyo

yeyo

De Zaak Alzheimer en Loft worden inderdaad wel als 'the best thing since sliced bread' bestempeld, al zijn die films verre van speciaal. Ach ja, in de jaren '80 vond men dat vast ook van Zaman en kijk hoe weinig aandacht die film heden nog krijgt.

yeyo schreef:

pff, het zijn wel prenten die staande houden, maar bij de vraag 'whodunit' blijft ons hart koud

avatar van jikamajoja

jikamajoja

Film gebaseerd op het boek van Dirk Bracke "Het engelenhuis".

Dit boek was verplichte literatuur in de meeste middelbare scholen en Herbots heeft zijn pijlen duidelijk ook op die doelgroep gericht. Hij wil de jongeren waarschuwen voor loverboys, prostitutie en verslavingen allerhande.

Enerverend vlot camerawerk (veelal uit de hand gefilmd) en stomende (soms storende) muziek. De veelal jonge en onbekende acteurs spelen niet meteen de pannen van het dak, maar weten hun personages wel de nodige geloofwaardigheid mee te geven.

avatar van Roel_

Roel_

• 2062 stemmen

Helemaal geen slecht verhaal. Aan het einde kreeg de film trekjes van Lilya 4-Ever. Het werd echter nooit zo zwaar en indrukwekkend als Lilya.

avatar van Rudolf11

Rudolf11

Misschien geen spectaculaire film maar wel realistisch. Uitstekend camerawerk.

avatar van Ro_mien

Ro_mien

Redelijke film. Geen toppertje ook geen gruwel. Gewoon. Had er meer verwachtingen van... Spijtig

avatar van mà'àèç§

mà'àèç§

film waarvan ik dacht dat hij mooi zou zijn,

maar twas gewoon geen goede film,

ik heb hem zonet met school gezien!

jammer, maar volgende keer beter!

avatar van eclipx

eclipx

Goeie Vlaamse film, 't verhaal is iets wat elke dag gebeurd, en uiteindelijk spijtig genoeg in vrouwenhandel uitloopt... zeer realistisch, en de camerabeelden zijn goed gedaan, ook de muziek.

4:5

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Vond dit toch weer een goede Vlaams film!Goede acteerprestaties.Mooi in beeld gebracht.goede muziek.Leuk sfeertje.Vond het leuk om te kijken.Verveelde me geen moment.

avatar van muse

muse

Had er meer van verwacht! Ik vond deze nochtans goed beginnen, maar hoe meer de film vorderde, hoe meer hij verwaterde. Ook het einde vond ik helemaal niet goed. Het is nochtans een thema waar je veel meer mee kan doen. Ik vond dan de Matroesjka's-serie veel beter dan dit.

Neen, deze zal zeker niet meer herbekeken worden.

avatar van nightbreed

nightbreed

Niet onaardig, maar ik heb betere films gezien in dit genre.

avatar van marcelvkan

marcelvkan

Niet onaardig.. helemaal mee eens...

avatar van Elineloves

Elineloves

Maar toch een onvoldoende, marcel?

avatar van Aapje81

Aapje81

Sfeervolle Belgische film met meer dan uitstekend acteerwerk. Enig nadeel is dat dit scenaio wel door en door bekend is. De uitwerking van deze film is echter erg sterk en dat maakt dit werkje een van de betere in zijn soort.

Goed

avatar van den doktoor

den doktoor

Gisteren Bo gekeken. Mijn verwachtingen waar hoog gespannen, helaas was ik achteraf toch wat ontgoocheld. Vond het nogal oppervlakkig.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Dat belerende vingertje is onvermijdelijk bij dit soort verhalen, vrees ik. Maar echt storend moraliserend is Bo niet wat mij betreft. Het is nochtans zo'n prent die heel gemakkelijk in allerlei valkuilen had kunnen stappen. Ben dan ook een beetje verrast dat net deze film hier zoveel slechte commentaren krijgt. Bo is redelijk vlot gemaakt en de debuterende Ella-June Henrard heeft veel uitstraling.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Een film waar ik geconcentreerd naar kon blijven kijken, maar heb betere omtrent dit onderwerp gezien. Ging mij ook een beetje te vlot.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Toch beter dan ik gedacht had.

Het verhaal is natuurlijk niet spectaculair, maar doordat de film niet al te lang is heeft de film toch wel wat vaart. Ella-June Henrard doet het redelijk goed als onervaren actrice, want ze heeft toch ook geen al te simpele rol om te spelen. Ook de rest van de cast acteert op een hoog niveau, wat ik dan ook een sterke troef vind van de film.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

eclipx schreef:

Sluit me hier bij aan, film blijft boeiend.

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Het verhaal is inderdaad niet mega spectaculair, maar wist me toch te boeien van begin tot einde. Door het ontbreken van de ondertiteling alleen moeilijk te volgen soms

avatar van JSPR_G

JSPR_G

Toch een teleurstelling deze film. Ella-June was vaak moeilijk te verstaan. Ook het camerawerk stoorde me enigszins, het camerabeeld stond werkelijk geen seconde stil.. Bovendien is men er mijns inziens niet in geslaagd om het boek overtuigend om te zitten in filmvorm. De personages worden te weinig uitgewerkt, na 5 minuten is het al duidelijk hoe het verhaal zal verlopen en het gaat allemaal te snel. Meeleven met de personages en spanning zat er alleszins niet in..

avatar van 93.9

93.9

Film was inderdaad moeilijk te verstaan. Nederlandse ondertiteling werkte niet. Soms even naar de Engelse gekeken.

Film was zeker niet verkeerd!

Twijfel tussen 3 en 3,5.

Realistisch acteerwerk, verhaal zelf vond ik misschien iets minder realistisch.

Soms gewoon een beetje te veel in anderhalf uur.

avatar van the big lebowski

the big lebowski

Bo had een aangrijpend drama moeten worden, maar slaagt daar niet in. Dit mede door het matige spel. Bovendien ligt het verhaal er af en toe wel erg dik bovenop.

Aardig filmpje, leuk camerawerk, maar weinig indrukwekkend.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Vanavond op VTM!

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Gisterenavond gezien, maar spijtig genoeg maar tot wanneer Bo na haar onstsnapping met Vincent in zijn appartement aan zee aankomt

Omwille van andere verplichtingen heb ik niet meer verder kunnen kijken, maar tot daar vond ik deze film toch wel de moeite. Persoonlijk vond ik de jongedames wel redelijk goed acteren, hier en daar liet men nog een steekje vallen, maar al bij al een goede prestatie.

Wie kan er mij zeggen hoe het afloopt, want ik weet niet of ik nog snel de kans ga hebben de film verder te bekijken.

avatar van krc 4ever

krc 4ever

Matige film, niet goed uitgewerkt