• 9.375.496 stemmen

Met onder meer: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis en Michelle Monaghan

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 4 november 2010

Plot Due Date

"Leave your comfort zone."

Peter Highman (Robert Downey Jr.) staat op het punt voor de eerste keer vader te worden. Zijn vrouw is al over vijf dagen uitgerekend. Terwijl Peter zich haast om een vlucht naar huis te halen zodat hij bij de bevalling kan zijn, gaan zijn beste bedoelingen volledig de mist in wanneer hij per toeval acteur in spé Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) tegenkomt. Ethan dringt Peter een lift op en zo begint hun rit door het land. Verschillende auto’s, talloze vriendschappen en Peters zenuwen delven tijdens deze rit het onderspit.

avatar van Q Jones

Q Jones

Due Date

Twee tegenpolen die in de meest bizarre situaties belanden. Zo kun je Due Date omschrijven

Galifianakis en Phillips doen eigenlijk precies het zelfde als bij de Hangover, en daardoor voelt Due Date aan als een veel minder leuk vervolg. Galifianakis speelt echt precies dezelfde rol als in de Hangover, niet dat het erg is want, want ook in deze film valt genoeg te lachen.

Downey jr speelt echt een geweldige droogkloot die naar LA moet omdat zijn vrouw gaat bevallen, Als hij de reis niet mag voorzetten met het vliegtuig zit hij opgeschept met baardaap Galifianakis die ook naar LA moet.

Komedie is altijd moeilijk te beoordelen omdat het zo persoonlijk is. Deze film vermaakt redelijk maar toch beduidend minder dan het grote broertje de Hangover. Galifianakis is grappig, maar op een gegeven moment drijft hij door, en wordt hij eerder irritant, ik denk ook dat hij er nog niet klaar voor is om een hele film te dragen. Downey jr heet duidelijk meer karakter en meer charmes, in deze film heeft hij de lachers op zijn hand en ik zat constant te grinniken om zijn lekkere droge grappen maar echt hilarisch wordt de film nooit.

Natuurlijk is het allemaal erg flauw, maar dat weet je bij voorbaat met Phillips aan het roer. Door al het flauwe heen blijft een aardig grappig filmpje over die wordt gered door droogkloot Downey jr en niet door de steeds irritanter wordende Galifianakis

avatar van Metalfist

Metalfist

You better check yourself before you wreck yourself

Je kent het wel, je hebt een erg goede kameraad waar je jaren mee op school zit en dan ga je voort studeren en scheiden je wegen. Je wilt het niet zo laten en je wilt contact doen dus wat is er beter om bij te praten en daarna een filmpje te zien? Juist, niet veel. We stonden daarstraks dan ook voor de vitrine en de keuze was nogal snel gemaakt. The Hangover vonden we allebei geniaal en Due Date is van dezelfde regisseur plus de revelatie van toen,Galifianakis, en dan ook nog eens Robert Downey Jr. Dit kon gewoon niet slecht zijn.

Hoewel het een tikkeltje minder is dan The Hangover, weet Todd Phillips toch weer een ontzettend leuke film af te leveren. Het plot is nogal redelijk kort door de bocht en heeft op zich niet veel om handen. Alles wordt dan ook uit de kast getrokken om de trip van het duo zo lang mogelijk te laten doorgaan. Mij hoor je in ieder geval niet klagen want het blijft erg leuk om te zien. Due Date kent serieus wat plotholes (Daryll komt bijvoorbeeld gewoon niet meer tevoorschijn) maar het doet geen afbreuk aan de film. Op zich krijg ik bij Due Date niet het geniale road trip niveau zoals ik dat bij The Hangover kreeg voor bachelor party's maar het was te verwachten dat Philips dit niet nog eens een keer kon afbrengen. De film op zich is sterk in al zijn eenvoud. Door allerlei omstandigheden, de ene al geloofwaardiger dan de andere, komen 2 compleet verschillende karakters bij elkaar om naar Los Angeles te geraken in een auto. Met deze regel weet je al genoeg qua plot maar de chemie en het spel tussen de twee hoofdrolspelers is geniaal genoeg om een dikke score te krijgen. Geniaal Two and a Half Men stukje trouwens! Ik kon zweren dat het echt uit een aflevering was maar dat is blijkbaar niet het geval. Wel leuk dat de cast van de serie hier aan meewerkt.

Toegegeven, ik heb Galifianakis pas leren kennen dankzij The Hangover. Toen was hij echt de revelatie van het moment en ik was dan ook benieuwd naar zijn rol hier. Eerlijk gezegd doet hij niet veel anders maar het blijft een geweldig type. De mimiek, de uitspraken, het loopje, ... Geweldig om naar te kijken maar het is vooral in combinatie met Robert Downey Jr. dat hij helemaal loskomt. In de eerste Iron Man kreeg je al wel het gevoel dat Downey Jr. wel een goede komische timing had maar hier spat het van het scherm. Met zijn tweeën stelen ze echt waar de show maar Downey Jr. weet ook voor hilariteit te zorgen in de scènes zonder Galifianakis. Momenten bij de Mexicaanse grens zijn hilarisch, zeker wanneer Galifianakis er dan nog eens bijkomt en hem komt bevrijden. Ik hoop dat ze met twee nog eens in wat meer komedies verschijnen want dit is een combinatie die perfect werkt. In de bijrollen is er trouwens ook nog genoeg te ontdekken. Een paar geweldige rollen van o.a. Juliette Lewis als drugsdealer, Jamie Foxx als beste vriend, Michelle Monaghan als vrouw van Downey, ... Niemand is verkeerd gecast en past zodoende ook perfect in de film. Qua muziek is dit trouwens ook wel de moeite waard. Rockgoden zoals Cream, Pink Floyd passeren de revue maar ook het wat hardere werk à la Wolfmother of zelfs het heerlijke akoestische Old Man van Neil Young.

Due Date is praktisch van hetzelfde niveau als The Hangover, bijna maar niet helemaal dus. De cast is werkelijk uitmuntend, de humor is bij vlagen schaterlachend (Galifianakis die tegen die deur van de Mexicaanse auto loopt) en de muziek is ook heerlijk. Philips flikt het dus weer.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik weet van mezelf dat ik iemand ben die snel geïrriteerd raakt. Ik kan er niet goed tegen als mensen extreem aanwezig zijn of gewoon storend gedrag vertonen. Vooral in de bioscoop heb ik hier een hekel aan. Tot mijn grote geluk *kuch* was het bommetjesvol in de zaal, hier en daar nog een enkel plekje over, maar verder was het bijna uitverkocht. Op zich is daar niks mis mee, zolang mensen maar niet gaat klieren of telkens hun mond open trekken. Dit was niet het geval, maar natuurlijk had Eline twee Belgische dames naast haar zitten die telkens geluiden als: ''GHEHEIHIHIHEHEHAHAHAHIIIII'' produceerden. Geweldig hoor dat je het zo naar je zin hebt, maar als ik gehinnik wil horen ga ik wel naar de kinderboerderij.

Afijn, ik kan het die trienen ook wel vergeven, want het was een leuke, grappige film. Robert Downey Jr. en Zack Galifianakis zijn geweldig op elkaar in gespeeld en aan elkaar gewaagd. De twee mannen hebben duidelijk een klik met elkaar en dat spat van het scherm af. Niet ontzettend vernieuwend, maar ook niet storend cliché. Af en toe gaat het wel richting de platte kant op, denk hierbij aan de masturbeerscène in de auto, maar ook dit is niet vervelend. Er zitten verder genoeg hilarische hoogtepunten in de film.

Robert is natuurlijk prachtig, charismatisch en ik ben dol op zijn droge, sarcastische humor. Zack kende ik nog niet zo heel goed, en het viel me vooral op dat zijn grappen niet altijd even goed overkwamen, maar toch blijft hij iets aandoenlijks en knuffelbaars over zich hebben.

Leuke mannen, grappig verhaal, goede chemie en zelfs hier en daar nog prachtige roadtrip beelden.

Vermakelijk!

avatar van rep_robert

Vanavond ook naar Due Date geweest en ik moet zeggen dat de verwachtingen hoogespannen waren.

Helaas is de film niet zo goed als the Hangover, maar weer weet Todd Phillips een prima komedie neer te zetten met een aantal gedenkwaardige grappen die toch ook weer vergelijkbaar zijn met the Hangover.

Daarnaast is dit een buddy movie, dus de chemie tussen de hoofdrolspelers is erg belangrijk. Nou, dat is zeker aanwezig. Gafliniakis is weer bijzonder geniaal, denk dat niemand deze rol beter had kunnen vervullen op dit moment. Hij is bijzonder grappig in zijn onnozelheid, terwijl hij wel serieus probeert over te komen. Dit levert een aantal komische momenten op, waar hij Downey Jr. wel kinderachtigheid verwijdt, maar vervolgens even een pipi moet machen. Erg leuk.

Downey Jr. is ook erg sterk als serieuzere tegenspeler, waar vaak deze rollen niet zo grappig zijn om een serieus tegenwicht te geven is Downey Jr. toch wel behoorlijk hilarisch. Lag in een deuk toen hij dat irritante zoontje van Juliette Lewis een stomp in de maag gaf.Daarnaast kent Due Date ook wel weer een aantal gedenkwaardige grappen, vergelijkbaar met the Hangover. Zoals de scene dat Gafliniakis zichzelf masturbeert in de auto en vervolgens zijn hondje ook masturbeert. Nou, ik kwam niet meer bij hoor. Dat je een hond zoiets kunt aanleren en dan die blik van Downey Jr. erbij, hilarisch!

Tuurlijk is het verhaal niet altijd even logisch en zitten er soms wat gaatjes in het plot, but who cares. Zolang het maar op je lachspieren werkt, daar is Due Date behoorlijk in geslaagd.

Ga toch maar voor de 4* voorlopig, omdat hoe langer ik hier type, hoe beter de film wordt.

avatar van Rozekoek

Rozekoek

Ik vond het echt een heele toffe film, en Ik ben ervan overtuigd dat hij, net zoals het bij 'The hangover' ging, met de keer leuker word. Bij de eerste keer kijken gaan er veel grappen onder je radar voorbij. Zoals bij 'The hangover' bijv. vond ik die agenten de eerste keer echt vet irritant, terwijl ik deze tijdens de vijfde keer kijken wel opeens kon waarderen. Ik denk dat ze in hollywood eindelijk door hebben hoe ze comedy's moeten maken. Geen gezever met Will Ferrel, Steve Carrell of Vince Vuaghn met hun gehypte, seen it all before humor die toch niet bepaald grappig is. The hangover was zo goed omdat de reactie's allemaal echt waren, bij Due Date is dit hetzelfde. Tuurlijk zijn de situaties allemaal vergezocht, maar de reactie's op een ander maken het toch weer aannemelijk.

Het vetste vond ik: In de wafeltent toen baardmans zijn hond liet mee-eten van z'n vork en zei: "He thinks he's human.. so stupid" En natuurlijk de achtervolging toen rdjr opeens met die aanhanger naast de beard-guy kwam te rijden.. Classic!

Ik zou het trouwens wel cool hebben gevonden als Zach gewoon Alan zou spelen uit The hangover, en dan ergens kort in een anekdote verteld over zijn avonturen in Las Vegas, en het misschien nog een beetje aandikt. Een soort van chameo(??)

avatar van Justinw

Justinw

Standaard maar wel genietbaar.

Todd Phillips kon het succes van zijn 'meesterwerk' voor zoverre dat kan niet evenaren. Al was de cast dik in orde. Maar het verhaal voelt een beetje als een Hangover kloontje. Een groep mensen komen in de shit terecht en lekker mekaar pas echt kennen.

Robert Downey Jr. en Zach Galifianakis vertolken beiden hun rol goed. En weten de karakters goed over te brengen. De toevoeging van de hond was ook erg leuk maar erg orgineel was het niet(van Wilder). Het voelde ook een beetje aan als de baby in Hangover.

Todd Phillips lijkt hetzelfde kunstje een 2e keer te willen flikken. Maar dat lukt hem niet. De film is overigens nog steeds genietbaar.

avatar van Shinobi

Shinobi

Afgelopen zaterdag in de bios gezien en ik moet zeggen dat dit me wel deed denken aan Planes, Trains and Automobiles.
Maar bet goed gestolen dan slecht bedacht zullen we maar zeggen.

Downey is leuk als aangever en om Galifianakis ging ik helemaal stuk. Erg hilarische situaties waarin ze belanden. Sommige dingen zijn echt te absurd voor woorden, zoals: masturberende hond, Downey die in het gezicht van de hond spuugt, dat ze as opdrinken en ga zo maar door.

Dikke 3, 5 sterren.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Wederom een leuke film van Todd Philips. Hoewel de kwaliteit van de film vooral ligt aan de twee hoofdrolspelers. Downey Jr. heeft de afgelopen jaren in betere films gespeeld, maar desondanks is zijn acteerwerk in Due Date wederom van hoog niveau. De wijze waarop hij zijn dialogen over kan bregen is fantastisch.

De film is net een achtbaanrit, en dan heb ik het over het niveau van de grappen. Overigens was ik niet echt blij met het laatste deel wanneer zij de grens oversteken. Dit deel was wat mijn betreft te overdreven en was niet nodig geweest. Overigens net als de bekentenis van de portemonnee.

Maar een dergelijke film moet gewaardeerd worden voor de momenten die wel geslaagd zijn, en die zijn gelukkig talrijk. Hierbij moet Downey Jr. het meer hebben van de dialogen en Galifianakis valt vooral op als hij zijn lichaam in de strijd gooit.

avatar van DeCol

DeCol

Waar The Hangover beter in elkaar zit, heb ik bij Due Date veel harder moeten lachen. Verschil kan zijn dat ik eerstgenoemde alleen heb gekeken en deze in de bioscoop met vrienden. Brengt toch een andere sfeer met zich mee.

Vanaf het moment dat ze as als koffie gaan drinken was ik niet meer van het lachen te houden. Natuurlijk zijn daarvoor ook al een aantal zeer grappige momenten voorbij gekomen, maar dit was 'de druppel'. Ik had de slappe lach en telkens als Galifianakis in beeld kwam moest ik lachen. Die man zijn doen en laten is hilarisch en dan samen met een hele goede Downey Jr. is de cirkel rond wat mij betreft. Geweldige chemie tussen de hoofdrolspelers.

Tod Phillips levert naast Road Trip en The Hangover weer een zeer geslaagde film af.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

You better check yourself before you wreck yourself

Na Hachiko, The Social Network, heb ik ook deze film 5.0 sterren gegeven! Super! Vond Hangover geweldig, maar deze is nog beter! Er zitten hier ontelbaar veel komische momenten in. Downey en Zach Galifianakis deden het allebei geweldig. Sommige mensen vinden de film misschien een beetje cliché, maar daar had ik helemaal geen last van. Ook de geschoten beelden, bijv. Nevada, waren heel erg mooi.

De film heeft zeker de 5.0 sterren verdient.

avatar van wwelover

wwelover

Genoten van deze hilarische topper. Qua humor is het niet hetzelfde als The Hangover, waardoor misschien een aantal mensen hem wat vinden tegenvallen. Maar ik vond deze humor ook echt geweldig. En natuurlijk gaat het vooral om het geweldige duo Downey Junior en Galifianakis. De dialogen waren soms zo absurd, en daar houd ik wel van. En echt niet alle leuke grappen zitten in de trailer. Ik kwam echt niet meer bij toen Downey Junior dat kind een stomp in zijn maag gaf

avatar van PersianKill

PersianKill

Vrij fantastische road-movie. Vrij identiek aan de The Hangover ook. Duidelijk een film die leunt op de succes van die film, maar die zich ook gemakkelijk kan lossen van de eerder genoemde film. Zach Galifianakis zet hier eigenlijk in feite dezelfde personage neer en doet dat met volle overtuiging. Zowel in dialoog als slapstick een buitengewone hilarische personage. Veel in-een-deuk momenten en de drame neemt gelukkig nergens de overhand. Iets wat in dit soort films een doorn in het oog kan zijn. Robert Downey Jr. doet het ook uitstekend als de egoïstische klootzak. Werk her en der op de zenuwen, wat ook volgens mij de bedoeling is geweest. Dus uitermate geslaagd in zijn opzet. Helaas miste in af en toe wel wat scherpe bij-personages en bij wijlen doet de humor wat geforceerd aan. Maar verder zeker wel een genietbare film waar zo'n beetje de gehele zaal er mee eens was, getuige de vele hardop gelach!

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Due Date...een film waar ik al lang naar uitkeek. Ik ben een fan van het werk van Todd Phillips, hij heeft al meermaals bewezen dat hij wel feeling heeft voor het maken van komedies. Ook Robert Downey Jr. zie ik altijd wel graag bezig en dan heb je daarnaast nog Zach Galifianakis, die in The Hangover echt fantastisch was.

De film zelf dan... Ik kwam met een tevreden gevoel uit de cinemazaal. Het is een simpel verhaaltje, maar voor een komedie moet dat gewoon niet meer zijn in mijn ogen. Qua humorgehalte scoort deze film ook goed, zeker als je dit vergelijkt met andere komedies. Er zaten een aantal geweldige stukken in, dan denk ik bijvoorbeeld aan het maken van die koffie met de assen van Ethan Tremblays vader. Wat ik wel jammer vind, maar dit heeft niets met de kwaliteit van de film te maken, is dat ze zoveel grapiige scenes in de trailer steken. Ja oké, een trailer is bedoeld om de mensen warm te maken, maar bij komedies vind ik niet dat ze al zoveel moeten prijsgeven.

Robert Downey Jr. doet het niet slecht, net als Zach Galifianakis die alweer perfect zijn rol neerzet. Een grote acteur zal hij waarschijnlijk niet zijn, maar een rol als deze is hem werkelijk op het lijf geschreven.

Een aardige film dus, die er in zijn genre bovenuit steekt in mijn ogen.

avatar van xiqu0n

xiqu0n

Leuke film!!

Echt een comedy waar je van tijd tot tijd wel mee kan lachen. Ik vond hem minder sterk dan de Hangover, maar sommige humor kon ik wel respecteren.

De muziek in de film kon ik ook wel respecteren.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Minder slecht dan dat ik had verwacht. Maar ik ben 'm ook zo weer vergeten weet ik wel. Niets bijzonders eigenlijk dit. Er zitten een paar leuke grappen in, maar niet veel. Meestal kan ik niet echt lachen om dit soort films. Er zaten wat teveel verwijzingen in zoals Forrest Gump. Het leek wel of ze daarmee symphatie wilden opwekken.
De makers zijn ook duidelijk fan van two and half men, en het was opzich nog wel leuk dat Ethan uiteindelijk doorbreekt en in die studio terecht kwam.
De settings zijn iets interessanter dan de doorsnee komedie. Mooie plaatjes van de Grand Canyon.
Normaal geen fan van Robert Downey maar opzich deed 'ie hier niet veel verkeerd.
Aardig dat ze Jamie Foxx erin hebben gedropt.

Niet mijn favoriete genre.

avatar van Fortune

Fortune

Grappig filmpje.

Gisteren in de bioscoop gezien en goed mee vermaakt.

Hangover is wel beter maar ik ga er niet van uit dat de regisseur zijn films moet overtreffen.

Dit is gewoon een geslaagde komedie met een aantal mipuntjes.

Grootse minpunt is dat ze op een gegeven moment I love you tegen elkaar zeggen. Dat sloeg werkelijk nergens op.

Andere minpunt is het toch te overdreven personage van Galifianakis.

Voor de rest is het gewoon een geslaagde film met genoeg grappen.

3.5

avatar van The Oceanic Six

Leuke komedie van de maker van The Hangover.

Sowieso heeft die man een goed gevoel voor humor, want de leuke films Road Trip en Old School komen ook van hem af zie ik. Je merkt ook wel dat Due Date een film is die bij die films aansluit. Lekker flauw, maar wel erg vermakelijk.

Due Date is wel minder leuk als het geweldige The Hangover. Die was net wat scherper en had nog meer geslaagde grappen. Maar Due Date kan er ook wat van, vooral door de geweldige chemie tussen Robert Downey Jr. en Zach Galifianakis. Die laatste was wel weer een paar keer briljant grappig moet ik zeggen. Die scene waarin hij en de hond masturberen was wel erg leuk. Zoals de film wel meer goede stukken had. Dat irritante kind die een stomp in de maag krijgt, maar bijvoorbeeld ook de ontsnapping uit de cel bij Mexico, het drinken van de as en last but not least, het stuk met Two and a half Man (heerlijke serie!) op het einde. Echt geweldig dat ze van die serie hieraan hebben meegewerkt!

Maar de film is nou niet perfect. Het werd wel wat klef op het einde. De afstandelijkheid die de 2 eerst richting elkaar hadden vond ik wat leuker dan toen ze elkaar erg gingen waarderen. Zal best wel horen bij zon filmpje, maar toch..
Due Date is een aanrader. Ik ga hem zeker nog eens herzien, daar zijn dit soort films altijd erg geschikt voor. Prima sfeer, stel leuke momenten en 2 erg goede acteurs. Liefhebbers van films als The Hangover en Old School moeten deze gewoon meepakken.

avatar van Kevv1990

Kevv1990

Ik heb met plezier deze film gekeken. De humor vond ik wél grappig, en een aantal (de eerdergenoemde) scenes hebben mij echt aan het lachen gemaakt.

Het verhaal is wel een beetje apart, maar misschien dat het de film leuk(er) maakte.

avatar van david bohm

david bohm

Weinig originele film een aantal scenes en grappen zijn wel aardig, maar over het geheel wat flauwtjes. Gauw weer vergeten.

Twee en ½ sterretje

avatar van Linn

Linn

Heeft absoluut niks met The hangover van doen.

Behalve dan dat Galifianakis erin zit en dat het een soort van roadmovie is.Maar deze is op alle punten zoveel grappiger terwijl The hangover dat voor mij geen moment was. Danny Mcbride is zoals altijd weer meesterlijk als de handicapable Lonnie en het moment dat Jamie Foxx koffie zet van de as van Galifianakis' zijn vader heb ik echt dubbelgelegen En Downey Jr is gewoon een van mijn favoriete acteurs en kan gewoon nooit iets fout doen.

Todd Phillips heeft weer een film afgeleverd die net zo grappig is als Starsky & Hutch en Old school. En dat mag hij meer doen. Jammer genoeg is hij dan weer bezig aan een totaal onleuk tweede deel van The hangover. Misschien daarna weer een grappige vermakelijke film a la Due date?

Redelijk.

Met twee irritante personages in de hoofdrol kan je als regisseur maar beter zorgen dat je film continue grappig is. Daar slaagt Phillips maar half in.

Bij momenten is het inderdaad echt wel leuk. Het stukje met de San Diego Zoo is sterk, het gebekvecht met Lonny ook erg leuk. Maar de film kent ook een paar mindere momenten, zoals het hele Mexico segment, waar alles iets té ridicuul wordt (en de actie maar povertjes uit de verf komt).

Downey en Galifianakis zijn beiden wel oké, maar wanneer de grapjes hun effect een beetje missen zijn het gewoon vervelende eikels en da's niet bepaald leuk in een comedy.

Wel stukken beter dan The Hangover, maar Philips mag wat mij betreft weer samenhokken met Ferrell, dat leverde toch betere cinema op.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

'Are you Jake?'

Bijzonder fraaie film, deze Due Date. Regisseur Todd Phillips slaagt er wederom in een uitermate vermakelijke trip op het witte doek te toveren. Downey Jr. en Galifianakis zijn een geweldig duo.

Jep, heb me dus érg vermaakt met deze film. Vond 'm eigenlijk, naarmate de film vorderde steeds leuker worden. Tsjah, o.a. een Galifianakis die 23 jaar oud is, de ''koffie''drink-scéne, Danny McBride in de rolstoel, de trip-scéne in de auto en natuurlijk het geweldige 'Two and a Half Men' einde. Prachtig.

Geweldige chemie tussen de twee. Downey Jr. is een erg sterk acteur, het spat er gewoon af, briljante timing; geef die gast een scherp geschreven scenario en het komt goed. Zoals hier dus. De man met het permanentje brengt de grappen niet minder komisch. De humor hier beviel me écht wel.

De film kent een lekker tempo en kijkt door de opeenvolging van grappige scénes, strak geschreven dialogen en confrontaties gewoon heerlijk weg. Prima soundtrack ook. Dikke voldoende.

avatar van james_cameron

Weinig bijzondere, nogal geforceerde bromance, een soort hedendaagse variant op Planes, Trains And Automobiles. De twee hoofdpersonen zijn erg karikaturaal uitgewerkt; zowel Downey Jr. als Galifianakis kunnen deze schetsmatige figuren niet afdoende tot leven brengen. Vooral het personage van Downey Jr. blijft erg afstandelijk en onsympathiek. Hier en daar een leuk moment, maar als geheel genomen is de film veel te voorspelbaar, met vergezochte komische intermezzo's en de inmiddels verplichte onsmakelijke grappen.

avatar van Theunissen

Ik moet zeggen dat deze film me positief verrast heeft. Het eerste uur vond ik zeer leuk en lag ik ook regelmatig in een deuk van het lachen maar daarna wordt het wat over de top en is het vaak enorm overdreven en ook minder leuk. Robert Downey Jr., en Zach Galifianakis deden het overigens best goed, vooral de laatste.

De scene in de truck waarbij Zach Galifianakis achter in de bak zat was geweldig. Hetzelfde geldt voor de scene waarbij men Zach Galifianakis vader als koffie dronk

De film is inderdaad goed te vergelijken met "Planes, trains and automobiles".

avatar van wimnoot

wimnoot

Erg grappig! En veel leuker dan The Hangover. Zach Galifianakis steelt de show, door in iedere scene iets onbenulligs te zeggen of te doen.Wat mij betreft mag hij ook in het rijtje gezet worden met Ferrel en Carrel, die alle drie eigenlijk op hun best zijn met een bijrol in een comedy. Carrel in Anchorman en Ferrel in Old school zijn moeilijk te overtreffen, maar Galifianakis is hier minstens gelijkwaardig. Downing jr heb ik erg om moeten lachen door de gemene karaktertrekjes die zijn peronage heeft, ik verwachte dat hij ieder moment kon flippen.

Ik zal de verdere films van Philips zeker in de gaten gaan houden, en misschien kan ik The Hangover 2 wel gelijk de eerste keer waarderen.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Leuke komedie, maar geen echte hoogvlieger. Goede casting van RD jr en Zach. Leuk van begin tot eind, maar ik had iets te hoge verwachtingen.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Behoorlijk tegenvallende komedie/roadmovie met de toch wel komische Downey Jr. en in iets mindere mate Galifinakis.

Waar het duo op papier garant lijkt te staan voor een hilarische film, zijn ze in deze film niet meer dan een persiflage van hunzelf. Downey als een driftig en opgefokte zakenman die wel van vechten houdt en drugs niet schuwt. Galifinakis is dan natuurlijk de tegenhanger als de hippie/acteur met sterallures.

Dit zorgt voor op zich goed uitgewerkte maar zo voorspelbare scenes, dat het bij mij niet meer dan hier en daar een glimlach opleverde. De actiescènes daarentegen waren om te huilen en met stip het dieptepunt van de film. Samen met de bijrol van Jamie Foxx één van de overbodigheden van deze film.

Er zijn wel degelijk wat pluspunten op te noemen, zoals een aantal prachtige geschoten beelden van oa. de Grand Canyon. Opvallend was ook de score die een aantal mooie nummers bevatte van bijv. Pink Floyd, Neil Young en Ice Cube.

De pluspunten hebben er voor gezorgd dat ik de film afgekeken heb want het is verre van goed en gewoon niet grappig. En aangezien dat de insteek van de film is daarom een onvoldoende.

avatar van Pitakaas

Pitakaas

The Hangover wat natuurlijk een hele geslaagde komedie, en mn vrienden en ik waren het er snel over eens dat vooral Zack Galifianakis de show stal, met zijn hilarische onwetendheid en absurde humor. Blijkbaar was dit een algemeen bekend feit, want Philips heeft in zijn nieuwe komedie diezelfde Zack nu als bouwsteen gebruikt voor Due Date. Oftewel, Zack staat nu echt in het middelpunt met zijn rol als Ethan. Aan de ene kant vind ik dat erg prettig, omdat ik Zack zeker een geniaal grappige vent vind, maar aan de andere kant vind ik dat het wel erg gedurfd is om al je pijlen op 1 lachfactor in te zetten. Spreid je kansen, had toch wel een goede speltip kunnen zijn in dit geval. Want laten we eerlijk zijn, Downey Jr en Ferrel dienen nu puur als ondersteuning voor de grappen van Zack. Dat leidt ertoe dat de film gaat en staat met de absurditeit van Ethan, en dat kan de film maken of kraken. The Hangover had gewoon 4 geniale gasten, Due Date maar 1. Dat maakt The Hangover gelukkig niet 4x beter dan Due Date, maar doet me wel beseffen dat deze film helemaal niet zo geweldig is.

Nee, er blijft helaas een redelijk matige film over die niet helemaal uit de verf komt. Sure, ik heb een paar keer gelachen om de droge opmerkingen van Ethan, maar daar is het wel bij gebleven.

Enig puntje wat ik nog wil melden is de hele goede muziek die er nog inzit, zoals Old Man van Neil Young, en het concertje van Floyd .

Helaas komt de film zelf niet verder dan een 5je.

avatar van maxo922

maxo922

Vervelend.

Armoedig filmpje, qua humor, verhaalvertelling en personages. Vanaf het begin al is er geen enkele sympathie voor de stervensvervelende zakenman. Waarschijnlijk was dat ook niet de bedoeling, maar leuk om naar te kijken is het niet. Dan komt het tweede personage aankakken en dat is, dankzij de verschikkelijk flauwe humor, evenmin eem sympathie opwekker.

Ja hoor, en dan begint het avontuur. De twee mannetjes worden zonder pardon van de ene naar de andere situatie gesleurd. De meeste conversaties tussen de twee bestaan uit een soort van akefietjes en meningsverschillen. Uiteindelijk draait het hele verhaaltje nergens over op niks. Jammer.

* 1,5

avatar van Zinema

Schitterende songs.

Sommige dialogen zijn enigszins grappig, iets wat niet gezegd kan worden over de meerderheid aan grappen zelf. Met andere acteurs was deze komedie hoogstwaarschijnlijk een stuk leuker geweest. Sowieso is de chemie tussen de twee hoofdrolspelers ver te zoeken. Gelukkig zorgen enkele hilarische scenes voor een paar gulle lachen en is er een continu aanwezig zijnde hoeveelheid schitterende songs.

Redelijk.