Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Jason Statham, Ben Foster en Donald Sutherland
Releasedatum: 17 maart 2011
Bekijk via Videoland
Plot The Mechanic
"Someone has to fix the problems."
Arthur Bishop (Jason Statham) is de beste elitemoordenaar die er is. Met uiterste precisie voert hij zijn opdrachten koelbloedig uit, zonder sporen achter te laten. Als zijn leermeester en vriend Harry (Donald Sutherland) wordt vermoord, besluit hij zijn leven te veranderen. Zijn missie wordt gecompliceerd als Harry’s zoon Steve (Ben Foster) hem benadert met het verzoek de kneepjes van het vak te leren.
Arthur Bishop
Maria
Burke
Lara's Guard
Vaughn
Toppie film met veel goede actie en verhaal is vermakelijk.
Goed geacteerd en mooie effecten, en einde was verrassend.
Puthenaer
Leuk verhaal; goede actie, vooral het 'zwemmen'.....
vond ik origineel bedacht.
Eibmoz
Remake uit 1972 met Charles Bronson waarin veel minder geschiet, vond die eigenlijk wel veel beter uit de goede oude tijd.
teaser
Ik heb deze film gezien. Ik kan mij er werkelijk niets van herinneren...
Waarschijnlijk een typische Statham film. Kijken en daarna vooral door gaan met je leven....
cor1946
heerlijke actie film met goed spel van Jason Statham en Ben Foster.
Altijdklagen
lekkere wegkijk actiefilm met een behoorlijk okee te verteren Jason Statham.
De film loopt in een hoog tempo door en net als je het dreigt zat te worden is het keurig afgelopen.
Niks mis mee, geen top, geen bagger, gewoon goed voor een filmavondje actie!
have fun....
wimaroca
Ik vind Statham helemaal geen goede acteur,wie het spel maakt is Ben Foster
dat word een grote acteur.
het orginele vind ik toch beter.
theGueSS
Weer een typische Statham film.
Genoeg actie, maar daartegenover staat ook een goed verhaal, waarvan je lang niet weet welke kant het op zal gaan. Het slot is verassend, maar ook wel weer een typisch Statham eind.
Absoluut een aanrader!
Veel kijkplezier....
Ridito
Echt een film voor een Jason Statham fan.
Voorspelbaar maar dat is niet erg.
Goede schiet actie's .
Genoten van deze film.
Kuwiel
Aardige remake van de film uit 1972. Film kijkt lekker weg. Leuke aktie scene's vooral als een auto een bus in rijd !
Film kijkt lekker weg en er wordt goed geacteerd
Al DeNiro
Lekker stoere remake met veel geweldig en spanning.
Statham is altijd goed, maar vooral Ben Foster maakte veel indruk.
Extreem standaard actiefilmpje met Jason Statham die uiteraard weer een zelfde rol als altijd heeft in de film. Oke, hij doet het aardig en lijkt ook wel in zijn element in dit soort rollen. Je ziet een paar leuke trucjes die je af en toe doen grinniken, daar ligt dan ook de grootste kracht in deze film.
Verder veel actie, een erg vlot maar ook slecht en extreem simpel geschreven verhaal(Dat gedoe met dat pistool in dat bootje was echt te triest voor woorden).
Middelmaat en eigenlijk geen biosmateriaal.
pamelita
Leuke film....tuurlijk beetje The transporter_achtig maar wel om te kijken. En sorry met Jason was een plezier voor mijn ogen
Pur
Getwijfeld tussen 2.5 en 3 sterren maar het verhaaltje is eigenlijk gewoon te dun. Wie van veel (bloederige) actie houdt zal 'm vast helemaal te gek vinden. Wie daar niet zo van houdt zal 'm matig vinden.
Een typische Statham film, veel actie, weinig verhaal dus.
Prima actiefilmpje, zonder al teveel poespas. Maar fijn gelikt en met een prima cast.
Wernertje
Het is gewoon allemaal niet zo bijzonder, ik heb de film 2 maandjes geleden voor het eerst gezien (Illigale weg) En gisteren had een vriend van me hem ook thuis op staan. Dus automatisch ff een stukje mee gekeken en van mijn eerste mening ben ik niet veranderd.
Statham is een acteur in het rijtje zoals we ze 30 jaar geleden tot nu hebben gezien, een Bronsen, Norris, Seagal, van Damme, Stallone etc.
Een Oscar zal hij nooit krijgen en de films waarin hij over het algemeen in speelt zijn vaak voor de liefhebbers. Crank, the Transporter en Expendables. Weinig verhaal en veel over the top actie natuurlijk heeft hij ook in redelijke films gespeeld Lock stock en The italian job, maar moesten deze films het nu echt van hem hebben of zijn acteer prestaties?
Statham is gewoon een nieuwe actie (held/icoon) en als je zijn naam bij een film ziet staan weet je 9 van de 10 keer wel wat je te wachten staat.
What you see is what you get
vrossi
Je vergeet 1 ding, Statham is cool, Seagal en Norris niet!
Yep, Statham is gewoon rete-goed..
Seagal kwam er in zijn jongere jaren nog wel in de buurt, Norris is gewoon Scheiße
Je vergeet 1 ding, Statham is cool, Seagal en Norris niet!
Wat een onzin, over 20 jaar zeg je weer hetzelfde.
Dan zeg je waarschijnlijk die is cool en statham ect niet.
Iedere acteur is op zijn manier cool of geweest.
rhiemstra112
vermakelijke actie film, soms wat over de top maar dat moet kunnen.
petrovski34
Meeste films met jason statham zijn goed, vond het een vermakelijke en onderhoudende film
actie was goed acteren ook erg strak. leuke film. echt het kijken waard. geef m 4 1/2 tot 5 sterren.
Donkerwoud
The Mechanic leunt geheel op de acte de présence van de huidige actieheld Jason Statham. Die, in tegenstelling tot veel van zijn genre-broeders, in ieder geval emotie in zijn rollen weet te leggen. Ben Foster is een fijne ''sidekick'' als de wraakzuchtige nihilist die de overzichtelijke werkwijze van zijn tegenstander in de war schopt met zijn chaotische handelen. De film heeft een heerlijk grimmige sfeer en blijft tot het einde toe prettig naargeestig. Wel jammer is dat de psychologie van de karakters uiteindelijk toch ondergeschikt blijkt aan over-the-top actie en voorspelbare wendingen. De zorgvuldige opbouw deed vermoeden dat er meer uitgehaald kon worden.
Dstalker8
De sfeer is een beetje dood, dit komt denk ik door het knip werk. Ze hadden het best iets langer kunnen maken en dan die tijd gebruiken om het wat vloeiender te laten lopen. De actie was wel vermakelijk en heeft voor wat mooie publiek reacties gezorgd. Verder een typische Statham film.
Martijnnn
Wat een onzin, over 20 jaar zeg je weer hetzelfde.
Dan zeg je waarschijnlijk die is cool en statham ect niet.
Iedere acteur is op zijn manier cool of geweest.
Nee in de tijd van Seagal en Norris vond ik ze ook al niet wat. Over Sylvester Stallone, Arnie en zelfs VanDamme hoor je me niet. Die vond ik wel cool!
Jason is de nieuwe Bruce Willis!
TMP
Typische Statham film. Dat kan ik meestal wel waarderen.
Erg matig verhaal deze keer, gecompenseerd door veel actie en een aardig einde. Niet bepaald een film die je lang zal bijblijven.
getloww
Gisteren gezien. Het leek alsof de film heel snel voorbij was, zo vermakelijk vond ik het.
Statham vind ik altijd overtuigend acteren en de film was geen moment saai.
Soms wat over the top maar niet té (voor mij)
Colombo
The Mechanic bied weinig nieuws..Jason Statham in een Jason Bourne look a like rol.. Ondanks weinig originaliteit toch aardig vermaakt, Jammer dat hij zo kort was. 3*
geezoes
Echt een vrij matige actiefilm. Alle cliches komen weer op tafel. Ik snap niet dat deze film zo hoog scoort hier. Goed: voor een avondje vermaak krijgt ie van mij toch nog een 2.

Mechanic: Resurrection
2016

'The Mechanic' met Jason Statham binnenkort te zien op HBO Max: 'Meer van dit soort films, aub'

Law Abiding Citizen
Drama / Thriller, 2009