Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Eli Craig
Met onder meer: Alan Tudyk, Katrina Bowden en Tyler Labine
Releasedatum: 13 januari 2011
Plot Tucker and Dale vs. Evil
"Evil just messed with the wrong hillbillies."
Twee vrienden zijn op vakantie in de bossen. Dan worden ze plotseling door een groep studenten, die naast hun hut kampeert, beschuldigd van moord en worden de twee opgejaagd door de groep. Hierdoor loopt hun vakantie totaal uit de hand en zullen ze zichzelf moeten zien te redden in de bossen. De twee redden één van de studenten van de verdrinkingsdood, maar desondanks blijft de groep het tweetal opjagen.
- IMDb (7,5 / 207474)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
themaniacboy
Nou nou, hoewel ik best in kan zien dat dit voor sommige geniaal is, heeft dit lang niet zo'n smoelwerk als de échte grote namen binnen de horror/komedie
Deze is toch vele malen beter dan de meeste films die je tegenwoordig te zien krijg.
Ik heb een lange tijd niet zoveel meer gelachen om een film, simpelweg omdat er te weinig zijn die grappig zijn.
Het is tegenwoordig TE serieus en over de top.
Deze film is gwn geniaal.
Tonypulp
Welke andere moderne horror/komedies vind je niet zo goed dan?
Absoluut geslaagd en grappig filmpje.
Had van tevoren geen idee waar het over zou gaan, maar zo gauw het hele idee dat de hillbillies die enorm aardig zijn nu zelf eens de lul waren bekend werd heb ik echt met een grote smile zitten kijken.
Hahah, erg leuk gedaan en prima gespeeld door iedereen, al was dat ene ventje met de moordneigingen nogal irritant.
Maar verder zijn Tucker en Dale tof!
filmofiel
Ik heb in tijden niet meer zo gelachen. Twee zondebokken en ergens nog een beetje lomp ook krijgen e maken met omstandigheden waardoor het lijkt of dat zij juist de gruwelijkste misdaden begaan. Volkomen hilarische film en wat mij betreft enorm geslaagd. Humor verpakt met een heftige dosis horror...yummy. Ik hou van een goeie horrorfilm maar deze combinatie mag er zeer zeker wezen.
IcU
Geinig. De clichés van de slasher worden stuk voor stuk op de hak genomen. Jammer dat het voorspelbare en onlogische liefdes cliché hier een uitzondering van is. De film wilt hier en daar wat kruipen, maar dat neemt niet de lol en vindingrijkheid van de film weg. De effecten zien er allemaal prima uit en er werd leuk geacteerd, ook door het handjevol weg werp jongeren.
maurice32
Geweldige film met veel humor , Tucker en Dale zijn geweldig
4,5 ster
maurice32
Zat ik er goed naast zeg
Zeker na het zien van het geniale Rubber (2010) is dit gewoon slappe hap, mosterd na de maaltijd. Sowieso audiovisueel gezien is dit vreselijke middelmaat, nu stoort mij dit doorgaans niet zo bij dit type film, maar als de rest ook al niet meezit.. waar moet ik het dan uithalen?
"rubber" vond ik helemaal niks
Betamax
Wel een leuke film.
Ik ben niet zo dol enthousiast als de anderen maar 3* kan net.
Verhaal zat niet echt goed in elkaar, het acteren viel wat tegen maar hij was wel leuk.
Bottleneck
Het zijn vooral de reacties van Dale die het grappig maken: de bowlingbal-vingers, of het moment dat ze met het kapotgescheurde lijk de agent op zich af zien komen
Best een leuke film dus, met een beetje gore en af en toe zelfs wat fijnzinnige humor. Horror en komedie zijn geen makkelijke genres, de combi ervan ook niet maar vind het best geslaagd. En er draven ook nog eens interessante vrouwen op.
Het concept van de rollen omdraaien is op zich al geinig alleen had er wel meer uitgehaald kunnen worden. Echt hilarisch of overgoten met grappen is het niet zoals ik hoopte, terwijl het op papier wel klonk als een (cult)statusje in de toekomst.
De ontknoping sloeg (gelukkig) helemaal nergens op en natuurlijk ontbreekt ook weer niet de bak met verwijzingen naar andere films (zelfs Predator). Krijg gelijk zin om Slither weer eens te zien
Dat x-aantal moordenaars is inderdaad onzin. Het genre is daarin juist simpel. Er is maar 1 killer.
Mnee hoor, dit soort Hillbilly/freaks-in-een-boshutje horrors kent meestal meerdere moordenaars. Daarin verschillen ze dan ook van de typische pure slashers.
Geslaagde film wat mij betreft. Het concept is eenvoudig, maar het plot zit best leuk in elkaar. Je ziet de clichés uit andere films telkens voorbij komen, maar dan vanuit een ander oogpunt. Ik was vooral bang dat het uitgangspunt voor een hoop amateuristische ongein zou gaan zorgen, maar het wordt meer dan aardig ingevuld.
Vooral ook met dank aan de twee hoofdacteurs. Vooral het Dale personage komt erg sterk uit de verf, heeft een fijne deivery en zorgt ervoor dat het komische gedeelte gewoon werkt. Is ook wel nodig want qua horror biedt deze film weinig tot niks. Het genre en z'n clichés dienen uiteraard als bronmateriaal, maar de kills zijn verder onorigineel (maar dat geldt ook voor de eigenlijke genrefilms) en braaf (dat dan weer niet), veel gore biedt deze film ook al niet. Mensen die hopen op een evenredige verdeling tussen horror en komedie, opgelet.
Film duurt gelukkig niet te lang, is soms wel een beetje stuurloos (waarom verwijzingen naar The Blair Witch Project - valt toch niet binnen het genre?) en had hier en daar iets vlotter gekund, maar weet door middel van een aardig constante grappenstroom en een aantal slimme plotkeuzes makkelijk te vermaken.
Mike040
Smaken verschillen, dat blijkt wel weer. Na de recensies en het plot gelezen te hebben heb ik me eraan gewaagd. Voor mij bleek het echt een tegenvaller te zijn, horror/komedie is een genre dat niet strookt wat in deze film duidelijk naar voren komt.
Naomi Watts
Briljante onzin dit. Die ractie ook als Naomi meldt dat ze het bier vergeten zijn
Het heerlijke gespeel met de hick horror cliché's, de reversed roles tussen de groepen en de heerlijke stereotypering. Het sulletje, de cocky jock, de rondborstige bimbo (dat loopje, en die tas
), de mooie hottest girl of the class en natuurlijk niet vergeten; de exuus neger. Heerlijk. Een vermakelijk plot, heerlijke humor, veel wtf momenten op dat gebied. Echt constant in een deuk gelegen. Succes verzekerd. Op momenten zo geforceerd niet leuk dat het eigenlijk hilarisch wordt. Labine's mimiek blijft leuk, Bowden is natuurlijk de ideale loveinterest (prachtige dame), Tudyk heeft een sterke delivery en Simmons is perfect als bimbo. Vooral het effectief inspelen op de stereotypering maakt deze Tucker & Dale zo leuk. Voor de rest erg geestige kills(?) en de aanloop er naar toe is echt geniaal.
Erg genoten, ideale film als je even goed wil lachen. Niet een film voor volk dat zich te serieus neemt of inventieve humor verwacht.
Hmm.
Naomi Watts
Klinkt wat vervelend voor degene die dit niks vonden maar niet zo bedoeld hoor. Meer gericht op de kritieken die stellen dat de humor te flauw is. Lijkt me vrij duidelijk dat je dat krijgt bij een film als dit.
Tonypulp
Inderdaad! Ik snap je punt ook wel, zo denk ik er vaak genoeg ook over (volk dat zich serieus neemt)
Jammer dat deze flauwe humor niet uitpakt zoals ik het wil.
Naomi Watts
Dat is het probleem wel eens met flauwe humor, het valt goed of gewoon heel slecht. Maar dat is niet echt een kritiek op de flauwheid an sich maar de soort flauwheid. Een groot verschil
wittie5
Leuke klets film, lekker naar kijken en niet nadenken.
Aantal cliche momenten, aantal lach momenten, ik heb genoten.
Wel een beetje kort met 80 minuten maar liever dat dan 160 minuten met inkak momenten!
dutchtuga
Je hebt flauwe humor en je hebt flauwe humor, inderdaad. De humor hier is te voorspelbaar en binnen de grenzen om mij ook maar een beetje te triggeren. Denk dat ik het nog veel erger vond omdat de film in essentie veel te bieden heeft.
Voorlopig zijn alleen Jeroentjuh en jij (dutchtuga) daarover aan het klagen. De rest van de recensies is praktisch allemaal positief tot zeer positief.
Dat jullie er misschien wel eens naast kunnen zitten...
Schijnbaar vind bijna iedereen de film wel geestig met scherpe humor. Misschien flauwe humor, maar wel leuke flauwe humor.
Dus?
Dus de massa heeft altijd gelijk, wist je dat niet
?
Dat niet. Net zo min als een paar afwijkende meningen de waarheid vertellen.
Ik hecht alleen wel op den duur waarde aan wat de massa vind. Ben het er niet altijd mee eens, maar je kan het natuurlijk zelf ook fout zien of iets is toevallig niet je smaak.
Naomi Watts
Begrijp ik volkomen. En dat het nog meer steekt omdat je veel potentie ziet valt ook veel voor te zeggen. Dit soort filmpjes met humor werkt of niet. Valt mij ook vaak niet zo best maar gelukkig nu prima.
dutchtuga
Dat jullie er misschien wel eens naast kunnen zitten...
Aan dit type argument heb ik echt helemaal niets. Helemaal niet als ik dit topic erop nalees. Ik krijg dan enkel het idee dat de meerderheid een wel erg laag verwachtingspatroon heeft en al in een deuk ligt bij de zoveelste herhalingsoefening. Erg jammer, want dat houdt in feite alleen maar in dat we dit soort lopende bandwerk nog een tijdje moeten zien te verduren.
Tsja, met jouw argument kan ik weer niks.
Een concept als in deze film heb ik niet veel nog gezien in films. Ik vond het briljant om juist alles eens om te draaien.
Geen idee wat jij had verwacht vooraf toen je deze film op ging zetten.
dutchtuga
Concept is ook briljant, heb ik al vaker aangegeven. Film moet echter meer doen dan enkel met een briljant uitgangspunt komen. In dit geval wordt er helemaal niets mee gedaan. Je hebt het concept en vervolgens wordt het ingevuld door stupide en kinderlijke humor.
Ja, laten we anders zeer intelligente, volwassen humor stoppen in een horror-komedie over een stel rednecks..
Tonypulp
Exactly. Je hebt een nieuw restaurant maar met dezelfde menukaart. Om er maar weer eens een metafoor tegenaan te pleuren
dutchtuga
In ieder geval minder American Pie nivo, dan ben ik al een stuk meer tevreden.

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Serbuan Maut
Actie / Thriller, 2011

Batoru Rowaiaru
Actie / Thriller, 2000
plattelandcabinewest virginiachainsawmisverstandaccidental deathhillbillyviolent deathmoordenaarheld captiveold friendsisolated housedisturbed teenagercaptured womancountry bumpkin horror comedyteens