• 9.376.657 stemmen

Met onder meer: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis en Michelle Monaghan

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 4 november 2010

Plot Due Date

"Leave your comfort zone."

Peter Highman (Robert Downey Jr.) staat op het punt voor de eerste keer vader te worden. Zijn vrouw is al over vijf dagen uitgerekend. Terwijl Peter zich haast om een vlucht naar huis te halen zodat hij bij de bevalling kan zijn, gaan zijn beste bedoelingen volledig de mist in wanneer hij per toeval acteur in spé Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) tegenkomt. Ethan dringt Peter een lift op en zo begint hun rit door het land. Verschillende auto’s, talloze vriendschappen en Peters zenuwen delven tijdens deze rit het onderspit.

avatar van Minotaures

Minotaures

Lijkt me een geweldige roadmovie. Na het zien van beide Iron Man delen en Kiss Kiss Bang Bang vind ik Downey Jr. een toffe acteur met een leuke gevoel voor komedie acts.

avatar van the new guy

the new guy

HEEEl leuk. Zin in. "Dad, you were like a father to me"

avatar van predator

predator

• 1952 stemmen

Ik zit me hier al ontzettend op te verheugen.......

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Leland Palmer schreef:

Waarom zou het nu dan ineens wel fout kunnen gaan, terwijl je 'The Hangover' gewoon een voldoende geeft?

Heb je mijn verhaal bij the Hangover gelezen? Veel te veel clichédingen. Te oppervlakkig ook, hoewel dat niet persé negatief hoe te zijn bij een komedie. The Hangover is gewoon erg matig.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Heb je verhaal bij 'The Hangover' nog niet gelezen - ik zie / zag alleen een voldoende bij die film staan, wat mijns inziens niet helemaal strookt met een ''matige'' film.

Je beoordeling voor 'The Hangover' moet wat mij betreft sowieso niet veel te maken hebben met je verwachtingen voor deze film, aangezien dit iets heel anders is / lijkt.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Na het zien van de trailer heb ik het gevoel dat dit stukken beter gaat worden dan The Hangover. Die vond ik qua komedie en hilarische situaties erg tegenvallen, en Galifianakis was daar de enige die een lach op mijn gezicht wist te toveren. Nu die andere talentloze boeren wegzijn en een meester als Downey Jr. hier neerzetten, kan het wel heel leuk gaan worden met deze Due Date.

avatar van Brammm84

Brammm84

The Hangover was een komisch meesterwerk, en in deze film heb ik ook weer erg veel vertrouwen

avatar van eppo349

eppo349

Deze wil ik sowieso zien vanwege de Frans Bull, fantastisch ras. Als de rest van de film ook goed is is dat mooi mee genomen.

avatar van vinyard

vinyard

gelukkig heb ik dez film al kunne zien, em hij is me goed gevallen , net als de Hangover vond ik ook deze film een grote aanradar als comedy

avatar van Evolady

Evolady

Net bij de sneak geweest. Verhaal was dertien in een dozijn, maar de grappen kwamen goed aan. Over het algemeen een leuke film.

avatar van pomelo7

pomelo7

Prima wegkijkende komedie met een aantal geslaagde grappen!

avatar van Brammm84

Brammm84

waarom zon lage scores dan?

avatar van Evolady

Evolady

Vanwege het feit dat het geen nieuw verhaal is... Het was een leuke film, maar geen top film naar mijn mening.

avatar van Number23

Number23

Ik kreeg ook het gevoel dat iedereen iets te graag wou. Downey JR is een geweldige acteur, maar sloeg soms plank mis, hetzelfde geldt voor regisseur en scenarioschrijver of scenarist ofhoedatookheet.

Al heb ik wel paar keer helemaal dubbel gelegen. Extra aandacht voor rolletje van McBride

avatar van Number23

Number23

Brammm84 schreef:

waarom zon lage scores dan?

Vind je 3 sterren echt zon lage score??

Het is mijn "keek goed weg" beoordeling. En op de schaal van 1 tot 10 is t gewoon een 6

avatar van Q Jones

Q Jones

Due Date

Twee tegenpolen die in de meest bizarre situaties belanden. Zo kun je Due Date omschrijven

Galifianakis en Phillips doen eigenlijk precies het zelfde als bij de Hangover, en daardoor voelt Due Date aan als een veel minder leuk vervolg. Galifianakis speelt echt precies dezelfde rol als in de Hangover, niet dat het erg is want, want ook in deze film valt genoeg te lachen.

Downey jr speelt echt een geweldige droogkloot die naar LA moet omdat zijn vrouw gaat bevallen, Als hij de reis niet mag voorzetten met het vliegtuig zit hij opgeschept met baardaap Galifianakis die ook naar LA moet.

Komedie is altijd moeilijk te beoordelen omdat het zo persoonlijk is. Deze film vermaakt redelijk maar toch beduidend minder dan het grote broertje de Hangover. Galifianakis is grappig, maar op een gegeven moment drijft hij door, en wordt hij eerder irritant, ik denk ook dat hij er nog niet klaar voor is om een hele film te dragen. Downey jr heet duidelijk meer karakter en meer charmes, in deze film heeft hij de lachers op zijn hand en ik zat constant te grinniken om zijn lekkere droge grappen maar echt hilarisch wordt de film nooit.

Natuurlijk is het allemaal erg flauw, maar dat weet je bij voorbaat met Phillips aan het roer. Door al het flauwe heen blijft een aardig grappig filmpje over die wordt gered door droogkloot Downey jr en niet door de steeds irritanter wordende Galifianakis

avatar van MokumsKid

MokumsKid

Brammm84 schreef:

Voeg me hierbij toe, ben benieuwd!

avatar van Yugnav

Yugnav

Kijkt makkelijk weg, maar had er toch meer van verwacht.

avatar van Denzz

Denzz

spijtig van deze film

hij is zeker minder dan hangover (valt anders ook niet te overtreffen) maar hij is op sommige momenten niet eens grappig

het is meer een aaneenschakeling van domme grappen, smoeltrekerij en stunts
de mastrubeer-scene trekt op niks!

niets op downey of zack aan te merken, ze spelen hun rol alletwee zeer goed
ook tof is jamie foxx in de film

het valt best goed mee als je gewoon even wilt chillen met wat makkers en een filmpje wilt zien maar verwacht er zeker niet te veel van!

avatar van laundromat

laundromat

Neeee...Jamie Foxx doet mee! Ik had hier wel zin in....maar nu. Dat Michelle Monaghan mee doet helpt ook al niet

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Teleurstelling. De beste grappen zaten al in de trailer en zijn verder te dun bezaaid om voor hilarische taferelen te zorgen. Juist dat was het sterke van The Hangover die gewoon vijf grappen per minuut had en in vlot tempo door bleef gaan. Hier is het toch vooral clichématig gedoe en onlogische keuzes om het maar gaande te houden (bijvoorbeeld Downey's personage die wel erg laconiek reageert op de nog altijd complete vreemdeling die langs hem zit te masturberen in de auto).

Of om nog een ander voorbeeld te geven, Zack zegt dat hij altijd overal doorheen slaapt, waarna hij gelijk in de scene erna in slaap valt achter het stuur. Het is allemaal veel te makkelijk en de boel wordt eigenlijk alleen een beetje gered door het goede spel van de twee acteurs.

avatar van donkied

donkied

Hele sterke comedy in de ''Hangover stijl''.

Galifianakis is gewoon echt briljant in deze rollen.ook al zou de rest van de cast belachelijk slecht zijn, de film zou nog goed zijn.

avatar van Metalfist

Metalfist

You better check yourself before you wreck yourself

Je kent het wel, je hebt een erg goede kameraad waar je jaren mee op school zit en dan ga je voort studeren en scheiden je wegen. Je wilt het niet zo laten en je wilt contact doen dus wat is er beter om bij te praten en daarna een filmpje te zien? Juist, niet veel. We stonden daarstraks dan ook voor de vitrine en de keuze was nogal snel gemaakt. The Hangover vonden we allebei geniaal en Due Date is van dezelfde regisseur plus de revelatie van toen,Galifianakis, en dan ook nog eens Robert Downey Jr. Dit kon gewoon niet slecht zijn.

Hoewel het een tikkeltje minder is dan The Hangover, weet Todd Phillips toch weer een ontzettend leuke film af te leveren. Het plot is nogal redelijk kort door de bocht en heeft op zich niet veel om handen. Alles wordt dan ook uit de kast getrokken om de trip van het duo zo lang mogelijk te laten doorgaan. Mij hoor je in ieder geval niet klagen want het blijft erg leuk om te zien. Due Date kent serieus wat plotholes (Daryll komt bijvoorbeeld gewoon niet meer tevoorschijn) maar het doet geen afbreuk aan de film. Op zich krijg ik bij Due Date niet het geniale road trip niveau zoals ik dat bij The Hangover kreeg voor bachelor party's maar het was te verwachten dat Philips dit niet nog eens een keer kon afbrengen. De film op zich is sterk in al zijn eenvoud. Door allerlei omstandigheden, de ene al geloofwaardiger dan de andere, komen 2 compleet verschillende karakters bij elkaar om naar Los Angeles te geraken in een auto. Met deze regel weet je al genoeg qua plot maar de chemie en het spel tussen de twee hoofdrolspelers is geniaal genoeg om een dikke score te krijgen. Geniaal Two and a Half Men stukje trouwens! Ik kon zweren dat het echt uit een aflevering was maar dat is blijkbaar niet het geval. Wel leuk dat de cast van de serie hier aan meewerkt.

Toegegeven, ik heb Galifianakis pas leren kennen dankzij The Hangover. Toen was hij echt de revelatie van het moment en ik was dan ook benieuwd naar zijn rol hier. Eerlijk gezegd doet hij niet veel anders maar het blijft een geweldig type. De mimiek, de uitspraken, het loopje, ... Geweldig om naar te kijken maar het is vooral in combinatie met Robert Downey Jr. dat hij helemaal loskomt. In de eerste Iron Man kreeg je al wel het gevoel dat Downey Jr. wel een goede komische timing had maar hier spat het van het scherm. Met zijn tweeën stelen ze echt waar de show maar Downey Jr. weet ook voor hilariteit te zorgen in de scènes zonder Galifianakis. Momenten bij de Mexicaanse grens zijn hilarisch, zeker wanneer Galifianakis er dan nog eens bijkomt en hem komt bevrijden. Ik hoop dat ze met twee nog eens in wat meer komedies verschijnen want dit is een combinatie die perfect werkt. In de bijrollen is er trouwens ook nog genoeg te ontdekken. Een paar geweldige rollen van o.a. Juliette Lewis als drugsdealer, Jamie Foxx als beste vriend, Michelle Monaghan als vrouw van Downey, ... Niemand is verkeerd gecast en past zodoende ook perfect in de film. Qua muziek is dit trouwens ook wel de moeite waard. Rockgoden zoals Cream, Pink Floyd passeren de revue maar ook het wat hardere werk à la Wolfmother of zelfs het heerlijke akoestische Old Man van Neil Young.

Due Date is praktisch van hetzelfde niveau als The Hangover, bijna maar niet helemaal dus. De cast is werkelijk uitmuntend, de humor is bij vlagen schaterlachend (Galifianakis die tegen die deur van de Mexicaanse auto loopt) en de muziek is ook heerlijk. Philips flikt het dus weer.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik weet van mezelf dat ik iemand ben die snel geïrriteerd raakt. Ik kan er niet goed tegen als mensen extreem aanwezig zijn of gewoon storend gedrag vertonen. Vooral in de bioscoop heb ik hier een hekel aan. Tot mijn grote geluk *kuch* was het bommetjesvol in de zaal, hier en daar nog een enkel plekje over, maar verder was het bijna uitverkocht. Op zich is daar niks mis mee, zolang mensen maar niet gaat klieren of telkens hun mond open trekken. Dit was niet het geval, maar natuurlijk had Eline twee Belgische dames naast haar zitten die telkens geluiden als: ''GHEHEIHIHIHEHEHAHAHAHIIIII'' produceerden. Geweldig hoor dat je het zo naar je zin hebt, maar als ik gehinnik wil horen ga ik wel naar de kinderboerderij.

Afijn, ik kan het die trienen ook wel vergeven, want het was een leuke, grappige film. Robert Downey Jr. en Zack Galifianakis zijn geweldig op elkaar in gespeeld en aan elkaar gewaagd. De twee mannen hebben duidelijk een klik met elkaar en dat spat van het scherm af. Niet ontzettend vernieuwend, maar ook niet storend cliché. Af en toe gaat het wel richting de platte kant op, denk hierbij aan de masturbeerscène in de auto, maar ook dit is niet vervelend. Er zitten verder genoeg hilarische hoogtepunten in de film.

Robert is natuurlijk prachtig, charismatisch en ik ben dol op zijn droge, sarcastische humor. Zack kende ik nog niet zo heel goed, en het viel me vooral op dat zijn grappen niet altijd even goed overkwamen, maar toch blijft hij iets aandoenlijks en knuffelbaars over zich hebben.

Leuke mannen, grappig verhaal, goede chemie en zelfs hier en daar nog prachtige roadtrip beelden.

Vermakelijk!

avatar van $pecial

$pecial

Irritante mensen in de bioscoop.. misschien wel het grootste punt van ergernis voor mij persoonlijk.

Misschien morgen naar deze film... voordat ik de voorpremière van Sint meepak

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

Wat een geweldige film is dit!!

Heb me HELEMAAL kapot gelachen, echt schitterend!!

avatar van JamesB009

JamesB009

Een erg grappige film. Verhaal is wel aardig. Wel veel en leuke humor in. Ik heb hem in een Amerikaanse bioscoop gezien waardoor alles leuker wordt omdat de hele zaal dubbel ligt. Daardoor was de experience wel extra leuk. Aanrader dus.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Sommige mensen zeuren hier echt, dit is de beste comedy die ik de laatste tijd heb gezien. Phillips bewijst weer eens een fatsoenlijke comedy af te leveren en niet weer zo'n typisch Romantische (flut)komedies, waar ik gewoon de krampen van krijg.

Downey Jr. is geweldig, net zoals Galifianakis. Zij tillen de film tot een hoger niveau, dat klopt.

Ook de bijrol van Jamie Foxx vond ik goed.

Ik heb echt kunnen lachen bij deze film! En dat heb ik niet snel bij een comedy.

4.0 sterren.

avatar van Hemelbewoner

Hemelbewoner

vond het tegenvallen, old school en the hangover ( vooral die laatste ) waren VEEL leuker.

avatar van criticalisme

criticalisme

geniale film lang geleden dat ik nog zo gelachen heb in de cinema zo mogen er wel meer komen!