Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Eli Craig
Met onder meer: Alan Tudyk, Katrina Bowden en Tyler Labine
Releasedatum: 13 januari 2011
Plot Tucker and Dale vs. Evil
"Evil just messed with the wrong hillbillies."
Twee vrienden zijn op vakantie in de bossen. Dan worden ze plotseling door een groep studenten, die naast hun hut kampeert, beschuldigd van moord en worden de twee opgejaagd door de groep. Hierdoor loopt hun vakantie totaal uit de hand en zullen ze zichzelf moeten zien te redden in de bossen. De twee redden één van de studenten van de verdrinkingsdood, maar desondanks blijft de groep het tweetal opjagen.
- IMDb (7,5 / 207474)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
Pkunk
Ik heb me erg goed vermaakt. Ik was bang dat ik met de trailer het leukste gedeelte wel zo ongeveer gezien zou hebben, maar er bleef gelukkig genoeg over
deGVR
Leuke film (met stukken die zelfs heel leuk zijn), maar het einde vind ik een klein beetje te makkelijk.
paul83
Leuk idee, jammer dat het zo verschrikkelijk slechts is uitgewerkt
? Heel goed onderbouwd Blokland.
D-pulse
In zijn genre echt erg grappig gedaan. Casting was goed, er zat zelfs een verhaaltje in verwerkt maar de beste momenten waren toch wel de soms bizarre dialogen/acties en verwijzingen naar de gepersifleerde horror movies.
Wel even je verstand op nul zetten, gewoon genieten van de grappen en de uitstekende personages. IMO vergelijkbaar met Hangover 1, dwz dezelfde verrassende humor en "kloppende" personages.
Hopelijk volgt er een deel 2 (en hopelijk is die beter dan de Hangover 2)....
Cali
Toppertje in z'n genre inderdaad, lang geleden dat ik zo gelachen heb om een film.
Was op zich best leuk en goed gevonden verhaaltje.
Misschien had er wat meer gore in gemogen.
Acteren was best goed te noemen.
3,5 sterren
namingway24
Nog steeds één van de leukere films die ik dit jaar in de bioscoop heb gezien!
Net als toentertijd met All the Boys Love Mandy Lane is deze film in Amerika nog niet eens in de bioscoop geweest, maar krijgen we hier eind deze maand al de DVD realease. Veel extra's hoeven we waarscjhijnlijk niet te verwachten, maar ik kan niet wachten om de Blu-ray aan mijn collectie toe te voegen.
zyntex
haha! Wat een grappige film is dit. Had niet verwacht dat ik deze ooit 4 sterren zou geven maar toch dik verdient. Ik zou hem nog wel eens met andere mensen willen bekijken.
zyntex
Hopelijk volgt er een deel 2 (en hopelijk is die beter dan de Hangover 2)....
Uhm nee Hangover deel 2 was precies hetzelfde alleen dan een ander setting. Dus als je eerst deel 2 had gezien vond je blijkbaar dat deel beter. En ook wat je zegt over dezelfde humor ben ik het ook niet helemaal mee eens. Hangover is wat volwassen het neigt meer naar meet the focker en deze film meer naar shawn of the dead.
xeegen
Zal wel aan mij liggen maar ik vind Shaun meer volwassen dan meet the Fockers
Trailer ziet er leuk uit. Heerlijk over-the-top en origineel idee. Alan Tudyk altijd
Ga deze misschien wel kijken.
louisvf
Jammer dat het niveau enorm daalt naar het einde toe...
Verder wel genoten van het eerste deel van de film, leuke acteurs ook.
stomme film is geen horror maar komedie en nog een slechte ook
Is het geen pure horror maar een komedie? Jee, da's verrassend.
elffie
oeps nevermind...
had niet bij de omschrijving gezien dat er ook komedie bijstond,
als ik dat wel had geweten was ik er niet aan begonnen...
xDauNx
Lol horror komedie, dagt wat word dit een slechte film, en ja hoor heb me 80 minuten verveeld afknapper
daviddoelen
De vorige poster was beter.
Ik vond de vorige poster ook mooier.
Angelo2
Leuke film met een orgineel verhaal. Keek lekker weg. Geen lachsalvo's maar zeer vermakelijk.
El ralpho
Tucker & Dale vs dullnes
Prent die een persiflage dient te zijn voor alle massacre films van de afgelopen jaren. En ook al wordt er een goede poging gewaagd met een leuk concept; de uitwerking is veelal voorspelbaar en doorgaans slaan de meeste grappen je eerder dood dan dat je naar adem aan het snakken bent omdat je niet meer bijkomt van de vele lachsalvo's die de film op zou willen roepen.
De hele film draait voornamelijk om de personages Tucker en Dale die onbedoeld de nodige achterdocht bij een groepje jongeren oproepen door hun verschijningen. Hierdoor ziet de groep ze als een groepje moordlustige killers. Aangezien het om deze personages draait dienen ze ook de kijker naar zich toe te trekken. Het probleem is dat ze dit niet doen. De personages wisten mijn aandacht amper langer dan een minuut vast te houden door flauwe grappen waar veel meer in had gezeten.
De spoof op het zombie genre in shaun of the dead pakte het een stuk beter aan: plaats komische personages in een gevaarlijke setting en laat een sterke uitwerking verder zijn werk doen. Hier zijn de rollen meer omgedraaid. het concept zou zich uitstekend lenen voor een aantal grappen maar niet voor een hele film lang waardoor het aan de uitwerking al gemakkelijk kan gaan schorren.Wat hier dus het geval is. Een groepje komische figuren die in contact zouden komen met echte kannibalen zou wat mij betreft voor een veel betere uitwerking gezorgd kunnen hebben.
Een diepe onvoldoende geef ik de film echter niet, hij had wel zo zijn momentjes maar deze waren zo schaars aanwezig dat de film in mijn ogen ook absoluut niet hoger verdient. Een award voor meest ongeloofwaardige einde verdiend deze film echter wel!
Vince2301
Ik vond het maar matig. De horror was geen horror en de komedie geen komedie.
Verwacht dus geen Shaun of the Dead of zelfs maar Zombieland.
francisca68
Wij hebben de laatste niet meer zo gelachen om een film als om deze, er zitten echt hilarische momenten in en de één houd wel van die humor en de andere weer niet maar wij vonden het een geslaagde komedie
I-Carlo-I
Wat heb ik me vergist zeg, ik dacht naar aanleiding van de hoge score en de redelijke reviews dat deze film nog wat betekenen zou in het horror/komedie genre
de film is echter flauw en van het acteerwerk hoef je niet veel te verwachten
ik vind "horror" erg ver gezocht en er waren maar enkele "echt " grappige momenten
als je van mediocre American college humor houd met gore erin ga je gang
als je een goede hoor/komedie wil zien, deze film is het niet
de 1 ster is voor lachmomentjes en een halve voor die chick
expansie
Voor mij is dit echt een topper, samen met vrienden gekeken en iedereen vond hem geniaal...
Tonypulp
Dit gladde, lelijke en nietszeggende ding? De vorige was veel passender en daarnaast een flink stuk origineler.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Serbuan Maut 2: Berandal

Serbuan Maut
Actie / Thriller, 2011

Batoru Rowaiaru
Actie / Thriller, 2000
plattelandcabinewest virginiachainsawmisverstandaccidental deathhillbillyviolent deathmoordenaarheld captiveold friendsisolated housedisturbed teenagercaptured womancountry bumpkin horror comedyteens