• 9.373.926 stemmen

Geregisseerd door: Hans Herbots

Met onder meer: Ella-June Henrard, Kalina Malehounova en Anemone Valcke

Gesproken taal: Nederlands en Frans

Plot Bo

De vijftienjarige Deborah wil ontsnappen uit de verstikkende alledaagsheid van Linkeroever. Onder aanmoediging van de achttienjarige Jennifer duikt ze het spannende, Antwerpse nachtleven in. Wanneer ze ontdekt dat Jennifer als escorte werkt, is Deborah geprikkeld door wat voor haar een eenvoudige weg naar geld lijkt. Onder de naam Bo maakt ze kennis met een wereld waar ze duidelijk nog niet klaar voor is. Na een neerwaartse spiraal van geld, drugs en snelle kicks eindigt Deborah in een gesloten jeugdinstelling. Vanaf nu kan ze enkel op zichzelf rekenen om de spiraal te doorbreken.

avatar van Wassup !

Wassup !

Onlangs met mijn vriendin gaan bekijken en de film was best de moeite! Dat kwam denk ik vooral omdat ik er geen hoge verwachtingen van had. Bo is een leuke film, die niet weet te vervelen. Het einde was wel een behoorlijke tegenvaller, wat toch wel het vermelden waard is.

avatar van Film Pegasus

De film heeft veel potentieel en begint vrij goed. Ella-June Henrard zet een geloofwaardig personage neer en je bent zo mee met het verhaal. Alleen is het script gaandeweg de film het spoor kwijt en is de geloofwaardigheid ineens zoek. Hans Herbots blijkt nog maar eens dat hij niet echt de grote regisseur is. Z'n beste film is Verlengd Weekend, waarin hij scoort op een beperkte locatie als een soort toneelstuk. Had hij deze stijl hier ook op toegepast had het mooier geweest. Jammer van het einde dat de film gewoon naar beneden haalt.

Als Antwerpenaar was het wel leuk om locaties uit je eigen stad te zien, maar als dat al het hoogtepunt van de film dreigt te worden is er toch ook iets mis. Leuke locatie, sterk hoofdpersonage, zwak script en teleurstellende film.

avatar van Elineloves

Elineloves

Voordat ik deze film ging zien, had ik het idee dat het een soort Carry Slee achtige film zou worden. Een film over het leven van een onbegrepen tiener die op het verkeerde pad terecht komt en waarna het van kwaad naar erger gaat. En ik had gelijk. Het is natuurlijk ontzettend moeilijk om een boek te verfilmen, laat staan een met zo'n realistisch en actueel thema dat dicht aansluit bij de (leef)wereld van jongeren.

Voor deze doelgroep is dit dan ook wel pakkend. De muziek, de sfeer, de vlotte beelden.. dat zorgt er toch wel voor dat voornamelijk de jonge kijker betrokken raakt. Zij ervaren de voorspelbaarheid van een film als deze dan ook niet als storend. Dat er continu in gemoraliseerd wordt zal waarschijnlijk nog niet echt opvallen.

Pluspunt aan ''Bo'' is de knappe Ella-June Henrard. Zij zet een geloofwaardige rol in en absoluut geen slecht debuut. Mooie meid om naar te kijken, en na een korte inleiding krijg je al goed te zien wat voor een soort meid het is: Ze wil meer, weg uit haar beklemmende thuissituatie en genieten van luxe, aandacht en geld. De overige jonge acteurs doen het ook niet slecht. Natuurlijk is het geen topcast, en moet je hier en daar licht je wenkbrauw optrekken.. maar er is geen gebrek aan geloofwaardigheid. Dat maakt ''Bo'' nog enigzins goed te doen.

Cameragebruik is ook niks mis mee. Afwisselende kleuren, soms mooie felle kleuren, anderzijds hele matte en doffe kleuren. De close-ups van Ella-June haar gezicht zijn ook schitterend, gelet op details. Haar lippen zullen veel mensen aan iemand herinneren, en dat wordt dan ook vaak genoeg in beeld gebracht.

Grote verrassing blijft Laura Ballyn, die als Steffie ene indrukwekkende rol weet neer te zetten. De echt goede scènes spelen zich dan ook af in de jeugdinstelling, wat voor veel mooie beelden zorgt.

Je krijgt niks te zien wat je nog niet eerder in soortgelijke ''waarschuwingsfilms'' hebt gezien, en helaas blijf je met een dubbel gevoel achter. Die tientalle blote en behaarde billen van oude kerels zijn daarbij ook niet echt charming.

avatar van ikkie01

ikkie01

Beetje jammer deze film

Slecht verhaal. sex niet ranzig genoeg om het verhaal en acteren te compenseren. Muziek, kan ik me niet eens herinneren.

avatar van Aapje81

Aapje81

Sfeervolle Belgische film met meer dan uitstekend acteerwerk. Enig nadeel is dat dit scenaio wel door en door bekend is. De uitwerking van deze film is echter erg sterk en dat maakt dit werkje een van de betere in zijn soort.

Goed

avatar van den doktoor

den doktoor

Gisteren Bo gekeken. Mijn verwachtingen waar hoog gespannen, helaas was ik achteraf toch wat ontgoocheld. Vond het nogal oppervlakkig.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Dat belerende vingertje is onvermijdelijk bij dit soort verhalen, vrees ik. Maar echt storend moraliserend is Bo niet wat mij betreft. Het is nochtans zo'n prent die heel gemakkelijk in allerlei valkuilen had kunnen stappen. Ben dan ook een beetje verrast dat net deze film hier zoveel slechte commentaren krijgt. Bo is redelijk vlot gemaakt en de debuterende Ella-June Henrard heeft veel uitstraling.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Toch beter dan ik gedacht had.

Het verhaal is natuurlijk niet spectaculair, maar doordat de film niet al te lang is heeft de film toch wel wat vaart. Ella-June Henrard doet het redelijk goed als onervaren actrice, want ze heeft toch ook geen al te simpele rol om te spelen. Ook de rest van de cast acteert op een hoog niveau, wat ik dan ook een sterke troef vind van de film.

avatar van K. V.

K. V.

Dit drama eens bekeken en 'k vond het niet mis. Het verhaal is niet zo origineel, maar wist me toch te boeien van begin tot einde. Het einde vond 'k wel redelijk abrupt. Het acteerwerk was overtuigend, ook van de hoofdrolspeelster. Voor de rest vond 'k het wel een goeie film en de moeite waard om eens gezien te hebben.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

De Belgische cinema kent de laatste jaren een heropleving, met bijzonder goede filmen.

Maar helaas hoort deze film niet bij de bijzondere klasse.

Niet slecht, maar toch niet speciaal.

Het verhaal is zeer voorspelbaar en bijzonder traag, en het einde is al helemaal slecht.

Toch ben ik wel tevreden over hoofdrolspeelster Ella-June Henrard, al is haar prestatie wel nog voor verbetering vatbaar, misschien in toekomstige rollen.

Samengevat: het is een goed verhaal, maar ik ben een beetje teleurgesteld in de verfilming ervan.

Of het overeenstemt met het boek, en of dat laatste beter is daar oordeel ik niet over, ik het boek immers niet gelezen.

De film eens herbekeken samen met m'n vriendin.

Toch beter dan ik eerst had gezegd, het verhaal dringt bij deze tweede maal veel beter door.

Toch wel opmerkelijk dat deze film is gebaseerd op een jeugdboek !!

avatar van Timey

Timey

Of hoe je een dertien-in-een-dozijn jeugdboek verfilmt, zonder het hoge 'kijk maar eens wat er kan gebeuren als je niet oplet'-gehalte natuurlijk in acht gehouden.

Realistisch vond ik hem niet, eerder voorspelbaar, clichématig en weinig boeiend.

Erg matige film met zwakke acteerprestaties. Kan hem geen voldoende geven.

avatar van Movsin

Movsin

Rekening houdend met het plotse einde zou men gaan denken dat de film gewoon bedoeld is als waarschuwing aan jonge meisjes voor de gevaren van "plots veel geld gaan verdienen".

Het is een middelmatige film met even middelmatig acteerwerk. Misschien Ella-June Henrard en ook wel Thomas Ryckewaert, maar voor de rest weinig overtuigend.

Eigenlijk weinig realistisch. Denk dat mensenhandelaars niet zo gemakkelijk hun prooi laten ontsnappen...

avatar van Fisico

Fisico

Sterk Belgisch drama over zelfprostitutie van minderjarigen en mensenhandel. Mooie rol van Deborah die de uitzichtloosheid van haar armoedig bestaan wil ontvluchten door via escortwerk een cent bij te verdienen. Voor ze het beseft komt ze meer en meer in de macht van haar pooier en kan ze nauwelijks terug. Ze is impulsief en naïef al had ik van haar vriendje een ruwer beeld verwacht. Nu bleef het iets te oppervlakkig en te braaf.

Sterk einde ook ergens in het Saarland, een vlucht die vermoedelijk haar leven redt, waarschijnlijk nooit wetend wat er met de andere twee is gebeurd. Indringende confrontatie met haar opa ook in de jeugdinstelling. Jammer dat de band of escalatie met haar moeder te weinig werd uitgediept.

Geen topper, maar van Vlaamse bodem toch zeker fijn om te bezien. Goede sfeersetting, goed geacteerd, maar het mocht wat intenser en rauwer om de ernst extra te benadrukken.

avatar van Robi

Robi

Films over jonge meisjes die in de prostitutie beland raken zijn er zat. En beter dan deze ook. Maar als je er al een paar gezien hebt, is er weinig nieuws meer te ontdekken. De tweede helft van de film, als het onderwerp wat verschuift wordt dan ook gelijk boeiender. Maar het einde is dan weer zwak. En zo is het toch een film die ik waarschijnlijk weer snel ga vergeten.