Genre: Komedie / Roadmovie
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 4 november 2010
Vanaf 27 februari op Netflix
Plot Due Date
"Leave your comfort zone."
Peter Highman (Robert Downey Jr.) staat op het punt voor de eerste keer vader te worden. Zijn vrouw is al over vijf dagen uitgerekend. Terwijl Peter zich haast om een vlucht naar huis te halen zodat hij bij de bevalling kan zijn, gaan zijn beste bedoelingen volledig de mist in wanneer hij per toeval acteur in spé Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) tegenkomt. Ethan dringt Peter een lift op en zo begint hun rit door het land. Verschillende auto’s, talloze vriendschappen en Peters zenuwen delven tijdens deze rit het onderspit.
Peter Highman
Barry
Charlie Harper
Alan Harper
jazzzz
Ik wilde m gaan kijken, maar als t van hetzelfde niveau is al The Hangover... Laat dan maar zitten!
cantforgetyou
- 1954 berichten
Ik dacht dat ik deze film niet zo leuk zou vinden. Toch gehuurd. En hij viel juist heel erg mee. Ik vond dat er een paar zeer leuke grappen in zaten. Vooral als Zach achterin de auto zit met zjin hond en omhoog vliegt, omdat de bestuurder expres over hobbels rijd. Zo zijn er nog meer leuke grappen, die als ik ze hier vertel niet leuk zijn. Ik vond de film niet hilarisch, maar dat heb ik bij geen enkele komedie. Ik heb hele aparte humor. (Ik moet lachen om de teletubbies of theo en thea) Maar hij is echt zeker de moeite waard.
Nickske1912
Ik heb deze film echt met moeite uit kunnen kijken.
In plaats van dat ik het personage Ethan grappig vond, ergerde ik me behoorlijk aan hem. Om die reden ook weinig kunnen lachen.
Jammer, had er meer van verwacht!
Sergio Leone
Niet al te best.
Aangezien ik beide Hangover's redelijk goed vind, had ik op voorhand wel wat verwachtingen. Helaas zijn die niet waargemaakt.
Due Date is nooit grappig, eigenlijk. Veel moppen zijn heel puberaal (zoals Zach die met zichzelf speelt) of gewoon ranzig (zoals Zach die kotst in een schotwond.)
De 90 minuten - een speelduur die normaal gezien voorbijvliegt - voelen lang aan.
Robert Downey Jr. is nog niet zo slecht, maar van Zach Galifianakis had ik meer verwacht. Hij speelt hier zowat hetzelfde typetje als in de The Hangover-films. Alleen krijgt hij hier minder (geslaagde) moppen ter beschikking, waardoor hij nóg irritanter is.
Tegenvaller.
Tisik
Ik vond geen zak aan "The hangover", maar deze vond ik wel grappig.
joostus
Ik twijfeld(de) erg tussen 3 sterren en 3,5 steeren.. Vooralsnog geef ik de film 3 sterren.. Oftewel een 6je.. Dit klinkt best matig, maar begrijp me niet verkeerd: De film is best leuk en vermakelijk en best grappig zo nu en dan. Maar ik vind dat de film niet goed geregiseerd is. Er viel veel meer uit te halen. Veel scènes, veel van het verhaal kwam niet helemaal lekker vloeiend over, het tempo klopte niet echt en het karakter van robert downey kon beter/anders en/of een andere acteur. De verhaalsatructuur kon beter en het kwam wat afgeraffeld over.
Maar al met al was het best een vermakelijke film.
Jozz
Aardige komedie.
Het duo Galifianakis en Downey Jr. werkt op zich best goed. Ze zetten prima personages neer. Het wordt alleen nergens echt grappig. Het is zo'n film die op zich niet slecht is, maar die je ook snel weer zal vergeten.
Sutherland
Ik heb een hekel aan flauwe komedie's, maar of deze nu in die categorie valt of niet, ik vond deze film wel erg leuk! Ja, er zitten een paar cliche grappen in die ook echt niet leuk zijn, maar er bleef genoeg te lachen over. Verhaal is simpel maar effectief, er gebeuren een hoop vreemde, grappige en ook ontroerende dingen. Robert D. Jr. is prima en Zach.G. heeft een leuke rol! Jamie Foxx komt ook nog even langs, maar zijn rolletje is niet echt noemenswaardig.
Vermakelijk.
HALVE TAMME. (moderator series)
Robert Downey Jr en Zach Galifianakis,deze twee heren passen zo goed bij elkaar in een comedy film het is gewoon eng.Ik heb me eigen KAPOT gelachen.De ene leuke,grappige en hilarische scene na de andere het hield gewoon niet op
.Acteren was goed en de muziek is uitstekend in deze film.Het was alweer een tijd geleden dat ik zo een leuke comedy had gezien,deze zal ik niet snel vergeten en ik ga hem zeker nog een keer kijken.Ik ben uitermate tevreden over deze film want hij staat garand voor 100 minuten gekkigheid,een zeer geslaagde filmproductie. Aanrader(JA JA)veel kijkplezier mensen want dat gaat deze film zeker opleveren.
patrick17
Leuke film.
Ik heb me kunnen vermaken met deze film ook al heeft hij veel vergelijkenissen
met The Hangover. Sowieso omdat Zach Galifianakis er ook inspeelt. Ik vind het toch
een ontzettend leuke acteur hoe hij zijn personage's neerzet. Het kan soms
irritant zijn (ervaar het zelf niet zo) maar als ik de berichten door lees komt het voor, dat
begrijp ik wel, kan me eralleen zelf niet aan storen).
Tevens doet Robert Downey Jr het ook leuk in een andere rol dan we gewend zijn van hem.
Er zaten een paar leuke hilarische scene's in zoals de gehandicapte man / mastruberen in de auto, en tevens het hondje / laatste scene dat Ethan in Two and half man speelt.
Nee heb me er mee kunnen vermaken en in de toekomst zal ik hem zeker nog weleens uit
de kast halen.
schram101
Zoals verwacht haalt Due Date het totaal niet bij The Hangover. Niet dat de films, behalve de regisseur en de hoofdrolspeler, te vergelijken zijn, maar toch.
Todd Phillips mag van geluk spreken dat hij Robert Downey Jr. heeft weten te casten. Want met zijn fijne uitstraling en overigens leuke typetje brengt hij het geheel naar hoger niveau. Niet dat dat nou zo hoog is, want blijkbaar had Phillips al zijn goede grappen al in The Hangover gebruikt, of anders bewaard voor het tweede deel van de erg komische kater-reeks, gezien het aantal hilarische momenten in Due Date. Het is namelijk niet vaak grappig. Het leukste vond ik zelf nog de grappen met het koffieblik met het stoffelijk overschot van Ethans overleden vader, maar verder moet de film het vooral hebben van Downey Jr., en het roadmovie-sfeertje.
hertogje
Ik vond hem eigenlijk zo slecht, dat ik me aansluit bij de rest van de 0,5 en 1 sterren reviews. Tip voor de mensen die hem toch gaan kijken: als je je na de eerste scenes van de twee hoofdrolspelers al denkt: hmmm, moet ik hier 1,5 uur lang naar gaan kijken en luisteren? Nee, dat hoeft niet. Het wordt ook niet beter. Zet je mediaspeler/dvd/bluray uit. Doe het.
Haha, had ik jouw bericht maar vooraf gelezen. Verschrikkelijk slappe film, zeg.
BBC
Een film met Robert Downey Jr. & Zach Galifianakis, What an idea!
geweldig, de twee hoofdrolspelers zijn ontzettend tof samen, en heb me zéér vermaakt.
En ja het is inderdaad niet iedereens humor. Maar goed, als je net zo'n slecht en gemeen gevoel voor humor hebt als ik waardeer je deze film zeker!
MiekieMow
Niet grappig : masturberende hond op de achterbank
Verder af en toe zeker gelachen en lekker wegkijkend.
Bij lange na niet hangover kwaliteit imo.
Jamie foxx....oops ongelukje? voegde niks toe imo.
Mr. Rockter
Ik vond t een hilarische comedy. Niet zo goed als de hangover maar zeker het kijken waard. Van mij krijgt ie 4,5 sterren. De acteurs vind ik erg grappig. Vooral Zach Galifianakis. Pff wat een achternaam trouwens. Ik raad m aan, aan iedereen die hem nog niet heeft gezien.
Bakema NL
Man man man, wat een vervelende totaal niet grappige zogenaamde comedy. Hilarisch!!?!? Hilarisch om het comedy te noemen misschien. Welgeteld 1 grinnik momentje toen ze bij Jamie Foxx koffie dronken, verder vind ik het al heel wat dat ik de film uitgezeten heb......maar dat kwam door Wordfeud op de telefoon....zo interessant was de film dus. Die Galifuckanis is mega-irritant ook en Downey speelt gewoon weer zichzelf, of dan het karakter dat hij altijd speelt.
Ya' Qub
Jammer genoeg nog geprobeert om het kijken naar deze film een half uur vol te houden !
Zonde van dat half uur.
Als je een half uur kijkt naar gras dat groeit, valt er nog meer te lachen !
Had meer een film á la Hangover verwacht.
Is het enige wat je aan deze film over houdt, een hangover !
Masterkeeltie
Vermakelijke film, verder ben je niet in staat om een film te beoordelen na een half uur, dus alsjeblieft stem dan niet en vervuil de site niet.
Zack en Downey zijn een best vermakelijke combi, leuke roadtrip vol met humor, niet meer niet minder
3,5
Linjo
Ik vond er niets aan. Licht vast aan mijn smaak. Vond het helemaal niet grappig ofzo.
HALVE TAMME. (moderator series)
Herzien,en weer rolde ik van de bank van het lachen(heerlijk).
tattoobob
Leuke film,waar er hier en daar een lach om me gezicht toverde maar geen hoogvlieger!
knusse stoel
Aardige humoristische film waarin twee tegenovergestelde types een rol spelen met de daaruit voortvloeiende gevolgen.
killerfreak
Magere komedie. Het lijkt alsof Zach geen andere films kan maken; en wat dan te zeggen van Todd Philips. Maar 1 ding staat buiten kijf; deze film is nergens tov the Hangover
3* voor het vermaak
Toontje G
Ik dacht in eerste instantie dat men een 1 april grap met me hadden uitgehaald. Ze hadden me namelijk verteld dat we naar een komedie gingen kijken. Ik heb eerlijk gezegd weinig kunnen lachen of het moet om de hond zijn geweest, maar helaas had die maar een klein rolletje.
Snel vergeten.

Top 10 van Netflix: déze tien films worden nu goed bekeken