Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Eli Craig
Met onder meer: Alan Tudyk, Katrina Bowden en Tyler Labine
Releasedatum: 13 januari 2011
Plot Tucker and Dale vs. Evil
"Evil just messed with the wrong hillbillies."
Twee vrienden zijn op vakantie in de bossen. Dan worden ze plotseling door een groep studenten, die naast hun hut kampeert, beschuldigd van moord en worden de twee opgejaagd door de groep. Hierdoor loopt hun vakantie totaal uit de hand en zullen ze zichzelf moeten zien te redden in de bossen. De twee redden één van de studenten van de verdrinkingsdood, maar desondanks blijft de groep het tweetal opjagen.
- IMDb (7,5 / 207328)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
ibendb
Een filmpje zoals vele anderen. Vrij standaard allemaal.
Die Chad vond ik veruit het irritantste personage uit de film(geschiedenis?). En de gevechten en misverstanden blijven maar duren. Kon beter. 3*
FMHZ
Die Chad vond ik veruit het irritantste personage uit de film(geschiedenis?)
helemaal mee eens. Wat een ontzettende but zeg.
TooTall-NL
Goede film,
Heerlijk hoe de 2 hillbillies alles proberen zo goed mogelijk te doen.. en dan gezein worden als de boeman...
Deze film moet het echt hebben van de sfeer.
De hele film heeft een soort lolligheid over zich...
En dat is opmerkelijk er zijn maar enkele stukjes waarbij je echt moet lachen om een bepaalde actie..
Toch is deze film zeker een aanrader..
Vind ook de personages in deze film heel goed uitgewerkt. Tucker en Dale vullen elkaar goed aan. Ook de naïeve studenten zijn goed gespeeld.
De politieagent die langskomt...
Nou ja om een lang verhaal kort te maken...
Een zeer goede er leuke film, welke naar mijn idee niet de aandacht van de media heeft gekregen die die wel verdient.
koiboy
Geweldige film. Nu 2 keer gezien en de 2e keer lag ik net zo dubbel als de eerste keer. Sommige stukken zijn zo lekker overdreven... geweldig. We hadden zelfs vandaag iemand die letterlijk stikte van het lachen.
minxz
Gecondoleerd.
Saving Pvt. Pyle
De eerste 20 minuten waren leuk. Daarna begint het trucje zijn uitwerking te verliezen en wordt de film erg flauw met zichzelf herhalende kunstjes en grappen die je ver van te voren ziet aankomen.
Na het zoveelste (bewuste) cliché had ik het wel gehad.
Slechts een enkele keer heb ik een glimlach gekregen, verder was dit totaal niet bijzonder genoeg om de film nog eens te herzien.
Inderdaad. Vervelend saaie film waar het amper leuk en griezelig was.
Een 7,6 en een 3,39? Meer een 4,5 en een anderhalve ster.
Domainator
Het is meer een komische feelgood movie met gore en leuke grappen, erg vermakelijke combinatie in ieder geval.
JeroenE.
Ik vind Tucker @ Dale vs Evil absoluut 1 van de beste films allertijden. Heel leuk verhaal, de beste cast die je maar kunt bedenken en ook super muziek. Katrina Bowden vind ik het leukste acteren, ik kende haar niet maar ik ben nu hele grote fan. Tucker & Dale gespeeld door Tyler Labine & Alan Tadyk zijn allerbij ook super leuk. En ja vooral Dale natuurlijk, zijn is zo lief. Zelf zegt hij ook dat hij eigenlijk nog geen vis pijn kan doen.
Deze film is zo leuk dat ik hem 5 sterren geef. Ik zit er aan te denken om hem in mijn top 10 te doen maar ik vind hem wel wat kort. Nu maar wachten op deel twee, en die komt er wel natuurlijk.
M-Padrino
vond het zelf wel een grappige film heb wel moeten lachen,
aantal die met me mee keken vonden het wel gaan,
gewoon een leuke film als je niks te doen hebt een avondje
robinb
verrassend leuke horror comedy die erg origineel uit de hoek komt.
De eerste paar minuten had ik het gevoel weer naar zo'n standaard tiener horrorfilm te zitten kijken, maar dat veranderde gelukkig vrij snel door de vreemde wendingen die soms echt hilarisch waren.
Verwacht geen oscar voer, maar voor een film uit dit genre vind ik hem toch wel bij de top 10 thuishoren!
maerk
Geniaal idee, al had alles wel wat gedurfder en groffer gemogen.
Wat we nu hebben is een vermakelijk filmpje. Het gegeven dat een stel tieners denken dat ze worden opgejaagd door de achterneefjes van Leatherface is natuurlijk fantastisch en resulteert in een paar geweldige scènes. De sterfgevallen werken flink op de lachspieren en de totaal verkeerde gedachten van de personages doen dat ook. Het grote misverstand en de akelige sterfgevallen maken het eerste deel van de film heel leuk.
Maar daarna zwakt de film een beetje af. Ook had het van mij allemaal wat bruter gemogen en de humor een stuk venijniger. Hoewel dit een geweldige horrorparodie als Shaun of the Dead had kunnen worden, blijft deze film nogal braaf. Behalve wat ik hierboven dus heb genoemd heeft de film niet veel meer te bieden.
Toch wel een leuke film hoor en het voordeel van de twijfel. 3,5*.
skipy05
Toffe film. Tof verhaal zie je niet veel. Zaten wel grappige stukken in. Acteurs waren ook wel goed.
Ari..
Heerlijke film voor 'n avondje hangen met vrienden..
Pils d'r by en succes gegarandeerd!
Achteraf nog vaak plezier gehad om de vele komische momenten in de film..
Aanrader!
Rickmans
Superleuke film... Voorspelbaar kan ook leuk zijn. Goed verhaal, leuke acteurs en super effecten.
Gewoon leuk dus...
rdohigh2
Ik vond hem master. Heb bij vele scene's hard kunnen lachen. Sommige acties zie je gewoon aankomen maar die tucker en dale zijn zo droog dat het gewoon vet grappig is.
een van de leukste horror komedie films die ik gezien heb.
Zeriel
Vermakelijk en grappig, zeker het eerste half uur, vandaar blijkt het toch lastig om een film 90 minuten lang boeiend te houden, en wordt het een beetje standaardwerk.
Een stuk leuker dan het meeste waar comedy opgeplakt wordt. Vooral dankzij de Tucker en Dale karakters uiteraard.
mock turtle
Erg goed, met een origineel begin dat opeens van perspectief wijzigt en heel grappig is. Leent zich goed voor een vervolg!
nightbreed
Gezien het cijfer had ik hier veel meer van verwacht. Het is allemaal wel geinig, maar nergens bijzonder. Wel leuk om een keer gezien te hebben.
Daan258
Net weer gekeken:P
blijft echt een geweldige comedy/horror film,
met heerlijke domme humor
Echt geweldig.
mnrk
Een leuke combinatie van horror en komedie....
Het verhaal is lekker simpel en wordt op een leuke manier gebracht, dit komt ook mede door een leuke cast .
De chemie tussen Alan Tudyk en Tyler Labine was ook aanwezig en zorgde voor komische momenten in deze film.
teaser
Ik had dus de trailer gezien.... en daar zat blijkbaar de hele plot al in inclusief de grappigste momenten
Misverstand op misverstand op... had leuk kunnen werken maar op een gegeven moment weet je het wel en wordt het vervelend.
JacoBaco
Erg leuke film en tevens erg voorspelbaar. Gelukkig komt het sporadisch voor dat voorspelbaarheid de film juist heel erg geslaagd maakt. De manier waarop is nou eenmaal essentieel en Tucker & Dale vs Evil doet dit uitstekend. Met name natuurlijk vanwege Alan Tudyk en Tyler Labine. Helemaal niets aan te merken op die twee. Maar Katrina Bowden is ook van toegevoede waarde in mijn ogen. Met de nadruk op ''in mijn ogen''.
Het is flauw, grappig en bloederig. De eerste helft van de film is wel iets sterker dan de tweede helft, anders had ik wellicht wel op 4 sterren gekomen. Kortom, een film over een bijzondere samenloop van omstandigheden met een nog veel meer bijzonder resultaat.
In het begin van de film zien we Chad en hij heeft zijn val kennelijk overleefd. Een vervolg vind ik overbodig, maar we zullen zien.
otherfool
Geinige film met een toch behoorlijk briljant basisidee en een voldoende uitwerking. Paar keer lopen schateren (de bijenscene), de rest grinnikend uitgekeken. Prima luchtig vermaak.
3,5*.

Serbuan Maut
Actie / Thriller, 2011

Batoru Rowaiaru
Actie / Thriller, 2000
plattelandcabinewest virginiachainsawmisverstandaccidental deathhillbillyviolent deathmoordenaarheld captiveold friendsisolated housedisturbed teenagercaptured womancountry bumpkin horror comedyteens