• 9.218.005 stemmen

Met onder meer: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis en Michelle Monaghan

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 4 november 2010

Plot Due Date

"Leave your comfort zone."

Peter Highman (Robert Downey Jr.) staat op het punt voor de eerste keer vader te worden. Zijn vrouw is al over vijf dagen uitgerekend. Terwijl Peter zich haast om een vlucht naar huis te halen zodat hij bij de bevalling kan zijn, gaan zijn beste bedoelingen volledig de mist in wanneer hij per toeval acteur in spé Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) tegenkomt. Ethan dringt Peter een lift op en zo begint hun rit door het land. Verschillende auto’s, talloze vriendschappen en Peters zenuwen delven tijdens deze rit het onderspit.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Due Date is een redelijk fijne roadtrip, die ook kort genoeg duurt om in ieder geval nooit te gaan vervelen. Ik zou niet zeggen dat het vreselijk grappig is, maar de combinatie Downey Jr./Galifianakis is tof, en om de zoveel tijd gebeuren er wel absurde of over the top dingen, dus het blijft negentig minuten lekker luchtig. Robert Downey Jr. zet een vrij gestresseerde en onsympathieke klootzak neer, en wijkt daardoor ook eens een beetje af van zijn gebruikelijke laid back sarcastische typetjes, en Galifianakis is ehm, tja, Galifianakis. Ik weet oprecht niet of de man gewoonweg getypecast wordt, of een one-trick pony is. Maar hij is wel goed in het soort rol dat hij altijd vertolkt, zo ook hier. Uiteindelijk loopt het allemaal vrij standaard, maar daar heb ik nu niet echt veel moeite mee. Visueel ziet het er ook mooi en fris uit. 3*

avatar van Phantasm

Phantasm

Het is een aardige komedie met soms leuke en soms flauwe grappen. Verder vrij voorspelbaar.

avatar van Robi

Robi

Twee mannen die elkaar niet kennen en elkaar ook niet mogen en die gedwongen worden om met elkaar een lange reis te maken, is niet een origineel gegeven voor een film. Voorspelbaarheid ligt dan ook op de loer. En dat klopt. De afloop staat al bij voorbaat vast. Toch loopt de film wel lekker, wordt er leuk geacteerd en zit er hier en daar zelfs best leuke humor in. Een prima tussendoortje dus deze film.

avatar van John Milton

John Milton

Friday night, masochism night

Heel hard niet mijn ding dit, ondanks een paar momenten. Galifianakis doet het gewoon niet voor mij. Ik heb het uitgezeten, maar mijn 2,5* voelen eigenlijk gul. Was me nog aangeraden ook, al weet ik niet meer door wie. Misschien maar beter

avatar van mcdaktari

mcdaktari

John Milton schreef:

Friday night, masochism night

Ik zat al enige tijd te overwegen en te twijfelen om deze film te kijken. Maar nu ik jou recensie gelezen heb weet ik ook zeker dat ik hem toch maar links laat liggen.

avatar van John Milton

John Milton

mcdaktari schreef:

Het is natuurlijk niet ondenkbaar dat jij er meer uithaalt, maar ik raad hem iig niet actief aan

Wellicht de trailer nog eens aanzwengelen, of kwartiertje kijken als je HBO hebt. Maar ja, zo heb ik ook mijn avond verdaan. Na drie nachtdiensten en veel Spaanse films dacht ik dat het wel een goed idee was. It wasn’t

avatar van Shadowed

Shadowed

Phillips.

Wat mij betreft een film die voor hem op niveau is gedurende zijn wat eerdere projecten. Ik heb de hype rondom hem als regisseur nooit volledig begrepen, maar op latere tijd heeft hij wel zijn fair share of goede titels weten af te leveren. Due Date is daar echter niet eentje van, eerder een poging om het succes van The Hangover te herhalen.

Daarvoor wordt dan ook een hoop uit de kast getrokken. Galifianakis keert terug evenals de komst van een erg bekende acteur. Het verhaal is wederom avontuurlijk en de humor is nagenoeg hetzelfde. Wat werkt er dan eigenlijk precies minder? Dat is het narratief, dat gewoon niet meer de unieke draai kan includeren die The Hangover een jaar hiervoor wel had. Die film was ook niet briljant, maar daardoor wel wat frisser.

Due Date is eigenlijk dan eerder een lompe Todd-komedie in een andere setting. De film loopt lekker maar de humor is vooral irritant. Zelfs de meest spectaculaire scenes weten de kijker niet bij te blijven. Ik denk ook dat de rol voor het doen van Galifianakis erg en vooral te saai was. Een acteur die je juist voor meligheden kan inzetten die vervolgens nauwelijks echt naar behoren wordt benut.

Zo loopt de film als een trein zonder dat het een moment bevat dat goed aan weet te slaan. De grappen zijn herkauwd, het verloop niet uitdagend genoeg en al bij al een film die je ondanks de bombastische intenties binnen no-time weer volledig kwijt bent. Het blijft jammer, maar wellicht dat het dus beter is om Phillips achter het roer te plaatsen van films die ook een wat meer dramatische inslag hebben.

avatar van Lavrot

Lavrot

Heel vermoeiend met veel te weinig Michelle.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Mooie film. Het was ergens een komedie, heb soms gelachen, maar er waren ook scènes die thriller of drama waren.

avatar van bipolar

bipolar

Toch een keer of drie hard moeten lachen en wanneer maak je dat nog mee in een komedie? Fijne chemie tussen Downey en Galafianakis plus drie andere sterren in een bijrol. 95 Minuten vermaak!

avatar van El  Loco

El Loco

• 2088 stemmen

Due Date is ondertussen 15 jaar oud, maar eerlijk gezegd, had ik er nog niet over gehoord. Aangezien deze uit het Hangover-tijdperk stamt, heb ik deze een kans gegeven. Uiteindelijk is het maar een middelmatige roadtrip comedy geworden. Gelukkig is Galifianakis lekker op dreef, want voor de rest is er weinig bijzonders aan. Een aantal grappen waren dan wel weer geslaagd (mastuurbeerscène in de auto), maar die mogen volledig op het conto van Galifianakis geschreven worden.