• 9.381.110 stemmen

Geregisseerd door: Alexandre Aja

Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell

Releasedatum: 2 september 2010

Plot Piranha 3D

"There's something in the water."

Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...

Julie Forester

Derrick Jones

Kelly Driscoll

Deputy Fallon

Paula Montellano

Novak Radzinsky

avatar van hgz

hgz

vond hem wel oke, maar niet dat zegt echt goed

2.5

avatar van Reinbo

Net herzien. Toch wel erg geestig en to the point. Stuk beter in 2d overigens. Verhoogd naar kleine 4*

Heerlijk.

Had hem al lang liggen maar wachtte nog op mijn Panasonic 3D scherm. En het wachten heeft zich geloond! Prachtige 3D effecten.

Heerlijke piranha komedie met een prachtige dosis gore als de beestjes aan hun groot buffet beginnen
Simpel verhaal met sfeer, humor, veel boobs, goede fx en veel gore. Voor mij de beste piranha uit de reeks.
Die penis-scène, hilarisch gewoon . Ook de beestjes zagen er goed uit, en als dat de kindjes waren, dan ben ik erg benieuwd naar een vervolg. Wat een joekel op het einde.

Nu maar eens de oudere voorgangers herzien.

avatar van KingJ

KingJ

Leuk filmpje binnen het genre....

Niet serieus nemen en gewoon van genieten is mijn advies!

Ik heb me in ieder geval 90 minuten prima vermaakt, dikke 3 * waard wat mij betreft

avatar van marlijnzzz

marlijnzzz

Waarom per se alles in 3d tegenwoordig?? wil best deze film zien maar van 3D krijg ik zo'n hoofdpijn...

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Kijk je 'm toch in 2D.

Boeikens

Uitkijken naar Chihuanhas. Kan misschien wat worden...

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

marlijnzzz schreef:

Heb ook niet zoveel met 3D en inderdaad is het soms hoofdpijnverwekkend, zeker als je moe bent is het geen aanrader. Heb de film gewoon in 2D gezien en vond hem alsnog geweldig. Film moet het ook niet hebben van ''de engheid'' dus daar zal het 3D niet in uitblinken, overigens had ik sommige leden van de cast wel in 3D willen zien, maar dat is persoonlijk

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Vermakelijke horrorfilm. Lekker bloedig op zijn tijd, eye candy aanwezig en toch een aantal grote namen qua cast.
Wel jammer dat Jerry O'Connell erin mee doet. Ik kan hem dus echt niet uitstaan en dat heb ik wederom bij deze film. Daarom vond ik het ook zo mooi dat hij weggevreten werd door een horde piranha's, en daarna als aas in de zee werd gegooid.

Desondanks, leuk vermaak.

avatar van Lenore

Lenore

Gisteravond ging ik deze film kijken (gewoon in 2D), zonder dat ik er veel van verwachtte. Van de openingscene was ik niet zo onder de indruk, en een paar stukken daarna heb ik gewoon overgeslagen. Er komen veel blote vrouwen in voor, dat had ik wel verwacht met zo'n voorkant. Het ondergrondse meer vond ik er wel mooi uit zien. Even later vermeldde één of andere professor dat de piranha’s uit de oertijd afstamden, niet bepaald realistisch. Laura en Zane waren heel schattig, eigenlijk hoopte ik sinds het moment dat de boot begon te zinken dat zij het overleefden. De rest van het gezelschap wekten bij mij weinig sympathie op. Nou ja, Jake, de oudere broer, misschien nog wel.

Het vermakelijkste stuk uit de film vond ik de schranspartij. Al die feestvierende mensen werden tot aan het bot toe opgevreten. Lekker over de top, met die ledematen die in het water drijven. En dan dat haar in de motor, puur leedvermaak. Voor mij was het gewoon genieten.

De laatste seconde van het eind vind ik zonde. Had hij niet over de telefoon kunnen zeggen dat dit jonkies waren, en dat zo de film geëindigd was? Niet alles in deze film hoeft ergens op te slaan, maar dit vond ik gewoon flauw. Mijn broertje heeft er wel om kunnen lachen.

Mijn stem: 3,0

avatar van Vascago

Vascago

Herzien en zwaar genoten. Betere beeldkwaliteit ook deze keer. Gewoon een fantastisch over the top gorefest met aanstekelijke acteerprestaties. Lekker fout allemaal. Pracht van een soundtrack erbij.

Geniaal !!

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Tonypulp schreef:

Kijk je 'm toch in 2D.

Doe dat maar niet, het overzetten naar 2D is ronduit verschrikkelijk, gaat voor 30% ten koste van de ervaring.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Deed niets af aan m'n eerste kijkbeurt en ik zal het dan ook absoluut niet missen met de herziening, thuis 3D kijken....nah. (zaten sowieso geen brillen bij mijn versie, wel deel 2 van Piranha )

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Piranha is gewoon in 2D geschoten. Dus een non argument in optima forma. Is gewoon prima te kijken in 2D, je moet het alleen doen zonder de tieten van Gianna Michaels in je huiskamer. Voor de rest dus echt geen verschil van dag en nacht. 3D heeft wat fijne vondsten maar dan houdt het wel op.

Tonypulp schreef:

De Blu Ray 3D is met shutter-brillen, en op een behoorlijk scherm zoals bv de Panasonic TX-P50VT20 (127cm), geeft dat toch een zééér behoorlijk resultaat hoor.

In 2D is hij uiteraard ook goed maar voor die enkele extra effecten vond ik het persoonlijk toch de moeite waard hem in 3D te zien.

avatar van Nurhan Karadeniz

Nurhan Karadeniz

Ik heb deze niet in 3D gezien. Het verhaal is vergelijkbaar als in Jaws. Ik had ook niet verwachting dat deze film orgineel zou zijn

Kortom, aardig filmpie. Deel II zal waarschijnlijk ook komen..

avatar van FillumGek

FillumGek

Net even herzien. Ik begon met de 3D disc met brilletjes ( heb geen 3D tv, alleen HD) maar ondanks dat je wel verschil zag bleef ik die rooie gloed over het scherm houden. Ligt dat aan m'n ogen of hadden meer mensen hier last van? Na een kwartier dus maar de 2D versie erin gedaan. Blijft een topfilm, had mijn stem een tijdje geleden al opgehoogd maar er is nog kans op 4.5*.

avatar van joenie

joenie

Ik vond dit een hele slechte film. Een film kijk je niet alleen voor het verhaal, maar ook voor mooi en eventueel spectaculair beeld. Dit laatste vond ik erg tegenvallen en ben dan ook niet verder gekomen dan de eerste 10 minuten. Er was mijn inziens weinig geld uitgetrokken voor echt lijkende vissen. Enigszins iets te voorspelbaar, maar voor mensen die houden van klassiekers zal het een leuke film zijn.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Vond juist het verhaal minder en het beeld juist spectaculair in de zin van heerlijkheid!

avatar van AllStarsLove

AllStarsLove

erg slecht film

had totaal geen verhaal en ook erg slechte horror

AllStarsLove schreef:

...erg slechte horror

Zeker dat je de goede film gezien hebt

avatar van bollepeer

bollepeer

ja zeker weer een mooie horror. de eerste scene viel me tegen, ik dacht: als de hele film er zo uit ziet zal het niet veel worden. maar de gore werd steeds beter met inderdaad als hoogtepunt die massale vreetpartij. prachtig in beeld gebracht, al die ledematen. voor fans van gore: aanrader

avatar van Pete_033

Pete_033

bollepeer schreef:

Dat dacht ik ook. Ik sap ook niet waarom Richard Dreyfuss zich voor deze rol heeft laten casten behalve een vette paycheck.

avatar van erpunited

erpunited

Aardige film. Ik heb me vermaakt. Mooie vrouwen. Slechte geacteerd. Beetje erg overdreven af en toe maar de film kijkt lekker weg. Hij had van mij ook nie langer hoeven duren. Het was mooi zo. Leuke film om een keer te kijken

avatar van Queen-Bee

Queen-Bee

Enig. Wel erg veel borsten naar mijn smaak en ik had geen 3-d en daar ben ik alsnog erg benieuwd naar! Veel humor. Deed me een beetje denken aan Jaws 2.

avatar van notsub

notsub

Erg serieus kun je dit niet nemen. Sommige scenes waren echt wel om te lachen, maar geregeld had ik het idee dat ik het al eerder gezien had. De lieve visjes zagen er goed uit, net als het vele bloot in de film. Het is allemaal flink over de top en dat past wel weer in deze film.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Bruut op een komische manier!
Wat een geestige horror-komedie. Een goed verhaal en goede acteurs waren voor de makers maar bijzaak. Nee, deze hebben hun aandacht vooral gericht op het non-stop spelen met scenes vol naakte vrouwen en lichaamsdelen die tegelijkertijd rondvlogen..

De eerste scene is daar een voorbeeld van. Deze was weer zo slecht dat ik de film bijna wou stopzetten. Maar gelukkig heb ik dat niet gedaan en ging ik door. Vervolgens begint de film. Een dun en simpel verhaal, maar ach.. Heerlijke vrouwen en rijkelijk vloeiende drank met daarnaast een langzame opbouw van de spanning.
En dan komt de ware aard van de makers naar boven. Deze hebben een hekel aan dit soort rel-jongeren en dat laten ze zien ook. Een minutenlang chaotisch bloedbad waarbij leuke, soms voorspelbare, ideeën verzorgd zijn uitgewerkt. De special effects waren daarbij ERG goed. Echter de visjes zelf vond ik maar aan de magere kant, vooral zodra ze uit het water te zien waren.
En dan dat heerlijke passende einde waarbij ook één van de helden het in de laatste 2 seconden nog moet ontgelden!

Natuurlijk kan ik voor het dunne en soms voorspelbare verhaal, verschillende clichés en de logica van het verhaal maar weinig punten geven. Toch bovengemiddeld, en een dikke 3,0. Echt een aanrader voor de mensen die willen lachen van het gruwelen, en de film zeker niet te serieus nemen!

avatar van 13woutie13

13woutie13

Leuk vermaak voor een avond. Lekkere korte film met een erg simpel verhaal. Het is wel een film die ik binnen een paar dagen vergeten ben, maar ach, vanavond zorgde het in ieder geval voor genoeg plezier. De Piranha's als visueel prachtige moordmachines, beperkte locaties, een ijzersterke bloedbad-scene en een hoop lekkere wijven doen het natuurlijk prima bij mij. Hoef hem eigenlijk niet in 3D te zien, 2D kwam bij mij perfect over.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

13woutie13 schreef:

Hoef hem eigenlijk niet in 3D te zien, 2D kwam bij mij perfect over.

Jammer, hij is beter in 3D.

avatar van Fortune

Fortune

Best leuk.

De film is erg vermakelijk ook al blinkt het niet ergens echt in uit. De film is hier en daar wel grappig soms behoorlijk bruut en bloederig maar nooit echt walgelijk. De CGI ziet er behoorlijk crappy uit op sommige momenten maar ook niet echt storend. De piranha's zien er lekker gevaarlijk uit. Het verhaal stelt helemaal niks voor maar op een of andere manier kijkt deze heel makkelijk weg en wil je op het einde dat ie nog even door gaat.

lekker luchtige filmpje die het zeker waard is.

3.5

Laat een vervolg maar de grotere piranha's.