• 9.381.247 stemmen

Geregisseerd door: Alexandre Aja

Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell

Releasedatum: 2 september 2010

Plot Piranha 3D

"There's something in the water."

Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...

Julie Forester

Derrick Jones

Kelly Driscoll

Deputy Fallon

Paula Montellano

Novak Radzinsky

Naomi Watts

Dan hou je wel heel krampachtig vast aan genres en dan scheel ter ook wat aan je definitie van horror denk ik. Het is allemaal niet zo zwart/wit.

Nogmaals, neeeheeeee Lees NW ^

Subgenres <----

remorz

Nogmaals, misschien kan iemand die alternatieve definitie ook daadwerkelijk geven (voordat we weer on-topic gaan).

Tonypulp

Als je de film hebt gezien is de conclusie toch simpel, naakt & gore, splatter, 100% pulp..

Naomi Watts

Dat is het nou juist, je definitie moet juist een heel breed spectrum aan intenties vertegenwoordigen. Niet alleen angst aanjagen, want horror is zoveel meer. En bij een modern pulp film als Piranha gaat het gewoon om over-the-top ness. Veel nudity, veel bloed, over the top personages, veel cheesiness etc. Het is allemaal niet zo moeilijk.

Edit: nu wat jeroen zegt dus .

Naomi Watts schreef:

Edit: nu wat jeroen zegt dus .

Ben het met je eens dat horror meer is (kan zijn), met name in subgenres als dit. Maar de essentie van horror, wat horror horror maakt, is toch die angst? Los van alle andere elementen die het tot SUBgenre maken?

Tonypulp

Nee dat is al decennia lang niet meer zo, horror heeft slechts elementen (iets bovennatuurlijk, of gewoon een killer) nodig, maar hoeft niet vast te zitten aan een intentie, namelijk het bang maken. Daar is het genre volkomen vrij in.

remorz schreef:

Ik snap je punt, maar duidt imho meer op dat er horror elementen gebruikt worden maar het doel is niet angst inboezemen an sich. Vooral niet bij een horror komedie lijkt me, ik vond de stelling hierdoor nog vreemder.

remorz

Als die horror-elementen inhouden moordlustige beestjes, een killer of veel bloed en gore; ik ken mensen die dat hartstikke eng vinden (en die deze film ook niet zouden kunnen kijken).

Denk dat vooral de liefhebbers de engheid op den duur gewoon niet meer zien. En nee, het hoeft zeker niet het doel an sich te zijn. Maar ik verwacht ergens toch een scène met wat spanning. Of er daarna de draak mee gestoken wordt maakt me niet uit.

Naomi Watts

Dat is bij mij niet het geval, al vind ik het niet zo gek dat je spanning verwahct. Al vind ik dat al heel wat anders dan angst. Spanning vind ik een hele reële eis.

Tonypulp

Meestal wel, maar lang niet altijd.

remorz

Even ter verduidelijking, hier begon het mee:

Waterhorror gaat wat mij betreft ook gewoon niet samen met gore. De engheid van bubbels en rood water ebt al snel weg.
Bubbels en rood water missen de charme die ik in haast iedere horrorfilm wel waardeer. Noem het engheid, noem het spanning of zelfs splatterfun, sowieso subjectieve termen. En deze film wil dat compenseren in een tien minuten durend splatterfest, die voor mij, zonder de pretentie van angst/spanning, erg leeg aandoet.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

'Geweldig' leuke vermakelijke film! Vind het jammer dat ik hem niet 3D heb gezien maar op dvd is die ook zeer genietbaar. Vooral genoten van O'Connel wat een idioot in deze film maar ik heb een paar keer dubbel gelegen om hem. De piranha's waren zoals ik ze al had verwacht (trailer) maar de spanning doet er niet onder! De film heeft ook zeker mooie locaties en de muziek bevat lekkere beats. In 1 woord nogmaals; ge-weldige film

avatar van King030

King030

Standaart verhaal.. maar deze film is erg lachwekkend en er zit veel en dan ook heeel veeeeel GORE in! dus voor de liefhebbers van bloed is dit een goede film! niet echt waardig om hem nog een keer te kijken, ben toch wel benieuwd door het einde naar een deel 2.

Vandaag herzien.

En daar was ik wel weer aan toe Dit wordt echt een jaarlijks hapje, daar is Piranha echt perfect voor.

Wat een overheerlijke, sfeervolle en meeslepende weergave van een springbreak is dit zeg. Eli Roth ( ) met z'n wet t-shirt contest, Kelly Brook en Riley Steele naakt onderwater, hoe mooi kan het worden? Niet veel mooier dan dat Aja het maakt, de perfecte setting is gecreëerd voor één van de fijnste gore-tentoonstellingen ooit.

De chaos, de gore....de grootsheid van beide.. ongelooflijk, indrukwekkend, adembenemend! Deze moderne cultfilm maakt een herziening opnieuw tot een waar feest. Pompende beats, dikke tieten, lekker zonnetje en een ijskoud biertje... dit is leven, dit is pulp, dit blijft 4.5*

Naomi Watts

Flauw hoor dat dat halfje er niet bij kan .

Tonypulp

Dat komt een beetje door dat gedoe met de boot die vast komt te zitten, vond ik eerlijk gezegd niet zo tof meer .

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Tonypulp schreef:

Kelly Brook en Riley Steele naakt onderwater, hoe mooi kan het worden?

Nou is niet zo moeilijk hoor, ik zou zeggen Kelly en Riley eruit en dan Jake Gyllenhaal en Ryan Reynolds erin, onder water, naakt (zonder het zoenen dan)

Tonypulp schreef:

Vervelend stuk ja, al vind ik O'Connell die hierdoor een nervous breakdown krijgt wel weer briljant. Wat blijft Eli Roth ook een held zeg in Piranha .

Naomi Watts schreef:

al vind ik O'Connell die hierdoor een nervous breakdown krijgt wel weer briljant..

Sowieso vond ik zijn rol bij herziening echt geweldig

Naomi Watts schreef:

Wat blijft Eli Roth ook een held zeg in Piranha .

Hoe hij tot z'n einde komt is al helemaal briljant, tussen 2 boten

jeroentjuhhhhh schreef:

Sowieso vond ik zijn rol bij herziening echt geweldig

Geweldige rol, alles wat ie doet is briljant in Piranha. Ongelofelijk dat ie niet genomineerd is voor een razzie.

avatar van ASman

ASman

Eli Roth = held. Hoe meer anderen hem haten, hoe sympathieker ik hem begin te vinden

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

Dat heb ik ook bij de films van The Asylum en Paris Hilton.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Deze film is heel kort samen te vatten:
Mooie vrouwen, bloeddorstige piranhas, bloot en geweld..

Niet al te best natuurlijk, een verhaal van niks, maar toch nog wel redelijk vermakelijk.
Echt een film voor als je hoofd leeg is en niet in de stemming bent voor een ingewikkelde of lange film.
Wel een geweldig laatste shot trouwens, dat was het enige dat ik niet verwacht had..

Ach, 2,5 ster voor de moeite.

avatar van melvddonk

melvddonk

'They took my penis!'

Piranha. Ik had er al veel over gehoord en de film is me al een aantal keer aangeraden. Het werd dus een tijd om hem te kijken. Ik ging er vrijwel 'leeg' in, omdat ik nog niet wist waar de film over ging. Het enige wat ik wist is dat het pulp was.

De film begint al erg goed, met een leuke openingsscene. Het is meteen al duidelijk dat Piranha zichzelf niet zo heel serieus neemt en zo hoort het ook bij dit soort films. Dat bierflesje was natuurlijk geweldig!

Daarna wordt je al snel geintroduceerd met de spring-break taferelen. Veel mooie dames in bikini's (of alleen zwembroekjes), drank en een feestende crowd. Ja, Piranha begint al als een feestje! Zodra ze de zee op gaan wordt het helemaal leuk. Er hangt een constant dreigend sfeertje, vooral bij de kids, maar daarnaast is het party-sfeertje ook nog steeds aanwezig. Een geweldige combinatie. Ook de cast is geweldig! Elke acteur en actrice past perfect bij zijn/haar rol. Er zitten genoeg mooie meiden in, die hun kleren ook niet de gehele film aan kunnen houden.

Visueel is het ook allemaal erg mooi. Ik vind het echt heel erg jammer dat ik deze film niet in 3D heb kunnen bewonderen. Misschien dat het er nog ooit van komt. Er zaten een aantal scenes in waarbij de 3D volgens mij zowat noodzakelijk was. Voorbeelden daarvan zijn het stukje in de grot, maar bijvoorbeeld ook het stukje dat er van de boot af gekotst wordt.

De opbouw van de film is geweldig! Het begint allemaal redelijk rustig en fun, maar het laatste half uur is precies zoals een horrorliefhebber zoals ik het graag wil zien. Gore, gore en nog eens gore! Verder zitten er het laatste half uur ook geweldige one-liners in, is er veel geschreeuw, humor en nog steeds zijn de mooie dames aanwezig.

Er zitten een aantal schitterende scenes in. Een aantal kills waren erg origineel Neem nou bijvoorbeeld die parasailing-kill. Hilarisch! Ook de muziekkeuze was wat mij betreft echt geweldig. Niet alleen tijdens de bloederige scenes, maar tijdens de gehele film. Neem nou bijvoorbeeld dat stukje met de twee naakte meiden onder water. De muziek die daarbij gekozen is was écht BRILJANT!

Ook de piranha's waren precies zoals ik ze het liefst zie. Lekker overdreven, een tikkeltje scary, maar vooral errúg grappig.

Het blijft fijn dat een film als deze zichzelf niet al te serieus neemt. Aja lijkt precies aan te voelen wat de horrorfans willen zien. Na Mirrors dacht ik dat hij het even kwijt was, maar niets is minder waar. Aja is back en heeft een film gemaakt die al zijn andere films overtreft! Qua gore, maar ook zeker qua sfeer.

Ja, Piranha was een feestje!
5* (2x 5* uitdelen op één dag komt niet vaak voor, goede filmpjes vandaag!)

avatar van puckb96

puckb96

Wat vond ik Piraha 3D een misselijke film zeg. Totaal geen verhaal, alleen maar naakte vrouwen, en aleen maar bloed en gore. Onbekende acteurs en nietszeggend b-filmpje

Tonypulp

Totaal geen verhaal, alleen maar naakte vrouwen, en aleen maar bloed en gore.

Feitelijk onjuist, best knap..

avatar van dominion

dominion

puckb96 schreef:

Naakte vrouwen, bloed en gore zijn toch ingrediënten voor de perfecte film

avatar van dutchtuga

dutchtuga

puckb96 schreef:

Laat er maar meer van komen!

Naomi Watts

Alleen maar naakte vrouwen, schandalig inderdaad. De onmenselijkheid .