Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell
Releasedatum: 2 september 2010
Plot Piranha 3D
"There's something in the water."
Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...
Julie Forester
Paula Montellano
Novak Radzinsky
Matthew Boyd
NoControl
een verfilming die van mij niet had gehoeven. Wat me wel opviel was dat de special effects heel apart waren. De 1 was echt Waardeloos, de ander wel weer vet. Geen aanrader op het gebied van horror.
Zandkuiken
De verwachtingen voor deze Piranha lagen vooraf niet geweldig hoog. Haute Tension was nochtans een aangename kennismaking met regisseur Aja. Jammer genoeg bleef van die belofte niets meer over na het in mijn ogen ronduit ridicule Mirrors. Bovendien leveren haaien of andere monstervissen zelden interessante cinema op. Maar het moet gezegd: deze remake is goed voor anderhalf uur pretentieloze fun. Aja houdt zijn film luchtig tot het einde en laat het feestgedruis onverminderd doorgaan. Het resultaat kan je bezwaarlijk een briljante prent noemen, maar het is wel een vermakelijke boel wat mij betreft. 3,5*
catdog
- 2027 stemmen
Nog meer nieuws over het vervolg. Naast Mark Salling en Tamsin Egerton zal ook Aubrey O'Day een rol gaan vertolken in de film.
Testa-Rossa
Op zich een prima filmpje, CGI was over het algemeen goed te doen, voldoende vrouwtjes en prachtig om Christopher 'Doc' Lloyd weer eens terug te zien.
Heb me eigenlijk 90 min prima vermaakt. Vond alleen het einde belachelijk als Kelly vast zit in de kajuit, ik bedoel zo'n plexiglas dakluik is zo geforceerd met een peddel en wat overtuigingskracht. Dan zwemt Jake via de onderkant van het schip naar binnen, terwijl de toegangsdeur tot de achterkant van de kajuit een schuifdeur is (en dus ook prima open wil onder waterdruk). En vervolgens trek je je kind met een V8 powerboat tussen allerhande rotsen door...
Maargoed... heb wel weer zin in het waterseizoen, gauw de motor weer op bouwen.
Vreemde film dit
Enerzijds vind ik het een smerige film, maar anderzijds is het wel weer komisch.
Eng is het zeker niet, vies daarentegen wel. Teveel kleine voorbeelden om de dodelijkheid van de piranha's te kenmerken. Ik had gehoopt dat de piranha's al direct in actie zouden komen bij het feest, maar helaas duurde dit zeker meer dan 45 minuten. 45 minuten heb ik dus eigenlijk naar een opbouw zitten kijken, die ik eigenlijk nieteens een opbouw durf te noemen. Er werd zovaak laten zien hoe cool dat feest daar was, om het contrast duidelijk te maken. Maar ik denk dat dit heus wel duidelijk was geweest als dit aan het begin van de film gebeurde, en de piranha's dan direct zouden aanvallen. Dat gezinnetje vond ik al helemaal een drama. Totaal niet interessant. Blijkbaar wilden de makers toch iets van een verhaal erin brengen door dit gezin erin te voegen. Die jongen wilde 'de pret van springbreak niet missen' maar alles wat hij doet deed hij erg beperkt. Het meisje Kelly wilde hij alsmaar beschermen, en was steeds te bang iets te doen. Weer erg cliché is dat hij haar uiteindelijk dan weer redt. Van die 2 stereotype eigenwijze kinderen kun je vooraf al bedenken dat zij in de problemen raken. Maar natuurlijk zullen zij niet gedood worden door de piranha's want het zijn kinderen, en filmmakers laten de kinderen altijd leven.
Als je dan toch iets van een verhaal erin wilt brengen met een gezin, verzin dan iets origineels en wat interessantere personages. Maak bijvoorbeeld van die jongen een party animal, of laat de kinderen doodgaan. Iets meer verrassing had er zeker in gemogen. Die eindscene vond ik prachtig. "So where are the parents" BOEM.
Dat zijn momenten waar een film zoals deze het van moet hebben. Verrassing, interessante personages, humor en natuurlijk ACTIE.
Humor zat er zeker wel in. Nogmaals die eindscene is verrassend en erg grappig. Bepaalde moorden waren ook wel droog, en lichamen die afbreken etc. dat zit er gelukkig allemaal wel in. Deze waren vies en grappig.
2 sterren.
KingJ
Kijkt lekker weg, en verveelt niet, zie het meer als een komedie.
Dus niet een serieuze film verwachten maar gewoon fun
Dikke 3 *
Testa-Rossa
Vreemde film dit
Tsja... maar kan je 1,5 uur film maken over alleen de aanval? Piranha's zijn alleen gevaarlijk in het water... en op een gegeven moment is iedereen gewoon óf dood, óf op het droge
goelian
Dat kan, maar of het leuk is, is een ander verhaal.
Maar zo beredeneer je het op de manier dat je niets kan toevoegen. Dat einde waar ze erachter komen dat dit enkel de baby piranha's waren, en er dus nog volwassen piranha's zijn hadden ze toch wel in 1 deel kunnen doen? Of gewoon die opbouw wat spannender maken en de personages wat interessanter. Maarja, dat is mijn mening
Auw.
Wat het toch bergafwaarts kan gaan met een veelbelovend regisseur.
Haute Tension was een instant cult klassieker die spanning en gore voortreffelijk samensmeedde. Mirrors/Hills Have Eyes waren allebei al beduidend minder maar niet zonder charme. Piranha is werkelijk waar huilen met de pet op.
Waterhorror gaat wat mij betreft ook gewoon niet samen met gore. De engheid van bubbels en rood water ebt al snel weg. Wat psychologischere insteek was spannender geweest. Dat de piranha's gebukt moeten onder een lelijk design en slechte CGI is tot daar aan toe, er blijft voor de rest echter weinig over om te compenseren.
Dom verhaal, irritante personages en het hele spring break gebeuren is onkijkbaar. Dieptepunt was de onderwaterscène van de twee naakte dames. Wooff.
Campy of niet, ik zag hier de waarde niet van in. De (lange) paniekscène kent goeie make-up effects maar het beklijft niet. Niets beklijft, hopelijk. Snel vergeten deze miskleun. 1*
Tonypulp
Ja, echt iets waar Piranha mee te maken wilt hebben?
remorz
Heb het hierboven over waterhorror in het algemeen.
Mocht Piranha nergens engheid beogen, kunnen we horror als genre wel wegstrepen. Maar dan komedie ook, want veel viel er niet te lachen.
Franklin1975
Beloofd veel goeds
Een maand of 2 geleden de dvd al eens gezien en toen veel genoten van de film.
Vanmiddag de (Engelse) bluray opgezet en wilde de 3D-versie wel eens zien. Het werd de anaglyph versie met zo'n vooroorlogs kartonnen brilletje. Maar ik vroeg mij al snel af waarom ze 3D op deze manier op bluray aan de man willen brengen? My Bloody Valentine in Anaglyphic 3D zag er al minder goed uit dan de gewone 2D, maar bij deze film bleef er geen film meer over. Alle kleur werd eruit onttrokken met zo'n brilletje op! Wat was ik blij toen ik weer gewoon kon kijken tijdens de 2D versie! Pfff. Want het kost ook veel energie om dat brilletje goed voor je ogen te houden voor het beste beeld. En het voegt totaal niks toe aan een film. Misschien is het een leuke gimmick voor in de bios, maar in de huiskamer is het niks. En ik betwijfel of actieve 3D wel een toegevoegde waarde voor films is.
Jammer dat er een aantal verwijderde scenes niet gewoon in de film zitten. Die geven de film net wat meer diepgang (letterlijk en figuurlijk
Urgh
Dat noemt men kortzichtigheid..
remorz
Beetje vreemde opmerking. Ik denk inderdaad dat de essentie van horror is dat het een bepaalde vorm van engheid of weerzin nastreeft. Denk dat ik 'horror' daarmee minstens zo ruimdenkend interpreteer als jij 'engheid'.
Stu-Pot
De meeste horrorfilms die nu uit komen bevatten ook geen horror-elementen. Het draait om de gore.
yeyo
Of horrorfilms eng horen te zijn is discutabel, maar dit is een horrorKOMEDIE.
Beetje vreemde opmerking.'.
Valt wel mee, als jij een film als Piranha beoordeelt met die tunnelvisie over horror (dat het eng moet zijn) dan beoordeel je de film op iets dat het niet is, sterker nog: wat het niet eens probeert (!) te zijn. Dan had je in principe evenzogoed kunnen zeggen dat Piranha 3D een belabberd kostuumdrama is. Horror is nou eenmaal véééél meer dan het 'eng' zijn, vandaar kortzichtigheid.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11924 berichten
Is er iemand die op deze bizarre opmerking wil reageren of mag ik het doen?
remorz
Dat Piranha niet primair bedoeld is om ons onder de bank te jagen snap ik ook wel. Wat horror (Latijn voor angst of afschuw) zovéééél meer dan engheid moet zijn zie ik niet nee, laat staan hoe deze dat toepast. Misschien kun je het me uitleggen?
Daarbij had het Piranha waarschijnlijk goed gedaan als het wat enger was geweest/probeerde te zijn. Nu is het vlees noch vis.
Tonypulp
Helemaal niet zelfs, dit is voor fans van pulp.
remorz
En gore is geen horror-element
yeyo
Engheid mistte de film niet naar mijn inzien, maar het mocht gerust wat minder braaf. Dat klinkt wellicht raar, maar ik heb het niet over het grafische. De film is eigenlijk weinig scherp en volgt vooral naar het einde toe eigenlijk braafjes het alom vertrouwde Hollywood-stramien.
Mr. Teeuwen
Ik verwachtte er aanvankelijk al niet veel van. Dacht bij mezelf 'dit kan wel eens een gigantische kutfilm worden, of hij valt mee en het is gewoon lekker luchtig en pretentieloos', en dat dat tweede bleek waar. Uiteindelijk was 't nog best een vermakelijke anderhalf uur geworden moet ik zeggen. Het einde vond ik eerlijk gezegd zelfs goeds. De spanning zat er lekker in!
Die Piranha's vond ik ook leuk gemaakt, en mooie onderwaterbeelden en zo.
Geen slecht filmpje, maar niet te serieus. Leuk voor wie zin heeft in niet al te zware kost, maar gewoon een beetje plat vermaak, met toch de nodige spanning.
Vind 'm overigens ook beter dan het origineel.
goelian
Bij horror draait het om angst. Als je leest wat hierboven staat voor genre aanduiding: Horror/Komedie. Dan mag je er toch wel van uit gaan dat er iets van spanning wordt gecreërd?

Piranha 3DD
2012

'The Investigation of Lucy Letby' gezien? Op Netflix vind je ook deze vergelijkbare documentaires

Waargebeurde film 'The Mauritanian' van Kevin Macdonald is woensdag op televisie

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Jackass 3D
Komedie / Documentaire, 2010

Kurôzu Zero II
Actie, 2009
graveyachtfilm in filmscuba divingschepselpiranha spring breakman eating monster post-credits scene3d3dghoulish