Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell
Releasedatum: 2 september 2010
Plot Piranha 3D
"There's something in the water."
Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...
Julie Forester
Paula Montellano
Novak Radzinsky
Matthew Boyd
Vascago
Moet je dat niet binnen spoilertags zetten jeroentjuhhhh? Ik had durven zweren dat het echt gebeurd was. Had zelfs al een vakantie geboekt om een weekje prehistorische reuzenpiranha's te vangen. Moet ik nu maar om boeken en er een jacht op het monster van Loch Ness van maken, want dat is toch zeker wel een bestaand beest.
Tonypulp
Oh sorry, even aangepast. Ik ga deze zomer naar Amerika, daar kun je nu ook zwemmen met de prehistorische piranha's. Zag er best tof uit op de foto's!
Minotaures
Die bestond wel. Helaas hebben de piranha's Nessy als lunch gehad.
Vascago
Pas maar op dan. Straks bijten ze je geslachtsdeel er nog af. Schijnt dat ze daar gek op zijn. Zwemmen daar trouwens ook nog een boeingslopende haai van 35 meter en een reuze inktvis rond te zwemmen. Gevaarlijke sport dat zwemmen in Amerika.
Vascago
Die bestond wel. Helaas hebben de piranha's Nessy als lunch gehad.

Tonypulp
Off-topic
elvis01
De film is niet echt verassend, het is een lekkere wegkijker laten we het daarop houden.
Het geen wat mij over de drie sterren heeft gekregen is het beeldmateriaal.
Prachtige locaties, goede shots & effects, en zoals altijd een paar mooie dames.
Ook het bloedbad was zo extreem af en toe dat ik stiekem zat te glimlachen.
Beelden zijn niet echt schokkend maar mooi om gezien te hebben.
Een dikke voldoende voor de film, 3,5 *
ebdrachten
Waardeloze film die in de Veronica gids 4 sterren krijgt(?)
Het draait vooral in het begin van de film om kontjes en borsten van jonge meiden. Als de film dan eindelijk een beetje begint te komen, heb je er al geen zin meer in.
Viel mij zwaar tegen. Zal wel aan de leeftijd liggen, want ik kan me voorstellen dat jonge knapen volop genieten van het natuurschoon wat in de film voorbij komt.
Naomi Watts
Weer herzien. Thuis in 2D gezien en film blijft even sterk als in de bios (misschien te danken aan mijn sublieme setup). Blijft gewoon weer anderhalf uur genieten. De magnifieke opbouw met veel Spring break fun, fijne figuranten + supporting cast, dei nventieve kills, de totale mayhem op het eind. Wat blijft dit een briljant filmpje.
DVD-T
Eens met Naomi Watts. Er leuke film met een hoge herkijkwaarde. Een verhoging is dan ook op z'n plaats.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11924 berichten
VOL-LE-DIG hiermee eens! Vandaag op Blu-ray gezien - in 2D weliswaar, maar nog steeds even aangenaam. Het grappige was dat me in 2D effecten opvielen die me in de bioscoop niet waren opgevallen. Er zitten twee prachtige 3D-sequenties in waar de camera half onder water is en we luchtbellen in het water op ons af zien komen. Een klein, leuk cadeautje. En verder was ik weer verbaasd hoeveel Aja durft en mag in een Amerikaanse commerciële film. Wát een lef en wát een gore...
Naomi Watts
Same here, viel mij ook veel meer op in 2D, en sommige dingen komen in 2D ook beter tot zijn recht. De 3D visuals zijn ook niet echt state of the art maar dat past wel bij een retro-ish filmpje als Piranha.
Dit gaat denk ik de fijnste franchise sinds Friday the 13th worden.
dutchtuga
Denk dat hier niet zoveel uit te halen valt als in 11 delen Friday. Een echte franchise zie ik dit niet worden.
Naomi Watts
Puur persoonlijk zeg ik ja, maar een breed publiek zal er niet op wachten ben ik bang.
VforVictor
Slechte film dit. vooral die Jake, die acteerd echt beroerd. De kills en het gore waren dan wel weer leuk, 2,5.
Fast Eddy
Vooral en topfilm voor degenen die van blote borsten houden.
'k vermoed (of ik hoop het toch voor de filmmaker) dat deze film grappig bedoeld is.
Bvb het moment dat de piranha's hun aanval inzetten: Overal loshangende of afvallende lichaamsdelen, gewoonweg over the top zodat het echt wel grappig wordt !
Vandaar nog een 2.5
Phantasm
Ik blijf de klassieker uit 1978 toch de beste vinden omdat daar meer een verhaallijn in zit, dat kun je van deze niet echt zeggen. Al is deze ook niet slecht met de blote borste e.d.
Piranha ( 1978 ) : 3,5.
Piranha 2 : 1,5.
Piranha ( 2010 ) : 3,0.
moviepieps
Wat een ongelooflijke waardeloze film. Ik snap dat het gemaakt is met een vette knipoog, en zo heb ik het ook proberen te kijken, maar wat is dit een overdreven filmpje zeg. Vooral het moment dat die piemel in het water drijft en wordt opgevreten deed bij mij de spreekwoordelijke druppel overlopen. Bar slecht jammer jammer jammer.
Leland Palmer
Ik nomineer deze film voor de beste comedy movie 2010/2011
esoxlucius
Lachu, veel vrouwlijk schoon en lekker overdreven scenes. Geen topper maar zeker vermakelijk.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11924 berichten
Waarschijnlijk omdat hij vindt dat een horrorfilm niet komisch mag zijn en Piranha 3D dat dus wel is. Hij vergeet alleen dat Alexandre Aja met Piranha 3D het woord 'komedie' bijna van de daken schreeuwt en INCTRL ziet ook de enorme knipoog over het hoofd. Zonde.
Naomi Watts
Best knap als je die over het hoofd ziet. Leuk feitje is dat Gulager Heather Menzies probeert te strikken voor 3DD. Tuurlijk als Maggie McKeown
Butchers
Vond 't wel een geinig filmpje. Goede gore (die penis was wel grappig gedaan), alleen ging ie heel rap. Ook wel leuk einde.
Butchers
Hij bedoelt denk ik dat ie zo slecht is dat hij grappig is. Niet dat een horrorfilm niet komisch mag zijn

Piranha 3DD

Jackass 3D
Komedie / Documentaire, 2010

Kurôzu Zero II
Actie, 2009
graveyachtfilm in filmscuba divingschepselpiranha spring breakman eating monster post-credits scene3d3dghoulish