• 9.378.090 stemmen

Tucker and Dale vs. Evil (2010)

Horror / Komedie | 89 minuten

Genre: Horror / Komedie

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Eli Craig

Met onder meer: Alan Tudyk, Katrina Bowden en Tyler Labine

Releasedatum: 13 januari 2011

Plot Tucker and Dale vs. Evil

"Evil just messed with the wrong hillbillies."

Twee vrienden zijn op vakantie in de bossen. Dan worden ze plotseling door een groep studenten, die naast hun hut kampeert, beschuldigd van moord en worden de twee opgejaagd door de groep. Hierdoor loopt hun vakantie totaal uit de hand en zullen ze zichzelf moeten zien te redden in de bossen. De twee redden één van de studenten van de verdrinkingsdood, maar desondanks blijft de groep het tweetal opjagen.

avatar van The Oceanic Six

De vorige cover met dat halve lichaam was inderdaad veel mooier. Deze is zo standaard en niet mooi...

avatar van komerad

komerad

Verassende film, nergens spannend, horror is het niet maar comedy des te meer. Het is geen non stop billenkletser maar bij momenten echt geniaal aangevuld met voldoende andere grappen.

Naar het einde toe wil men blijkbaar toch nog een snelle "spannende" finale die ik niet echt passend vond bij de rest van de film.

avatar van namingway24

namingway24

De nieuwe poster doet de film geen eer aan en is bovendien ook erg misleidend. Ik betwijfel of deze film veel business gaat krijgen in Amerika, want ik heb het idee dat men daar niet al te veel wil besteden aan een goede campagne voor deze film.

avatar van Resh

Resh

"I just think that so many of the major problems and conflicts in the world are caused by a lack of communication. "

Een vermakelijke grappige film. Het is grappig om te zien hoe alles mis gaat door gebrek aan communicatie. Dit is gewoon een film waarbij je je verstand op 0 moet zetten. Leuke film maar het einde was een beetje afgeraffeld. Katrina Bowden .

avatar van Knoei

Knoei

Eindelijk een parodie op horror films die ECHT goed is. Dit is simpelweg een heel erg grappige film die mij zeer verraste. Aanrader voor iedereen die van komedie en/of horror houdt.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

Knoei schreef:

Kan me hier wel in vinden. Hoewel ik shawn of the dead ook wel aardig vond, maar deze is leuker!

Mister_Movie

Ach, zo'n pareltjes moesten ze toch vaker maken.

Een slasher en misverstandfilm in één.

Niet dat je er geweldig van moet bulderen, maar de vele misverstanden roepen voortdurend dat 't is niet waar-gevoel' op en het is allemaal best origineel.

De hoofdpersonages kunnen me meer dan bekoren. Tucker en Dale vullen elkaar prima aan en zijn afzonderlijk geweldig 'coole' persoonlijkheden. De echte slechterik is een minder uitgesproken personage, maar komt wel geloofwaardig over.
En dan graag een pluim voor Katrina Bowden. Gelukkig niet het zoveelste horrorblondje, maar een prima actrice. Als ze in uiteenlopende rollen kan acteren, zie ik haar best wel eens een keertje naast Richard Gere of Anthony Hopkins spelen. 't Zal wel niet gebeuren, maar ze zou niet misstaan.

Ik waardeer deze film vooral omdat het op een luchtige wijze de draak steekt met de gemiddelde horrorprent van tegenwoordig, maar zichzelf als film wel degelijk serieus neemt. Dit was geen rap-klaar filmpje.

avatar van Tomsheep

Tomsheep

Film had een half uurtje korter gemoeten.

In het eerste gedeelte heb ik echt meerdere malen dubbel gelegen. Knap staaltje scriptwerk met een zeer fijne timing en verrassend leuk speelwerk.

Gaande weg werd een concept te langdradig, verviel de humor te veel in herhaling en werd het allemaal te veel overtrokken. Ik had het laatste half uur moeite om hem uit te kijken.

Die twee gasten zijn zo gort droog , echt geniaal !

avatar van Bram Derks

Bram Derks

Ik heb me echt goed vermaakt met deze film, horror valt het niet echt te noemen als ik eerlijk ben. Misschien voor de wat Jongere onder ons. Maar elk 'horror' moment is gewoon grappig door de reactie van Tucker en Dale.

avatar van Raffael77

Raffael77

Ik kom niet verder dan 3 sterren omdat het soms iets minder leuk was dan dat hier beweerd wordt. Wel vind ik Tucker & Dail geniaal. Echt wel heel grappig. De film zakt ook iets in maar toch leuk.

Misschien moeten ze de twee personages in andere films verwerken maar dan meer op hun gericht zoals bijvoorbeeld Dumb and Dumber

avatar van blueeyes78

blueeyes78

Grappige horror film Orgineel hoor

Leuk om te kijken, maar niet om m nog een keer te kijken.

avatar van Shaky

Shaky

Wat een heerlijke film. Vanaf het begin tot het eind moeten lachen. Verrassend goede film en een echte aanrader.

avatar van TrainAndGain

TrainAndGain

Deze film heeft mij aangenaam verrast! Dacht eerst dat dit een B-film zou zijn en ik ben sowieso niet echt down met 'horror', maar na het lezen van diverse positieve recensies toch maar gaan kijken. Niet echt een 'horror' te noemen, maar het is zeker een lachwekkende komedie. Heb me kapot gelachen, Mijn 'type' humor en lachwekkende scenes!

Aanrader!

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Opzich wel leuk.

Leuk creatief script, alleen had naar mijn idee wel wat meer uitgehaald kunnen worden. Niet dat het vervelend was, maar om de film nu geniaal te noemen vind ik een beetje te. Ik dacht ook eerst een paradie te zien, maar het is meer een algemene ode aan de goedkope slashers. Gehele speelduur met een glimlach gekeken, maar ik vond alles maar een beetje een vaag aftreksel van Scream, hoe bv. de stereotypen slachtoffers worden uitgelicht. Het is allemaal al te vaak gedaan, waardoor het net niet zo origineel of gedurfd naar voren komt. Wel vermakelijk, einde duurde me een beetje te lang, wel een leuk introductie voor een deel 2.

avatar van Muchacho

Muchacho

Jessen0wnt schreef:

Opzich wel leuk.

Noem nog eens een film die op Tucker & Dale lijkt dan? Dus eentje waar de tieners eigenlijk de slechteriken zijn en de 'op-het-eerste-gezicht-slecht-lijkende-mannen' de good guys?

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Gebeurt toch ook niet in Scream? Ik erken de creativiteit, maar als het niet zo voelt, dan voelt het niet zo.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Briljant!

Van dit soort films mogen ze er van mij wel honderden maken.

Qua concept lijkt het allemaal wat op het 1ste kwartier van Shaun of the Dead waar een zombie invasie hardnekkig ontkent wordt door een aantal politieagenten. Hier krijgen Tucker & Dale te maken met een stel tieners die denken dat zij een van hun vrienden ontvoerd hebben. Tucker & Dale hebben een hele lange tijd niets in de gaten en denken met een soort sekte van doen te hebben. Juist door al die miscommunicatie in de vorm van dialogen die anders opgevat worden door de tegenpartij en een flinke dosis naïviteit krijg je hilarische situaties: Dale die met een zeis in zijn hand op een meisje afstapt, krantenartikelen in het vakantiehuis over moorden, die voor het gemak afgedaan worden als nieuws en bij de scene waarin Tucker geplaagd wordt door wespen lag ik plat van het lachen.

Eenmaal Tucker & Dale doorhebben wat er allemaal aan de hand is, gaat de humor helaas wat verloren. Jammer dat al die miscommunicatie niet gewoon een hele film lang kan blijven duren. Toch weet de film zeker te boeien tot het einde, door te blijven spelen met horrorconventies. Leuk! Een 4*

avatar van Beatboy

Beatboy

Leuk om te zien wat vooroordelen kunnen veroorzaken.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Gedeeltelijk eens met JesseOwnt hier beneden.

Zeer leuk script, maar volgens mij is dit toch niet voorgedaan. Scream is eerder parodie op het echte slashergenre terwijl bij Tucker&Dale de helden de zogezegde slechteriken neerzetten wegens tal van misverstanden. In mijn ogen dus de eerste film met dit soort verhaal.

avatar van RobinFrongink

RobinFrongink

FANFUCKINTASTIC!!!! Vond 'em beter dan Shaun of the dead. Alle stereotype 'horrorfilmfiguurtjes' kwamen ook voorbij. Vooral de bijenscene is hilarisch

avatar van Grunner

Grunner

Na alle bovenstaande reacties dacht ik "deze moet ik zien" maar de film was niet wat ik had gehoopt. Hij kwam erg traag op gang en alle grappen voelde je ver van te voren al aankomen.

Grunner schreef:

Het klopt wel dat je de grappen ver van tevoren voelt aankomen, maar met dit type film lijkt me dat moeilijk anders te kunnen en persoonlijk vond ik het hier ook niet storend. Deze film moet het niet hebben van spanning en onvoorspelbaarheid, maar van het komische en het onwaarschijnlijkheid.

Minotaures

''He's heavy for half a guy.''

Een mooi combinatie tussen komedie en horror.

Het verhaal is leuk verzonnen. High Lane, The Texas Chainsaw Massace, Wrong Turn en andere films waarin je met moordende gekken te maken krijgt... maar dan andersom. Het gaat over 2 groepen: de hillbillies en de studenten. Je zou denken dat het vrij standaard zal gaan, maar in dit geval zou je de studenten meer als gekken kunnen noemen. Terwijl bijna elk student perongeluk door z'n eigen fout is doodgegaan, blijft het lekker komisch om het op beeld te zetten alsof Tucker en Dale het doen. Na een verdachte ontmoeting tussen beide groepen breekt alle hel los en begint het... Dit allemaal mede dankzij Chad's kampvuur verhaaltje over een moordpartij op hetzelfde plek waar zij kamperen.

Personages waren wel leuk. En dan heb ik het over Tucker en Dale natuurlijk. De studenten zijn gewoon standaard, aan de bier en drugs. Zo heb je de jongens, waar één van hun op zulke gebeurtenissen kickt en de meiden, die wat aandacht van de kijkers zeker zullen krijgen met hun strakke en korte kleding.

De moorden en komischescènes waren aardig en lachwekkend. Zo heb je een ontmoeting van beide partijen binnen 2 minuten (alleen hoe Tucker en Dale naar de jongeren keken al...), een dolle achtervolging met een kettingzaag en een groepje wespen, een studentenaanval wat op 2 doden uitkomt (met een houtversnipperaar), wat aanvaringen bij het blokhutje, Tucker's vrouwelijke vinger op het einde en genoeg moorden om daar een uitvaartcentrum te beginnen. Daarnaast zat de gore er ook best goed in en zag het allemaal gedetailleerd en goed op beeld.

Het verhaal heeft een goed tempo en weet het leuk en boeiend te houden. Het enige wat een beetje jammer is, is dat uiteindelijk iemand van de studenten een verband heeft met de moorden van 20 jaren geleden. En dat het toch niet om een geheel onschuldig cast ging.

Plotwendingen, clichés, rare dialogen, vreemde blikken en genoeg mooie beelden van het bos en omgeving is wat de kijker hier allemaal zal meemaken. Aardig geslaagde combinatie, zou ik zeggen.

Severance, Shaun of the Dead en andere horror/komedie liefhebbers zouden dit niet moeten missen.

Mister_Movie

Mooire recensie. En je score ?

Minotaures

Ik stem - buiten mijn top-10 - niet. Maar ik vind dit een 3,5 waard, misschien zelfs een 4,0.

avatar van jirachi03

jirachi03

En waarom doe je niet stemmen?

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Heerlijke film waarbij je toch een behoorlijke zwak krijgt voor die goudeerlijke Tucker en Dale. Hier en daar geweldige staaltjes overacting (van de acteurs waar ik vooraf niet echt bekend mee was), lekker bloederig en dan was deze film bij tijd en wijle nog verrassend subtiel ook. Ik ga hem niet vergelijken met Shaun of the Dead, omdat daar nog effe wat meer subtiliteit in zat, maar ook gewoon een andere film en met niet te vergelijke verloop van gebeurtenissen.

avatar van Pestiis

Pestiis

Werkelijk een geniale film...

Je denkt continu dat je een overkill aan clichés te verhapstukken krijgt... maar ze weten er tóch iedere keer een draai aan te geven die je niet ziet aankomen...

Die Dale is gewoon een gouwe gozer en dat maakt 'm bijna aandoenlijk!!

Tijd geleeje dat ik een film in deze stijl heb gezien!

GAAF!!

avatar van Kiros

Kiros

De eerste 20 minuten waren leuk. Daarna begint het trucje zijn uitwerking te verliezen en wordt de film erg flauw met zichzelf herhalende kunstjes en grappen die je ver van te voren ziet aankomen.

Na het zoveelste (bewuste) cliché had ik het wel gehad.

Slechts een enkele keer heb ik een glimlach gekregen, verder was dit totaal niet bijzonder genoeg om de film nog eens te herzien.