menu

Mechanic: Resurrection (2016)

mijn stem
2,76 (650)
650 stemmen

Frankrijk / Verenigde Staten
Actie / Misdaad
98 minuten

geregisseerd door Dennis Gansel
met Jason Statham, Jessica Alba en Tommy Lee Jones

De meest gevaarlijke huurmoordenaar ter wereld, Arthur Bishop, dacht dat hij een punt achter zijn moorddadige verleden had gezet. Maar wanneer zijn meest geduchte vijand de liefde van zijn leven ontvoert, is hij gedwongen om de hele wereld af te reizen om drie onmogelijke huurmoorden te plegen en het op een ongeluk te laten lijken.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=3zmlF6i0J1o

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van martijn011
2,5
Het eerste deel kon me erg bekoren dus dit deel moest ik wel zien. Helaas komt het niet in de buurt van z'n voorganger, vooral omdat er teveel moet gebeuren in ruim anderhalf uur zodat alles afgeraffeld aanvoelt.
Binnen drie kwartier drie haast onmogelijke opdrachten vervullen alsof het een kopje thee zetten betreft gaat me echt te ver.

Sowieso slaat het verhaal nergens op. Bishop is geen type die binnen tien minuten verliefd wordt en z'n leven wil geven voor een vrouw. Dat hij alles aan de kant zet voor haar komt dan ook erg onrealistisch over. Tel daarbij op de reden die ik hierboven al eerder aangaf en een voldoende is ver weg.
Kleine pluspuntjes zijn Statham, die eigenlijk altijd wel goed is in dit soort rollen, de locaties en sommige actiescenes.
Meer dan tweeënhalve ster zit er niet in.

avatar van Duke Nukem
2,5
JacoBaco schreef:
Het lijkt wel alsof ze helemaal niet van plan waren om een Mechanic 2 te maken. Totdat er iemand zei, maar we kunnen ook filmen in Thailand. Oké we doen het! Net als na 23 jaar ineens een Hard Target 2! Of Kickboxer... Waarom een remake/reboot maken van deze JCVD klassieker? Nou, we kunnen filmen in Thailand. Ooo zeg dat dan meteen!!

Dat gevoel had ik ook, de locatie is erg mooi maar samen met de verschijning van de mooie Jessica Alba in bikini deed het de film aanvoelen als een reclame-filmpje voor deze vakantiebestemming. Het gegeven dat een geharde killer na tien minuten verliefd wordt op Alba en zijn leven voor haar op het spel gaat zetten is, zoals Martijn al opmerkte, ook niet erg geloofwaardig.

De eerste 2 opdrachten die Bishop moet vervullen deden mij niet erg denken aan een stealthy -doe het lijken op een ongelukje- approach! De hele opzet met het glazen, hangende zwembad is wel origineel bedacht, dat wel. De schurk heeft weinig charisma. Het verhaaltje is erg simpel.

De eerste Mechanic-film was duidelijk de betere, en die vond ik al iets minder dan de originele Mechanic (1972) met Charles Bronson. Eigenlijk heeft deze Mechanic: Resurrection niets meer met het originele verhaal te maken. Als je het beordeelt als een op zichzelf staand actie-filmpje valt het nog wel mee. Een film die je je niet herinnert na en dag of twee.

avatar van Kliko_Green
3,0
Gewoon een lekkere Statham film. Ik heb echt mega genoten van Tommy Lee Jones die dit soort rollen zo fantastisch doet.

avatar van AmazingPP
Jammer dat er een deel twee is gemaakt. Haalt het niet bij deel 1. Waaraan ligt dat dan volgens jou Peter? Nou eh... De film is zwaar over geregisseerd. Elke shotje is geregisseerd en voelt daardoor heel plastic aan op 1 of andere manier. Het kijkt daardoor ook niet echt lekker weg. Ik kan er niks aan doen, maar ik heb me eigenlijk zitten vervelen bij deze film. Gekeken vanaf Blu Ray. (Zowaar een DFW release met menu en zelfs extra's. Ik was verbijsterd. ) 2 *

avatar van happie
2,0
Af en toe een vermakelijke actiescene, maar het grootste gedeelte van de film is niet leuk en voegt niks toe. Haalt het niet bij zijn voorganger.

avatar van Daan258
2,5
Kan niet tippen aan het eerste deel maar toch leuk vermaak.
Het is altijd leuk om Statham te zien in wat gave actiescene's en gelukkig zaten er hier ook zeker wat mooie momenten in. Het verhaal was helaas niet al te best en zelfs een beetje zwak te noemen, maar wat ik al vermelde zorgt de actie toch voor een leuk tussendoortje.
Jammer dat Tommy Lee Jones een super kleine rol in de film had. Hij had zeker wel wat meer beeldtijd mogen hebben van mij.

2,5*
5,5/10

avatar van Hans Gruber
3,0
Voor een Statham film kun je mij normaal gesproken wakker maken. Dit vervolg is echter een huis tuin en keuken film geworden. Niet slecht maar zeker ook niet goed. Het verhaal is matig maar de actie vergoed dat wel. Statham was zeker niet op zijn best en Tommy Lee Jones had wel een grotere rol, mogen krijgen. Hij droeg voor een groot gedeelte ,ondanks zijn bescheiden rol, deze film. Net aan een voldoende dus 3 sterren van mij.

avatar van scorsese
2,5
Matige film over een huurmoordenaar die gedwongen wordt een opdracht aan te nemen. Een uiterst mager verhaaltje dat nergens weet te boeien. Meer dan genoeg mooie locaties. Ook een aantal aardige actie-scenes, alhoewel deze minder spectaculair zijn vergeleken met het eerste deel. Jason Statham doet waar hij goed in is.

avatar van Elchapo
4,0
Gewoonweg topvermaak.........moet ik nog meer vermelden ??? Oh ja,4 stars.

avatar van Captain Pervert
2,5
Dit soort films kijk je voor de actie en de heerlijke chagrijnige kop van Jason Statham. Je kijkt het niet voor een hoogstaand verhaal. Maar dat wil niet zeggen dat ze de kijker moeten beledigen met een stupide verhaaltje wat op een zondagochtend op een bierviltje is geschreven door een zwakzinnige.

De ongeloofwaardige romance tussen Statham en Alba geeft hem na één wip en een kopje koffie al genoeg reden om 100 man koud te maken om haar te redden. Ze had gewoon vanaf het begin zijn vriendin moeten zijn, en ons kijkers had verteld moeten worden dat ze al drie jaar gelukkig samen zijn. Maar de manier waarop dit wordt gepresenteerd is meer dan belachelijk.

Ster van de show is een als Rob de Nijs vermomde Tommy Lee Jones die pas heel laat in de film verschijnt en amper iets doet. Ook in huize Jones moet de schoorsteen roken dus tekende hij voor deze betekenisloze bijrol.

De film is leuk om te kijken met een maat en een biertje waarbij je om de twee minuten wel iets kunt opmerken over het gebrek aan logica. En dan hebben we het niet over meeliften op een paraglider. Dat was nog wel te accepteren.
Nee, de scène dat Statham van een rots af duikt maar eerst zijn shirt uit doet - want dat is natuurlijk het eerste waar je aan denkt als je wordt achtervolgd door 100 badguys: ik moet mijn shirt uit trekken want anders kan ik niet goed van deze rots af springen.

De actie is goed, vlot, redelijk geloofwaardig geacteerd en gefilmd en lekker bruut. Daar geef ik 2,5 sterren voor, en 0 voor de rest.

avatar van SSeagal
4,0
Toffe film, vond hem zelfs vermakelijker dan het eerste deel, die wat trage momenten had. De klik tussen Jason en Alba was er zeker wel, love at first sight, waarom ook niet? Kwam bij mij niet echt ongeloofwaardig over. Ze waren beide wees, wat meteen een sterke connectie oplevert tussen hun. De kills werden in rap tempo gedaan, maar ja, lijkt me logisch,het moet wel in 90 min passen. Bovendien had hij meen ik 36 uur voor elke kill, dus veel voorbereiding heeft hij natuurlijk gedaan, maar dat kun je moeilijk allemaal tonen. Anders krijg je een film van meer dan 8 uur, lol.

De film deed me oom sterk denken aan de Hitman games. Zo hadden de Hitman films moeten zijn, Statham is hier eigenlijk al min of meer Agent 47 Dikke opening, beetje James Bond achtig, dikke vechtscenes en tof geplande kills. Gewoon leuke en coole film. 4*

avatar van Onderhond
3,0
Statham.

Altijd makkelijk te verteren. Hij treedt ook meestal op in actiefilmpjes die net wat slicker zijn dan de rest. Ditmaal een sequel, dus was het al helemaal makkelijk, al moet gezegd dat ze wel hun best hebben gedaan om deze film toch een wat andere vibe mee te geven.

Plot en geloofwaardigheid kunnen uiteraard meteen de deur uit. Deze film draait om de actie, het knokwerk en de redelijk creatieve moordpogingen van Bishop. Dat er verder nogal luchtig omgesprongen wordt met logica maakt dan niet zo heel veel uit.

Visueel is het best oké, mede geholpen door enkele mooie locaties. Statham zelf is geloofwaardig als brute buffel en de bad guys zijn talrijk genoeg om als gewillig slachtvee op te kunnen treden. Verder ook netjes afgerond binnen de 100 minuten, heel veel vet zit er dan ook niet aan deze film.

't Is echt zo simpel als het maar zijn kan, weinig zaken die bij zullen blijven, maar de uitvoering is gewoon solide en puur. Ik kan mij hier makkelijk mee vermaken.

3.0*

avatar van missl
2,5
Ik vond de eerste nog wel goed, daar leek hij echt na te denken over hoe hij het ging doen. Nu gaat het allemaal heel snel, veel schieten, minder nadenken en natuurlijk een flauw liefdesplot erbij. Jammer want nu is het niets anders dan een normale actiefilm.

avatar van FunkStarr
2,5
Matig. Ok, de film draait om de actie en er zitten enkele leuke scenes in, Statham doet z'n ding maar het is eigenlijk gewoon een niemendalletje verder. Verhaaltje van niks en onlogische zaken, Statham is een soort superman die werkelijk alles kan. Eerste deel was stukken beter. 2.5* is het maximale wat ik hieraan kwijt kan.

avatar van Roger Thornhill
3,5
Op de een of andere manier weet Jason Statham toch vaak wel iets menselijks aan zijn superhelden te geven, hetgeen hem in leeghoofdige actiefilms als deze goed van pas komt. Jessica Alba en de exotische locaties verzorgen de eye candy (hoewel Alba's vrijscène met Statham zeldzaam onopwindend is), Tommy Lee Jones schmiert er heerlijk op los, en het aantal doden is niet te tellen (meestal zet er wel iemand een body count op de IMDb-trivia-pagina van een actiefilm, maar bij Mechanic : resurrection was dat kennelijk niet te doen). Hoogtepunt van de film is de manier waarop Statham de tweede moord pleegt en daarna het gebouw verlaat terwijl je op de achtergrond een rode vlek op de stoep ziet... Zeer onderhoudende nonsens.

avatar van woeler82
3,5
Een overdreven Statham die een soort superman denkt te zijn
Verhaal is heel ver te zoeken.
Acties zijn daarentegen over de top.
Gewoon verstand op nul en kijken
Ik heb me niet verveeld in de film en daar draait het zich om

avatar van m1701
3,0
Een ok film...maar vond em best langdradig.... Veels te lang

avatar van Kondoro0614
3,0
m1701 schreef:
Een ok film...maar vond em best langdradig.... Veels te lang


98 minuten valt nog mee..

2,0
Ik dacht mij te herinneren dat ik deel 1 wel goed vond, vandaar dat ik deel 2 maar eens heb geprobeerd. Helaas, dit viel erg tegen. Het ging in mijn optiek helemaal nergens over. Wat een slap verhaal zeg...

Voor een film van 98 minuten was dit nog steeds een lange zit.

avatar van des1
2,5
Petje af voor Statham dat ie z'n eigen stunts doet, waarbij hij niet onderdoet voor Tom Cruise. Ik kreeg gewoon het zweet in m'n handen bij het zien dat ie aan de onderzijde van een overhangend zwembad hing. Verhaal bevat veelste veel gevechtsacties waardoor juist de spanning ervan afging. Je moet spanning wel eerst opbouwen voordat de kijker op het puntje van de stoel gaat zitten. Lullo verhaal met teveel cliché's. Statham verdient beter, want acteren kan ie.

3,5
Gave film en jason stratham is super goede acteur

avatar van centurion81
3,0
Wmb een stukje beter dan deel 1, idee dat ik naar een leuke action adventure videogame zat te kijken 3*

Gast
geplaatst: vandaag om 02:01 uur

geplaatst: vandaag om 02:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.