Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell
Releasedatum: 2 september 2010
Plot Piranha 3D
"There's something in the water."
Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...
Julie Forester
Novak Radzinsky
Matthew Boyd
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Moet er bij genre geen komedie bij?
Er zaten komische elementen in. Maar ik zou de film geen sticker van komedie op plakken. Het was hier en daar slechts erover, gewoon om een campy en vlot gevoel te geven, niet echt om dolkomische situaties te geven.
Het is en blijft horror en Naomi Watts overdrijft zeker niet. Dit is één van de beste mainstream horrorfilms in tien jaar gemaakt. Zo veel bloed en goor had ik niet verwacht bij een film met excuseer mij een deel stom vissen (was mijn uitgangspunt voor dat ik de film ging zien, maar gewoonweg weggeblazen in de cinema).
Topper! Het origineel en de sequel ook vroeger eens gezien. Maar dit is zonder twijfel beter.
Verrassend cijfer van NW, had dit niet verwacht
Ben het wel eens met mikey, dit is een typisch 3* of 3,5* werkje.
Heeft denk ik ook te maken met zijn voorliefde voor cheesy horrorfilms (een subgenre die ik ook meestal wel kan waarderen). Ik ga er niet vanuit dat dit een meesterwerk (5* dus) zal zijn.
Naomi Watts
Dacht ik wel. Misschien kan Naomi Watts dat even bevestigen?
Het is een interessant discussiepunt. Er zit aardig wat humor in, maar vooral op basis van oneliners en wat jokes. Al denk ik wel dat komedie een verkeerde indicatie geeft over het soort film dat Piranha is. Zoals fridaythe13th ook aangaf, zitten er niet volop komische situaties in wat dit een volbloed komedie zou maken. Daarnaast is Piranha wel gigantisch over-the-top en behoorlijk komisch maar komedie als genre lijkt mij een lastige call. Het genre erotiek daarentegen
Lastig om hier dus echt uitsluitsel over te geven. Je hebt hier dus geen reet aan. Sorry
Naomi Watts
Poster beetje gejat van Jaws ?
Niet het enige wat gejat is van Jaws
Blijft horror ook niet het hoofdgenre en komedie maar een soort van bijzaak? Horror/Komedie vind ik wat anders dan Komedie/Horror. Overigens lijkt thriller me al helemaal een fout genre
Naomi Watts
Maar de genre aanduidingen gebeuren toch puur op basis van alfabet? Maar er is inderdaad een verschil tussen een komische horror en een horrific comedy.
Knisper
Ik zou niet te snel zijn om iets een horror/komedie te maken. Dit lijkt me toch weer wat anders dan een Dead Snow o.i.d. .
narva77 (crew films)
Of "Shaun Of The Dead", of "Zombieland", of "Splinter"?
Is dit (nog) meer Horror?
Ben trouwens wel érg benieuwd hiernaar zeg!
Morgen, om 23:30 is het dan zover
. Ik heb er zin in, en enorme verwachtingen.
Shit, had deze ook wel in de voorpremiere willen zien, wordt nu een weekje geduld opbrengen.
Naomi Watts
Eens met Knisper, qua humor nog te mild eigenlijk omdat het inderdaad niet in het rijtje hoort met Dead Snow, Shaun of the Dead en Lesbian Vampire Killers. Maar de benaming Thriller staat ook ver van de werkelijkheid natuurlijk. Vooral als je horror al als genre hebt.
Naomi Watts
Kan je nog in je handjes knijpen. Was toch wel onaangenaam publiek in het Pathé Schouwburgplein. Constant gegiechel van infantiele meiden als er even een tiet tevoorschijn kwam
metterijks
Ik had hoge verwachtingen van deze film. Campy zou het zonder enige twijfel zijn.... Waar ik me het ergste aan gestoord heb is de ernstige mate van puberaliteit gedurende meer dan de eerste helft van de film. De verdere ontwikkelingen in dat tijdsbestek zijn noch interessant noch spannend te noemen. Dat er tegen het einde een stortvloed aan gore voorbij komt (soms goed, soms doorzichtig) maakt deze film voor mij nog steeds niet goed. Ik zag hier toevallig iemend zeggen dat hij (of zij) het orgineel had gezien, en dat deze beter is. Nou, echt niet. Zowel Dante als Cameron (Piranha en Flying Killers) hebben veel meer gevoel voor dosering van spanning en humor. En belangrijker nog: over de HELE film. Al met al viel het me allemaal bar tegen, al helemaal als je bedenkt dat er 23 miljoen ingepompt is. De film had wellicht naar een artistiek hoger niveau kunnen worden getild als Lloyd wat meer in beeld was geweest. Rhames is zoals vaker niet veelzeggend. Om een scene in de film heb ik wel moeten lachen, en diegene die het gezien hebben, weten vast welke ik bedoel. Aja is noch een Dante noch een Cameron. 2,5.
mikey
Aja is noch een Dante noch een Cameron. 2,5.
metterijks
Dat valt op zich mee. Het gegeven is wel vrij vergezocht maar de film als zodanig was beter dan deze. dantes eerste film blijft natuurlijk een klassieker in dit genre, de perfecte balans tussen horror en humor.
Leland Palmer
In de trailer van deze film heb ik al meer humor kunnen ontdekken dan in Dante's hele 'Piranha' film. Deze van Aja lijkt me ook veel beter/leuker dan het origineel te worden.
Bélon
Wat had je dan verwacht? Zaterdagavond-publiek bij een horror film dat stil gaat zijn (en dan nog in een grote bioscoop als Pathé)?
Ik ga wel op een rustiger tijdstip
Leuk! Al is het wel allemaal wat standaard.
Piranha is zon typische horrorfilm vol met heerlijke naakte tienerdames (een aantal zagen er erg lekker uit en dat zelfs compleet zonder kleren!) die samen met wat macho jongens afgemaakt worden door moordende visjes.
Het is allemaal erg standaard maar het is wel vermakelijk. Al vond ik de 1e 3 kwartier echt suf aangezien er nauwelijks wat begint en ik karakterintroducties in dit soort films totaal overbodig vind. Maar zodra de piranha's echt tekeer gaan op de feestgangers wordt het allemaal wel erg leuk zeg. Overal bloed, botten, ledematen en massale paniek
De bodycount is echt gigantisch, I like it!
De piranha's zagen er ook gaaf uit.
Er zitten ook een aantal erg leuke scene's bij. Denk aan het aangevreten meisje die para-sailen was, het meisje dat doormidden gespleten werd door een losgeknapt touw, de massale paniek als de haven aangevallen wordt inclusief de zinkende boot, de jongen die door een speedboot onthoofd werd en de piranha die dwars door het hoofd van iemand heen ging door het weg te vreten...voor de liefhebber van gore dus genoeg fun!
Lekker fijn wegkijkertje, zonder dat de film ergens top wordt. De slotseconden van de film waren trouwens wel voorspelbaar. Al was het wel grappig.
Naomi Watts
Ik had ook geen stilte verwacht, mannen die gaan joelen bij tieten of lachen o mde grappen hadi k wel verwacht. Maar giechelen bij blote tieten, je bent toch geen 12 ofzo.
Gelijk heb je
Naomi Watts
Leuk dat ie beviel. Die carnage is gewoon totale waanzin en chaos, zoals het hoort. Rhames die even flink de beest uit gaat hangen en die loser Todd. Echt een epic faillure die gast.
Heheh ja, het waren wel weer lekkere cliche-personages. Maar wel geinig neergezet.
Deze ga ik nog wel eens herkijken. De kills waren wel gaaf.
Idem. Wel jammer dat de kills niet wat eerder begonnen. De 1e 3 kwartier verliepen wel heel traag. En als je dan bedenkt dat de film zon 80 minuten duurt...
Naomi Watts
Ik vond de spring break fun ook erg vermakelijk. Ik vond het wel perfect gebalanceerd zo eigenlijk.
Rianneke_Dan
Ik vond er eerlijk gezegd niet echt veel aan. Ik had voordat we naar de film gingen al wat stukjes gezien van het gore wat erin voor zou komen, en dat stond me al tegen want dat zag er ontzettend smerig uit en dat is niet echt mijn ding, Maar goed toch maar mee gegaan afgelopen zaterdag en de film was eigenlijk precies wat ik verwacht had. Ontzettend veel naakte vrouwen, en dan niet in de zin van 'vrouwen die je op straat tegenkomt' natuurlijk, maar vrouwen die met hun perfecte, overdreven opgemaakte koppie, opgeblazen boobs en geile bewegingen de jongens wel even gek maakte. Nou is dat natuurlijk heel leuk voor de mannen, maar als vrouw zijnde heb je er weinig aan, en voor leuke mannen in de film hoef je het niet te doen, want van O'Connell in een speedo werd ik nou ook niet echt warm. Dat hele Spring Break gedoe eromheen vond ik ook niet veel aan, en laat alleen maar zien hoe ongelooflijk triest de jongelui zijn die daaraan meedoen. Verschrikkelijk zeg, ik mag hopen dat mijn kind later niet zo gaat worden. Gelukkig is het daar in Amerika nog een heel stuk erger dan in ons kikkerlandje.
Nou dat gehad te hebben, even verder naar het verhaal. Stelt natuurlijk niet zoveel voor, en dat had ik ook niet verwacht. Het hele piranha idee werd slecht uitgewerkt, en ook niet echt veel aandacht aan besteed. Dat idee kreeg ik in ieder geval. Door een spoiler]beving over water zijn ze er ineens, en that's it. (tenminste zover ik dat gevolgd heb) De hele lijn tussen Jake Forester en zijn familie vond ik dan wel leuk, maar daar moet je ook geen karakter uitdieping verwachten. Gewoon een luchtige lijn tussen al het naakte en gore door. Grappig trouwens om Steven R. McQueen te zien in een blockbuster film, ik zag hem alleen nog steeds als het broertje van Elena in The Vampire Diaries. Elisabeth Shue deed het ook goed, en vind haar ook altijd wel een leuk vrouwtje. Nou laat ik over O'Connell maar niks zeggen verder, en over de pornstars heb ik ook niet veel te melden. Ze doen hun ding goed, maar dan is dan ook alles. Verder nog een leuke bijrol van Ricardo Chavira, die ik in eerste instantie niet eens herkende door zijn bolle wangen, maar zijn delivery was zoals gewoonlijk wel erg grappig.
Het gore zag er erg goed uit, heel realistisch en dus tegelijkertijd ook ontzettend smerig. Ik heb aardig wat ranzige kills voorbij zien komen, waarbij ik mijn hoofd ook even moest wegdraaien maar goed dat hoort erbij en het was wel erg goed gedaan. Ook de kills waren erg origineel. De beste vond ik toch wel de parachute kill, met zoals te verwachten een vrouw met grote boobs, die dan ineens de onderkant mist Dat was echt grappig. Maar er zaten ook wat scenes in die gewoon echt niet konden, zoals het onderwater ballet tussen twee naakte vrouwen, en de scene met die piemel die er dan word afgevreten, en weer word uitgekotst gadverdamme zeg, dat had van mij niet gehoeven hoor.
Ik vond die piranha's er erg lelijk uitzien. Behalve dan diegene die dan gevangen word en apart gezet word in het aquarium daar hadden ze duidelijk ook meer aandacht aan geschonken, de scenes onder water vond ik toch niet zo best hoor, dan had het origineel betere beelden en leuke geluiden wat het tegelijkertijd ook meer sfeer geeft. Het hele einde was natuurlijk erg corny, maar vond het wel leuk dat ze het einde gebruikte van de originele Piranha .
Al met al was het kijkbaar, maar ik denk toch dat de mannen hier wat meer van kunnen genieten. En al die flauwe humor was niet echt aan mij besteed in deze film. Dus op wat leuke bijrollen, en het verhaallijn van Jake en zijn familie na, vond ik het niet erg veel.
Goede review
. Maar wat is er gebeurd met : "ik snap niet hoe je zoveel kan vertellen over zo'n bout film"?
Rianneke_Dan
Haha ja daar heb je wel een punt
Misschien had ik beter kunnen zeggen "ik snap niet hoe je zoveel positieve dingen kan vertellen over zo'n bout film"
Maar dank je wel hoor, heb er mijn best op gedaan
chocodil
Leuke film met genoeg bloed en gore, had ik totaal niet verwacht!
Dacht dat het een B film zou zijn, maar heb deze toch met veel plezier afgekeken.
Alleen jammer van het open einde...............
Nu wordt het wachten op een vervolg met de papa en mama vissen............

Piranha 3DD
2012

‘Reality Check: Inside America's Next Top Model’ direct naar nummer 1 op Netflix

Prime Video mikt op Halloween-release voor nieuwe ‘Carrie’-serie

Jackass 3D
Komedie / Documentaire, 2010

Kurôzu Zero II
Actie, 2009
graveyachtfilm in filmscuba divingschepselpiranha spring breakman eating monster post-credits scene3d3dghoulish