• 9.407.275 stemmen

Tucker and Dale vs. Evil (2010)

Horror / Komedie | 89 minuten

Genre: Horror / Komedie

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Eli Craig

Met onder meer: Alan Tudyk, Katrina Bowden en Tyler Labine

Releasedatum: 13 januari 2011

Plot Tucker and Dale vs. Evil

"Evil just messed with the wrong hillbillies."

Twee vrienden zijn op vakantie in de bossen. Dan worden ze plotseling door een groep studenten, die naast hun hut kampeert, beschuldigd van moord en worden de twee opgejaagd door de groep. Hierdoor loopt hun vakantie totaal uit de hand en zullen ze zichzelf moeten zien te redden in de bossen. De twee redden één van de studenten van de verdrinkingsdood, maar desondanks blijft de groep het tweetal opjagen.

GENIAAL!

Dit is een van de beste (zoniet de beste) komedie/horrors ooit gemaakt.

Het acteerwerk van de college guys/girls is niet al te best maar de 2 hillbilly's Tucker&Dale stelen de show. Er speelt tussen beide een uitstekende chemie en zeker Dale vond ik hillarisch. Verder is het plot natuurlijk uitstekend bedacht, en dat levert een aantal hele erge leuke scenes op. De chainsaw scene met de beijen, Woodchipper scene, Spijker door politie scene zijn stuk voor stuk uitstekend en brachten telkens een lach op mijn gezicht. De gore vond ik wel meevallen, normaal is dat voor mij een minpunt maar hier heft de geweldige humor dat op. Een paar schitterende one-liners maken de boel compleet!

Op en top vermaak dit. Door het uitstekend bedachte plot is dit 86 minuten genieten.

Tonypulp

Dit is een van de beste (zoniet de beste) komedie/horrors ooit gemaakt.

Nou nou, hoewel ik best in kan zien dat dit voor sommige geniaal is, heeft dit lang niet zo'n smoelwerk als de échte grote namen binnen de horror/komedie .

jeroentjuhhhhh schreef:

Noem er is een aantal dann.... Het is natuurlijk ook niet zo dat ik alle horror/komedies heb gezien. Maar ik vond het iniedergeval de beste die ik ooit gezien heb.

Tonypulp

Bad Taste, Braindead, Toxic Avenger, Evil Dead 2... om er een klein aantal te nomen.. gewoon films die out of the box denken.

Niet een simpel trucje toepassen (hoe leuk die ook is) en dat dan standaard invullen, vooral met deze simpele gore..

dutchtuga

American Werewolf in London, Gremlins, Basket Case, Re-Animator, pfff wat zijn er toch tientallen betere horror komedies dan deze inwisselbare degelijkheid.

jordandejong

Bad Taste, Braindead, en Toxic al eens gezien en vond die toch wat minder dan Tucker & Dale (desondanks zijn ze wel erg goed). Het simpele trucje sloeg bij jouw kennelijk wat minder aan dan bij mij. Had wat mij betreft ook wel wat meer gore in gemogen hoor, maar eigenlijk vond ik het enkel en al een zeer grappige komedie dus maakte ik niet zo'n punt van de mindere gore.

Edit: @Dutchtuga American Werewolf, Basket Case en Re-Animator moet ik nog zien dus daar kan ik niet over ordelen. Gremlins vond ik een heel stuk minder dan dit.

avatar van The Oceanic Six

Dat zijn andere horror komedies. Ik vind deze T and D ook 1 van de leukere horror komedies die ik heb gezien.

dutchtuga

Andere horror komedies? Hoe bedoel je?

avatar van The Oceanic Six

Dat je films als deze niet kan vergelijken met Gremlins. Beiden zijn horror komedies, dat is de enige overeenkomst.

American Pie en Monty Pyton zijn ook allebei komedies....maar wel compleet verschillende komedies.

dutchtuga

Waarom zou je het niet kunnen vergelijken? Verschil is gewoon dat die films regisseurs kennen die niet PG-13 denken en gewoon scherp en brutaal uit de hoek durven komen. Re-Animator bv geeft toch ook gewoon een komische draai aan een bekend gegeven? Zie het verschil niet zo.

Tonypulp

Ze geven allemaal een draai aan een bekend gegeven...sterker nog, dat is horror/komedie eigen. Maar T&D wordt er voor in de hemel geprezen omdat het zo'n modern element op de hak nemen dus iedereen ziet het, het wordt zo overduidelijk gemaakt.

Terwijl re-animator het bijv nog vrij subtiel doet, schitterende film Niet zo; kijk mij eens grappig doen

avatar van revengeyo

revengeyo

erg grappig, en totaal niet eng

avatar van perceived

perceived

Niet zo grappig en al helemaal niet spannend. Leuk idee dat niet van de grond komt door de chaotische uitwerking. 4/10*

avatar van canciser

canciser

Vage slasherfilm met een monty python vibe. Was echt grappig, en erg origineel. 3,5*

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk om een keertje gezien te hebben.

avatar van Senta

Senta

Super film, ze heeft het over het Stockholm syndrome, grappig zoals die Dale in het begin van de film zich profileerd als een enorme creap en later de rollen zijn omgedraaid.

Leuk verhaal, orgineel, chaos all over en alles gaat mis.

avatar van erik1677

erik1677

Heb wel verschrikkelijk gelachen om de types tucker en Dale.

En vooral om Tucker eigenlijk.

Wat een droog personage is dit.

Wel een uitstekend filmpje dus.

Niet meer en zekers niet minder.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Originaliteit is troef in deze film.

Leuke hoe alles verkeerd geïnterpreteerd wordt en alles maar dan ook echt alles helemaal fout gaat.

Tevens de dikke knipoog naar Friday the 13th Part V was erg leuk.

avatar van filmfilmfilm

filmfilmfilm

ja hier hou ik van! Heb erg genoten. Goed voorbeeld dat horror en komedie goed samen gaan

avatar van tal1b

tal1b

leuk geprobeerd om er een komische draai aan te geven, maar werkte niet voor mij. Goed voorbeeld van slechte horror combi met slappe humor.

avatar van Daan258

Daan258

Tijd geleden gekeken was echt grappige comedy/horror.

af en toe helemaal kapot gelegen.

zeker een aanrader

avatar van james_cameron

Grappige, inventieve horrorkomedie, bloederig maar nergens echt ranzig. De slimme insteek van het geheel, met het op zijn kop zetten van allerlei horrorcliché's en verwachtingspatronen, pakt verrassend goed uit. Hier en daar wat aan de flauwe kant, maar de film maakt optimaal gebruik van de twee hoofdrolspelers, beiden erg leuk en sympathiek. Vaak hilarische dialogen, technisch degelijk in elkaar gezet en vlot verteld.

avatar van the new guy

the new guy

Ja, lache filmpje man.

Normaal haat ik al die "het is allemaal op een misverstand gebaseerd filmpjes". Maar dit was raar maar waar geloofwaardig. Dan bedoel ik alleen het misverstand natuurlijk. Goed verzonnen allemaal.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Sympathiek filmpje waarvan je echt niet schuddebuikend over de bank ligt, maar ik heb wel heel de film met een grote glimlach bekeken. Best wel aardig; in ieder geval is het orgineel. Dit lijkt mij de perfecte film voor avond voor tieners met 74 zakken popcorn en een goede blow. 3,5 *

avatar van silversurfer

silversurfer

Geniale film , had me echt vermaakt

avatar van Tat2

Tat2

Ik heb me uitstekend vermaakt bij het kijken naar deze heerlijke film, simpel en geniaal tegelijk.

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

AmazingPP schreef:

Paar pinten doen het werk ook wel hoor

avatar van TwoTonys

TwoTonys

Een erg vermakelijke film. Vooral de communicatie tussen Tucker en Dale is vaak erg grappig. Op momenten erg gelachen. Leuke film voor een avondje niks aan je hoofd en je gewoon laten vermaken.

avatar van Theunissen

Best wel een aardige komedie/slasher film met ook nog een leuk verhaal. De eerste 40-50 minuten waren zeer leuk en ik heb regelmatig in een deuk gelegen van het lachen. O.a. de bijen scene in combinatie met de kettingzaag en de boom shredder scene waren gewoon hilarisch. Heerlijk gewoon hoe Tucker & Dale in alle bizarre situaties komen door stomme misverstanden. De acteurs die de rollen speelden van Tucker & Dale deden het best goed en waren regelmatig grappig.

Behalve de vele goede dingen in deze film zitten er ook helaas slechte dingen in en dan heb ik het vooral over de laatste 30 minuten die ik zeer flauw en clichématig vond. Het laatste half uur vond ik ook nauwelijks grappig meer. Helaas verknalde dit laatste gedeelte de film voor mij enigszins en ook daarmee een hogere score.

Maar al met al is dit best een geslaagde komedie/slasher die het kijken zeker waard is. Wat ook het kijken waard is, is Katrina Bowden (o.a. uit Sex Drive) die er zeer mooi uitzag.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01