• 9.378.992 stemmen

Met onder meer: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis en Michelle Monaghan

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 4 november 2010

Plot Due Date

"Leave your comfort zone."

Peter Highman (Robert Downey Jr.) staat op het punt voor de eerste keer vader te worden. Zijn vrouw is al over vijf dagen uitgerekend. Terwijl Peter zich haast om een vlucht naar huis te halen zodat hij bij de bevalling kan zijn, gaan zijn beste bedoelingen volledig de mist in wanneer hij per toeval acteur in spé Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) tegenkomt. Ethan dringt Peter een lift op en zo begint hun rit door het land. Verschillende auto’s, talloze vriendschappen en Peters zenuwen delven tijdens deze rit het onderspit.

avatar van Keane1983

Keane1983

Ook ik had veel meer verwacht van deze film. De trailer deed me beloven dat het om een hylarische film zou gaan....alleen is dit maar voor een kwart waar. Het had voor mijn gevoel zelfs bijna het iritatie niveau berijkt van diner for schmucks.
Acteerwerk was verzorgd, camera werk en de beelden van traveling america maken erg veel goed.
De film is gewoon erg over the top, soms niet helemaal in proporties de over the top reddings acties vanuit Mexico.
Toch blijft de film op een of andere manier boeiend omdat je wilt weten in welke situatie ze weer terecht komen.
Als ik eerlijk ben vindt ik het geen bioscoopwaardige film, maar gewoon voor lekker op de bank.
Van mij een 3.0*

avatar van krumel

krumel

ik moet zeggen dat ik na het zien van deze film toch een beetje teleurgesteld bent

ik lag hoge verwachtingen van de film ook, omdat ik wist welke acteurs erin speelden

er zaten wel enkele leuke grappen in de film, maar niet zo veel dat ze de film konden dragen

jammer dat deze film zijn hoge verwachtingen voor mij niet heeft waar kunnen maken

avatar van dennislaport

dennislaport

Wat een ongelofelijke slechte film!

Komedie die nergens op slaat.

En ik had hier echt verwachtingen van, maanden naar uitgekeken

erg jammer. Na een uur uitgezet

avatar van ken1976

ken1976

Robert Downey Jr. en Zach Galifianakis ... ik heb me soms echt een paar keer kapot gelachen!

De twee zijn echt goed op elkaar ingespeeld... het verhaal verloopt goed voor een roadmovie en ik heb me prima vermaakt!!

leuk om Jaimy Fox ff te zien in een klein bijrolletje!!

Kortom 4 sterren, voor grappige roadmovie!!!

avatar van canciser

canciser

Begin was erg flauw, en plat. Niet meer dan een simpel filmpje met wel aardige grappen. Richting het einde kreeg je meer gevoel in de personages waardoor de grappen leuker overkomen. Een herziening waard dus. Zach Galifianakis is een geweldige acteur, zonder dat hij daarvoor hoeft te acteren. Zeker leuk om eens met je vrienden te kijken, maar ik kijk meer uit naar The Hangover 2. 3*

avatar van roislecxe

roislecxe

Zo, dit was dan toch wel de meest slechte film die ik dit jaar gezien heb.

Het lijkt wel of je een drama zit te kijken met alle ellende die je krijgt voorgeschoteld.

Beetje twijfelachtig of ik de film nou 1.5 of 2 sterren moest geven. Aangezien ik toch wel 2 grappen heb kunnen ontdekken en omdat de acteerprestaties wel redelijk voldoende zijn.

Toch maar voor 1.5 gekozen omdat het verhaal me ontzettend irriteerde en ik hoopvol was over een film die in de bios draait. an verwacht je toch wel iets fatsoenlijks.

Geen aanrader.

*1.5

avatar van Seifer

Seifer

Ik had er ook meer van verwacht. Bij vlagen was het nog wel eens komisch, maar het blijft voor mij niet meer dan een dertien in een dozijn film.

avatar van Raffael77

Raffael77

Seifer schreef:

mee eens

avatar van syntagma

syntagma

Aardig, maar had er meer van verwacht moet ik zeggen. Af en toe grappig, soms ontroerend en ook af en toe vette actie. Maar de hoeveelheid grappen viel me tegen.

avatar van robinb

robinb

Enorme meevaller die ik stukken leuker vond dan het dramtisch slechte "hangover", en dat terwijl ik Downey de meest irritante acteur ter wereld vind en Zach me in 9 van de 10 van zijn films me ook nooit aan het lachen krijgt.

Maar in tegenstelling tot de Hangover die ten onder ging aan zijn overdosis aan grappen waarvan 90% niet grappig was, de domme nutteloze karakters en een overloed aan scenes die alleen in de film geplakt leken te zijn omdat dat gunstig uit kwam voor de verzonnen grappen, vond ik dat ze hier de dosis humor in zijn juiste proporties hebben gelaten. Dit laatste zorgt ervoor dat de grappen ook veel beter overkomen en in 50% van de gevallen ook echt grappig waren.

Daarnaast kwam het ook allemaal best geloofwaardig over en paste de grappen goed in het verhaal. Daarmee bedoel ik dat de grappen niet te geforceerd overkwamen wat in de hangover duidelijk wel het geval was.

Beide acteurs acteren verder prima en elke keer als de film een beetje leek in te kakken gebeurde er toch weer iets waardoor het simpele verhaal toch boeiend bleef.

Geen topper, maar heb me er prima mee vermaakt. 3.5 ster

avatar van vcrrr

vcrrr

Medelijden en leedvermaak, dat is wat je zult voelen voor de hoofdrolspeler. Net als in 'Meet the Fockers' (2004) worden deze gevoelens erg goed overgebracht. Een komedie met af en toe (heerlijk) frustrerende humor. Ik vind het absoluut een aanrader!

Enne, mensen die 'na een uur de film uitzetten', tja, wat is hun stem waard vraag ik me af...

avatar van timmaah

timmaah

Kan in geen geval tippen aan The Hangover, maar was zeker vermakelijk om op mijn zondagmiddag te kijken!

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

LopatTjai schreef:

Ik had meer verwacht, maar wie niet na the Hangover.

waarom vergelijkt iedereen dit met de hangover?

omdat er toevallig een zelfde acteur in zit...die zack nogwattes is niet de regisseur hoor van bijde films heel raar dit

avatar van wimnoot

wimnoot

Erg grappig! En veel leuker dan The Hangover. Zach Galifianakis steelt de show, door in iedere scene iets onbenulligs te zeggen of te doen.Wat mij betreft mag hij ook in het rijtje gezet worden met Ferrel en Carrel, die alle drie eigenlijk op hun best zijn met een bijrol in een comedy. Carrel in Anchorman en Ferrel in Old school zijn moeilijk te overtreffen, maar Galifianakis is hier minstens gelijkwaardig. Downing jr heb ik erg om moeten lachen door de gemene karaktertrekjes die zijn peronage heeft, ik verwachte dat hij ieder moment kon flippen.

Ik zal de verdere films van Philips zeker in de gaten gaan houden, en misschien kan ik The Hangover 2 wel gelijk de eerste keer waarderen.

avatar van scorepio

scorepio

Eindelijk eens een film die van begin tot einde leuk is . De twee hoofd-acteurs (Robert Downey Jr., Zach Galifianakis )vind ik uitstekend passen en de film zou zonder hen wellicht niet zo geslaagd zijn.

Voor mij de beste komedie sinds "the hangover". (en vond "due date" eigenlijk op zijn geheel nog beter ook )

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Leuke komedie, maar geen echte hoogvlieger. Goede casting van RD jr en Zach. Leuk van begin tot eind, maar ik had iets te hoge verwachtingen.

avatar van Waku

Waku

Wel aardige road movie/comedy. Al had ik hier gezien de vele positieve recensies in de kranten toch meer van verwacht. Af en toe zijn er wel wat leuke situaties en de film zakt nergens naar een bedroevend onderbroekenlol niveau. Maar echt doldwaas en super komisch wordt "Due Date" helaas ook niet.

2.5*/3*

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Behoorlijk tegenvallende komedie/roadmovie met de toch wel komische Downey Jr. en in iets mindere mate Galifinakis.

Waar het duo op papier garant lijkt te staan voor een hilarische film, zijn ze in deze film niet meer dan een persiflage van hunzelf. Downey als een driftig en opgefokte zakenman die wel van vechten houdt en drugs niet schuwt. Galifinakis is dan natuurlijk de tegenhanger als de hippie/acteur met sterallures.

Dit zorgt voor op zich goed uitgewerkte maar zo voorspelbare scenes, dat het bij mij niet meer dan hier en daar een glimlach opleverde. De actiescènes daarentegen waren om te huilen en met stip het dieptepunt van de film. Samen met de bijrol van Jamie Foxx één van de overbodigheden van deze film.

Er zijn wel degelijk wat pluspunten op te noemen, zoals een aantal prachtige geschoten beelden van oa. de Grand Canyon. Opvallend was ook de score die een aantal mooie nummers bevatte van bijv. Pink Floyd, Neil Young en Ice Cube.

De pluspunten hebben er voor gezorgd dat ik de film afgekeken heb want het is verre van goed en gewoon niet grappig. En aangezien dat de insteek van de film is daarom een onvoldoende.

avatar van angus

angus

niet echt geweldig

avatar van bassie200

bassie200

De eerste drie kwartier/uur was echt niet doorheen te komen, veel te eenzijdig en echt absoluut niet grappig. Mijn vriendin was er al van in slaap gevallen en na enige twijfel heb ik de film toch maar afgekeken.

Het tweede deel was en stuk beter te doen. Het verhaal werd iets grappiger en het verhaal speelde zich wat sneller af. Downey Jr acteerde weer prima, maar ik vond de rest wat tegenvallen.

Al met al absoluut geen topper en daarom ook geen voldoende!!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Leuk filmpje dat helaas wel langzaam minder grappig en interessant wordt. Vooral het begin is zeer geestig. Met name Zach Galifianakis. Wat is die man ongekend grappig zeg.

Toch één van de betere komedies die ik afgelopen tijd heb gezien en daarom 3,5 *

avatar van wimnoot

wimnoot

Bij die Vito Corleone imitatie kreeg ik kippevel!

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Snap niet de lage cijfers eigenlijk. Ik vond dit persoonlijk beter dan The Hangover. Maar ja, smaken verschillen nou eenmaal.

Heb me stuk gelachen om de twee en het einde van de film had ik al helemaal niet verwacht. Nooit verwacht dat Robert Downey Jr en Zach Galifianakis zo goed op elkaar konden inspelen. Al heeft Downey een iets serieuzer rol in deze film dan Zach.

Heb helemaal geen last gehad van clichés of wat dan ook. Het was een simpel film, met een geweldige duo. Ik zette de film uit met een big smile op mijn gezicht en dat zegt al genoeg.

5 sterren van mij. Mogen er meer van zulke films komen!

avatar van vph1272qm

vph1272qm

erg vermakelijk, net niet te flauw, goed gespeeld door downey.

avatar van tal1b

tal1b

bobbydigital01 schreef:

waarom vergelijkt iedereen dit met de hangover?

FROM THE DIRECTOR OF OLD SCHOOL AND THE HANGOVER
mss daarom

Grappige stukken zitten hierin

De rol gespeeld door Galifianakis is ook, zeker grappig te noemen, zeer goed gedaan.

avatar van petrovski34

petrovski34

film was niet goed en niet slecht, d8 dat de film leuker zou zijn maar viel me toch wel beetje tegen. zaten wel leukje stukjes in maar daar bleef het ook bij. erg jammer had er meer van verwacht. krijgt toch nog 2 1/2 ster van mij.

avatar van Chupacabras

Chupacabras

Had hem beter verwacht. Ook ik had meer HangOver-achtige hilarische film verwacht.
Wel grappig, maar niet hilarisch, vond de scene met de met zich zelf spelende hond(die kop van die hond) echter wel hilarisch.

Beter dan de gemiddelde komedie, maar soms iets te veel drama voor een komedie......

avatar van erpunited

erpunited

Vette komedie. Ik heb af en toe echt flink moeten lachen. Zeker een aanrader

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Aardige comedy.

Had graag Ferrell in deze rol gezien i.p.v. Galifianakis, die ik eerder irrirant dan grappig vond.

avatar van Pitakaas

Pitakaas

The Hangover wat natuurlijk een hele geslaagde komedie, en mn vrienden en ik waren het er snel over eens dat vooral Zack Galifianakis de show stal, met zijn hilarische onwetendheid en absurde humor. Blijkbaar was dit een algemeen bekend feit, want Philips heeft in zijn nieuwe komedie diezelfde Zack nu als bouwsteen gebruikt voor Due Date. Oftewel, Zack staat nu echt in het middelpunt met zijn rol als Ethan. Aan de ene kant vind ik dat erg prettig, omdat ik Zack zeker een geniaal grappige vent vind, maar aan de andere kant vind ik dat het wel erg gedurfd is om al je pijlen op 1 lachfactor in te zetten. Spreid je kansen, had toch wel een goede speltip kunnen zijn in dit geval. Want laten we eerlijk zijn, Downey Jr en Ferrel dienen nu puur als ondersteuning voor de grappen van Zack. Dat leidt ertoe dat de film gaat en staat met de absurditeit van Ethan, en dat kan de film maken of kraken. The Hangover had gewoon 4 geniale gasten, Due Date maar 1. Dat maakt The Hangover gelukkig niet 4x beter dan Due Date, maar doet me wel beseffen dat deze film helemaal niet zo geweldig is.

Nee, er blijft helaas een redelijk matige film over die niet helemaal uit de verf komt. Sure, ik heb een paar keer gelachen om de droge opmerkingen van Ethan, maar daar is het wel bij gebleven.

Enig puntje wat ik nog wil melden is de hele goede muziek die er nog inzit, zoals Old Man van Neil Young, en het concertje van Floyd .

Helaas komt de film zelf niet verder dan een 5je.